История с топки - част 3 (ден 280 - ден 327)

Day 4,316, 20:59 Published in Bulgaria Bulgaria by B0R1L
Българската версия на История с топки част 1(1-217), част 2(218-279)
EN version of History of eBulgaria with balls part  1/Day 1-217 , part  2/Day 218-279
ES versión de Historia de eBulgaria con bolas parte 1/Dia 1-217 , parte 2/Dia 218-279

Тази статия е базирана на уикито, спомени  на Бимба, оригиналната статия и моите скромни Photoshop умения
Хронология:
Ден 280 ( 26.08.08 ) Защитният съюз,  PEACE Global Community е създаден от 15 членки – БЪЛГАРИЯ, Австрия, Бразилия, Франция, Гърция, Унгария, Индонезия, Иран, Италия, Япония, Холандия, Пакистан, Португалия, Турция и Венецуела.Ден 282 ( 28.08.08 ) Първата световна война започва след като Румъния обявява война на Унгария. Атаката на Румъния идва два дни след сформирането на GC PEACE и е обявена преди много от пактовете за защита на PEACE с Унгария да започнат да действат.
Войната, която противопостави силите на ATLANTIS срещу новосъздадените  PEACE-Keeping Force, обхвана двадесет и три от двадесет и девет световни нации и бързо се превърна в Най-кървавата война в света - задминавайки Балканските войни - с битката за Northern Great Plain стана Най-кървавата битка във всяка война. Тази битка задминава битката за предишния ден за Southern Great Plain, която от своя страна изпреварна испанската битка за Campeche в Ibero-American War за титлата "Най-кървава битка".Ден 286 ( 01.09.08 ) Провеждат се десети президентски избори в eRepublik. Избран е  Krembo след неуспешен румънски преврат.
Измамите в гръцките и турските избори са предотвратени от админите, а Ikarti и Hufflepuff са назначени от Плато след проверка на резултатите.
Опит за Румънски преврат в България
През септември 2008 г. държавата-членка на PEACE, България е посeтена от редица румънци, включително бившия президент на Ирландия Victor Petrescu, който се местил в градове около и в България. В отговор българският президент Крембо призовал Съвета за сигурност за помощ. Генералният секретар Carpathia наредил на PEACE-Keepers да се преместят в България, за да се противопоставят на румънския преврат. В комюнике, изпратено до Крембо, румънският президент Алекс Крачун заявил, че румънското присъствие трябва да осуети евентуален преврат от Goon, въпреки факта, че Крембо е поискал помощ от Goon в предотвратяването на румънския преврат.
Ден 289 ( 04.09.08 ) Първата световна война е спряна поради бъгове. Пуснат е първият екран на V1.
Ден 305 ( 20.09.08 ) Последните местни избори за кмет се провеждат в eRepublik. Кандидатите, предложени от председателите на партията, имат шанса да станат кметове и ще администрират регионалните бюджети, купувайки болници и определяйки месечните данъци на региона.
Ден 313 ( 28.09.08 ) Между Мексико и членове на PEACE GC бе подписано предложение за договор за приемане на Мексико в PEACE.
Ден 316 ( 01.10.08 ) В eRepublik в България и по света се провеждат единадесети общи избори, последни в този период и под това име - избран е Крембо (192 гласа)
Ден 327 ( 12.10.08 ) eRepublik Beta е свалена.


Оригиналната статия на SL, илюстрации от мен

"В тази статия ще започна с допълнения към първия мандат на Крембо. Тъй като тази част ще е почти изцяло за отношенията ни с еРумъния ще внеса още малко яснота и по този параграф.

Като президент на БДП, Крембо беше и редактор на английската версия на партийният вестник, а българският вариант (сега известен като Narodno delo) се пишеше от сегашният ни президент Гарабеда. Можете да проследите много от описаните вече и следващите в тази статия събития ако прегледате статиите в двата варианта на Demo news - http://www.erepublik.com/en/newspaper/demo-news-in-english-87721/1
http://www.erepublik.com/en/newspaper/narodno-delo-87922/1
Още през първият мандат на Крембо, еРумъния отново показа империалистическата си политика. Както вече споменах в първата част от историята в еСвета имаше три големи съюза – МА, НА и ФИСТ. Поради неразбирателство между еИспания и останалите членки на МА и последвали не до там честни постъпки от страна на еИспания, страната напусна МА. Скоро след това целият съюз претърпя своят крах. Усетили момента страните членки на НА и няколко подкрепящи ги, сред които еРумъния и еИспания, започнаха създаването на съюз под името АТЛАНТИС. Основната цел на това обединение, въпреки опитите да ни обедят, че е просто защитен съюз, беше завземането на нови територии и диктаторство. Имащи неизчерпващо се количество злато, огромна военна сила и разпаднал се МА зад гърба си, АТЛАНТИС се очертаваше като новата еСветовна заплаха. Останалите страни извън този съюз трябваше да вземат светкавични мерки. еБългария се развиваше положително, армията ни се разрастваше, а елитният ни отряд достигаше първите си победи.

