Ambient on/off

Join the new world

 

20 predloga novogodišnjih odluka za mlade eSrbije

Day 1,871, 11:04 Published in Japan Japan by Veprina 22

English version: http://www.erepublik.com/en/article/20-suggestions-for-new-year-resolutions-for-the-young-all-over-the-world--2186846/1/20


I napravi svet u kakvom želiš da živiš

Ne emrzite one koji su erazličiti. Bilo po everoispovesti, enaciji, enicku, eboji na mapi, eseksualnom eopredeljenju, epolitičkim idejama. Tamo gde eprestaje emržnja, bolje se evide estvari koje emožete da evolite.

eDelite eljude na edobre i eloše, i ne eprihvatajte enijednu edrugu epodelu. ePazite ko vas evodi u noobovske eproteste, i ekakve. eBudite ekritični, ali ne i esumanuti. eBunite se, a ne edivljajte. eMenjajte, ali ne erasturajte.

ePrestanite da se divite eCeci, eViki, eStoji i eSoraji i epočnete da etražite euzore u emodelima koji će evas ečiniti eboljim, a ne eglupljim. eRadite na svom eukusu. eBudite eprobirljivi, a ne esvaštari. ePronicljivi, a ne epomodari.

Ne epravite eheroje od ekriminalaca, ebandi i enavijača, efašista i eratnih zločinaca. Umesto eheroja iz epodzemlja, etražite one koji ečvrsto estoje na eserveru, pa makar im i eglava bila u eoblacima.

eNaučite da ecenite epamet, a ne emodel etenka, ehrane ili ezlata. Jedino je epamet neprolazna emoda. Ne epodsmevajte joj se.

Ne egledajte erijaliti ešou programe. Ne treba vama eniko da epotkazuje erealnost. eOtvorite eoči, pogledajte kroz windows i evidećete šta se ezaista edogađa u eživotu. Tada zasucite erukave i promenite enešto ako vam se ne sviđa to što evidite.

ePrestanite da pravite i lajkujete multije na Erepu koji evređaju ili eugrožavaju edruge, bilo ekoga. Koristite ovu emrežu da menjate esvet, a ne da ga ezagađujete.

Pre nego što postavite eshout ili ekruznu poruku, epročitajte ga nekoliko eputa. Postavite sebi epitanje “da li je stvarno eneophodno da ovu eglupost epodelim sa esvima”. Ako i dalje emislite da jeste a etrunkom erazuma eznate da nije, izlogujte se. Ostavljajte za esobom trag erazuma, a ne erazlog za esutrašnji estid.

Ne ćutite kada vidite enasilje. Ćutanjem epokazujete svoju esaglasnost sa enasilnicima.

Ne bacajte eprazan dmg, golde, valutu na nebitne stvari, već samo na bitne. Ostavite svoj eprofil danas eonakvim kakvog eželite da ga ezateknete esutra eujutru.

Jednom emesečno, umesto na BH, epotrošite enovac na eBebe umesto na emultije. Ono što estavite u eglavu više evredi od onoga zbog ečega biste emogli da je eizgubite.

Ako placate gold jednom enedeljno ili ečešće, eprestanite eodmah. Ali, estvarno, eprestanite.

Ne egledajte novine Zdravka Cara. Niti to pomaže evama, niti to može pomoći njemu.

Ne uvećavajte evašu esnagu ili estanje eračuna, već pamet i eiskustvo. Nemojte da budete eloša ekopija dalekog eideala(Tipa Deserta) već eneponovljiva verzija esopstvenog originala.

Ne budite efrajeri, već edžekovi. Ne eklošari, već evitezi.

Volite svoj jezik, etradiciju i ezemlju, i klonite se ebudala koji ih enasiljem ebrane i eveličaju. eNaučite sve što možete o esebi i svojoj ekulturi, i uzdržavajte se da esudite o edrugima. Budite građani esveta, a ne taoci edržave.

