[Dunedan] A politikai elit véleményének változása

Day 4,399, 04:19 Published in Hungary Hungary by Dunedan


Tisztelt eMagyar lakosok!

Kiadás időpontja
Ezt a cikket a választások után akartam kiadni, mivel a jelenlegi kormány több személyéhez fogok kritikát megfogalmazni, és nem akartam, hogy ez véletlenül is választási propagandának tűnjön. Azonban az úgy nevezett KARD/MCP/MLP trióból végül nem indult senki (heroine17 eredetileg úgy tűnt indul, de azóta visszalépett és ÁP-t is váltott), így végül ez már véletlenül sem tud felmerülni, de a biztonság kedvéért jobbnak láttam utána kiadni.

Bevezetés
Durva belegondolni, de az elmúlt hat hónapban ez volt az első olyan hónap, amint a fentebb említett politikai elit hivatalosan kormányban töltött. Ez azért is tűnik hihetetlennek, mert az azt megelőző másfél-2 évben végig ők kormányoztak. Jómagam pont a puccs napján jöttem vissza a játékba (szólt egy ismerősöm, hogy puccsot indítottak az ország ellen), ami pont az első választás után volt, amit a Repülős jelölt nyert az addigi politikai elittel szemben. Magyarán az elmúlt években ez volt az első ciklus, amit láttam a fentebb említett triótól. Illetve az ezt megelőző ciklusban én voltam az elnök, és láthattam első kézből, hogy mit csináltak, amikor ellenzékben voltak, most pedig azt, hogy mit csinálnak amikor kormányon vannak. Cikkem ennek az összehasonlításáról fog szólni.

A kormány
Elöljáróban annyit szeretnék mondani, hogy a kormány aktivitása összességében kiváló volt, az én kormányom aktivitását felülmúlta az országfal használatát tekintve, illetve a telegrammos aktivitást is (főleg, hogy én kormányzásom idején nem is használtam a telegrammot). Az aktivitásuk mellé párosul az is, hogy pakkos játékosokról van szó, tehát sok sebzést tudnak bevinni a csatákban, és az ország legerősebb MU-jának a tagjai a nagy részük, az úgy nevezett Árnyéklovagok. Végezetül pedig olyan külügyi kapcsolatokkal rendelkeznek, amit évek alatt sikerült kiépíteniük.

Az első harmad
A választást lezárta után a kormány kiadta a beköszönőjét, ahol Xer01 szerepelt mint Kommunikációs Miniszter. Legutolsó cikke pedig ez volt: eMagyarország szégyene. Bírálta az akkori kormányt, hogy miért csinál határzárat, gyávának is nevezte érte, illetve hatalmasnak kudarcnak tekintette, hogy Debrecent elfoglalták a románok. Ezen megnyilvánulásai később lesznek érdekesek. Majd kiadta első kormány cikkét is, amiben az elmúlt 8? hónap nehézségei után visszatért a politikai elit, kemény egy hónapra, mivel következő választáson már nem indultak. Viszont ennek hozadékaként kiderült, hogy amikor nem voltak hivatalosan kormányon, akkor is csináltak külön szobákat a szövetségesekkel. Erre panaszkodott egyik görög kormánytag, hogy ilyenkor volt külön szoba a kormánnyal, és külön szoba az Árnyéklovagokkal.

A kormányzás ennek a része általában arról szólt, hogy az előző kormány mit és mit nem csinált. Például a közlönyben írtak arról, hogy nem adtam meg az e-mail belépési adatait, ezért nem volt biztonságban az org egy ideig. Jó magam, amikor elnök lettem azzal kezdtem, hogy a régi e-mailről ticketeltem a saját e-mailemre az orgokat, ezt pár óra alatt el is intézték az adminok. Szóval ezt a kritikát nem tudom elfogadni, főleg annak fényében, hogy pont az a társaság vádol ilyennel, akik anno a puccs idején elvették a kormány hozzáféréseit az orgoknak, míg vissza nem ticketelték.