По време на разпадането на МА, преговорите за създаване на АТЛАНТИС и след подписването на МППс еУнгария, Крембо получи съобщение от еРумънският президент. еРумъния обясняваше как еУнгария (с която те също имаха имаха МПП и обща граница) си позволява да хвърля обиди и предизвикателства към тях, поради което отношенията им сериозно са се влошили. Гледайки с не добро око на еУнгария, еРумъния искаше от еБългария следното: еРумъния прекратява МППто си с нас и ни обявява война, при което автоматично (както нашият случай с еТурция) еУнгария ще бъде въвлечена във война с тях без да има активни МППта. Имащи еУнгария без защита те щяли да ни обявят мир и да продължат атаката си само срещу другата страна.
Запитваха ни за отношенията ни с еУнгария и дали бихме ги подкрепили в това им начинание запазвайки всичко в тайна. Естествено още първата ни реакция беше отрицателна, отношенията ни с еУнгария бяха отлични и ни гарантираха отлични въсможности за развитие и нови МППта. След като вече знаехме на къде клони еРумъния и виждайки кой ще й помага в империалистическите действия не можехме просто да отговорим с НЕ. Имахме и лоши спомени от подобни предложения на еРумъния. За момент задържахме нещата с дипломатично отношение и уклончиви отговори, че не бихме искали да взимаме страна, но скоро нямаше да можем да скрием зад нищо друго освен много и то силни МППта.

След множество разговори решихме, че ще е най-добре да сложим картите на масата и изберем бъдещата посока на еБългария. АТЛАНТИС бе на път да стовари цялата си мощ, въпроса беше само дали върху нас или еУнгария. На еРумъния явно нямаше да се разчита след като по този долен начин искаха да завладеят доскорошен съюзник. Оказа се, че те бяха предложили същата сделка и на еУнгария. Време бе на мястото на МА да се роди нов съюз достатъчно силен да се противопостави на АТЛАНТИС. Страните не подкрепящи АТЛАНТИС бяха известни, трябваше обаче доста работа за да се обединят и то навреме. Трябваше ни наистина голям съюз, който разбира се да е сплотен и да включва и нас. Хвърлихме доста сили за това, разговори, съобщения, чатове, форуми. Хора от еУнгария, еИталия, еПакистан, еФранция, още множество страни и ние бяхме в постоянна връзка опитвайки се да изработим уставите под които новият съюз щеше да съществува. Страни с които преди не бяхме разменяли и дума сега се очартаваха като верни съюзници, а други велики сили ни смятаха за равни. Прекратихме МППто си с еУнгария, за да не може еРумъния да го изпозлва за да се бие срещу една от двете страни без активни МППта. Ясно бе, че еРумъния ще нападне, изчаквахме само посоката.

Скоро идеята стана реалност, PEACE GC официално обяви своето образуване. Официални лица бяха представени от всяка страна членка. Имахме повод за празнуване! За по-малко от месец подписахме над 10 МППта (можете да ги видите от статиите в Demo news) и започнахме официално работа като член на PEACE GC.Изчакването на следващият ход на еРумъния не трая дълго, еУнгария изтегли късата клечка и войната бе обявена. еБългария можеше да си отдъхне, но до кога и на каква цена. Следвайки задълженията си към PEACE GC изпратихме елитният си отряд в защита на приятелите си от еУнгария (МППто ни както се спомена по-горе беше прекратено по-рано). Целият нов съюз бе готов за отбрана. Една война никога не е била много весело преживяване, но с непрекъснатите бъгове и проблеми в модула за битките всичко се превърна в непоносимо бреме. В повечето случаи късмета бе на страната на атакуващите, но никой от PEACE нямаше намерение да се отказва. Никога не се знаеше с точност кой е спечелил ако въобще се стигнеше до края на битка преди целият уебсайт да се срине. След поредният крах на системата войната бе спряна от админите до второ нареждане. Новата версия на играта трябваще да стартира скоро и се смяташе, че това ще е момента на подновяването й.За момент нещата станаха спокойни, имахме планове и работа за вършене, но затишието бе пред буря. За еРумъния почивка нямаше те щяха да се опитат да достигнат целите си на всяка цена само, че този път бе дошъл редът на еБългария.


Автор: Бимба"
Надявам се да оцените труда ми както сметнете за добре!
B0R1L