Ambient on/off

Join the new world

 

Поредица от интервюта: Ziezius

Day 1,882, 05:33 Published in Bulgaria Bulgaria by AquariusSG

Здравейте приятели,

Отново мина доста време от последното ми интервю, но за сметка на това в пресата се забелязаха няколко много добри нови и стари интервиращи, които със сигурност са поддържали фронта откъм този тип статии. Няма как това да не ме радва, но ето че дойде време и за още едно мое интервю. Този път имам честта да Ви представя интервю със Ziezius. Надявам се интервюто да Ви хареса!

Здравей Ziezius! Радвам се, че прие поканата ми за интервю. Нека започнем с нещо за теб.
1:Кой си ти в Реалния живот? Разкажи нещо за човека, който стои зад Ziezius.

-Живо Здраво! Казвам се Емил и съм вероятно най-старият българин в играта - тези дни живот и здраве ще направя 47 години...Чичак не, а направо дедак 🙂 Имам строителна фирма, и в момента дейността ни е - оцеляване и борба с кризата в нашата сфера...

2:Ти си стар играч и може би повечето играчи те познават. Но все пак, разкажи кой си ти в играта, разкажи за своята еБиография.
-Влязох в играта точно преди 3 години. Тогава всичко беше по-различно, и икономическият модул, и военният... Помня, че воювахме с Румъния и те често ни триеха. Един път тогавашният ни президент Гаро се напи, и обяви война на румънците, а те бързо бързо ни изтриха. Такива ми ти работи... Направих си вестник - Кацнал Бръмбар, идеята ми беше да е сатиричен - пусках мои карикатури, и разни смешки, но после вестникът стана трибуна на партията Нова Атака, и не е толкова хумористичен. Критикувах в него най-вече политиката на Демократическата партия и другите не-националистически организации... Бил съм три пъти депутат от Нова Атака, кандидатирал съм се един път за президент, като останах трети. Последните една-две години гледам да трупам сила и опит без да участвам активно в социалния и политически живот.

3:А защо Ziezius? Какво означава?
-Ziezi /и Ziezius/ е моят псевдоним в Интернет от 20 години. Има едно сведение, че Ziezi е родоначалник на Българите. В тая връзка, и поради факта, че хобито ми е история на България и Българите, приех този ник в нета. Когато дойдох тук преди три години, вече имаше регистриран с името Ziezi, и затова приех другия вариант - Ziezius.

4:Минали са 3 години, откакто си започнал да играеш тази игра. Както те привлече и задържа толкова време в нея?
-Играта е модел на реалния социален и политически живот. Щастлив съм, че в момента в играта сме приятели с Македония и Сърбия, и сме врагове с Турция и Гърция. Изтриването на последните ме закова напоследък в играта. Моето виждане е, че това трябва да е положението и в реалния живот - никаква Турция в ЕС, и ако може - Гърция вън от ЕС. България, Македония и Сърбия в ЕС. Както забелязвате, това е малко в разрез с вижданията на днешните български националисти, които са насъсквани от външни сили да бъдат против сърби и македонци. Но един ден българите ще осъзнаят кои са истинските им роднини на Балканите. Всъщност за мен сърбите, македонците, черногорците, хърватите и босненците са българи по род.

5:До колкото си спомням, ти си създателят на партия НОВА АТАКА, както и дългогодишен неин лидер. Също така бивш конгресмен и политически деец в играта. Какво те привлича в политиката и в какво придаваш нейните важност и значение. А интересуваш ли се от политика и в Реалния живот?
-Интересувам се от политика, националист съм, по-точно родолюбец, но имам свое виждане по въпроса за националната политика и доктрина на България. В реалния живот съм само симпатизант на Атака, но не и член. Смятам, че Волен Сидеров все още е единственият Български политик - добър, лош, бял, черен - това е положението, нямаме други Български политици. Когато влязох в играта заварих партия Атака, и веднага станах неин член. После бяхме изтрити, и партията изчезна. Група съмишленици създадохме Атака наново. Едно момченце - “Слап с номер” ни превзе партията и я преименува. Така се стигна до създаването на Нова Атака, отново с помощта на съмишленици. Партията е деен другар с БНФ, помагаме си често. Напоследък имам желание да раздвижа Нова Атака, и да влезем в топ 5. Няма да е лесно, но нямаме бърза работа...

