Ambient on/off

Join the new world

 

[XRooM13/6] SPREMEMBE NA SEVERU IN SRBSKI FAIL!

Day 1,254, 11:44 Published in Slovenia Argentina by SIKARSITokratna izdaja XRooM13 bo zopet vojaško obarvana. Ker je o invaziji na USA napisano že veliko kvalitetnih člankov, se tokrat lotevam zgolj evropske fronte, s posebnim poudarkom na srbski avanturi in njihovem velikem failu, ter možnostim kako naprej.

ONE je po šokantnem prvem polčasu doživel katastrofalnega drugega (pred el Clasicom malo nogometnega žargona). Francozi in nemci so ponovno na mapi, romunom dobro kaže, da se po dolgem času zopet pojavijo na mapi v vsem svojem sijaju in z vsemi regijami, bolgari so že davno pokazali zobe, brazilci so uspešno opravili z poljaki, američani prav tako. Edine uspehe ONE (trenutno) žanje na grško-turški fronti, ter špansko-ameriški. Kot kaže se skupaj s Srbijo vsi ponovno vračamo na začetek.

Preden pa nadaljujemo z Britanijo, pa povezava do novega BATTLE MONITORJA za vse tiste, ki si želijo biti na tekočem z bitkami in trenutnimi izidi v EREP, igralca Railman-a.Tokrat novice iz Velike Britanije (VB). Britancem je več kot očitno dolgčas. Obkroženi večinoma z prijateljskimi državami, obsojeni na stagnacijo in osip igralcev, britanci pred dvema tednoma napovejo NE Irski, ki pa je zavrnjen z 15 glasovi za in 23 proti. Le dva dni kasneje poskusijo znova, vendar izid tokrat izenačen (18:18) in kot kaže v VB ni političnega konsenza glede irskskega NE.

Zgodba pa se razplete pred nekaj dnevi, ko John Rupert Miranda že tretjič predlaga NE Irski, ki pa ga tokrat VB z veliko večino sprejme (32 za, 5 proti). Sprejeti predlog tako razkuri američane, da dan kasneje, Emerick v ameriškem kongresu predlaga Veliko Britanijo za NE, ki pa je zavrnjen z 17 glasovi za in 23 glasovi proti, saj je istočasno (ko so britanci NE-jali Irsko), Irska za NE predlagala in sprejela Kanado (26 za, 10 proti). Terra se odloči za enako strategijo, ki je Poljake vrgla iz severno-ameriške invazije (tisto, ki jo trenutno najbolje znajo, zapiranje mej in vojn), saj Kanadčani, ki so že domovali v irskih regijah Shannon in Northern Ireland, napadejo in osvojijo Dublin in Southeast of Ireland, ter tako zaprejo vojno med britanci in irci (ni meje, ni vojne).Toda zgodba se ne konča tu. Rawdon pred kratkim sproži RW v Northern Ireland (gre za britansko regijo), ki pa jo Kanada uspešno brani z 8:3 v mini-zmagah. Dan za tem, britanci poskusijo znova, in tudi tokrat neuspešno. Pred dvemi dnevi, pa kot pravi rek (v tretje gre rado), britancem uspe in osvobodijo Severno Irsko po eno-mesečni okupaciji. Kanadsko –ameriško vmešavanje pa je očitno sodu zbilo dno, saj včeraj Velika Britanija izstopi iz TERRE, ter podpisuje MPP-je s Srbijo, Makedonijo, pa tudi naš je na vidiku. Kot kaže dobivamo novo proONE državo na zemljevidu. Kako se bo zgodba med britanci in irci razpletla bomo še videli. Britanci že dolgo niso bili v središču našega zanimanja, pa vendarle, tekoča kriza kaže na prve razpoke v zavezništvu EDEN/TERRA.

Vsi (vsaj tisti, ki malo dlje igramo EREP) še dobro pomnimo nezadovoljstvo brazilcev z madžarskim PTO-jem Južnoafriške Republike (izstop Brazilije iz Phoenix), ali pa nezadovoljstva poljakov zaradi romunov (izstop Poljske iz EDEN), in kot trenutno kaže, bi britanska razpoka (nezadovoljstvo) lahko spremenila ravnovesje sil v EREP.Območje, ki slovi kot dokaj miroljubno in ki je redko kdaj deležno naše pozornosti, bi vsaj sodeč po zavezništvih moralo biti drugi Balkan. Na območju so države zavezništev ONE (Švedska), EDEN (Finska), ABC (Litva, Latvija, Estonija) in TERRA (Rusija). In ravno zaradi te pestrosti, bi nam slika teh regij morala služiti kot ogledalo trenutnih moči v EREP.