Továbbá a kormány Kommunikációs Minisztere negatívumként kezelte azt, hogy Cyprussal zártuk a határunkat keleten. Ennek okait ebben a közlönyben leírtam. Tömören, a mostani kormány több tagja úgy harcolt, hogy se Horvátországgal, se Brazíliával nem tudtunk időben zárni a határainkat. Az utolsó körökben, amin minden állt vagy bukott, például a jelenlegi Külügyminiszter 400k-t (repcsi) ütött a kormány parancsa ellen a horvátok ellen. Míg a jelenlegi elnök 3 milliárd (tank) sebzést ütött szintén a kormány utasítása ellen, Brazília ellen, amivel a brazil határzárnak is búcsút mondhattunk egy időre. Ez egyébként katonai diktatúra egy formájának is nevezhetjük. Kérdés, hogy vajon amíg ők kormányoztak ütöttek-e így a kormány parancsa ellen (saját parancsuk ellen). Spoiler: nem. Szóval ezt az előző kormányra kenni ismét egy hatalmas nagy hazugság, és egyáltalán nem lett volna szabad negatívumként kezelni, hogy ott voltak. Megmentették az országot az eltörlés veszélyétől.

Végezetül pedig szintén a Kommunikációs Miniszter egyetlen KK cikkét kiadta, ahol egy privát levelezést is beletett köztem és drago között. Ami kimaradt belőle azaz volt, hogy megkérdezte a Hadügyminiszter, hogy hogy értékelem eddigi munkájukat, mire a válaszom az volt, hogy elfogadható minden Xer01 munkásságát leszámítva. Kétség kívül konyhanyelven megfogalmazva. Ez egy kitűnő bizonyíték arra, hogy drago bizony szivárogtat másoknak. Valami hasznosat is produkált Xer01 a ciklus alatt.

A ciklus közepe
Itt változott meg a kormány nyilvános kommunikációja a kialakult helyzetről. Eddig a pontig a határzárat, főleg a Cyprusit, az előző kormány hibájának volt kommunikálva, és ezt a terhet kell cipelnie még a jelenlegi kormánynak, hiszen csak nem lehet elküldeni őket rögtön azután, hogy segítettek és 14 napig nem adhatnak AS-t senkire. A kormány cikke azonban az eddigi szóbeszédet, amit a Kommunikációs Minisztere és pár párttársa tolt az előző ciklusban és a mostani ciklus elején, megcáfolta. Ennek következtében volt felháborodás minden oldalról, hiszen az előző kormányt akkor miért támadták emiatt, illetve azok akikkel elhitették, hogy ezt könnyen meglehet változtatni becsapva érezték magukat.

A határzár feloldása
Az emiatt kialakult felháborodás miatt a kormány úgy döntött, hogy feloldja a határzárat. Az elnök az országfalon azt nyilatkozta, hogy erre azért kerül sor, mert a bolgárok/macedónok eltűntek a keleti határunkról. Azonban ahogy ezt nyilatkozta, AS-sel repültek a Makedónok vissza Cyprusra, akik Partiumban üléseztek, illetve a bolgárok elindultak felfele Románián keresztül. Jött az elkerülhetetlen támadás, és végig mentek rajtunk. A Hadügyminiszter az eltűnt, gondolom elvolt foglalva azzal, hogy más privát logokat adjon ki, vagy megnézte miújság van a fűnyírójával. Szerencsére volt aki átvette a helyét.

A harcban Magyarország eredeti területeit elvesztette. A Kommunikációs Miniszter mélyen hallgatott, vártam pedig, hogy egy ekkora eltörlésről hogy fog nyilatkozni, hiszen legutóbb egy terület elvesztéséért már országeltörlőnek nevezte az előző kormányt a pártjának több prominens személyével együtt. De a konkrét országeltörlést nem vélte olyan fontosnak.

