[Dunedan] Kezdődik a második hónap!

Day 4,261, 03:10 Published in Hungary Hungary by Dunedan


Előzmény

Ahogy azt ígértem egy hónappal ezelőtt, figyelemmel követtem azon pártok választásait, amelyek semlegességet fogadtak, vagy épp támogatták a diktatúrát. Továbbra is felelősségemnek érzem, hogy a tagságuk információt kapjon arról, hogy a vezetésbe beszivárog-e a puccsban aktívan részt vevő személy.

Amit sikerült elérni az előző hónapban:
- Az összes puccsban résztvevő személy elvesztette politikai titulusát a pártban.
- Egy puccsban résztvevő személy se jutott be a kongresszusban.

A választások után megkerestem a pártelnököket, hogy nyilatkozzanak a pártjuk álláspontjáról, a puccsban résztevőkről.

Magyar Civilek Pártja

Pártelnök: Cornel Klein

ImreHarag sajnálatos módon nem indult, ami azért aggasztó hír számomra, mert amikor vele beszéltem, azt mondta, amíg ő a pártelnök, addig nem kerül puccsista a kongresszusba. Ezt az ígéretét előző hónapban betartotta, most pedig egy olyan személyt választottak, aki az elmúlt években két kattolt, tehát nincs tisztában a Diktatúra - Demokrácia harcról (edit: ezt saját maga mondta). A kongresszusi bejutó helyekről úgy nyilatkozott, régóta MCP-s tagokat fogja preferálni az elhelyezésben. Az, hogy befolyásolja-e őt az, hogy ezek közül volt, aki a puccs oldalán harcolt, nem volt részletezve.

1. A "puccsista - demokrata" vitáról neked mi a véleményed?
Elképzelésem sincs miről kérdezel. Nem is érdekel semmi, ami ezelőtt történt.
2. Ha sikerül a pártnak kongresszusi helyet szereznie, a kongresszusi választáskor lesz-e bekerülő helyen olyan, aki a puccsban részt vett?
Sikerül, miért ne sikerülne. Nem tudom, hogy ki és miben vett részt.
3. Ha lesz ismét puccs kísérlet azokkal, akik legutóbb is indítottak, a párt melyik oldalra áll? A puccs vagy a demokrácia?
Szerintem lassan kezded érteni. Szóval nem folytatom. Igaz ez egy kétpólusú, kétdimenziós világ, ettől függetlenül ennél picit többre tartom magunkat. Nincs más választás csak egyik vagy másik, ugyan már.
4. Mit gondolsz az országos együttműködésről?
Eddig nem volt? Jesszusom hová kerültem...

Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem fogom enyhítő körülménynek tekinteni a témában való tájékozatlanságát, megértem, ha őt nem érdekli, ez esetben nem kellett volna pártelnöknek indulnia, és ilyennel nem kellett volna foglalkoznia.

A KARD

Pártelnök: E_pluribus_unum


Miután A KARD-ban leváltották a puccsban nagy szerepet vállaló Dr.ago14-et, ő vette át a párt vezetését. Első hónapban nem juttatott be puccsistát a kongresszusba, remélhetőleg tartani fogják ezt a szokásukat.

1. A "puccsista - demokrata" vitáról neked mi a véleményed?

Bízom benne, hogy mielőbb javulni fog a helyzet. Segítené az összefogást egy közös cél vagy éppen egy közös ellenség.
A magunk részéről folytatni szeretnénk a párbeszédet - párton belül és azon kívüli is - annak érdekében, hogy megértsük a nézetkülönbségeket és sikerüljön egy közös megoldást találjunk az egymásnak feszülő indulatok helyett. Párton belül is maradt még bőven teendőnk.

2. Következő kongresszusi választásokon, lesz olyan bejutó helyes, aki a puccsban részt vett?

Az előző hónaphoz hasonlóan, a közelgő kongresszusi választáson is olyan képviselőket szeretnénk bejutó helyen, akik a demokráciát fontosnak tartják. Azt szeretnénk, hogy a KARD képviselői a következő hónapban is konstruktív módon képviseljék választóinkat, támogatóinkat.
Mint tudjuk, bárki jelentkezhet képviselőjelöltnek. Egyik pártnak sincs módja megakadályozni bárkit is az indulásában. A pártelnökök csupán a bejutási sorrend módosítását tehetik meg.

3. Ha lesz ismét puccs kísérlet azokkal, akik legutóbb is indítottak, a párt melyik oldalra áll? A puccs vagy a demokrácia?

Mint a korábbi eseményeknél is láttuk, a párttagok cselekedetei egyénekhez kötődnek és nem a párthoz.
Én a demokratikus oldalt támogatnám, remélem sokan mások is.

4. Mit gondolsz az országos együttműködésről? Megvalósulhat?

Fontosnak tartom az összefogást és szerintem megvalósulhat, ha közös a cél.
Ha puccsistázás és demokratázás helyett az együttes megoldás megtalálásásra törekednénk.
Sokat veszítettünk már eddig is a belső háborúzáson.
A párttagok támogatásával és aktív közreműködésével szeretném, hogy a KARD a közösség megtartásáért, az összefogásért tudjon tenni.

