Ambient on/off

Join the new world

 

[UVVA] Lezáró fejezet

Day 2,105, 04:45 Published in Hungary Hungary by IpathTisztelt eMagyar Polgárok,

Ahogy arról már egyszer szó volt az újságom hasábjain vannak pontok a játékban, amikor szinte törvényszerűen sikeresek vagyunk és vannak, amikor nem. Hát most a nagy terjeszkedés után nem csak egy látványos összezuhanást sikerült produklálnunk, hanem egy orglopással megfejelt védelmi tartalék nullázást is sikerült összehozni (nem szeretnék abba belemenni ez mennyire a kormány hibája, úgyis mindenkinek meg van erről a maga álláspontja). Lenne egy javaslatom a negtiv ciklus elkerülésére.

Ahogy azt kezdettől fogva dokumentálva olvashatták a kevésbé dilettánsak ( 1 - 2 ) az annno szebb időket megélt UVVA alapitvány cégei nálam pihennek. Legutóbbi cikkemben számoltak alapján 955 goldot érnek, ami mai árfolyamon 202.460 HUF. Ha jól olvastam az ellopott HUF összeg nagyjából ennyi. Gondoltam ez a nagy pénztelenség jó alkalmat biztosit egy utolsó Utolsó Védelmi Vonal Alap bevetésre. Nyilván ettől még k*rvára jó lenne, ha a kormány visszaszerezné azt, amit elvesztett, épp ezért nem is biznám rájuk ezt a pénzt 🙂 Úgyis ma vannak a csodálatos kongresszusi választások, gondolom ilyen vészterhes időben felelős tagokat választotok (jó, itt én is sirok a nevetéstöl), igy inkább beutalnám az államba, ha van rá mód. Ezzel újra a közösséghez kerül a kiosztás lehetősége, még ha csak a választott vezetőitek révén is. Talán igy sikerül egy kicsit megforditani a hadi szerencsét.

- Technikai rész: az UVVA utolsó cikkében a lebontás mint opció szerepel, illetve az is, hogy a legésszerűbb lehetösegrol donthetek. Persze kommentben jelezzétek, ha láttok értelmesebb megoldást, de ezt még ma le szeretném tudni.

- Morális hulláknak: Nyilván a lebontás...hát szar, szerintem is.

- Annak, akik azzal jönnek, hogy mekkora hasznom volt a cégekből: akkor nem 20k lenne az erőm, hanem annyi mint Nalaja-nak vagy Ernst-nek (azért ők a példa, mert velük emlékszem, hogy kb. egy erősek voltunk, amikor bevezették a Lana-t).

Nem felejtkeztem meg a 7 free licence-ről sem, de fogalmam sincs az mennyit érhet, vagy hogy lehetne tőle megszabadulni, erre várok reális ötleteket.


U.i.: egy ideje ismét aktívabban követem az eseményeket, tényleg nem lehet ettől a játéktól könnyen megválni.Tisztelettel:
Ipath
 

Comments

S H E M P
S H E M P Day 2,105, 05:08

Ne az államba inkább oszd szét vagy nem tom

kerteszalex
kerteszalex Day 2,105, 14:24

nekem pont 293 goldra lenne szükségem 😃

655321
655321 Day 2,105, 05:16

Küldd át Akitlosznak.

Bosko Balaban
Bosko Balaban Day 2,105, 05:22

Szerintem jobb lenne ha nálad maradna, addig is legalább biztonságban van.

Kisborok
Kisborok Day 2,105, 22:40

és hallgassuk(olvassuk) Eheslo véget nem érő hozzászólásait az Ipath által írt cikkek alatt?

Bosko Balaban
Bosko Balaban Day 2,105, 23:26

Jobb mintha azt is ellopnák. De ha Ipath számára zavaró, küldheti nekem azt a vagyont csak úgy gondolom saját magánál megbízhatóbb tagot nem ismerhet, nem tudhatja, én (vagy más) mit tennék vele.

Ipath
Ipath Day 2,106, 01:22

Tudod, olyanra semmit nem bíznék (nem csak pénzt, felelősséget se), aki azt mondja "add nekem" - azok a legjobb vezetők, akik nem kérik a hatalmat.

MCMLXXVXII0II
MCMLXXVXII0II Day 2,105, 05:27

Szerintem egyetlen mód van arra, hogy a kincstárba kerüljön: be kell utalni az Airstrike alapba (ha tévednék, akkor valaki majd kijavít).

