Ambient on/off

Join the new world

 

[Ulkoministeriö] Katsaus ulkomaiden tapahtumiin, päivä 1902

Day 1,902, 13:07 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Jälleen ehtikin vierähtää reilu viikko edellisestä katsauksesta, ja maailmalla onkin tapahtunut paljon sekä kaikenlaista. Alla viikon tärkeimpiä uutisia:

CoT

Kuten viimekertaisessa ulkomaankatsauksessa kerrottiin, CoT:n koejäsen USA lähti retkelle Aasiaan vapauttaakseen Etelä-Korean ja Japanin Taiwanin vallan alta. Kuitenkaan retki ei alun alkaenkaan sujunut kovin hyvin, vaan Taiwan nöyryytti reilusti isompaa vastustajaa tukkimalla sen tien jatkuvasti E-Korean alueella tai muutoin juoksemalla karkuun.Lopulta Taiwan onnistuikin pakoilemaan Yhdysvaltoja tarpeeksi kauan ja katkaisemaan yhteisen rajan jälkimmäiseksi mainitun kanssa. Tämä tarkoitti sodan loppumista. Taiwan pitää edelleenkin hallussaan lähes koko E-Koreaa, sekä noin puolta Japanin alueista.

Taiwan osoitti, ettei sitä pelota suuremman maan uhkailut, vaan piti pintansa EDENin tuella.

Viimeisimmässä Ulkomaankatsauksessa myös kerrottiin Irlannin järjestävän kansanäänestyksen CoTiin liittymisestä. Tämän kansanäänestyksen tulokset ovat nähtävissä täällä. Laiskoille kerrottakoon, että Irlannin kansalaiset päättivät olla liittymättä CoTiin. Onko Irlanti siis tuleva Asgardin jäsen, se päätetään lähikuukausien aikana.Chile-Australia-Indonesia konfliktiViimeksi kerroimme myös Chilen, Australian sekä Indonesian välisistä epäselvyyksistä. Kyseinen riita ei päättynyt vieläkään, vaan siihen otettiin kantaa ja keskusteltiin aina USA:n presidentti fingergunsia myöten. Aiheesta on myös kirjoitettu niin Australian, Indonesian kuin Chilenkin mediassa paljolti.Asgard

Suomen hylättyä rauhansopimuksen Viron kanssa, Puola on lähtenyt toteuttamaan uhkaustaan ja onkin lähtenyt etenemään kohti Suomea Ruotsin kautta. Alun perin Puola aikoi käyttää Ruotsia vain läpikulkuväylänä. Tähän ei Asgard-jäsen Ruotsi kuitenkaan suostunut, vaan ilmoitti tukevansa Suomea ja taistelevansa jokaisesta alueesta.Asgardin uusi koejäsen Kanada taas taistelee omaa sotaansa UK:ta ja Espanjaa vastaan. Kanada pärjäsi hyvin UK:ta vastaan, mutta Espanjan mukaantulo on aiheuttanut Kanadalle vaikeuksia, joten heilläkin on enään 3 regionia jäljellä. Espanja on kuitenkin maailman TOP-5 valtio, joten Kanada on Asgardin tuella taistellut siihen nähden hyvin voittaen muutaman ottelun, eikä meillä ole aikomustakaan luovuttaa.

Tällä hetkellä siis Asgardin tilanne on erittäin mielenkiintoinen, koska se on joutunut isojen TWO-maiden kynsiin. Se ei kuitenkaan ole luovuttanut näiden mahdottomilta tuntuvien uhkien edessä, vaan jatkaa taisteluaan samalla vetäen suuren määrän TWO-maiden damagea itseensä. Kanadan presidentti sanookin Suomen ja Ruotsin tavoin jatkavansa taistelua loppuun asti.EDEN-kriisiViimeaikoina on huhuttu EDENin hajoamisesta, eikä mistään vähäisestä supattelusta ole kyse. Ulkoministeriö on saanut tietoonsa, että tänään pidettävässä EDEN-summitissa äänestetään EDENin lakkauttamisesta. Tämä olisi suuri mullistus liittoumakentälle, ja mahdollista tulevaisuutta ruoditaankin hyvin Iain Keersin artikkelissa Ulkoministeriö suosittelee ehdottomasti lukemaan.Romania-Venäjä konflikti

