[ВАЖНО] Промена стања у игри

Day 4,841, 10:26 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
20.2.2021.

Поштовани грађани,

План ми је био да у овом тексту пишем о дешавањима у Рашкој од пре 2 дана али колико већ јуче су се десиле нове ствари које су засениле тај догађај и о којима је приоритетније писати.

Битка у Рашкој је имала потенцијал да поприлично промени начин игре Србије али ово што се догодило јуче ће сигурно драстично утицати на српску државу али и цео наш савез.- "Прављење баланса" кажњавањем једне од све страна -

За све оне који не знају, јуче су, због коришћења скрипте, банована 4/6 хитера које је Астерија користила у својим борбама. Значај овог догађаја је огроман с обзиром на значај који хитери имају у овој игри. Опет, ако неко не зна о чему је реч, нека прочита овај чланак у коме је описано чему служе хитери.

Ово би била велика новост али не би много променило ствари да је иста ствар урађена и другој страни. Како је Астерија користила своје хитере, тако је и КОД користио своје и ту нема разлике. Такође, КОД и даље користи своје ботове у ваздушним биткама и истима преокреће рунде у своју корист. И да је то заиста тако, приложићу пар слика.


Слика чета са КОД канала на коме се наручују ударци хитера.
Ботови КОД у ваздушној битки за Турску у борби против Србије од пре пар дана.


Графикон штете у горенаведеној рунди битке против Турака на коме се види да је 9 милиона штете направљено за свега 8 минута.


Сви ботови имају готово истоветну начињену штету, јасно је да се то лако постиже једним кликом на команду коју извршава скрипта.


Сличан пример горњем, само је у питању ваздушна рунда Србије против Хрватске од пре неки дан, а не Турске.

*****

И чућете изговоре са друге стране како су то прави играчи, како су организовани и сличне глупости. Међутим, свима који прате битке и активно пуцају у њима је одавно јасно да су то ботови и одавно се зна и чији су. Видећете и сами да су то углавном албански ботови играча који су одавно напустили игру, има и понеки са америчким пасошем, хрватским, босанским и тако даље.

Небројено пута су ове ствари пријављиване администрацији игре. Никада се ништа није десило као последица тих пријава. Тако да је потпуно јасно да се најављено постизање баланса у игри покушава добити санкцијама које ће бити примењене само једној страни али то је потез који је мач са две оштрице и вероватно нови пуцањ самом себи у ногу.- Последице наведеног чина -

Значај који су хитери имали сам поменуо, навео текст у коме можете да се информишете о истом и нећу се задржавати превише на томе осим што ћу навести да
без употребе истих нема победе у било ком рату, невезано да ли је прави или тренинг.

Наравно да је могуће пронаћи нове хитере али је сада проблем што више да готово неће бити људи који би их користили. Наиме, готово сви играчи који су били наши најјачи тенкови, који су пеглали Хрвате и остале противнике у претходне две године без престанка, или не желе више да играју игру или одлазе у двоклик. И није само то проблем, људи који су се бавили стратегијом, не само нашом, већ и савезном, имају исти став. И ово се пресликава и на готово све остале државе чланице Астерије.

Једноставно, људи који су улагали своје време, енергију и новац, енергију више немају, време не желе да троше а новац да бацају на игру у којој ће се примењивати двоструки аршини према две противничке стране чиме ће се једна вештачки јачати.

Ово ће неминовно довести до огромног слабљења, како наше државе, тако и савеза. Наша војна моћ ће се вероватно преполовити, ако не смањити и у већем проценту. Исто важи и за наш савез и за пријатељски савез Хидру.- Шта нам је чинити даље -

Оно што бих ја свима саветовао је да не напуштају игру. Гледам ствари из личног угла, мени ова игра никад није била толико занимљива због саме игре, осим можда у почетку. Временом, људи који чине игру постају главни адут останка у истој. Дружење, пријатељства и љубави које се овде рађају су велика мотивација да се у игри остане колико год она грозна могла бити.

Пролазили смо кроз разне модуле игре, разна сакаћења, брисали смо цео свет са мапе, били смо брисани са мапе и те ствари се циклично понављају и ту немамо много шта новог видети. Али каква год ситуација била, увек можемо наћи сопствени модул игре који ће нам одговарати а који ће нас задржати овде и учинити да наше дружење не престане.

