Ambient on/off

Join the new world

 

[Valtio tiedottaa] Eduskunnan aktiivisuus 25.12.-24.1.

Day 1,892, 09:42 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI


Kuukausi sitten tiedotusministeriö päätti kokeilla eduskunnan aktiivisuuden tutkimista. Artikkeli saikin poikkeuksellisen hyvän vastaanoton (50 votea ja 14 kommenttia), joten uuden katsauksen tekeminen oli itsestäänselvyys. Artikkelin vaatiman työmäärän (~5,5h) takia ei tätä vieläkään uskalleta luvata jokakuukautiseksi ilmestykseksi, joten nauttikaa, kun tilastoja on kerrankin tarjolla.Eduskunnan aktiivisuus yleisesti
Vaikkei eduskunnassa käsiteltyjen asioiden määrä kasvanutkaan merkittävästi (keskustelut +2, äänestykset +6), kasvoi eduskunnan viestimäärä yli kaksinkertaiseksi (+294) viime kauteen verrattuna. Selityksenä saattaa olla mielenkiintoisemmat ja tärkeämmät aiheet: tällä kaudella käsiteltiin mm. Asgardin uusia jäseniä, Viron sotaa, unkarilaisten uhkaa ja virkakieltojärjestelmän lakkauttamista.

Toinen syy aktiivisuuden kasvuun on eduskunnan koko - viime eduskunnassa oli 30 jäsentä, tässä 40. Eduskunnan kasvaessa kasvoi myös yksittäisten edustajien aktiivisuus - viime kuussa kansanedustaja kirjoitti keskimäärin 7 viestiä, nyt vastaava luku oli 14.

Keskusteluaktiivisuuden kasvu näyttäisi johtuvan suoraan eduskunnan kasvusta, ja se on edelleenkin melko huonolla tasolla. Äänestysaktiivisuus taasen kaksinkertaistui, eli eduskunta kävi kyllä aktiivisesti äänestämässä, mutta vain harvat osallistui keskusteluihin. Myös keskustelujen taso jäi melko alhaiseksi - edustajat kyllä kertoivat kannattavansa tai vastustavansa asioita, mutta perusteluita ja ideoita näkyi hyvin vähän. Plussana nyt kuitenkin se, että viime kaudella nähdyistä epäasiallisuuksista päästiin eroon.


Viestit jakautuvat asialinjalla olleiden puolueiden kesken melko tasaisesti, ja aktiivisinta puoluetta onkin vaikea nimetä, ottaen huomioon presidentin(KL) ja sisäministerin(SVL) nostavan vaikutuksen puolueidensa lukuihin. Tässä kuussa merkittävimmät puolueidensa nostajat olivat Ruben Lagus ja KeijoPertti, jotka molemmat kirjoittivat 43% puolueidensa viesteistä. Temskih taasen kirjoitti 37% SVL:n viesteistä. WP:ssä aktiivisuus jakaantuikin tasaisemmin.

LEPin eduskuntaryhmä olikin vähän erikoisempi: 9 kansanedustajaa, joista kolme oli virkakiellossa, kaksi ei hakenut oikeuksia ja yksi pysytteli pelkissä äänestyksissä. Näin äänessä olemisesta vastasi pitkälti Kendo Yanar, joka kirjoitti 36% puolueensa viesteistä. LEPin äänestysaktiivisuus oli myös reilusti muita heikompi - keskimäärin LEPin edustaja äänesti kaksi kertaa kautensa aikana.


Aktiivisia keskustelijoita siis oli noin 20 (eli 50% eduskunnasta) ja aktiivisesti äänestämässä kävi suurin piirtein sama määrä. 13 kansanedustajaa (33%) ei keskustellut lainkaan, ja 7 edustajaa (18%) ei edes äänestänyt foorumilla.

Kaiken kaikkiaan kausi oli aktiivisuuden suhteen ihan hyvä, ja eduskunta tekikin suuren ryhtiliikkeen edelliskauteen verrattuna, mutta viestien sisällöttömyys on edelleen ongelmana.
Taulukollisin terveisin,
-Hallitus

 

Comments

Tse Kim
Tse Kim Day 1,892, 09:50

Mahtavaa matskua. Ja nyt voi hyvin tuuletella, kun SVL:llä on aktiivisimmat edustajat!

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,892, 10:16

Snif, hallituksen jäsenet jätetty pois, jotka ei olleet EK.

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,892, 12:34

Hyvä Kauppaliitto! Meillä on ollu monta aktiivista edustajaa, ja seuraavissa vaaleissa saadaan toivottavasti monta uutta kasvoa eduskuntaryhmän.

Fettis
Fettis Day 1,892, 13:26

Varokaa vaan, helmikuussa LEP nousee! Noh, en tiedä sitten että onko viestien määrä se tärkein juttu mutta kuitenkin...

Augustus Koriander
Augustus Koriander Day 1,892, 15:09

Valtio voisi myös tiedottaa, miksi se velvoittaa puolueet torjumaan pelaajia eduskunnasta, jotka eivät ole tehneet mitään rikkomuksia. Onko eduskunta nykyään antanut hallitukselle oikeudet valita eduskunnan jäsenet, vaikka heillä ei olisi tuomiota?

Torppo Typerys
Torppo Typerys Day 1,893, 07:37

Mediaanilla tuli näemmä seilattua. Kiitos KooÄl hyvästä listapaikasta ja muut kansanedustajat opettavaisesta kaudesta! Jäi käteen muutakin kuin komea pokaali.

Dead Reaper
Dead Reaper Day 1,894, 07:42

EK:n keskustelut olivat kaudella pettymys... Vaikka niitä aktiivisesti seurasinkin, niin eipä herättänyt mitään intoa osallistua paskan jauhantaan...

Näillä näkymin jää viimeiseksi ehdolle asettautumiseksi, sillä todellisuudessa EK:lla ei ole mitään valtaa!

- Pettynyt Haudan Takunen -

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.