O ABC-je sem že pisal predhodno, tako da tu omenimo le spremembo. Estoncem (ABC) je s pomočjo ONE-ja uspel veliki met, ko so za eden dan zbrisali Finsko s svetovnega zemljevida. Toda finci izkoristijo ONE-ovo prezasedenost na drugih frontah in počasi osvobajajo regijo za regijo, ter se tako izkažejo kot pretrd oreh za ABC. Tu pa vstopi nova članica zavezništva ONE Švedska (včeraj podpisan tudi MPP z nami, 44 za in 1 proti), ki napove NE Finski (33 za, 2 proti), in zavzame Lapland, Oulu in Western Finland brez večjih težav, ter Finsko znova zbriše iz mape sveta.

Švedska z osvojenimi regijami ekonomsko nič ne profitira, saj že ima vse finske resurse v drugih regijah, je pa jasno da zopet postaja velesila in bo igrala pomembno vlogo na severno-evropski fronti. Vkolikor si želite vedeti več o Švedski, je tu link do članka časopisa Tribunal.

ONE v tem obdobju ni kaj preveč blestel. Porazi Poljske proti Braziliji, Španije proti Franciji, uspešni RW-ji EDEN držav, izguba resursov in še in še. Vendar v tej zgodbi največ izgubi prav Srbija, najmočnejša EREP država. Po uspešnem osvajanju in brisanju Hrvaške, Bosne in Bolgarije, sledi nepričakovana poteza – NE Rusiji, ki Srbijo pahne v lov za ameriškimi mejami.

Avantura gre na kratko takole: po uspešni obranitvi Burgasa, srbi vstopijo na ruska tla (North Caucasus), ter uspešno nadaljujejo pohod proti FER (Far Eastern Russia), kjer pridobijo mejo z Aljasko – severnoameriškim kontinentom (takrat v kanadskih rokah).Pred tremi dnevi pa sledi pričakovana poteza EDEN/TERRA zavezništva, z napadom kitajcev Western Sibirie (WSR), ki jo z 8:0 tudi osvojijo. Z kitajsko osvojitvjo WSR-ja, se srbi zavejo, da jim teče voda v grlo, zato pred dvemi dnevi pošljejo dobršen del svoje vojske na Aljasko, ki v RW-ju regijo osvobodijo (regija je zoper ameriška, srbi dobijo mejo). Poleg meje, gre srbom na roko tudi ameriški prevzem inicijative v vojni s Kanado (tako Kanada ne more zopet zavzeti Aljaske), ter kitajski kiks, ko namesto FER (zavzetje regije bi pomenilo, da srbi nimajo več meje z USA) napadejo Eastern Sibirio (tudi to kitajci osvojijo z 8:0).

V kongresu ta čas teče glasovanje za NE Ameriki, vendar pred tem bitka med USA in Kanado za West Virgini-o, ki jo kanadčani morajo dobiti oz. američani izgubiti, da Kanada zopet dobi inicijativo in napade Aljasko. Srbi zopet pošljejo dobršen del svoje vojske, da se bori na strani američanov (da ti ne izgubijo inicijativo), vendar so američani uspešnejši (pri izgubljanju), saj Kanada dobi bitko z 8:4, kateremu takoj sledi napad in osvojitev Aljaske (z 8:0) in tako po poljskem sledi padec še srbskega NE (ni meje, ni vojne). Konec te avanture predstavlja kitajska osvojitev FER-a (z 8:0) in ponovni srbski povratek v balkansko kletko.

Srbi v tej avanturi izgubijo večino osvojenih regij v Hrvaški (vse regije), Bosni (vse razen West Srpska Republika), Bolgariji (Burgas), ter vse regije v Rusiji. Z izgubo teh ozemelj srbi pristanejo na 4/10 resursov, kar je za prvo državo EREP, sramotno. Trenutno poteka NE za Bosno in Hercegovino, ki bo jutri že sprejet, tako da lahko pričakujemo novo brisanje Bosne z mape.Srbi so kot kaže trenutno brez ideje kako naprej. S svojim pohodom so omogočili hrvatom, da so se malo sprostili in brez večjih težav osvojili Črno Goro. Srbi bi se morali osredotočiti na gospadarske koristi, ter tako napasti in osvojiti Bosno, s čimer bi dobili dva nova resursa (povezali žito in dobili srnice) , s tem tudi dodatni 10% bonus pri izdelavi hrane.

Nadalje bi moral osvoboditi Črno Goro izpod hrvaških rok (z RW-ji), ter v dogovoru s črnogorci aneksirati (vključiti Črno Goro v skupno srbsko državo) državo, ali pa le najeti regijo Montenegrin Coast, s čimer bi ostali dve črnogorski regiji bili varni pred hrvati, srbi pa bi dobili nov resurs (ribice) in 25% bonus pri proizvodnji hrane. Torej win-win situacija za obe državi.Srbi v primeru posedovanja Montenegrin Coast dobijo tudi mejo z italjansko Apulijo ter možnost širitve na Apeninski polotok in pridobitve novega resursa v Molise-ju (oil), vkolikor makedonci ne bi dali neke alternative za povezavo teh regij s svojo prestolnico.

