[Valtio tiedottaa] Ulkopoliittinen selonteko ja katsaus alkukauteen

Day 2,184, 04:55 Published in Finland Finland by Erius


Tervehdys, eSuomi!

Uusi hallitus on istunut virassaan nyt noin viikon on aika hiukan katsastella, mitä tuon viikon aikana on saatu aikaiseksi. Koska en nimittänyt erillistä ulkoasiainministeriä, joka huolehtisi ulkopoliittisten katsausten teosta, joten yhdistän tässä artikkelissa sekä katsauksen alkukauden tapahtumiin, että ulkopoliittisen selonteon.



Tilannekatsaus kauden tapahtumista

Hallitus astui virkaansa 6.11. vaalituloksen varmistuttua. Samana päivänä presidentti laittoi myös ensimmäiset ticketit Seppo Kosken kaudella kadonneista orgeista, loi viestiketjut eduskunnan, suurimpien MU:ien komentajien ja hallituksen edustajien kesken. Organisaatioista väännetään edelleen adminien kanssa. Orgien puute on rajoittanut hallituksen toimintaa ja kaikki tiedotus on ollut pakko hoitaa hallituksen edustajien omien lehtien kautta. Myöskään MM-pyöritystä ei ole voitu juuri harkita orgien puutteen takia.

Hallituslista koki pienen muutoksen jo varsin pian kauden alettua, kun varapresidentiksi nimetty TheJuliusCaesar valittiin varsin yksimielisesti Asgardin johtoon Supreme Commanderiksi. Herran aivoituksia tästä voi lukea seuraavasta artikkelista. Jullen hypättyä astetta suurempiin saappaisiin päätin presidentillisellä mandaatilla alentaa uskonnollisena neuvonantajana toimineen JudasGoatin varapresidentin virkaan. Onnittelut vielä kerran TheJuliusCaesarille!



Myös kommunikointi eduskunnan kanssa on toiminut mielestäni suhteellisen hyvin. Foorumeilla käydyistä keskusteluista on informoitu aktiivisesti kansanedustajia viestiketjussa ja jonkin verran keskusteluakin ollaan saatu aikaiseksi. Siitäkin huolimatta, edustajien osallistuminen keskusteluun ja ennen kaikkea äänestyksiin saisi olla suurempi. Kansanedustajat eivät toistaiseksi ole myöskään turhan omatoimisesti avanneet keskusteluja, vaan homma on levännyt hallituksen edustajien harteilla.

Seitsemän MPP:n kattauksemme laajeni tovi sitten Bulgarian MPP:llä, kun vulgaarien presidentti pisti etukäteen sen suurempia kyselemättä äänestyksen asiasta. Suomen eduskunta oli ehtinyt jo äänestää esityksen läpi, ennen kuin asiaa ehdittiin pohtia sen tarkemmin; kyseinen MPP on kuitenkin teoriassa meille turha, koska Bulgaria on wipessä, eikä sieltä siksi ole tulossa damagea meille – tahi meiltä sinne. Tämä 'hyvän tahdon ele' maksoikin meille ylimääräiset 10k, joita ei hallitus ollut suunnitellut ottavansa mukaan budjettiin.

MPP-rintamalla on keskustelussa tällä hetkellä myös MPP Irlannin kanssa. Asgard uuden SC:n myötä pyrkii mitä todennäköisimmin lisäämään sotilaallista yhteistyötä irkkujen kanssa ja muutenkin parantamaan vanhoja ja hyviä suhteita heihin. MPP heidän kanssaan voisikin olla avuksi näissä suunnitelmissa ja irlantilaiset ovat halukkaita taistelemaan kanssamme brittejä vastaan. Kuitenkin hinta/dama suhde on sen verran epäedullinen meille, että eduskunnan on hyvä miettiä tarkkaan, halutaanko Bulgarian MPP:n jälkeen käyttää enää toiset 10k ylimääräiseen 'hyvän tahdon eleeseen'.