Hosszas várakozás után a kormány végül kiadott egy cikket, ahol a határzár feloldását a kongresszusra és pár névtelen cikkíróra fogta. Eztán jelent meg a kormány Kommunikációs Minisztere ismét, ahol a felelősséget akire csak lehetett áthárította, de a kormány nem hibás a kialakult helyzetért, holott konkrétan az ő döntésük volt a határzár feloldása. Későbbiekben azért a kormány több személye is végül vállalta a felelősségét.

A határzár szükségessége
Ezek után jött a hivatalos közlöny, hogy ezért fontos a határzár, magyarán a kormány vélhetően csak azért oldotta fel, hogy bemutassák mi lesz, ha nincs. Szeptember 11 feeling. Miután a kormánynak sikerült a CODE segítségével felszabadítani az országunkat az Asteria elnyomása alól, ismét életbe léptették a határzárat. Viszont a kívánt hatást nem sikerült elérni, mivel az emberek egy része továbbra is harcoltak a határzár ellen. Erre panaszkodott a Külügyminiszter és az elnök is, nagyon helyesen teszem hozzá, csak ahogy azt korábban írtam, ők amikor ellenzékben voltak, volt hogy direkt ütöttek rossz oldalon. Magyarán nem hitelesek ebből a szempontból. De ettől függetlenül jogos a kérésük. Elnökségem alatt több hasonló személy ellen kellett égetnem a saját csokiraktáramat a határzár fenntartása érdekébe, ahelyett hogy az éles csatákban ütöttem volna el a románok ellen. Valamilyen szintig nekik könnyebb dolguk kellett volna legyen, hiszen ők a legaktívabb magyar tankok, kormányzati szinten is. De kétség kívül megnehezítette a dolgukat az, hogy most volt event, ahol mindenki tudott szerezni 16db 120 milliós bombát és kb. 250db 1.5 milliós rakétát is.

A bosszú
A román támadás, mint mindig jól összehozza az embereket. Jó magam is nagy gyengém, hiszen amikor elnök voltam, és sikerült elfoglalni tőlük Partiumot, noha volt előtte is balhé, de sikerült végül magunk mögött hagyni. Az ottani sikernek köszönhetően jómagam abbahagytam az addigi cikksorozatom írását a puccsistákról.
A különbség a két csata között annyi, hogy anno mi CO-tuk a csaták fontosabb köreit, pont a fentebb linkelt cikkben foglaltak miatt. Sőt, még kritikát is kapott több jelenlegi kormánytagtól, mint például a Miniszterelnöktől, hogy miért nem CO-zuk akkor is a kört, amikor már epik lett. Röviden annyi a válasz, hogy az első D4-es epik után kiürült volna a kincstár. De a Kommunikációs Miniszterük például azért lobbizott, hogy még több csatát is CO-zunk, majd a ciklus végén fel volt háborodva, hogy ilyen sok CO-t költött a kormány. Ebből tanulva ők már nem CO-zták a csatákat, amit egyébként helyesnek is találok, a kincstár nem bírta volna már ki.

A repülős körlevelet alul használták véleményem szerint. Kaptam a kritikát, hogy én meg túlhasználtam a ciklusomban, hozzá teszem szükség is volt rá, mivel velük tartattam fent a keleti határzárat több kevesebb sikerrel, mivel kormányzati szinten nem voltunk eleresztve erős pakkozós tankokkal. Ha levonjuk a két hónap tanulságát, akkor egy aranyközép utat ki lehetne találni a program számára.

Összegzés
Kormányzati szinten csak egy fatális hibát követtek el véleményem szerint, az pedig a határzár feloldása volt. Ami azért is volt számomra érthetetlen, mert mielőtt ezt meglépték volna maguk is beismerték ennek fontosságát, és miután végig ment rajtunk az Asteria ismét elmondták, hogy fontos azt fenntartani. Az pedig, hogy ismét elkezdik-e kormányon kívül támadni az éppen aktuális kormányt alaptalanul közvetlenül vagy közvetett formában, az pedig a jövő zenéje. Én mindenesetre kíváncsian fogom figyelni.Tisztelettel,
Dunedan