12 Symboyles!!!

Day 1,505, 04:58 Published in Greece Greece by thaleia

Εκτός από τις κόντρες στην e- χώρα μας δεν λείπουν και οι αρκετές εφημερίδες που δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά. Αυτό είναι θετικό γιατί μέσω αυτού μπορεί να εκφραστεί κάποιος και να έρθει σε επαφή με τους άλλους παίχτες. Όμως δυστυχώς κάποιοι κάνουν κάποια μικρά λαθάκια που έχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα!

Ας τα πάρουμε από την αρχή και να τα αναλύσουμε βήμα βήμα για να γίνουν κατανοητά από τον καθένα.

1)Η ίδρυση Η εφημερίδα κοστίζει 2 χρυσά για αυτό θα πρέπει όχι μόνο να τα έχουμε αλλά να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσουμε στην πορεία. Ο τίτλος και η εικόνα που θα επιλέξουμε δεν θα είναι μέσω γκάλοπ! Εμείς αποφασίζουμε το όνομα και την εικόνα γιατί είναι το πρώτο που θα δει ο άλλος. Δηλαδή η πρώτη εντύπωση και πρέπει να είμαστε εμείς. Με λίγα λόγια να μας αντιπροσωπεύει

2)Έκδοση πρώτου άρθρου Συνήθως στο πρώτο άρθρο αναφέρουμε τον λόγο που δημιουργήθηκε ακόμα μια εφημερίδα και λίγα πράγματα για τον εαυτό μας. Αλλά να μην καθόμαστε να αναλύουμε όλες τις πλευρές της προσωπικότητάς μας! Και αυτό γιατί κανείς δεν θα σε θυμάται εκτός των ατόμων που θα ασχοληθούν και στην πορεία μαζί σου. Αλλά και γιατί σπάνια κάποιος θα κάτσει να διαβάσει όλο το κατεβατό με τα προσωπικά δεδομένα του άλλου.

3) Έρευνα. Πριν γράψεις κάτι ψάξε το πρώτα. Αλλά μην βασισθείς μόνο στο wiki του παιχνιδιού γιατί μπορεί να παρέχει πολλές πληροφορίες αλλά δεν έχει τα πάντα. Γράψε ένα προσχέδιο με τις πληροφορίες που μπόρεσες να μαζέψεις και μετά ρώτα ένα παλαιότερο παίχτη αν μπορεί να σου προσφέρει κάποιες επιπλέον πληροφορίες και αν όντως ισχύουν αυτά που έχεις συγκεντρώσει . Αυτό δεν δείχνει άγνοια αλλά ενδιαφέρον και θέληση να μάθεις περισσότερα.

4) Ελέγχουμε για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη αφού πατήσουμε το κουμπάκι edit. Έχω δει αρκετά άρθρα που έχουν λάθη και αντί για να αφήσεις σχόλιο για το περιεχόμενο του άρθρου επισημαίνεις τα λάθη του άλλου! Μπορεί να είναι αστείο όταν το άρθρο έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα αλλά όχι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Εκτός αυτού καλό θα ήταν να ξανά διαβάζουμε το άρθρο αφού το εκδώσουμε διότι μπορεί να μην μας αρέσει κάτι τελικά και να χρειαστεί να το αλλάξουμε ή ακόμα και να το σβήσουμε.

5) Διαφήμιση. Είναι λογικό όταν δημοσιεύουμε ένα άρθρο να θέλουμε να το διαβάσουν όλοι. Όμως το να το σπαμάρουμε κάθε 10 λεπτά στα feeds είναι εκνευριστικό για μερικούς. Άσε ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να το δούνε όσοι πρέπει και αν όντως αρέσει σε μερικούς να το σπαμάρουν ίσως και εκείνοι. Άλλες 2 ‘κακές’ συνήθειες είναι τα προσωπικά πμ με το λινκ του άρθρου ή το σχόλιο με το λινκ σε άλλα άρθρα και shout. Αν θέλει ο άλλος να το διαβάσει θα το κάνει. Δεν χρειάζεται να τον πιέζεις με ότι μέσο μπορείς να φανταστείς

6) Κληρώσεις Προσωπικά το θεωρώ λάθος να μπαίνεις στο τρυπάκι των κληρώσεων μόνο και μόνο για να πάρεις το ΜΜΜ! Η κλήρωση σημαίνει ότι δεν πιστεύεις ούτε εσύ ο ίδιος στις σκέψεις/απορίες/ιδέες/ ενστάσεις που αποτυπώνονται στα άρθρα σου. Επίσης το θεωρώ αδικία μια εφημερίδα με ενδιαφέροντα και χρήσιμα άρθρα να μην έχει όχι μόνο το μετάλλιο αλλά ούτε και αρκετές συνδρομές και μια εφημερίδα γεμάτη κληρώσεις να φτάσει τις 2000!