Eduskunta äänesti läpi allekirjoittaneen vielä kansanedustajana toimiessa tekemän esityksen keskustelu- ja esiäänestyskäytäntöjen muuttamisesta siten, että jatkossa keskustelut ja esiäänestykset voidaan käydä myös IG-artikkelien muodossa. Esitys kokonaisuudessaan on seuraava;

Keskusteleminen ja esiäänestys mediassa

Eduskunta voi myös keskustella ja esiäänestää IG mediassa. Kansanedustaja toimittaa valmiin esityksen hallituksen edustajalle, joka julkaisee tämän Valtion Sanomissa. Hallituksen edustaja on oikeutettu pidättäytymään esityksen julkaisemisesta, mikäli se presidentin hyväksynnällä katsotaan asiattomaksi. Artikkeleissa käytetään [EK keskustelu] ja [EK äänetys] tageja ja avatusta keskustelusta/äänestyksestä on informoitava muuta eduskuntaa IG viestiketjussa. Keskustelu ja äänestys kestävät vähintään 24h+24h (Ellei tarvittavaa äänienemmistöä saavuteta ennen 24h:n täyttymistä). Hallituksen edustaja laskee äänet ja julkistaa tuloksen. Keskustelu ja äänestystulos on myös arkistoitava foorumeille.


Eli vastaisuudessa kukaan eduskunnassa ei voi perustella saamattomuuttaan sillä, että ei halua/voi käyttää foorumeita. Kansanedustajan työn voi tästä eteenpäin ihan virallisesti hoitaa IG:n tarjoamilla välineillä viestiketjuissa ja artikkeleilla.



Ulkopoliittinen selonteko

Kuten viime kauden puolella ehdittiinkin tiedottamaan on CoT -liitto sortunut. Pro-CoT ja CoT-maat olivat jo pitkään alakynnessä TWO:n edessä eikä liittouman poistuminen maailmankartalta ole juuri vaikuttanut positiivisesti voimatasapainoon eMaailmassa. TWO-maat pyörittävät edelleen peliä ja voittavat siellä minne päättävät mennä. Tuoreimpana esimerkkinä käynee eSuomen MPP-liittolainen Indonesia, joka koki wipen Puolan siirryttyä P-Amerikasta Kaakkois-Aasian sotanäyttämölle ja miehittäen saarivaltion täysin.


Indonesia puolalaisten vallan alla

Muualla maailmassa tilanne on säilynyt suhteellisen samanlaisena; entiset CoT-maat pysyvät wipettyinä ja TWO riemuitsee. Poikkeuksena voitaisiin kuitenkin nimetä USA, joka erillisen sopimuksen kautta sai itsensä takaisin kartalle. Kuitenkin käytännössä koko itärannikko on TWO-maiden hallussa ei ole lainkaan epäselvää, etteivätkö Puola ja Espanja miehittäisi jenkkilää uudelleen, mikäli erimielisyyksiä sopimuksesta sattuisi syntymään.

Pohjois-Amerikassa ovat Euroopan sotakentiltä paossa Sveitsi ja Alankomaat, jotka saivat turvapaikan Kanadan alueilta. Myös norjalaiset haikailivat P-Amerikkaan pesiytymisen perään ja kanadalaiset olisivat olleet suotuisia tälle ajatukselle. Toistaiseksi asiaa ei kuitenkaan ole viety eteenpäin vaan Asgardin sisällä keskitytään nyt taistelemaan omia paikallisia miehittäjiämme vastaan.


Jenkit ostivat itsensä takaisin maailman kartalle

Pohjolassa lienee tapahtunut eniten muutoksia alueiden omistajissa kuluneen kuukauden sisään. Romanian lähdettyä Valko-Venäjä puski heidän tilalleen Suomeen ja lännempänä Iso-Britannia tuli Liettuan kanssa jakamaan Norjaa. Ruotsi taistelee edelleen Latvian ja Liettuan miehitysjoukkoja vastaan.


Pohjola nykyään

Allekirjoittanut toivoi voivansa tarjota kattavampaa katsausta ulkopolitiikan tapahtumiin, mutta valitettavasti kartalla niin moni asia ei ole muuttunut, että kovin kattava selonteko olisi mahdollinen. TWO edelleen latoo turpaan vastustajiaan ympäri maailmaa – eikä toistaiseksi ole näkyvissä muutosta parempaan. Voimme oikeastaan vain keskittyä omiin sotiimme täällä pohjolassa ja odotella, että TWO mahdollisesti alkaisi hajaantumaan tai jotain muuta vielä yllätyksellisempää pääsisi tapahtumaan. Toistaiseksi liittoumien väliset ovat niin epätasapainossa (TWO:n eduksi) ettei sen suurempaa ulkopoliittista pelaamista ole mahdollista harjoittaa.

Parhain terveisin suoraan presidentin kansliasta;

~Erius
eSuomen tasavallan presidentti