Ambient on/off

Join the new world

 

"Valistunut diktatuuri" ja silleen

Day 1,983, 04:42 Published in Finland Finland by Erius


Tervehdys, eSuomi!

Eduskuntavaalit ovat jälleen ajankohtaiset, mutteivat tällä kertaa eSuomessa. Jäimme ilman kongressia, kuten valtaosa kansasta lienee jo huomannut. Syynä tähän on se karu fakta, että sotamme sekä Viroa että Liettuaa vastaan johti koko maamme wipeen ja täten myös eduskunnan menettämiseen. Suomalaiset joutuvat siis jälleen tulemaan seuraavan kuukauden toimeen pelkillä presidentin käytettävissä olevilla lakialoitteilla ja ”maamme” menetti 200g:n (40 kansanedustajaa joista jokainen saisi 5g:ta) edestä valuuttaa kun kukaan ei saanut mitaleita kongressiin pääsystä.

Ruben Lagus totesikin Kauppaliiton artikkelissa karun totuuden; Diktaattori on epäonnistunut.. Vaikka miten asioita koetettaisiin pyöritellä, niin presidentti aka diktaattori loppupeleissä kantaa vastuun tämän kaltaisista tapauksista, jotka tässä tapauksessa maksoivat eSuomelle eduskunnan. Allekirjoittanut malttoi vaieta suunnitelman julkistamisen jälkeen, sillä motiivi uhkarohkeaksikin tulkittavalle vedolla NEttää Liettua samaan aikaan kun sodimme Viroa vastaan oli hyvä; auttaa Ruotsia ja saada Liettuan jalansija länsinaapurimme mailla horjumaan.

Suunnitelma kusi jo heti ensimmäisessä vaiheessa, joka oli Svealandin vapauttaminen. Svealandin RW hävittiin kerta toisensa jälkeen ja Liettua eteni yhä syvemmälle Suomen maaperälle Viron ahdistaessa meitä etelästä. Pitkään onnistuimme sinnittelemään, satunnaisia RWt:ia ja taisteluita voittamalla pysymään kartalla, mutta eduskuntavaalien lähestyessä kävi yhä epäselvemmäksi saisimmeko äänestää oman eduskunnan itsellemme. Liettuan ja Viron panostuksen seurauksena voimme nyt nähdä lopputuloksen painamalla ”Vote now” nappia heti etusivulta.

Kun Svealandin RW:t hävittiin yhtä uudelleen ja uudelleen, diktaattorimme WP Attak vain muistutteli Liettuan suurista patukkavarastoista ja siitä miten ne pian ehtyisivät ja tilanne kääntyisi. Vaan ei kääntynyt. Allekirjoittaneen mielestä koko operaatio oli juosten kustu ja siihen lähdettiin yhtä hätäisesti kuin WP Attakin edellisellä kaudella uuteen Viron sotaankin. Ja sen hätäilyn seurauksista joudumme nyt kärsimään. Ruotsia olisi voitu auttaa ennen kuin lähdettiin taas Viron kanssa hakkaamaan päitä yhteen.


Eikö näytäkin hyvältä?

Sisäpolitiikka ja Attakin hallinto

Samaan aikaan kun Suomea on raiskattu sekä pohjoisesta että etelästä käsin on sisäpoliittisesti diktaattori kannattajineen pyrkinyt vain vahvistamaan omaa valtaansa. Asgard Treatyä muutettiin ja eräs pykälä kiinnostaa erityisesti;

§7 In any situation requiring a member's congress to vote, only when there is no official congress due to a wipe, the CP shall have sole voting power in their place.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nyt kun eSuomi ei saa eduskuntaa, voi diktaattori tehdä vapaasti yksinään päätöksiä eSuomen liittouma-asioista eikä minkäänlaista hyväksyntää foorumieduskunnilta tai tavalliselta kansalta vaadita. Yhdistettynä siihen karuun faktaan, että nyt kun eduskuntaa ei saada ei diktaattoria voida impeachata ja että Attak voi johtaa IG Suomea käytännössä miten mielii on aiheellista miettiä, oliko koko Liettuan kimppuun hyökkääminen suunniteltua ja korppi-ideologian pönkitystä? Diktaattorille on suotu yhä enemmän valtaa ja vastaan haraavasta eduskunnastakin päästiin eroon – ei tämä tilanne korppeja ainakaan haittaa.

