[MK] Tájékoztató

Day 4,376, 11:19 Published in Hungary Hungary by eMagyar KormanyTisztelt eMagyarország!

Az alábbiakban szeretnénk megválaszolni, tisztázni pár gyakran feltett kérdést a határzárral kapcsolatban.
Tudjuk, hogy a ciprusi jelenlét, illetve az alkalmi brazil határzár miatt több játékos társunk sem tud termelni. Ez nyilván nem egy előnyös szituáció azoknak, akik ott dolgoznának a cégeikben, de bónusz vesztés esetén még azoknak is hátránya származik belőle, akik az ország nyugati felében gyártanak.

De miért van erre szükség, merül fel a kérdés

Általában azért, mert ha beadnak ránk egy román esetleg szerb hadüzenetet és megtámadnak minket nem garantált, hogy vissza tudjuk verni őket. Egyszerűen túl erősek ők nekünk. Tegyük fel elveszítjük az összes csatát és elfoglalják az egész országot. Amíg ez nem történik meg a nyitott háború miatt senki nem tud termelni, aki román fennhatóság alá került. Amint elfoglalják az utolsó határos régiót is, a határ megszűnik és a háború abbamarad. Ez már csak azért sem túl előnyös, mert így az összes adó nekik megy, ezzel is anyagi támogatást nyújtva ellenségeinknek ahhoz, hogy eltörölve tartsanak minket.
Elég erős ország vagyunk viszont ahhoz, hogy a folyamatos szabadságharcokkal hátráltassuk őket, elvonjuk a sebzésüket. Ezt elkerülendő a románok behozhatnák pár szövetségesüket és vonatozással megakadályoznák az RW indításokat. Gyakorlatilag TW területté válna hazánk, pont úgy, mint Bulgária jelenleg. Tehát gyakorlatilag hátrabilincselt kézzel kéne szemlélnünk ahogy a románok, szerbek, peruiak, vagyis az Asteria erői eMagyarországon TWznek, mivel a folyamatos támadások miatt nem lehetne RW-ket indítani.Tehát nem csak az adó, de ideális TW területtel is támogatjuk az Asteria elnyomó erőit.

Ezt a szituációt szinte kizárólag légicsapással (vagy ha ők bakiznak máshogy is) lehet feloldani a folyamatosan mozgó országok miatt.


Miért éri meg, hogy középtávon lehetetlen a termelés Ciprus itt tartózkodása miatt?

A rövid válasz az, hogy a fentebb említett szituációt elkerüljük. Tisztában vagyunk vele, hogy nagy termelés kiesésekkel jár, de sajnos dönteni kell a kissebbik és nagyobbik rossz között. Ha nem lenne itt ciprus és a román bejönne az országba senki nem tudna termelni. Az is elképzelhető, hogy a magyar itthon termelő céges réteg megfullasztása érdekében, egy régiót szabadon hagynak, ezúttal is biztosítva a nyitott háborút.


Emellé jön még az is, hogy gyakoriak a forgások a magyar határ mentén és mint Peru esetében meg is történt, kockázat nélkül adnak ránk hadüzenetet, hiszen mire vége a csatának továbbforognak.


A tankok még ebből is profitálnak! Hát hogy is van ez akkor, a cégesek szívnak a tankosok pedig farmolnak?

Ciprus ittlétének taktikai velejárója, hogy a velük való háborúnak nyitva kell maradnia, hogy vész esetén egyből foglalhassák a határrégiókat. Amennyiben nem így lenne vagy nekik vagy nekünk be kellene adni egy hadüzenetet ami minimum 24 óra míg átmegy, ezzel gyakorlatilag átadva a kezdeményezést az ellenségnek.
A nyitott háború velejárója pedig az, hogy a csatákban a BH goldok elhozásával növeljük a magyar játékosok vagyonát. Tehát összességében elmondhatjuk, hogy ciprus jelenleg egy taktikai TW keretein belül van az országban és amint elmúlik a közvetlen veszély elmozdulnak az eredeti régiókról. Mint teszik most Bánátot támadják...

Sajnos a Dunedan kormány hiába próbálta a céges kompenzációt megszavaztatni a kongában, ezt a kongresszus nem fogadta el.

https://www.erepublik.com/en/article/-kommk-kompenz-ci-leszavazva-rom-nok-kajaoszt-s-2706905/1/20


Románia nem megy sehová, akkor most végig megszállás alatt lesz az ország egy része, hogy a románok ne jöhessenek?

Igaz, hogy a román eredetik mellettünk maradnak, de egy sima magyar - román háború nekik se éri meg, még akkor sem ha ők az erősebbek. Mint az a múltban is bebizonyosodott, egy ilyen háború egyáltalán nem éri meg nekik, hiszon folyamatos sebzéselvonásnak vannak kitéve. Mint a múltban, a jövőre is igaz az, hogy ha csak Románia van mellettünk viszonylagos “biztonságban” vagyunk, hisz kisebb a kockázata egy már említett vonat kialakításának.


