Farma golda V2 - imperij uzvraća udarac

Day 4,400, 05:16 Published in Croatia Croatia by strikaka

Pozdrav svim čitateljima

Ovaj članak svojevrsni je nastavak mog prvog članka u kojem smo se bavili zaradom golda u TW-ovima po zemljama. Nedavni rat između Hrvatske i Srbije potakao me da ponovno bacim oko na zaradu golda od BH i SH medalja, ali sada se koncentriram isključivo na Hrvatsku i Srbiju.

Za početak, prisjetimo se kakva je bila situacija s farmanjem golda prije 2 i pol mjeseca. Na donjim grafovima prikazano je koliko su hrvatski i srpski igrači zaradili golda u groundu i airu i to za prvih 100 farmera, prvih 50, 20 i 10. Za air nažalost nemam podatke za 100 najvećih farmera, ali većinu SH medalja ionako je osvojilo top 50 zračnih aseva.Zarada golda u ground bitkamaZarada golda u air bitkamaUkupna zarada goldaVidimo da su hrvatski igrači osvajali 36% više golda u groundu, 15% manje golda u airu te su ukupno osvajali 13% više golda od Srba.

Dakle, takvo je bilo stanje prije dva i pol mjeseca. No, je li se išta promijenilo? Jesmo li od tada povećali prednost ili se ona smanjila? Možda je ostala ista? Možda je naš air dostigao srpski?

Odgovore na ova pitanja daju nam donji grafovi, na kojima je prikazana zarada golda od BH i SH medalja u prethodna 2 i pol mjeseca.
Zarada golda u ground bitkama u prethodna 2 i pol mjeseca
Zarada golda u air bitkama u prethodna 2 i pol mjeseca
Ukupna zarada golda u prethodna dva i pol mjeseca


Što reći? Tuga, šok i nevjerica!

Ne samo da nismo zadržali prednost, nego su sada Srbi u prednosti, tj. sada zarađujemo 6,5% manje golda od njih. Ground nam je i dalje u prednosti, ali ona se smanjila s nekadašnjih 36 na samo 11%. Air je povećao svoj zaostatak za Srbima pa sada zarađujemo 27% manje golda od njih u zraku.

Ako detaljnije pogledamo podatke, vidimo da, što se grounda tiče, naša prednost nad Srbima je više-manje konstantna bez obzira koliko top farmera uzeli u obzir (10, 20, 50 ili 100). Ipak valja reći da srpski igrači od 21. do 50. pozicije zarađuju više od naših igrača na istim pozicijama. U zraku, naših top 10 farmera nisu TOLIKO lošiji od srpskih top 10 (17% manje golda za nas), ali već do 20. pozicije se stvori razlika 27% koja se održava sve do 100. pozicije. Dakle, naši igrači 11-20 zarađuju puno manje golda od "ekvivalentnih" Srba, tj. naših 10 zaradi čak 43% manje golda od tih 10 Srba. Očito je da nam nedostaje jakih air acceva i konstantnih farmera, kako bi inaša top grupa bila barem malo konkurentnija Srbima.
Ovo se vidi i na grafu za ukupnu zaradu (ground + air) gdje naših top 10 igrača zarađuje koliko i Srbi, ali na sljedećih 10 pozicija se stvori razlika koja se održava do kraja.

Ukupna razlika na farmanju golda u proteklih mjesec i pol je 14350 golda u korist Srba. Je li to puno? Ne znam, ajmo vidjeti.

Pretpostavimo da leg xx radi 1 mil dmg po 10 wellnessa. Pretpostavimo i da je ovih dodatnih 14350 golda uloženo u kupnju čoksi i to ne po cijenama koje su bile za Black Friday, nego po normalnim cijenama (39g = 20 E😎. U tom slučaju, Srbi su s ovim dodatnim goldom mogli kupiti čoksi za 324 bil dmga u groundu (1,1 NE bonus, 100% dmg booster, shadow booster), ili 21 mil dmga u airu (130 hit, 1,1 NE bonus, shadow booster). Da smo mi imali toliku prednost u goldu, a e Srbi, imali bi dovoljan dmg za dobiti i R4 u zraku i onu kultnu R5 na tlu nekidan u Patagoniji. Ovako smo izgubili obje runde, ali smo se srećom izvukli u R6 i 7 i legendarnoj R8. Dakle, ovolika količina golda odlučuje naaaaajveće bitke, ovisno ima li jedna ili druga strana ovoliku prednost.

Ali to nije sve, odnosno nije srpska prednost samo 14350 golda. Kako nije, pitate se? Ovo su podaci za BH/SH iz Srbije, ali eSrbi nemaju samo jednu domovinu, nego dvije, a druga je UAE. Zato eUAE-ovci uredno pomažu svojim RL sunarodnjacima iz eSrbije, pa je tako u R8 bitke za Patagoniju čak troje od top 6 igrača po dmgu bilo iz UAE. Zato je na donjem grafu uspoređena zarada golda Hrvatske i Srbije kojoj je pridodana i zarada UAEovaca.
Ukupna zarada golda, Cro vs Srb+UAE


Vidljivo je da je srpska prednost još veća ako uračunamo zaradu igrača iz obje njihove domovine i iznosi čak 45500 golda, tj. hrvatski igrači zarađuju 18% manje golda od srpskih. UAE ima veliki broj trening ratova u kojima uzimaju više-manje sve BH medalje. Zarada u zraku im je značajno manja nego u groundu, pretpostavljam da im se ne isplati trošiti wellness na zrak pored toliko laganih i sigurnih BH medalja.

45500 golda...to je 67 mil dmga u airu ili 1000 bil u groundu...zamislite da Hrvatska ima toliku prednost u goldu tj u dmgu.


ZAKLJUČAK

Možemo zaključiti da smo iz relativno uvjerljive prednosti dosta brzo prešli u jednako uvjerljiv zaostatak, a te stvari odlučuju bitke, čak i one najveće. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego svi zajedno jače uprijeti...ne svađati se oko BH u domaćim ratovima, nego po ostatak medalja ići vani. Tta analiza nije napravljena, ali po mom iskustvu ćete u nekim stranim TW-ovima na BH poziciji vidjeti 10 Srba po jednom Hrvatu. Ove stvari moramo promijeniti. Ako mi uzmemo te strane BH medalje, onda ćemo ne samo povećati naš prihod golda, nego i smanjiti srpski. A s obzirom da imamo više TW-ova, dosta je da Srbima oduzmemo pola tog stranog tržišta i bit ćemo u prednosti. To je prvi korak, ali zašto se zadovoljiti s običnom prednošću? Nakon toga treba povećavati prednost, uzimati što više golda i Srbima prekidati njihov dotok golda. Pa kad za koji tjedan bude neka nova Patagonija, onda ćemo puno lakše do pobjede nego ovaj put