Ambient on/off

Join the new world

 

[Utbildningsverket] Nybörjarmanual

Day 1,881, 08:10 Published in Sweden Sweden by Utbildningsverket


Hejsan alla erepare! Nedan kommer en nybörjarmanual som får er alla att komma igång med spelet. Vota, shouta och subscriba för mer nybörjavänligt material i Sverige!

Inledningsvis bör Du informeras om att bilderna som används i guiden använder sig av den engelska språkmallen. Anledningen att den används (och kommer användas i framtiden) är att majoriteten av spelarna i Sverige använder den och för att slippa eventuella missförstånd och vilseledanden rekommenderar Utbildningsverket att Du som ny spelare använder densamma. För att använda den engelska språkmallen använder Du adressen www.erepublik.com/en


Varje ny dag på eRepublik kommer Du att mötas av en ruta som kallas Daily tasks. Daily tasks innebär att Du ska arbeta och träna för att få en liten bonus i form av +1 i såväl Experience Points (Exp) som Styrka (Str). Var femte dag får Du dessutom +5 i Exp och Str.


Det är därför viktigt för Dig som ny i spelet att Du vet hur man arbetar och tränar.

ARETE OCH FÖRETAG

Det första Du ska göra är att skaffa Dig ett arbete. Har Du inte redan gjort det, gör Du det genom att Job Market som finns under Market på huvudmenyn.
Därefter kan du välja jobb, förslagsvis det jobberbjudande med högst lön. Klicka på APPLY för att ta jobbet.


När Du har ett jobb går Du in på My Places i huvudmenyn och Du kommer direkt till Ditt jobb och Dina företag.För att arbeta klickar du helt enkelt på WORK. Då öppnas en popup-ruta med information om vad Du fått i lön, vad Du har taxerat samt annan information som Du kommer få lära Dig om senare.


När det är dags att bygga ett eget företag är det viktigt att veta att Du behöver dels ett företag, men även råvaror för att kunna framställa den slutliga produkten.
- För att kunna producera mat behövs Food Raw Material (FRM)
- För att kunna producera vapen behövs Weapon Raw Material (WRM)


För att bygga ett företag och/eller en råvaruanläggning klickar du på "plus"-tecknet som Du ser nedan.Där kan Du välja om Du vill bygga Food Raw Material, Weapon Raw Material eller Food-/Weaponfactory (företag).När Du har byggt Ditt företag är det dags för Dig att arbeta i det. Det gör du på samma sätt som när Du jobbar hos någon annan. Gå till My Places men välj den här gången att bocka för ikonen för Work as Manager.När du har bockat för ikonen kommer information om hur mycket råmaterial som krävs samt hur många produkter Du kommer att producera.Därefter klickar Du på Start Production.Du får då upp en ruta med information om hur många produkter du tillverkat.


TRÄNING

Nu är det dags för Dig att träna så att Du blir en starkare soldat och kan försvara Sverige ännu bättre. Det första Du ska göra är att gå till dina träningsanläggningar. Dem hittar Du genom att klicka på My Places och därefter välja fliken till dina träningsanläggningar (Training Grounds = TG).För att bygga en träningsanläggning gör Du på samma sätt som när Du bygger företag; genom att klicka på "plus"-tecknet och välja vilken av anläggningarna Du vill bygga. Det rekommenderas starkt att Du bygger den första anläggningen först som inte kostar något att träna i. När Din ekonomi tillåter kan Du välja att uppgradera Din träningsanläggning genom att klicka på "pilen".När såväl arbetet som träningen är gjorda går Du till din startsida genom att trycka på antingen eRepublik-ikonen eller Hem-ikonen i huvudmenyn.Där kommer Du mötas av följande ruta, vilket konstaterar att Du är klar med Dina Daily tasks. Klicka på Get Reward och Du får din belöning.


Jag, Aliquam hoppas att denna guiden kan hjälpa er alla nybörjare att komma igång. Vi tackar Lejman för allt jobb med guiden!

//AQ
 

Comments

Cmurgh
Cmurgh Day 1,881, 08:17

voted

JeguljaM
JeguljaM Day 1,881, 08:28

platos missions förklarar i princip allt men kan va bra för de som inte var uppmärksamma. Det som behövs är en nybörjarmanual hur man kommer in i en community men det kanske kommer fler.


Annars gilla jag att ni tog bort avatar och namn då blir den neutral och kan användas flera gånger.

A.L.D
A.L.D Day 1,881, 08:50

Vote

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.