A tankok nem azért farmolnak, hogy az éles csatákban megmutathassák, mit hozott az a sok TW arany?

De igen, a tankok azért farmolnak, hogy az éles csatákban odatehessék magukat és biztosítsák, hogy eMagyarország még mindíg tényező az Erepublik világában.
Nemrégiben Máramarosnál a románok ellen álltunk helyt hősiesen (még ha veszítettünk is), és tegnap Kelet-Szerbiában, Irán elen arattunk győzelmet. Mindkét akció a szövetség kérésére lett végrehajtva, és a telegram szobákban több elismert szövetségi vezető emelte kalapját eMagyarország előtt.
Fontos megjegyezni, hogy habár képesek vagyunk bizonyos hadműveletek végrehajtására, ezt nem lehet a végtelenségig folytatni. A lehetőségekhez mérten, igyekszünk mindent megtenni a szövetség segítése érdekében, hiszen ők is mindig a segítségünkre sietnek, amikor hív a szükség.
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/220342
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/224727


A tankok nem is ütnek, nem is tankok nemzetközi viszonylatban csak itthon számítanak nagynak.

De, a tankok ütnek és igenis odateszik magukat az éles csatákban mint azt az elmúlt napokban láthattuk.
https://prnt.sc/pw9h73
https://prnt.sc/pw9hjv
https://prnt.sc/pw9hwk
https://prnt.sc/pw9i8j
https://prnt.sc/pw9imp
https://prnt.sc/pw9iyg
https://prnt.sc/pw9j9x

Valóban nem vehetik fel a versenyt az olyan nagyobb tankokkal, akik euróezreket ölnek, öltek rendszeresen a játékba és ezért értelmetlen hozzájuk hasonlítani a sebzésüket.


A románok direkt szivatnak minket és nevetve nézik, ahogy szenvedünk és nem tudunk termelni.

Lehet. Mi pedig azon nevethetünk nemsokára, hogy az a sok Asteria ország amit idehoztak a Balkánra egyesével tűnik el. Ha ránk adnak egy NE-t, az azt jelenti, hogy minimum 24 órán keresztül nem adhatnak másra (csak DoW-ot), még ha le is szavazzák. Ez taktikai lépés előnyt biztosíthat a CODE többi országának.
Megvan a lehetősége viszont, hogy nem kamuznak és tényleg be akarnak jönni, aztán rajtuk keresztül a többi Asteria ország akinek TW-je van velük.
A mai napon például Olaszországot sikerült eltörölni ezzel is “hazaküldeni” (nem teljesen igaz, hiszen megszállás alatt vannak). Iránt szintén megszorongattuk és kimenőben vannak a térségből, Japánra adtak be egy légicsapást és valószínűleg sikerrel fognak landolni ott.

Minél kevesebb ellenséges ország van a térségben, annál könnyebben lehet őket kontrollálni.


Na jó, de mi a megoldás?

Folyamatosan egyeztetünk és kordinálunk a CODE szövetség vezetőivel, és közös erővel kiűzzük az Asteria országokat a Balkánról, ezáltal biztosítva a fenhatóságunkat a térségben, mert így a Horvátország, Magyarország és Görögország közösen tudja kontrollálni a térséget.

Jó jó, de a cégesekkel akik emiatt nem tudtak/nak termelni mi lesz?

Az előző ciklusban a konga elé lett terjesztve egy kompenzációs javaslat, ami többek között a kiforratlansága miatt is le lett szavazva. Ennek ellenére a kormány nem vetette el a kompenzáció másik formájának kongresszus elé terjesztését, de ez ügyben a lakosság és az érintett cégesek türelmét kell kérnünk. Emberi erőforrásaink nekünk is végesek, és a szövetségi egyeztetések, közös hadmozdulatok jelenleg sok időt lefoglalnak.

Felmerül a kérdés, akinek nincs rá ideje miért vállalja a kormányzást? Sajnos mi is csak emberek vagyunk, és habár sokszor megtesszük, nem tudjuk a családjainkat és munkahelyeinket mindig a játék mögé helyezni. Igyekszünk minél aktívabbak lenni és a kormányzás minden aspektusával foglalkozni.

Itt jeleznénk, hogy aki érez magában motivációt ne habozzon felvenni a kapcoslatot a kormány bármely tagjával és jelentkezzen kormánymunkára. Nincs értelme egyoldalú kormányzásnak, ezért ez a felhívás hatványozottan szól minden olyan játékosnak, aki a cégezést helyezi előtérbe nem pedig a hadügyi modult.

Reméljük megválaszoltunk pár gyakran ismételt kérdést, de biztosak vagyunk benne, hogy nem sikerült mindent beleírni. Nyugodtan keressetek meg minket üzenetben, telegramon, itt kommentben és igyekszünk válaszolni.


Tisztelettel,
eMagyar kormány