Za XRooM13 iz Beograda SIKARSI.

Preberite tudi:

[XRooM13/5] Analiza: Kaj slovenci radi beremo?

Kdaj v Sloveniji prebiramo največ člankov, kdaj so najbolj vota-ni, komentirani, katera kategorija člankov je najbolj vota-na, katera komentirana, kateri so najboljši članki v posameznih kategorijah preteklega tedna. Vse to in še več!

[XRoomM13/4] EREP ZAVEZNIŠTVA: ABC

Novo regijalno zavezništvo, ki kljub svoji majhnosti žanje uspehe na gospodarskem in vojnem področju. Vse o uspehih, failih in možnostih, kako naprej. Vse to in še več!

[Tutorijal] Kako za dva meseca samouništiti eSilu br1 i 2x je vratiti u kavez

Velemojster opisuje fail Srbije in neuspeh vladajoče stranke. Vse to in še več!

V zavezništvu ONE: Švedska

Vse kar ste želeli vedeti o novi članici ONE-ja pa niste mogli, njihova zgodovina, vloga v EREP, moč. Vse to in še več!


 

Comments

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,254, 11:57

Kdor visoko leta, nizko pade! : p

Annonymious
Annonymious Day 1,254, 12:24

Treba si je mislit: Pusti otroku veselje!
Ker drugače bi zapustili igro terra in eden. Je pa vse kaj terra zna zapiranje vojn in izmikanje spopadom...

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,254, 12:31

@Annonymous

Zakaj bi z mišicami, če se da z glavo? xD

Garrincha88
Garrincha88 Day 1,254, 12:57

voted
Ne mi nehat pisat!

Tantadruj2
Tantadruj2 Day 1,254, 13:34

Tvoji članki so droga 😃
Vote

kocc
kocc Day 1,254, 13:43

bravo za clanak vot15,sub247

mufekk
mufekk Day 1,254, 15:55

voted- Ne mi nehat pisat !-2x
v.25

Vezuv
Vezuv Day 1,254, 17:44

Srbski pohod je FAIL, Poljski se vecji FAIL, Spanci pa sami itq nimajo sans. iskreno upam, da bo prisel v ONE HQ vsaj spodoben sahist in ne sami prepotentni svojozadnjicogledajoci smrkavci!
@Annonymous vsaka jim cast! vrhunsko so preveslali predvsem boyfriende, ko so jih zaprli s kanadskim MPPjem : D

Pepowsky
Pepowsky Day 1,254, 18:42

oh, ja... bomo odprli še eno pivo?

dejan990
dejan990 Day 1,255, 03:40

vote

John Valliant
John Valliant Day 1,255, 04:01

vote

mick8613
mick8613 Day 1,255, 04:02

super! vote

Ice Killa
Ice Killa Day 1,255, 06:03

Moj pogled na srbski napad je precej nevtralen, to pa predvsem iz taktičnega vidika. Načrt je bil dobro zastavljen ter bi kmalu bil uspeh, če ne bi imeli Srbi smole v tem, da imajo za večne sovražnike Hrvate, ki so odločeni preprečiti vsakakršni njihov prodor, razširanje v ostale države ali regije.

Nedvomno bi lahko določene stvari izpeljali bolje, v trenutku, ko so imeli Far Eastern Rusijo, bi bilo bolj smotrno napasti Severno Korejo zgolj zaradi strateškega razloga in iz tam bi imeli kasnej možnost planiranja napada na Rusijo ter posledično na Aljasko, torej ZDA. Geografska lega Srbije je v primerjavi z ostalimi državami precej težka ter omejena in jim zatorej skoraj preprečuje vsakakršni prodor proti ostalim regijam in jim onemogoči ekonomske bonuse, katere bi lahko pridobili z držanjem regij s surovinami, ki jih v lastni državi ne premorejo.

Nihče jim ne mora oporekati, da so poskušali prodreti čez to blokado in se znebiti balkanskega kotla, regije polne vojn in medsebojnega sovraštva, tako v resničnem življenju kot v tej virtualni igri. Moramo se zavedati, da imajo Hrvati določene specifične posameznike, ki premorejo več denarja in teoretično škode kot večina njihovega prebivalstva.

Enaka usoda se lahko pripeti tudi nam z nepremišljenimi akcijami,če hočemo igrati neko resno vlogo rabimo zrel in izkušen kongres(predlog o naravnem sovražniku je preprečil prodor Srbov proti Severni Koreji). Nauk tega prodora je, da brez pomoči svojih zaveznikov strateško gledano, nobena izmed držav ne mora uspeti, saj se vsa moč preusmeri nanjo.

sebekk
sebekk Day 1,255, 09:32

Odličen članek ... VOTE!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.