[igajunior] КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ / састав Владе

Day 1,872, 07:36 Published in Serbia Serbia by igajunior


Поштовани грађани Србије,

Пред вама је текст председничке кандидатуре, са планом рада за свако министарство и персоналним решењима.Тим који је успешно водио Србију остаје непромењен. Урађене су мале корекције, што је и сасвим нормално, с обзирно на податак да два месеца уопште није мали период, па је дошло и до мањег засићења појединих људи. Поред овог објективног разлога, дата је прилика и неким новим људима да покажу своје вредности и ставе их у службу Србије.
Дубоко смо убеђени да радимо исправну ствар за целу заједницу, и да уз мале успоне и падове, српски брод коначно плови у правом смеру.

Министарства ће наставити да раде аутономно и на основу струке, а ја као будући Председник кординираћу радом и трудити се да наћем увек оптимално решење.Подпредседници (vCP)
Ради боље организације, поучен искуством из два претходна месеца, влада ће имати два подпредседника (vCP).
Strider83
SashaL


Министарство одбране (МоD)

Тим Министарства одбране чиниће следећи људи:


desert hamster, icemanthedestroyer, Miljana Pantelic, sangajski mrmot, zare legenda, vpccp, budalimir, negoslav83, danijel82, raziel blaze, Golubowic, bozimano_dorks, heffe, Marko Tunic и Vladimir M.Vasiljević,

Основни задатак овог министарства је да обезбеди дугорочну стабилност за Србију и савез.
Тим који добија се не мења, па је окосница тима Министарства одбране иста као и претходна два месеца. Екипа старих прекаљених вукова која је у овом мандату осважена са неколико нових имена.
Финансирање војске биће транспарентно, као и до сада. Формула за рачунање рефунда остаје иста. Идеја водиља је да се на основу реалних прихода које држава остварује добије најјафтинија и највећа могућа штета, уз максималну тренапарентност.
Конкурс и услови за пријем јединица на систем рефунда је јаван и једнак за све. Уколико дође до било какве оправдане иницијативе за промену или допуну истог, разговараћемо и наћи боље решење у интересу државе Србије.
Пошто је ово стратешка игра, а војске кључни фактор просперитета државе, све евентуалне одлуке проузроковане изменама у модулу донеће се кроз разговор, стручне анализе и консултације са професионалцима, уз уважавања реалних економских и финансијских могућности државе.


Министарство иностраних послова (МоFА)
Тим Министарства иностраних послова чиниће следећи људи:
Don Lex, Nikol000, nick slaughter, mitra33, elminjo и Karlo V resurrection

Свестан чињенице да је ово министарство главни репрезент Србије у свету, још пре неколико месеци иницирао сам отварање позиција за нове људе, и соколио их да се максимално укљуључују и ангажују. Чак и по цену грешке. Требају нам нови људи, па неки евентуални пропуст не можемо узети за зло. Дугијем захвалност доказаним људима на разумевању и помоћи за ову политику. Ово јесте једини пут којим Србија треба да иде.
Већ до 8. јануара потребно је решити са Македонцима питања у вези италијанских регија. Ја дубоко верујем да ће овај тим урадити најбољи могући посао у интересу Србије.
Политика и однос према савезницима треба да буде државнички, и усклађен са политиком Владе Србије. Влада Србије, тј. министарство иностраних послова има једини легитимитет да спроводи спољну политику државе, а рачуне за то полаже сваки месец на изборима. Ово јесу фундаменталне ствари, и унутрашње питање у које савезници не смеју да се мешају.
Постоји иницијатива око сарадње и дефинисања смерница спољне политике, и ја ћу свакако дати свој допринос томе. Треба да се настави рад у том смеру, јер подела око кључних ствари за једну државу никад није смело ни да буде. Странке и полиичка препуцавања, ако хоћете и наш прљав веш морају да остану у нашем дворишту. На овај начин олакшаћемо посао и нашој и савезничкој дипломатији, а позиција Србије и могућности да заштите интереси биће много јаче.Министарство унутрашњих послова (МУП)
Тим министарства унутрашњих послова чине следећи људи:
United states of Serbia, Shomykv, Ravnogorac, golubgox, mesicki, luka lokt jankovic, djape84, gavrilo5, ivana-ica, Dr. Binsi и Gogica Silni,

