NBA All Star Weekend

Day 2,649, 07:01 Published in Montenegro Slovenia by Borci8

Ako medju vama ima onih koji vole košarku, onda će vam se ovaj članak i svidjeti.
Protekli vikend održan je 64 po redu NBA ALL STAR GAME koji je održan u Bruklinu. Osim glavnog dogadjaja tj utakmice izmedju Istoka i Zapada, bila su tu takmičenja u zakucavanju, takmičenje u trojkama i Skill Challenge. Prvi dan All Star vikenda odžana je utakmica prve i druge godine NBA igrača tačnije America-World utakmica, gdje je pobjedu odnijela ekipa World-a 121-112, za koju je i nastupio i naš nadam se budući reprezentativac Nikola Mirotić koji je za ekipu World-a dao 16 poena, sa naših prostora nastupio je još i hrvat Bojan Bogdanović koji je isto dao 16 poena. Pobjedu nad Amerikom predvodio je prvi pik 2014godine kanadjanin Andrew Wiggins sa 22 poena ujedno je i bio MVP te utakmice.

Highlights sa utakmiceU takmičenju u šutiranju trojki ubjedljivo je pobjedio Stephen Curry, igrač Golden State Warriors, sa 27 datih trojki, momak je totalno razbio svoju konkurenciju čak i svog saigrača Klay Thompson-a i prošlogodišnjeg šampiona Kyrie Irving-a.

Steph Curry 3pts
U Skill Challenge u finalu su se sastali Patrick Beverley i Brandon Knight.
Iako je Knight bolje počeo i bio precizniji u slalom, direktnom pasu i polaganju ali nije imao sreće u šutu za 3poena gdje ga je Beverley sustigao i iz prvog šuta dao 3poena i tako pobijedio i dobio epitet najboljeg driblera na ALL Staru.

Beverley vs Knight
[img]https://uproxx.files.wordpress.com/2015/02/b92duvucyaau2hv.jpg?w=650[/img]


U Slam Dunk Contest ili Takmičenje u Zakucavanju, vidjeno je mnogo dobrih pokušaja ali i lijepo izvedenih zakucavanja. Barem po meni za Zach LaVine-a koji je i osvojio Slam Dunk Contest nije imao pretjerane konkurencije. Čak u prvoj rundi je osvojio 100poena tako da nije bilo nekih iznenadjenja ko će osvojiti takmičenje. Samo da napomenem da je momak 1995 godište i pogledajte šta je sve uradio da su se i sudije čudile toj atletskoj sposobnošću.

Zach LaVine


Best of Slo-mo Dunk Contest

I naravno dodjosmo do kraja i zadnjeg dana vikenda, gdje nas je očekivao veliki spektakl, utakmica izmedju Istoka i Zapada. Sve same zvijezde su učestvovale od Lebrona Jamesa, Kevin Durant, James Harden, Dwayne Wade, Carmelo Antony itd. Ovaj All Star ostaće upamćen po još jednom podatku a to je da je ovo prvi ALL Star meč u komu su u startnim petorkama igrala 2 brata, a to su braća Gasol. Pau je igrao za Istok a Marc za Zapad. Naravno pobjedu je odnijela ekipa Zapada sa rezultatom 163-158 uz 41 poen najboljeg igrača utakmice Russella Westbrooka kojem je falio još jedan poena da izjednači rekord Wilta Chamberlaina iz 1962 godine.

Highlights West-EastI naravno na poluvremenu održan je kao i svake godine Halftime Show, glavne zvijezde su bile Ariana Grande i Nicki Minaj
Halftime Show