Manifestul Partidului Reformator

Day 4,806, 13:48 Published in Romania Romania by Impressyo


O democratie de tip reprezentativ are succes in cadrul unei republici in care pluralismul politic este asigurat de catre intreaga societate in ansamblul sau, astfel incat sa nu existe factiuni, forte, miscari sau partide politice ce se transforma treptat in dictaturi politice si/sau militare.

Pentru a se ajunge la dictatura a unei singure entitati, indiferent de nume sau de forma de organizare, se pot cumula nenumarati factori, insa incapacitatea celorlalte forte politice este principalul motiv.

In acest sens, Partidul Reformator trage un semnal de alarma in privinta actualei situatii politice din eRomania.

Infiintarea acestei noi forte politice are ca scop combaterea dictaturii militaro-politice ce este prezenta de mult prea mult timp in societatea noastra.

DIALOG POLITIC
Dialogul politic este fundamental intr-o societate democractica. Cu totii facem parte din acest simulator de viata reala, iar dreptul nostru a de a ne manifesta, dar si de a fi informati este fundamental.
Pentru ca actuala dictatura sa fie motivata sa se implice intr-un dialog cu partile opozabile, aceasta trebuie sa aiba concurent o forta politica din care fac parte politici experimentati si cu anvergura.
Sustinem o dezbatere politica decenta, astfel incat cetatenii eRomaniei sa fie informati in legatura cu programele politice propuse de candidati.
Monologul oricarei forte ce a captat toata puterea legislativa si executiva a tarii trebuie sa ia sfarsit.

INTERFERENTELE MILITARE IN SISTEMUL POLITIC
Interferentele militare in sistemul politic exista inca de la inceputul eRepublik, insa ponderea enorma a acestora din ziua de azi a creat o inegalitate socio-politica, astfel incat astazi votul pentru un anumit partid politic reprezinta votul pentru o unitate militara.
Partidele trebuie sa fie independente de orice unitate militara, iar Partidul Reformator incurajeaza toti cetatenii eRomaniei sa reconsidere anumite actiuni ale unor entitati si sa judece rational.

(RE)IMPLICAREA STATULUI
In momentul de fata, membrii Guvernului eRomaniei poarta numai avantajele functiilor, insa nu responsabilitatile pe care acestea le obliga prin natura lor.
In acest sens, reimplicarea statului in viata de zi cu zi a cetatenilor este obligatorie.

Reactivarea activitatii ministerelor in mod real este lucrul primordial pe care Partidul Reformator il sustine. Consideram ca acest lucru trebuie sustinut de intreaga clasa politica.

De asemenea, anumite initiative ce au fost in trecut private trebuie sa faca obiectul unei analize, astfel incat sa se observe daca aceste initiative, in cazul unei preluari de stat, ar aduce valoare adaugate societatii.

Toti ce impartasesc ideile de mai sus creionate, precum si cetatenii ce vor sa aiba parte de discutii inradacinate in ratiune sunt invitati sa se alature Partidului Reformator.

Pentru o societate normala!


Consultati intregul document aici.