Ambient on/off

Join the new world

 

[XRoomM13/4] EREP ZAVEZNIŠTVA: ABC

Day 1,249, 11:05 Published in Slovenia Argentina by SIKARSIV modri izdaji XRooM13 spoznavamo svetovna zavezništva. V obdobju, ko je ONE dokazal svetovno nadvlado in zavzemal ozemlja tujih zavezništev brez pretiranega napora, je prav da se vprašamo, kakšna je dejanska moč ONE in ostalih zavezništev. Je ONE res zgodba zase, ali pa je z združitvijo EDEN-a in TERRE prišlo do balansiranja/uravnoteženja moči v EREP.

V EREP poznamo trenutno pet zavezništev plus proONE države, kjer spada tudi Slovenija (proONE države bomo tudi obravnavali kot zavezništvo). Ta zavezništva so: ABC, EDEN, Luna, ONE, proONE in TERRA. Toda preden začnemo z ONE in EDEN/TERRA je prav, da spoznamo še druga zavezništva, ki bi lahko prevesila vago na eno ali drugo stran. Tokratna izdaja govori o zavezništvu ABC.ABC je novo zavezništvo, v katero so povezane baltiške države Litva, Latvija in Estonija. Če si pogledamo karto,vidimo da je ABC regionalno zavezništvo, ki je vsaj po trenutnih vojnih dogajanjih zelo uspešno. V obdobju PHOENIX-EDEN vojn, te tri države niso gojile prijateljskih odnosov, saj je bila Latvija članica EDEN-a, Litva in Estonija pa članici Phoenix-a. S propadom Phoenix-a in ustanovitvijo ONE-ja, pride do dezorientacije in iskanja lastne poti, ki jo te tri države vidijo v prijateljskih odnosih in regionalnem povezovanju. Podobnemu scenariju se je nagibala tudi Slovenija, ki se je odločala med proONE in regionalnim zavezništvom z Nemčijo in Francijo. Kot trenutno kaže, smo se odločili prav(saj sta Francija in Nemčija že bili izbrisani, pretijo pa jim tudi neprestani napadi ONE-ja). V primeru ABC pa se je regionalno povezovanje izkazalo kot zelo dobra poteza, ter je lahko tudi vzor za prihodnja regijska povezovanja mogočih novo-ustanovljenih zavezništev.

Vkolikor si pogledamo spodnjo sliko vidimo da gre za drugo najmanjšo (le 2,33% populacija EREP) in predzadnjo zavezništvo glede na moč (2,96% strenght-a v EREPU). ABC ima torej večjo moč(strenght)kot pa je njen delež populacije. ABC članice so:

LITVA

- 3,098,819 experiance points in povprečnim experiance 1068.
- NE: brez (predlog Ukrajina, ki pa ni bil sprejet)
- MPP-ji: Indonezija, Srbija, Estonija, Turčija, Makedonija, ZAE, Latvija
- RESURSI: Grain, Fish, Fruits, Deer, Iron 5/10.
- BONUSI: Hrana 20%, Orožje 5%.
- REGIJE: 8 (Brestskaya, Dainava, Homelskaya, Hrodzienskaya, Lihtuania Minor, Lithuanian Highland, Samogitia in prestolnica Sudovia)


LATVIJA

- 2,598,983 xp in povprečnim xp 1621.
- NE: brez (predlog Rusija, ki pa ni bil sprejet).
- MPP-ji: Estonija, Brazilija, Argentina, Litva, Indonezija.
- RESURSI: Fruits, Cattle, Grain, Fish, Iron 5/10.
- BONUSI: Hrana 20%, Orožje 5%
- REGIJE: 7 (Kurzeme, Letgale, Mahiyowskaya, Minskaya, Vitsebskaya, Zemgale in prestolnica Vidzeme).


ESTONIJA

- 1,332,855 xp in povprečnim xp 1,909.
- NE: trenutno v glasovanju Finska (11 za in 22 proti).
- MPP-ji: Madžarska, Latvija, Indonezija, Srbija, Turčija, Makedonija, Poljska.
- RESURSI: Fish, Fruits, Iron, Aluminum, Oil 5/10
- BONUSI: Hrana 15%, Orožje 15%.
- REGIJE: 9 (Aland, Kesk-Eesti, Laane-Eesti, Louna-Eesti, Oulu, Pohja-Eesti, Southern Finland, Western Finland in prestolnica Kirde-Eesti.Kmalu po vstopu v skupno zavezništvo, se pokažejo prvi uspehi novo-ustavovljenega zavezništva, saj se članice odločijo napasti svoje najbližje sosede. Litva in Latvija napadeta Belorusijo in jo uspešno osvojita, ter si razdelita ozemlje. Estonija na drugi strani napada članico EDEN Finsko, ter jo celo uspe izbrisati iz mape sveta za dan (Finci trenutno bivajo le v Laplandu). Litva in Latvija trenutno pogledujeta proti Rusiji in Ukrajini.

Po MPP-jih sodeč se ABC zavezništvo bolj nagiba k ONE, kot EDEN-u (le Latvija z TERRA mpp-ji), kar niti ne čudi glede na dejstvo, da jim je ONE največ pomagal pri osvajanju Belorusije in Finske, ter glede prijateljskih vezi z exPhoenix državami. Možne poti zavezništva nam je ABC pokazal z svojimi NE-ji, ki pogledujejo (vendar zavrnjeni) proti Rusiji in Ukrajini, kar je tudi najbolj pravilna in logična poteza, če želi zavezništvo napredovati.

