[Dunedan] Pacifica ki akar(t) rúgni minket?

Day 3,618, 09:24 Published in Hungary Hungary by Dunedan


Nem akartam érinteni ezt a témát, de mivel aimensen cikke mind belpolitikailag, mind külpolitikailag is sok kérdést vetett fel (aktivizálódott a Paci körlevél gyerekek), és ezek mellé jól látszik benne A KARD-os ferdítések módszere, így gondoltam tisztázom ezt az ügyet egyszer, és mindenkor.

1. Pacifica ki akart rúgni?

Ha jól emlékszem, egy cikkben jelent meg egy olyan sor valamelyik Lengyel kormánytagtól egy olyan kijelentés, hogy ha Magyarország nem követi a Pacifica érdekeit, akkor jobb lenne, ha távozna.
Na de ezt bármelyik más Paci országról el lehet mondani.
Nem mellesleg, ez egy egyéni vélemény nyilvánítás, nem egy Pacifica-i gyűlés téma. Egy tökéletes szövetségben, én pl. megtiltanám a tagjaimnak, hogy Román MPP-jük legyen, ha kötnek, akkor repülnek.
Akkor most ezzel a kijelentéssel, a Pacifica ki akarja rúgni a tagjainak felét?
Nem, ez egy egyéni vélemény nyilvánítás. Aztán figyelembe vehetjük, hogy sok ember előbb cselekszik, aztán gondolkozik. Néha még korrigálni is lehet (pl. törlöd a shoutod, kommented, közlönyt amit írtál). Gyarló emberek vagyunk, követünk el hibákat, meggondolatlanul mondunk/írunk dolgokat. De a lényeg, hogy a Pacifica elé sosem került ilyen javaslat, hogy távolítsanak el minket a szövetségből, és még csak nem is tudnak ilyenről, ergó sosem volt ilyen veszélyben az ország.


Több kép is van, ami ezt támasztja alá, de azoktól még nem jött engedély, hogy kirakhassam a cikkbe, amit írtak. Akit érdekel, az írjon rám és elküldöm PM-ben (ICS után szabadon) más országok képviselőinek reakcióit.

2. Akkor mégis miért téma?

Had mutassam be nektek, hogy hogyan manipulálja A KARD és azok támogatói (talán még egymást is) az embereket.
1. Vegyünk egy igazságot: A Lengyel kormány egyik tagja mérges volt az országunkra, hogy Románia ellen ütöttünk, és kifejezte a nem tetszését.
2. Ezt az igazságot manipuláljuk tetszésünk szerint, ahogy érdekünk kívánja: A Pacifica mérges volt az országunkra, hogy Románia ellen ütöttünk, és kirúgással fenyeget.

Kész is a tökéletes hazugság, hiszen van igazság tartalma, amit költői túlzással visz bele!

3. Vegyük ki a kontextusból a dolgokat:


Ennél azért ügyesebben szokta csinálni ICS, de itt konkrétan levágta a mondat felét. Ha tényleg csak ennyit írt volna, akkor jogosan vádolhatna minket hazugsággal (bár hozzá teszem, egy jó diplomata nem ismerné be, hogy a szövetség amit képvisel inaktív), de pont a lényegi részét vágta ki. Azt a részt, amivel teret ad annak, hogy a Pacifica volt már aktívabb is, mint amilyen most. Előző elnökségem, és Magus elnöksége alatt volt szerencsém a körlevél tagja lenni, és akkor ennél sokkal aktívabb volt.
Egyik tag pl. leírta, hogy lényegi tárgyalás nincs, csak mindenki berakja a fontos csatájának a linkjét, és segítséget kér. Jelen pillanatban ez a helyzet (meg most már Magyarország belpolitikája is).Pacifica SG-je értesített, hogy felkeresi alioth-ot és csapatát, hogy felvilágosítsa őket, hogy nem állt ennek a veszélye fent sosem. Mondtam neki, hogy biztosan jól tudják ők is, csak politikai nyerészkedés céljából vetették be ellenünk, a fentebb leírtak módján.

U.i.: Ha tetszett a cikk, kérlek nyomd meg a subscribe gombot, de ha nem... kit érdekel, akkor is nyomd meg, hiszen nem kerül semmibe. 🙂

Tisztelettel,
Dunedan