Magyar Légió Párt

Pártelnök: rangeyed

Ő az elképzeléseiről már adott ki cikket, és az interjú kérdésekre hasonló válaszokat adott meg.

1. A "puccsista - demokrata" vitáról neked mi a véleményed?

Unom. Alapvetően mindkét oldal nagy részét tisztelem és szerintem eMagyarország érdekéért szeretnének tenni. De van mindkét oldalon pár ember, akik olyan hangnemben kommentelnek itt és Telegramon, hogy azzal a saját társaik sem tudnak azonosulni. De folyamatosan mennek a beszólások és a viták, sértődések. Az átlagjátékosok vagy közkatonák erre nem kíváncsiak.
A harcmezőre (amit még a kétkattosok is követnek) lefordítva a dolgot az látszik, hogy a tankok nélkül nem tudják a demokraták lehozni a földi köröket, viszont a légierő és a tömegsebzés nélkül a tankok hamar elfogynak és megint csak nem tudunk csatát nyerni. Szóval a cél szerintem a megegyezés kellene, hogy legyen. Ezért mindkét oldalról elítélem azokat, akik nem a megegyezést segítik elő, hanem az ellentéteket és a régi sérelmeket hangsúlyozzák ki újra és újra.

2. Noha jelenleg a párt nincs TOP5-ben, tervez a párt kongresszusi helyet szerezni a következő választásokon. Ha igen, hogyan? Bekerültök TOP5-be, összefogtok-e más párttal?

Igen, szeretnénk 1-2 képviselőt bejuttatni a kongresszusba. Terveim szerint egy aktivitás-felméréssel kezdjük a munkát, és ennek tudatában próbálunk meg valakivel kiegyezni. A KARD-dal indultunk már közösen, de fel fogom vetni másik pártok megkeresését is. Arra nem látok esélyt, hogy egy másik TOP5-ön kívüli párttal fúziós szövetségre lépve kiszorítsunk egy jelenlegi TOP5-ös pártot.

3. Ha sikerül kongresszusi helyet szerezni a pártnak, lesz-e közte olyan, aki a puccsban részt vett?

Jelenleg nem tudom kiket küldenénk a kongresszusba. Mivel a pártunkban van olyan, aki részt vett a puccsban, ezért van rá esély, hogy puccsban résztvevőt küldjünk a kongresszusba.
Nálam mindenki tiszta lappal indul, és azt a pár embert szeretném kongresszusi helyhez juttatni, aki a Magyar Légió század érdekeit szeretné és tudja képviselni. Én nem kívánok megbélyegezni senkit a "puccsista" jelzővel, és a demokrácia védelme sem vált ki belőlem heves érzelmeket. Csak a Magyar Légió század régi közössége, annak a játékélmények a visszahozása motivál!

4. Ha lesz ismét puccs kísérlet azokkal, akik legutóbb is indítottak, a párt melyik oldalra áll? A puccs vagy a demokrácia?

A párt nem tud semmilyen oldalra állni. A katonai századok tudják támogatni a puccsot, ez pedig nem a pártvezető jogköre. A század vezetője meg fogja hozni a döntést és mi, katonák követni fogjuk vagy elhagyjuk a századod. Mivel a párt a század okán létezik, ezért nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol nem értenénk egyet a század vezetőjével. Szóval ezt a kérdést passzolnám a századvezető felé.

5. Mit gondolsz az országos együttműködésről? Megvalósulhat?

Hiszek az országos együttműködésben. Ehhez egyetlen dolgot kell elérni: a konstruktív, megegyezésre képes játékosokat kell politikai és katonai vezető pozíciókba juttatni. Ők kulturált viták során eldöntik, hogy milyen irányba érdemes haladnunk a katonák pedig vállvetve harcolnak földön és levegőben.
Azokat a személyeket pedig, akik a régi sérelmek újra felemlegetését, az egymás szidását, értelmi és egyéb képességeinek "magasztalását" tartják játékélménynek sürgősen ignorálni kell, legyenek demokraták vagy "puccsisták", repülősök vagy tankok.

Bónusz: Magyar Hazafiak Pártja

Interjúalany: Dr.ago14

Az interjúm lényege az lett volna, hogy megkérdezzem, miért indult pártelnöknek az MHP-ban, azonban ő nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseimre. Azóta már visszalépett a KARD-ban. Egy kis kutatás után, nagyjából sikerült azonosítanom azokat, akik a választások idejére beléptek az MHP-ba, valószínűsíthetőleg leadták rá a szavazatot, majd nem sokkal utána többjük ki is lépett. Ezen személyek a következők:
drago, etilén, heroine17, bammerka, shawnkaa, rRonin, Captain Morgen Retriver, MasterKard, Domv.

Igazándiból csak azt tanácsolnám ezen személyeknek, hogy csináljanak egy saját pártot, mert láthatóan már lenne minimum 9 személy, aki belépne, ami egy jó kezdés lenne bármelyik újonnan induló párt számára.

Tisztelettel,
Dunedan

Random puccsista idézet
Mikrobi: Választás! Szavazz a Magyar Civilek Pártjára! Nyugodt erő vagyunk, nem veszünk részt a torzsalkodásban!