[UM] Un nou inceput! Presidium Vexilattio

Day 2,917, 01:20 Published in Romania Romania by TooDifficult



Presidium Vexilattio

Armata profesionista a fost creata de Caius Marius. In 107 i.Hr., intr-o mutare fara precedent, el a apelat la cetatenii cei mai saraci, la barbatii care nu aveau destula avere pentru a putea fi recrutati. Reforma realizata de Marius a fost o etapa importanta in trecerea de la militia romana la armata profesionista.

Armata romanã era alcatuita din doua grupuri separate. Legionarii erau cei mai importanti soldati. 0 legiune era alcatuita din 5 600 de infanteristi. Fiecare din ei era cetatean roman si indeplinea un stagiu militar de pana la 25 de ani. Celalalt grup era format din auxiliari. Erau cei care apartineau triburilor sau popoarelor cucerite de romani. De obicei erau primii trimisi in lupta, inaintea legionarilor. Multi erau arcasi sau faceau parte din cavalerie; altii aveau indeletniciri mai dure, cum ar fi pazirea forturilor de frontiera.
Fiecare grup de 80 de oameni era comandat de cate un centurion. Acesti centurioni erau adevaratii conducatori in armata romana. Erau soldati duri, bine instruiti, care-si croiau drum sa ajunga ofiteri. Fiecare centurion avea un baston confectionat dintr-un butuc de vita-de-vie, ca semn al puterii sale. Cu acesta putea sa loveasca pe oricine nu-si vedea de treaba asa cum trebuie. Uneori, soldatii aveau foarte putine de facut. Stateau in baraci, faceau reparatii si curatenie. Dar puteau fi atacati oricand, asa ca trebuiau sa fie pregatiti si in forma. Mergeau peste tot pe jos si trebuiau sa fie gata sa marsaluiasca pana la 32 de kilometri pe zi, sa care un echipament de 27 kilograme, plus armele. Instructia era dura. Se confruntau cu obstacole, imbracati in armura completa, se simulau batalii si faceau marsuri.
Era o instructie indelungata, cu o disciplina de fier. Un soldat putea fi lapidat pana la moarte, daca nu-si facea datoria asa cum trebuie. Majoritatea luptelor erau corp la corp si puteau fi foarte sangeroase. Ofiterii trebuiau sa se asigure ca nu da nimeni inapoi in ultimul moment. Fiecare trebuia sa lupte pe viata si pe moarte. Se dadeau recompense pentru bravura, menite sa-i incurajeze. Primeau medalii si lanturi, iar cel ce salva viata altui soldat primea o coroana din frunze de stejar. Era rasplatit, de asemenea, primul care ataca zidurile unui fort sau se arunca la bordul unei corabii dusmane. Putini erau cei care primeau onoruri. Majoritatea celor care luptau erau ucisi inainte de terminarea stagiului.

Din armatara romana facea parte si Presidium Vecilattio. Detasament format din cei mai buni soldati, adesea veterani, în vederea executarii unor misiuni speciale. Efectivul varia in functie de misiune. Erau comandati de un praefectus castrum(comandant) iar in misiune de un praepositus(Lider), legatus(general), dux(guvernator) sau centurio(ofiter) in functie de efectiv sau misiune.
Deoarece armata romana nu a fost suficient de mare sa protejeaze vasta supravata a imperiului, asta se afla intr-o pozitie precara in fata unei amenintari serioase. Sa protejeze zonele vulnerabile, armata forma detasamente temporare precum Presidium Vecilattio sa dizovle orice atac, intern sau extern. Eraucaracterizați de demnitate, integritate şi devotament față de patrie.

CLICK TO JOIN!