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,105, 06:01

1. Pont annyira a kormany hibaja egy az orglopas mintahogy a te kormanyod hibaja volt hogy phanis meghackelte az erepet es eltoroltetett minket a romanokkal. Latom mar elfelejtetted hogy hasonlo szar helyzetben voltal te is.

2. Az en eromet hasonlitod a Nalaja erejehez? KB 10kval van felettem.

3. Nem mondta senki hogy neked hasznod van belole, de baromi nagy pazarlas ennyi ceget parlagon tartani evekig szerintem.

Ipath
Ipath Day 2,105, 06:15

1. Látom nem sikerült értelmezni a mondatot.

2. Ezt se sikerült.

3. Sokan mondták, meg is értem őket, a helyükben én is kételkednék.

Fronteira suI
Fronteira suI Day 2,105, 06:48

Az államnak beutalni nagy pazarlás lenne inkább alakítani egy civil csoportot akik tovább viszik az UVVA szemléletet

vodkandur
vodkandur Day 2,105, 06:51

Ipath szerintem egyszerűbb, ha a cégeket nem lebontod, hanem eladod a piacon (esetleg kicsivel a lebontás árán felül).
Ezt akár valaki gazdagabbal meg is beszélheted vagy éppen a századokkal, hogy kinek mennyi pénze van rá.
Egy a lényeg: A gyárakat ne bontsd le, hanem inkább hasznosítsuk tovább és aki tudja/akarja tovább használni, az használhassa tovább (ne kelljen újra felépíteni) és a belőle befolyó pénzzel még mindig tudod támogatni az államot.

Ipath
Ipath Day 2,105, 06:55

Az ötlet tetszik, de megint mutyi és privatizáció szaga lenne a dolognak sokaknak. Elgondolkozom rajta.

vodkandur
vodkandur Day 2,105, 06:58

Én két lehetőséget látok:
1. Lebontod az épületeket és az abból befolyó összeggel kezdesz valamit.
2. Eladod a piacon a gyárakat lebontási ár fölött és abból az összegből kezdesz valamit.

Én a második opcióra szavazok, mert ezzel egy pár embert megkímélsz a gyárak felhúzásától és mégis megkapod érte ugyanazt a goldot.
Az már egy másik kérdés, hogy ha tényleg eladod, akkor kinek és hogyan adod el, de a lényeg, hogy mindenképpen jobban jár vele a közösség, mintha lebontanád.

Fronteira suI
Fronteira suI Day 2,105, 07:04

Meglepne ha bárki is kifizetne érte egy kisebb vagyont, aki alapítani akar úgyis megvárja a cég akciót.

vodkandur
vodkandur Day 2,105, 07:14

DarthVadR: Akkor is ki kéne fizetni egy kisebb vagyont érte, ha alapítani szeretné az a valaki. Így ha megveszi Ipath-től a cégeket, akkor olcsóbban megússza az alapítást.
Ez azért van, mert
Lebontáskor visszakapott összeg<Akciós építési költség
Ha fordítva lenne, akkor meg már mindenki gazdag lenne, de mivel nem fordítva van, ezért érdemesebb eladni a cégeket.

Fronteira suI
Fronteira suI Day 2,105, 07:21

Aha , jó mindegy:D:D Nem érdekes:D:D

bubberr
bubberr Day 2,105, 07:44

nem tudom milyen cégek vannak terítéken, de egy q7es esetében a minimális ár, amennyiért ki lehet rakni 1107 gold. Szóval itt az akciós alapításhoz képest is van kb 430 gold többlet, amit azért majd valahogy nyilván szeretne viszontlátni a vásárló.
Na most ezt vagy Ipath szépen napi 10-es adagokban leutalgatja az illetőnek (😃), vagy átrakja neki egy orgra (századot be kell vonni) és az új tulaj leutalgatja magának. Lehet még ide oda váltogatni, szintén macerás, hosszú idő.
Amiért még belemenne az ember ebbe a körforgóba, ha valahol az akciós ár és a bontási ár között oldanák meg az ügyletet.
Olcsóbb cégeknél már rövidebb az átjátszási idő, de a cikkben említett ma akarom lerendezni szellemében szintén nem játszós.