*****

Оно што би био мој предлог како да наставимо јесте да престанемо да пунимо новчаник онима који запостављају сопствени производ, двоструким аршинима гледају на играче са супротстављених страна и праве будале од буквално свих нас који ово играмо, са које год стране се налазили.

Ово би неминовно значило тешке поразе на војном плану и доминацију противника у ко зна колико дугом периоду. Али уколико не будемо пружали отпор, не знам какву би сатисфакцију они имали у тим победама и не знам зашто би и они уопште онда наставили са улагањима у игру у којој немају противника.

Ситуација у којој се налазимо је велика прекретница. Тренутно не постоји воља ни код кога у нашој и савезничким владама да се пружа отпор противнику због наведеног лицемерја од стране еБогова. Као што сам већ рекао, велики део наших тенкова и војске уопште, напушта игру или прелази у двоклик. И у таквој ситуацији ја немам намеру да трошим 20 сати дневно како бих санирао последице туђе бахатости у што краћем року.

Мој предлог, по коме сам и почео да радим, а по коме раде и друге савезничке државе, је буквално игнорисање свих битака и герилско пуцање, ко где како стигне и како жели. Потпуно насумично и без икаквих приоритета и наређења. Ово ће довести врло брзо до брисања Србије и осталих савезника са мапе света али добићемо време које можемо искористити да збијемо редове, видимо колико активних ће нас остати и на који начин ћемо наставити да играмо.- Глас народа -

Није само на мени да доносим овако круцијалне одлуке у оваквим моментима. Ово што сам навео изнад је искључиво мој предлог јер нико други ни не жели да изнесе неки други или, са друге стране, ако га изнесе, да стане иза њега својим именом и спроведе га у дело.

Мораћемо постати свесни нове реалности и то ће се десити врло брзо. Један од већих проблема ће бити како полуактивним и слабо активним играчима објаснити шта се дешава и задржати их у игри онда када нас више не буде било на мапи. Али није то ништа нерешиво уколико се организујемо на време.

Да се вратим на почетак овог одељка. Није само на мени да доносим овакве одлуке али сам ја био приморан да на време одреагујем и обратим се нацији. Уколико неко мисли да има боље предлоге и да има довољно знања и људи вољних да те предлоге спроведу у дело, ја сам вољан да им препустим власт, без апсолутно икаквих услова. Чак ћу им помоћи колико год будем био у могућности, уколико помоћ затраже.

Опозиција има прилику да покаже да је дорасла тренутку и спремна да преузме власт. Опозив могу покренути у било ком тренутку, владајућа већина га неће блокирати. Тражим једино времена до краја недеље како бих намирио заостале дугове од сазваних удара током претходних дана, што је довољно времена и опозицији да се договори између себе и да покрене опозив у понедељак ако мисле да могу боље.- Закључак -

Дао сам своје виђење ситуације, да свима буде кристално јасно, мој предлог је да игноришемо све ратове, окренемо се себи, пребројимо се колико ће нас остати, збијемо редове, видимо са каквим снагама располажемо ми, са каквим снагама располажу савезници и наставимо даље у складу са оним што имамо. Са пакетима, без пакета, улагањем новца, без улагања, како се већ договоримо. Не могу ја бранити неком да купи пакет после свега, ако он то жели.

У старту наводим да овај план 99% води Србију у брисање са мапе света јер ја заиста немам намеру да узимам годишњи одмор на послу у правом животу како бих 24 сата био уз еРепублик да се то не би десило, без икакве гаранције да се то ипак неће десити. Јер више не зависи то само од нас већ и од савезника код којих је ситуаицја са напуштањем готово истоветна као и код нас, како сам већ навео.

Дајем прилику опозицији да ме смени уколико мисли да може боље од овога. Нити ћу их спречавати, нити им постављати било какве услове, нити ћу их после тога на било какав начин ометати и саботирати. Помоћи ћу уколико ме за помоћ позову. Али, уколико ме не смене после свега овако јавно изреченог, позивам их да не критикују мој план до краја мандата, а онда за следеће председничке изборе нека се кандидује ко буде имао воље и идеја за наставак игре у складу са ситуацијом у којој се будемо налазили, па да бирамо. Дотле има око 2 недеље и биће много, много јасније на чему ћемо бити.

С поштовањем,
Председник Србије
Страхињић III