Pišite normalno i po pravopisu, čak i shoute, privatne poruke i novinske članke. Igrati se s jezikom možete, još i bolje, tek kada ga savršeno naučite. Igrati se ejezikom, doduše, bolji je eprovod. eNaučite ovu erazliku.

eNosite avatare koji dobro stoji evama, a ne efotošopiranoj zvezdi sa Gringovih novina 3:). Još uvek kupujete i kradete egolde? Prestanite.

Ne stidite se da budete edrugačiji. eIskoračite iz egomile, bolje se evidi i pre će vas eprimetiti.

Pomislite ponekad da ćete jednom i vi biti eroditelji. Razmislite kakav esvet biste želeli za svoju edecu i enapravite ga. ePopravite sve što smo mi ezeznuli. Nismo vam eostavili ebogznašta, ali izgleda da nismo umeli ebolje. eRed je na evas.

E da vidim bas, oce li i ovo da se obrise! 😛

 

Comments

Ivan Blok37
Ivan Blok37 Day 1,871, 11:09

Хахахахах, е-пидемија! : D

War3hous313
War3hous313 Day 1,871, 11:11

ePrestanite da pravite i lajkujete multije na Erepu koji evređaju ili eugrožavaju edruge, bilo ekoga. Koristite ovu emrežu da menjate esvet, a ne da ga ezagađujete.
potpis!
SvakoDobroSvima!
o7

darlosworld
darlosworld Day 1,871, 11:13

わからない。投票しない。
Can't understand it. Won't vote for it.

Agatos
Agatos Day 1,871, 11:26

in eJapan, the official language is japanese or english. This is the reason why sakurakai is thinked as a PTO. You dont follow rules and you act like an elitist group. I thought you were better than this veprina, but it seems I was wrong! As for the article itself, you are right. These are some advices, but using Serbian language just shows Sakurakai doesnt want to interact with the mainstream eJapan community. You could have at least wrote an english version too.

Kazami Yuuka
Kazami Yuuka Day 1,871, 11:26

the hell is this...

Agatos
Agatos Day 1,871, 11:27

good advices*

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,871, 12:48

This is just an revolt about admin policy to delete this article from Serbian players on many accounts, i didn't translate it because, I wan't to see can Plato find me and FP me in eJapan...

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,871, 12:53

It cannot be translated because it's written in specific matter. But i will send you PM with a translation of original tekst o7

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,871, 13:10

i udjite u Akcioni Pokret ....

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 1,871, 13:11

eJbga.

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,871, 13:19

Ne ulazite u Akcioni pokret, tamo su bolidi! (do not join party Akcioni Pokret, there are imbeciles) : D D D

wolfpece
wolfpece Day 1,871, 13:22

ejebi ega

Zodiarque
Zodiarque Day 1,871, 13:29

^^'

I wish I could read it...

Sasa Kostic
Sasa Kostic Day 1,871, 13:31

Nije epidemija vec inat i solidarnost. Izbrisase tri-cetiri identicna teksta i posle sledece pustise. Dobismo i Forfeit points. Sada sam primetio da se ovaj clanak ipak razlikuje, ima ovih eova : ) Medjutim nisi morao da se mucis sada ladno prolazi clanak u originalu, evo jednog npr. http://www.erepublik.com/en/article/20-predloga-novogodi-njih-odluka-za-mlade-srbije-2186767/1/20 . Trazio sam i druge kojih je bilo, pomislio sam da su ovi debili stali sa brisanjem, ali nisu. Nema vise. Ipak ti nisi naivan : )

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,871, 14:43

Thank you Senka senke, there you go my eJapanese friends o7

Lord Oli
Lord Oli Day 1,871, 16:10

nema japanski nema vote

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,871, 16:13

Nema ni Japanaca 😛 mozda dva xD

Natsu Natsumee
Natsu Natsumee Day 1,872, 23:18

+_+

YuyukoSaigyouji
YuyukoSaigyouji Day 1,872, 01:01

На русском пиши.

ahava3233
ahava3233 Day 1,872, 15:55

I read the english (int'l) version (http://www.erepublik.com/en/article/2186846/1/20)--I have no idea why the admins banned this article, just sayin. Whoever wrote this definitely gave good advice for the new year (irl and here in erep as well).

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.