Ово министарство радиће на побољшању позиције цивила, али не на начин што ће куповати њихову наклоност редовним поделама, већ тиме што ће понудити системско решење. Србији је потребна усмерена штета, коју испоручује сваки човек. У задња два мандата радило се на заказивању удара у потребно време, а та пракса ће се наставити и убудуће. Сви имају право на подједнаке услове, и војска и цивили. Једнаки и доступни услови за све је циљ ове Владе, а на нама је да се одлучимо који систем нам највише одговара. (за војне јединице отворен конкурс и правилник за рефунд, а за цивиле позивање на ударе у потребно време). Уколико се стекну услови (што умногоме зависи од најављених промена у игри), кренуће се у пројекат који верујем да има перспективу, а то је увођење тзв. цивилне скрипте. Србији треба сваки човек и његова усмерена штета, па ће ово министарство, не намећући решење, самостално одлучити на који начин ће кренути у интеграцију најављеног плана.
Даље у опису овог министарства биће сви стандардни послови које МУП обавља месецима уназад.

Министарство економије (МЕС)

Тим министарства економије чине следећи људи:
Crni Lovac, eBora и DrZivorad

Министарство економије задржаће аутономију и наредном периоду, а одлуке неће бити доношене популистички и политички већ на основу мишљења струке. Поред стандардних послова, које је ово министарство обављало претходних месеци, биће урађен стратешки план на основу компарстивних предности српске економије, анализа структуре јавне потрошње и завршни рачун, по указаној потреби корекција пореске политике, и кренуће се у најављено формирање државних резерви.

Министарство информисања (МИ)
Тим министарства информисања чине следећи људи:

Watan Tanka, minimaks, Dragan Brdar, Gambinо_SSS, Aleksandar Krsmanovic, ludjaci, ČikaNikola96 и Tex_willer

Мишљења сам да овај тим мора да учини доста на презентовању информација битних за све грађање Србије, од текстова којима се презентују активности и планови Владе Србије, аналитичких и геополитичких извештаја, преко информација о појединим акцијама, и других занимљивости везаних за игру и окружење. Адекватност и избор тема које ће се обрађивати ствар су људи који чине ово министарство.


Министарство образовања (МОС)
Тим министарства образовања остаје у непромењеном саставу и чине га следећи људи:
SashaL и Pegica

У претходна два месеца, ово министарство је поставило лествицу за сва будућа министарства образовања. Поред уобичајне функције коју има, проширило је своју делатност на акцију помоћи ебебама, кроз свакодневне поделе хлеба за најмлађе чланове играчке заједнице. Анализом министарства економије, пронаћи ће се решење за даље финансирање помоћи најмлађима, и ово ће постати државни пројекат. Планира се да скуп свих туторијала које је израдило ово министарство, уз нову поздравну поруку за новајлије биде предложено и изгласано у конгресу Србије. На овај начин крунисао би се минули рад људи у овом министарству.

Губернатор Српских прекодринских провинција, као и до сада, остаје ђенерал,
Владислав Миловановић83.Уколико постанем председник свих грађана, наставићу континуитет рада и провођења политике за коју сам убеђен да је исправна и потребна Србији, уз побољшања која ће у коначници водити ка решавању крупних националних питања. Сви ћемо некада престати да играмо, а какву ћемо државу оставити иза себе, зависи од свакога од нас.
На крају ћу да вам свима пожелим срећне Божићне празнике.
Христос се роди!Један од Вас,

С поштовањем,


igajunior