Kuluneella viikolla Romania halusi päästä hieman huilaamaan Balkanin taisteluista. Siispä Romania julisti sodan venäjälle päästäkseen itään. Tilanne oli Suomelle erittäin vaikea, sillä molempien maiden kanssa on perinteisesti pyritty pitämään hyvät välit. Suomen edustaja pyrkikin sovittelemaan asiasta syntynyttä kiistaa, kun Venäjä ei halunnut päästää Romaniaa läpi. Kävi ilmi, ettei kumpikaan ollut edes pyrkinyt aloittamaan keskusteluyhteyttä toisen osapuolen kanssa, mikä ihmetytti Ulkoministeriötä suuresti.

Tällä erää näyttää siltä, että sota kyseisten maiden välillä on ohitse, sillä yhteinen raja katkesi Unkarin valloitettua raja-alueen. Siispä Romania ei pääse karkuun, ja joutuu jatkamaan taistelua Unkaria, perivihollistaan vastaan.Venäjä ei kuitenkaan pitnänyt Romanian yrityksestä päästä alueidensa läpi, ja onkin nyt julistanut kauppasaarron Romanialle.
Ulkoministeriö seuraa.Muuta

Suosittu lehti The Economist julkaisi hienon artikkelin, joka pohtii erepublikin tilaa ja pelin kehittymistä sellaiseksi kuin se nyt on. Artikkeli nostaa esille erepublikin mahdolliset velat, joiden takia pelin kehittäjien täytyy kerätä rahaa. Tästä johtuen The Economist arvelee pelitekijöiden olevan tällä hetkellä liian vähävaraisia investoidakseen suuriin muutoksiin. Osoitus erinomaisesta ja erilaisesta journalismista.Tämä on viimeinen ulkomaankatsaus tämänhetkiseltä ulkoministeriöltä. Kiitos mielenkiinnostanne.

Kiittäen, ulkoministerö

 

Comments

Hawley
Hawley Day 1,902, 13:52

Miksi ei? (Kysymys on osoitettu eräälle tiedotusministerille)

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,902, 14:10

Minix ja sen säännöt ;__;

Johannes Valkkynen
Johannes Valkkynen Day 1,902, 14:20

Me selviää! o7

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,902, 22:03

Ei poikkeuksia.

Fettis
Fettis Day 1,903, 23:28

Tuen Minixmixiä tässä asiassa, TJC:lle oon tästä vittuillu aiemminki. : D

Pst. "äänestetään EDENin lakkauttamisesta. Tämä olisi suuri mullistus liittoumakentälle"

En usko, sama romania-kroatia-kreikka -pohjainen porukka ei silti koskaan lopeta yhdessä taistelemista.

Fettis
Fettis Day 1,903, 23:29

Pssss. Mikä on ulkoministerö

Jollikkala
Jollikkala Day 1,903, 10:23

Ulkoministeri(ö) voisi jatkossa informoida liittolaisia mikäli tietyt taistelut tulisi hävitä

Nine Arts Dragon
Nine Arts Dragon Day 1,903, 11:51

Eipä ollu yllätys, että eUSAn rouva presidentti tekee upeat artikkelit sotatoimista ja kuinka Japani ja E-Korea tullaan vapauttamaan. Toisin kävi. Yllätys. 😃

Hawley
Hawley Day 1,904, 00:24

Jollikkala: Se on tiedotusministeriön tehtävä ja siitähän on kyllä valtion lehdessä informoitu, mutta varmasti seuraava hallitus ottaa paremmin huomioon asian, että kaikki eivät Valtion Sanomia lue enään

Jollikkala
Jollikkala Day 1,904, 05:45

Hawley: tarkoitin liittolaisia, en suomalaisia sotapoikia. Saksa ainakin oli hanakasti etelässä iskemässä

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.