6:Член си и на Alpha Squad. А какво е чувството да си част от този отряд и да общуваш с хората в него?
-С юнита си съдействаме, в момента е малко в криза, но Емо обещава, че ще го вдигнем на крака скоро.

7:Имаш ли любим модул от играта и кой е той? Съответно с какво е по-добър той, според теб?
-Нямам любими модули.

8:Какво би променил в играта, ако имаше тази възможност?
-Вече съм писал, че би трябвало да се върнат половете на участниците, защото такава безполовост не ми е приятна. Другото - админите по-често да правят нововъведения, за да държат интереса ни.

9:Стигал си и до крайности в обвиненията на противници в играта, както и често се е стигало до крайности в нападките срещу теб. Обосновани ли са тези припирни в решаването на спорове в една игра?
-Критикувал съм доста крайно Гаро и Дарк Ангел. Така съм решил, така съм сторил. Не долюбвам националнихилистите. Те са 1000 пъти по-лоши от шовинистите и нацистите.

10:Имаш ли любим момент от историята на еБългария?
-Както писах, днешният момент ми е любимият – изтриването на Гърция и Турция.

11:След толкова време, ти си видял много промени в играта и еБългария. Срещал си и много играчи. Станахме ли по-силни, по-единни? И къде виждаш бъдещето ни в играта, насочили ли сме се към по-големи върхове ил ни очакват спадове?
-Сега сме най-силни и единни за цялата история на играта. Лошото е, че сме малко на брой - трябва нов голям ни ББ. Бъдещето е стремежът ни да имаме 10/10 бонуса, което трябва да е цел на всички президенти и правителства. Другото е да си пазим оригиналните региони, защото Българската земя е Свещена.

12:Има ли хора от играта, които са ти неприятни и не би искал да имаш нищо общо с тях в Реалния живот?
-Няма такива. Ако разбера обаче, че тук играе някой нагъл националнихилист, който за Род и Родина пет пари не дава, сигурно ще ми бъде неприятен.

13:А има ли такива, които смяташ за свои приятели и с удоволствие би се запознал с тях на живо?
-Щурмана /вероятно играе още под друг акаунт/, Емпи, Диди, Миро Инфинити, Аудан, Еманоел Костов Петров, Грийвас... сигурно пропускам някого, дано не се обиди...

14:Какво ни липсва, за да бъдем по-добри?
-Самоуважение ни липсва! Първо трябва да уважаваме себе си, да уважаваме родителите си, роднините си, етноса си, и чак после да уважаваме другите - децата в сиропиталища, негърчетата в Африка, европейците, американците и занзиабрците. Като подсъзнателно се мислиш за мишка и нямаш самочуствие на Българин, и като си зарязал родители и роднини да тънат в калта и да мизерстват, ти не си добър човек, ако ще да си нахранил 100 бездомника.

15:Тук можеш да отправиш своите послания и пожелания към читателите.
-Българи, да пребъде България !

Поздрави читателите с песен по твой избор:
-Това черничкото не може да пее много добре, но тази песен му се е получила:
Rihanna-Diamonds.

-Поздравявам Българите, и им пожелавам да умеят да правят разлика между добро и зло, и между бяло и черно - а не да вярват на разни мекерета, че всички на този Свят са еднакви.

Благодаря за интервюто и отделеното време!Надявам се интервюто да Ви е харесало!
 

Comments

Bardokva
Bardokva Day 1,882, 05:40

Вот и съб!
За Ziezius само едно-уважение! 07

Tervel 2
Tervel 2 Day 1,882, 05:43

и що ти е крив Стоича?

Rayna Knyaginya
Rayna Knyaginya Day 1,882, 05:46

v+s

Lord Kenshin
Lord Kenshin Day 1,882, 05:56

хехехехехе старо : )))))
помня 1 време как се събирахме.. като хъшове в Румънско, и ти раздаваше танкове за да си вземем въстанието... ех времена

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,882, 06:07

искаме карикатурииии :}

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV Day 1,882, 06:07

Адмирации за Зиези. Добро интервю.

Varnacore
Varnacore Day 1,882, 06:12

Ако не се лъжа първата партия АТАКА в играта е създадена от член НМО АТАКА-Варна тогава.Той ме накара да я играя, но не я продължих, той също...Поздравления за казанато за Сидеров и отношението ти към историята на България!Аз все още съм действащ член на партия АТАКА в р.ж. и с това ме спечели да вляза в партията ти!

