Пресек стања после јануарског мандата

Day 4,838, 02:11 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
17.2.2021.

Поштовани грађани,

Као што сам и навео у кандидатури, овом приликом дајем мало детаљнији извештај о јануарском мандату. Он мало касни и извињавам се због тога али, кад год дошли, мислим да би овакви пресеци стања требало да се праве на крају сваког мандата како бисмо знали где смо били, шта смо урадили и размислили куда бисмо даље могли ићи.- Војни извештај -

Даваћу мапе само са регијама које смо држали под окупацијом. На крају ћу само у једној реченици резимирати стање у тренинг ратовима.

*****

Наш главни задатак прошлог месеца, да не дозволимо ослобађање Турској, успешно смо одрадили. Поред њих, успешно смо одржавали и пар регија у Грузији.У Хрватској, Словенији, БиХ и Француској, уз савезнике, нисмо дозвољавали упорне покушаје ширења противничких држава који и данас трају. Што се наших обавеза тиче, на крају мандата, осим Хрватске и Француске, није било држава на мапи света у регионима за које смо били задужени.

Пред крај мандата, реаговали смо нападом на Хрвате у Нигерији и очистили их из тог региона.Задржали смо своје регије у Мексику и Боливији и преузели Аргентину од Италије.

*****

Такође, у току месеца смо спасили Литванију и Белорусију од хрватске окупације и, после успешно обављеног посла, на молбу Литваније, повукли смо се из региона.

Мировни споразум између Аргентине и Астерије није обновљен због сталних излета њихових држављана у борбама против Астерије, Италија је потом освојила Аргентину а на крају месеца смо је ми преузели од Италије.

Имали смо 3 епске битке (не рунде, него битке) са Хрватима и све смо их добили. Прве две после доста преокрета и неизвесности док трећа, иако резултатски убедљиво добијена, није била нимало лака с обзиром на бројне епике и жесток отпор Хрвата у прве 4 рунде.

Током читавог месеца смо одржали статус империје, други месец за редом. Одржали смо све тренинг ратове осим поменутих са Аргентином и Белорусијом.

*****

- Планови за фебруар -

Не могу детаљисати превише али оно што би требало урадити је да преузмемо Грчку од Португала и предамо Турску Емиратима, услед повећане детерминације. Аргентину ћемо поделити са Бугарима с обзиром да у Северозападној Аргентини од почетка имамо повећу детерминацију као последицу тренинг рата који смо имали. Француску ћемо поделити са С. Македонцима где ће они преузети већи део Француске а ми ћемо остати у регијама са лим детерминацијама. Све противничке државе које су тренутно излетеле из својих оригиналних регија, покушаћемо да вратимо у кавез - Хрватску из Ј. Африке, Мађарску из Грчке, Аргентину из Француске...

Мораћемо наћи решење за Чиле у чијим регијама детерминација Бугарској убрзано расте. Са Нигеријом ће бити потписан мировни споразум о коме ће бити више речи у неком од наредних чланака.

Ово су неки основни планови који се тренутно намећу, видећемо још током мандата да ли ће се појавити неки нови.- Финансијски извештај -

Почетно стање НБС (валута): 12903451 РСД
Крајње стање НБС (валута): 17103880 РСД

Почетно стање НБС (златници): 12500
Крајње стање НБС (златници): 0

*****

Почетно стање МОД (валута): 39721 РСД
Крајње стање МОД (валута): 196037 РСД

*****

Почетно стање МЗС (валута): 859130 РСД
Крајње стање МЗС (валута): 765600 РСД

*****

Почетно стање трезора (златници): 2066.8
Крајње стање трезора (златници): 4609.8

*****

Почетно стање резерве државних Q7 тенкова: 194259
Крајње стање резерве државних Q7 тенкова: 138886

*****

Када одузмемо сва почетна стања од крајњих, добијамо податак да је држава прошлог месеца имала позитиван биланс у валути од 4263215 РСД, негативан биланс од 9957 златника и негативан биланс од 55373 тенкова. Ако бисмо све ове податке претворили само у валуту, добијамо негативан салдо од око 10.5 милиона динара.

*****

Што се финансија тиче, помена вредан је и повраћај дела дуга РЦС држави у износу од 5 милиона РСД.

Све приходе и расходе сте могли да пратите током читавог месеца у старој Књизи финансија. Од јануара, имамо нову Књигу финансија за 2021. годину.

Потрошњу и стање државне резерве тенкова могли сте и можете и даље пратити преко овог линка.Толико у овом обраћању, ускоро вас очекују нови извештаји који не би требало да касне. 🙂

С поштовањем,
Председник Србије
Страхињић III