Ipath
Ipath Day 2,105, 09:17

Köszönöm bubber, hogy levezetted. Pontosan látod miről van szó. Valami ajánlat, ehhez a kritérium-rendszerhez, hogy mi a reális dontes?

bubberr
bubberr Day 2,105, 11:28

Ha van rá vevő, meg van mögötte századorg, akkor simán le lehet játszani. Kétlem, hogy lenne ilyen. Engem legalábbis hidegen hagyna.
A másik része, hogy ha nincs most biztonságos állami org, akkor megint nem lehet lépni.
Személy szerint én mindenképp várnék ezzel pár hónapot, míg van valami érdemi lépés az orgokkal kapcsolatban, addig is lehetne kiírni egy "pályázatot", hogy ki az, akit érdekelnek a cégek. A cég ára megy utána állami orgba, a különbözet a vevőnek egy századorgra.
Ha meg nagyon égeti a kezedet már, akkor bontás és elnökkel és/vagy gm-mel egyeztetve egy megbízható századorgra teszitek a goldot. A helyzet rendeződése után mehet ez is állami orgra.
Aztán lehet olyat még, hogy eladogatod (megbízol egy orgtulajt) a goldot bontás után. Ezt be lehet utalni az államba közvetlen. A valutával az a para, hogy goldból relatíve egyszerűen lehet valutát csinálni, fordítva elég hosszadalmas. Nem tudom mi a GM politikája ez ügyben.
Amúgy ekkora tételnél kb 60 gold a különbség gold eladás és vétel között, nem tudom ez a mennyiség mennyire számottevő.
Kb. ezek jutottak eszembe. Mindegyiknél megoldható, h neked csak párat kelljen klikkelni, ha van aki átvállalja.

Ipath
Ipath Day 2,105, 13:09

Se századokban, se kormányokban nem bízok meg ezügyben, mindenképp az államba utalom és a kongresszus kezébe adom - onnan nehezebb elmutyizni

bubberr Day 2,105, 07:43

Comment deleted

Mvhely
Mvhely Day 2,105, 08:09

Maradjon meg tartaléknak. Ne nyúlj hozzá, valószínű lesznek még rosszabb idők is.

Ipath
Ipath Day 2,105, 09:20

Unom már, hogy több mint 1 éve őrzöm tisztességgel és folyton baszogatnak miatta. Nem érdemli meg ez a közösség, hogy lenyeljem.

szeku
szeku Day 2,105, 08:10

mutyizzuk el rl pénzért, s következő talin elisszuk. (HuPakolás???)

Ipath
Ipath Day 2,105, 09:21

Nem kell ezt elmutyuzni, hogy a vendégem legyen bárki egy sörre, aki adott bele, tudod hol találsz 😉

Covfefe
Covfefe Day 2,105, 11:55

Azt azért elmagyarázhatnád, hogy az adakozó magyarok ezreinek a pénzén létrejött hatalmas vagyont, milyen alapon tartottad vissza évekig?

Okés, hogy az állam nem jó gazda, nade kérem?!

Dream2010
Dream2010 Day 2,105, 12:12

Szerintem újra kellene indítani, lenne helye ebben a rendszerben, CO-s dolgokra gondolva. (más emberekkel nyílván)
Államnak semmiképp nem adnám.

Ipath
Ipath Day 2,105, 13:01

Másra nem szeretném bízni, azt amit rám bíztak, én pedig nem továbbra sem érzem úgy, hogy dolgozni szeretnék ezért a közösségért. Volt idő, amikor akartam - most nem akarok. Lehet ez változni fog, de ma ez van.

HenryFecamp
HenryFecamp Day 2,106, 01:18

Akkor várjál vele. Vagy keress csendben egy megbízható utódo(ka)t.
Lebontani midenképpen kár lenne.
Akkor inkább századok közt nyilvános licit.

LongIeyy
LongIeyy Day 2,105, 22:56

Szerintem a lehető legjobb megoldás amit írsz de nem most. Úgy érzem van erőnk felállni ebből a helyzetből. Ha mégsem és az eltörlés szele megérint minket akkor lépj és zárd le az uvva fejezetet erep történetében.

Ipath
Ipath Day 2,106, 01:21

Eddig ez a javaslat tetszik legjobban, valóban az eredeti területek védelme volt mindig is a fő cél. Ha nem érkezik jobb, ezt fogom alkalmazni.

LongIeyy
LongIeyy Day 2,106, 01:37

Köszönöm! Tényleg most már nekem is rémlik hogy ez volt a célja a kezdeményezésnek. Cserébe a jó tanácsért gyere vissza a századba 🙂.

Ipath
Ipath Day 2,106, 03:52

Eljön annak is az ideje, úgy érzem már nincs messze ; )

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,106, 02:05

Te komolyan évek óta 955 arany állami pénzen ülsz???????

Ipath
Ipath Day 2,106, 03:47

Nem állami pénz, magán adakozásból jött össze, de az ülök rajta részre: igen, így van

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 2,107, 00:47

Küldd at az adohivatalba, szekely ostornak! Az ugyis az UVVA 2.0

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.