Dimitar Ianakiev
Dimitar Ianakiev Day 1,882, 06:26

Вот за Зиези! о7

Jasmmine
Jasmmine Day 1,882, 06:36

Вот и съб,страхотно интервю : )

Simonymous
Simonymous Day 1,882, 06:52

Зиезимаксссссссссс

SALOPARD
SALOPARD Day 1,882, 07:04

Хубаво интервю! Само дето Зиези се е пообъркал, че е най-възрастния, но нищо...Дядо Хаджи му прощава, не може да познава всички...

RoboCopele
RoboCopele Day 1,882, 07:26

Зиезимаксссссссссс

prostokreten
prostokreten Day 1,882, 07:33

o7

Empiree
Empiree Day 1,882, 07:34

Вот за Зиези ! Един от малкото истински хора в тази игра ! : )

Поздрави !

LitoII
LitoII Day 1,882, 07:40

Още един старец : D

Mas que un club
Mas que un club Day 1,882, 08:02

To бива-бива популизъм, ама чак толкова бива ли?! Това му бил ника от 20 години в интернет! Аве лъжлив алабаш къде си виждал ти интернет преди 20 години, а?!

S.Arsenov
S.Arsenov Day 1,882, 08:12

@Mas que un club choveka e na 47 godini be izklesqk... otnasqi se s uvajenie!

Ziezius
Ziezius Day 1,882, 08:28

Искам да благодаря на AquariusSG за интервюто - тове е първото ми интервю в играта : D

LonelyB0y
LonelyB0y Day 1,882, 08:29

Още един болен мозък...

DukeDeWolf
DukeDeWolf Day 1,882, 08:31

Mas que un club, имам интернет сайт на фирмата си от 1998 година т.е. няма 20 ама са си 15 години.
Поздрави Зизи, помня те от първия си акаунт! И не се кахъри, не си най-старият 😉)))

cataclysmbg
cataclysmbg Day 1,882, 08:35

Изпуснал си един въпрос.
Защо горд е-българин като теб има 8 наемнически медала?

Lord Kenshin
Lord Kenshin Day 1,882, 08:42

Mas que un club
55
Mas que un club Day 1,882, 08:02
39m ago

To бива-бива популизъм, ама чак толкова бива ли?! Това му бил ника от 20 години в интернет! Аве лъжлив алабаш къде си виждал ти интернет преди 20 години, а?!

Aз бях на dial-up 97ма.. когато битекс/лангейм/визио прохождаха в Пловдив ; )
И определено не бях от 1вите с интернет.

Ziezius
Ziezius Day 1,882, 10:53

17 години, хайде, от мен да мине : )

Empiree
Empiree Day 1,882, 10:56

Мас РУК Клуб е ментално увреден. Въобще не се занимавайте с него.

Стесел - турче,седи си в чили.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,882, 11:03

има ЗиЗи пък няма сиси .. що ?
: )

bakalin
bakalin Day 1,882, 12:57

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕееееееееееееееееее
.
Защо не разказа и за БАНА на вестника ти и как АРАГОРН загуби битката??

VelikGogov
VelikGogov Day 1,882, 13:35

Браво и на Зиези, и на автора за хубавото интервю!
България ще пребъде!

didi210
didi210 Day 1,882, 13:52

Удри, Зизо! Радвам се, че си отново на линия. Липсваше ни! Време е малко да побушуваш из пресата. (гуш)

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 1,882, 14:51

strahotno interviu alpha squad shte q dignem na kraka sled promenite partiqta shte vleze v top 5 malko po malko 😛

Ziezius
Ziezius Day 1,882, 21:36

Ха ха, Бакалин, верно бе. Аз лошите неща ги забравям, ама наистина Арагорн ми банира вестника Кацнал Бръмбар за дълго време, и голяма борба водих да си го върна : )

whiskeyjack1
whiskeyjack1 Day 1,883, 23:06

Но един ден българите ще осъзнаят кои са истинските им роднини на Балканите. Всъщност за мен сърбите, македонците, черногорците, хърватите и босненците са българи по род.
...абсолютно братле, радвам се че интересите ни за историята съвпадат

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.