7) Κατηγορία άρθρου Μόλις αποφασίσουμε το θέμα του άρθρου μας θα πρέπει να διαλέξουμε και την αντίστοιχη κατηγορία. Το τελευταίο διάστημα για κάποιον λόγο άρθρα καταλήγουν στην κατηγορία social intreaction χωρίς να έχουν σχέση με αυτή. Αναφέρεται σε χιουμοριστικά άρθρα και όχι σε άρθρα που αναφέρουν πληροφορίες. Οι παλαιότεροι παίχτες ίσως το γνωρίζουν αλλά θα πρέπει να το μάθουν και οι νέοι ώστε να υπάρχουν τα σωστά άρθρα στις σωστές κατηγορίες.

8 ) Εικόνες Ένα άρθρο με εικόνες είναι και εμφανίσιμο και δίνει έναν άλλο τόνο στο κείμενο. Κάθε άρθρο όμως μπορεί να ανεβάσει ένα περιορισμένο αριθμό εικόνων. Δηλαδή κάποιες φωτογραφίες ενδέχεται να μην τις εμφανίζει γιατί έχετε φτάσει το όριο της χωρητικότητας



9) Τίτλος άρθρου & Greeklish Και αυτός εξαρτάται από εσάς! Πρέπει να δίνει μια πρώτη πληροφορία για το κείμενο που θα ακολουθήσει. Επίσης να μην είναι και σιδηρόδρομος Ένα άλλο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι οι τίτλοι στα ελληνικά μετά από μια φορά επεξεργασίας θα αλλοιωθούν. Μπορεί να μην σας αρέσει αλλά καλό θα ήταν να γραφτεί ο τίτλος στα greeklish ώστε να μπορούνε να τον διαβάσουν όλοι χωρίς παραμορφώσεις Για τα Greeklish θα παραθέσω το λινκ από άρθρο του υπουργείου νέων γιατί με έχει καλύψει απόλυτα χωρίς χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω

10) Δεχόμαστε την κριτική Όταν κάποιος σε σχόλιο εκφράζει μια γνώμη αντίθετη από την δική μας δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε διάλογο βρίζοντας! Μπορεί να γίνει και πολιτισμένα.

11) Απογοήτευση Δεν μας πιάνει στεναχώρια αν την πρώτη μέρα δεν πήρε το άρθρο μας πολλά vote & subs ή σχόλια. Υπάρχουν πολλοί που κάνουν απλά Vote αλλά δεν σχολιάζουν ποτέ και δεν κάνουν sub σε κάθε εφημερίδα. Όπως είπα και παραπάνω πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε την ψήφο συνδρομή και σχόλιο από τον άλλο. Μην το θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να κάνει κάτι από τα προηγούμενα ή και όλα μαζί.

12) Υποστήριξε το άρθρο σου Μπορεί να μην σου αρέσει να διατυμπανίζεις άρθρα σου αλλά από την στιγμή που κάποιος άλλος το βγάλει σε shout μην πας και πεις σβήστο δεν θέλω. Και αυτό γιατί μόλις έχασεις έναν υποστηρικτή των ιδεών σου. Εκτός αυτού μην αφήνεις τους άλλους να σου λένε ότι απλά δεν αξίζει χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση. Δέξου τις διορθώσεις και παρατηρήσεις αλλά μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει ότι το άρθρο πρέπει να πέσει μόνο και μόνο γιατί δεν αρέσει στο συγκεκριμένο άτομο


Όπως οι θεοί του Ολύμπου έτσι και οι συμβουλές μου είναι 12. Ελπίζω να σας βοήθησαν εσάς τους μικρούς και να θύμισαν στους παλιούς αυτά που είχαν ξεχάσει! Καλό μεσημέρι φανταστικοί μου αναγνώστες!