Naslednji logični korak zavezništva je najverjetneje Ukrajina, ki ima MPP-je z Italijo, Romunijo, Grčijo, Belorusijo in Bolgarijo. Kot vidimo ji MPP-ji niso kaj v pomoč, saj imajo te države več svojih težav (delno izbrisani ali pa v celoti izbrisani)in se verjetno ne bodo resno ubadali z ukrajinskimi.

Ukrajina ima 5/10 resursov, ki bi Litvi in Latviji, z dobro porazdelitvijo prinesel 25% bonus pri hrani, v primeru vključenosti Estonije (manj možen scenarij) pa Estoniji 20% bonus pri izdelavi orožja. ABC ima tako v Ukrajini priložnost širiti svoj vpliv, ter se ekonomsko ojačati.

Ukrajina ima kar 14 regij, tako da bi vojna za Ukrajino v najboljšem primeru bila končana v roku enega tedna. Vendar, vkolikor bi ABC gledal samo na ekonomski interes, tu ne bi bilo potrebe po osvojitvi celotne Ukrajine. Litvi od resursov hrane manjka govedina (Cattle), Latviji pa divjačina (srnice – Deer).

Latviji je zadeva zelo olajšana, saj ji lahko Litva podari belorusko Homelskaya, s čimer Latvija pridobi vseh pet resursov in 25% bonus pri izdelavi hrane. V tem scenariju latvijcom ni potrebno vstopati v Ukrajino, Litva pa izgubi en resurs, v zameno pa ne dobi nič, saj bi v primeru latvijske podaritve govedine, ki ima na originalnih ozemljih dve regiji bogati z govedino (Zemgale in Latgale), le ta izgubila povezavo prestolnice z ostalimi regijami in resursi.

Litvi tako ostane le vdor v Ukrajino in v zameno za podarjeno regijo Latviji, latvijsko angažiranost pri pohodu na Ukrajino z njihovim napadom (ki pa bi bil le damage drain v primeru močne obrambe). Najbližje srnice so v tem primeru v North Basarbie, do katere litvance ločijo le dve regije Volhynia in Podolia. Z osvojitvijo North Basarabie dobijo litvanci srnice, pa še mejo z moldavskim Chisinau, ki je bogat z govedino in bi jo lahko swapali, najeli ali pa preprosto zavzeli.

Litvancem ostaja tudi možnost osvojitve Bassarabie in meja, ter osvojitev Tauride, ki je bogata z sol(iter)om, za katerega vemo, da je ena redkejših dobrin, ali pa lahko to regijo ob uspehu Latvije prepustijo latvijcem. V tem scenariju obe državi dobita 25% bonus pri hrani in ena izmed njih 10% pri orožju.Scenarij je zgolj teoretičen, vendar možen. Ukrajina se bolj nagiba k EDEN-u, s čimer bi ABC postal dodaten trn v peti EDEN/TERRI (kar pa je že itak postal z osvajanjem Finske). Kot kaže je ABC na strani ONE in proONE zavezništvu. Mi pa se lahko vprašamo ali bo ABC tisti jeziček na tehtnici, ki bo prevesil zmago ONE-ja in ostalih zaveznic h končni zmagi in prevladi v EREP.

Za XRooM13 iz Sudovie SIKARSI.
 

Comments

mick8613
mick8613 Day 1,249, 11:57

Super! Sploh nisem vedel za obstoj abc-ja.. xD

timkram
timkram Day 1,249, 12:25

nice ^^

TheBoogie
TheBoogie Day 1,249, 12:55

Dober članek ! Kar tako naprej !

Garrincha88
Garrincha88 Day 1,249, 13:35

Dober članek ! Kar tako naprej !
x2

Torminos
Torminos Day 1,249, 13:47

mojster! Analiza in pol!

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,249, 13:54

....super članek!

Ury26
Ury26 Day 1,249, 14:24

Perfekten članek.

Vote + sub

Pepowsky
Pepowsky Day 1,249, 14:51

Kje je Špricko? Bo tokrat pod menoj?

Erik-Ero
Erik-Ero Day 1,249, 23:36

Super članki,...
VOTE!
Šprickota pa še vedno ni : (

Blaz Gutman
Blaz Gutman Day 1,250, 05:19

Vote

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,250, 05:37

Nix feršten... xD

010 Timi
010 Timi Day 1,250, 06:49

fajn napisano..

emandon
emandon Day 1,250, 08:08

katere države pa so v zavezništvu LUNA ???

SIKARSI
SIKARSI Day 1,250, 08:22

Indija, Avstrija, Švica, Malezija, Češka, Urugvaj in Južnoafriška Republika, vendar o Luni več drugič

mufekk
mufekk Day 1,250, 15:21

špricko pred menoj ! vote- poučnoooo! mufekk

Klemen Klemen
Klemen Klemen Day 1,250, 18:30

top šit članek

sebekk
sebekk Day 1,251, 08:09

Huda analiza zavezništva ... Komaj čakam na nov članek : )

niky_d
niky_d Day 1,251, 11:04

Super članek, komaj čakam na nadaljevanje.
Vote, sub pa že od prej.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.