Myös WP Attakin nimittämän oikeusministerin toiminta on herättänyt paljon närää eduskunnassa ja eduskunnan ulkopuolella. Edustajia on jääväilty ja diktaattorin omaa agendaa on pyritty ajamaan hyvinkin röyhkeästi.
WP Attak itse on kadonnut julkisuudesta, eikä diktaattori ole kirjoitellut lehteensä viikkoon. Valtion tiedoitus on unohtunut ja korppien yritys tuoda eduskunta enemmän pelin puolelle on jäänyt parhaimmillaankin vain siihen, että Attak on suonut kansanedustajille mahdollisuuden antaa äänensä IG-viestitse ja välittänyt screenshotit näistä foorumeille. Minkäänlaista tiedoitusta eduskunnan toiminnasta ei ole kansalle tihkunut vaan homma on ollut (ellei jopa pahempaa) ”rinkirunkkausta” foorumeilla kuin aina ennenkin. Aiemmin mainittu Asgard Treatyn muutoskin hoidettiin kansalta piilossa.

Verrattuna aiemmin käytössä olleeseen hallintomalliin, jossa valittu presidentti nimitti hallituksen ja julkaisi selkeän ministerilistan, josta saattoi helposti tsekata kuka pelaaja oli vastuussa minkäkin osa-alueen toimista ja toilailuista, on diktatuurin malli vähintäänkin epäkäytännöllinen. Vanhat hallitukset olivat julkisuudessa paljon avoimemmin ja enemmän kuin diktaattori ja hänen lähipiirinsä. Nyt vallitsevassa systeemissä saamme kuulla vain huhuja siitä, mitä kaikkea kulissien takana on päätetty ja vaikka Attak ja muut korpit kuinka puhuisivat avoimuudesta, jää se vain puheen tasolle. Asioita pimitetään siinä missä ennenkin – ellei jopa enemmän.

Tiedon sijaan kansalle tarjotaan tankkeja. Leipää ja sirkushuveja – pysyypähän rahvas hiljaisena.Summa summarum

Jokohan kansaa olisi taas aika herätellä? Diktatuuria on ihan kiva ropettaa, mutta kun vallassa istuvat ulkopolitiikkaa osaamattomat ja vain omaa etua tavoittelevat tahot niin se ei ole yhtään sen parempi järjestelmä kuin vanha malli, jossa jokainen ministeri ja presidentti vastasi kansalle ja valta oli tasapainossa. Korppi-ideologian sokeimmat kannattajat (Cendorr hyvänä esimerkkinä – tosin bannattuna) multaavat, ostavat ääniä ja jääväävät ministerin virassa ollessaan kansan valitsemia edustajia äänestyksistä – tämäkö on sitä kansanedun ajattelemista?

Vaikka minut tunnetaan pitkien tekstimuurien kirjoittajana, yritän nyt vastustaa kiusausta ja rustata tästä kolmen A4 liuskan mittaista saarnaa ja jätän tämän tähän. Toivottavasti kansa alkaa ajattelemaan taas itse eikä sokeasti seuraa Korppeja ja heidän diktaattoriaan.

Parhain terveisin;

~Erius
eSuomen tasavallan entinen presidentti
Red Jihadin puheenjohtaja


 

Comments

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,983, 04:46

o7

None
None Day 1,983, 04:51

Ompas tämä harvinaisen perseestä kun joutuu kuukausi kuukauden jälkeen olemaan Eriuksen kanssa samaa mieltä....

Kehtaanko sanoa? Hieno artikkeli ja sub....

VonPaha
VonPaha Day 1,984, 02:13

Ei muuten ole yllätys että perseilyn mestari ja kaikkein varkaiden äiti on tästä samaa mieltä..

Mr. Indigo
Mr. Indigo Day 1,983, 04:54

good reading

Cure
Cure Day 1,983, 04:54

Täytyy sanoa , että kerrankin olen 100% samaa mieltä Eriuksen kanssa. Loistava artikkeli täyttä asiaa.
Pressa on kadonnut, samoin maat ympäriltä. Mitäköhän kassalle kuuluu. Ei ole "jokapäiväisiä" artikkeleita, edes jokaviikkoisia.

Valtion tankit jaetaan kansalle ,jotta kansa äänestäisi korppeja, ei tuossa muutakaan syytä näytä olevan. Eli valtion budjetti käytetään puolueen aseman pönkittämiseen.

Kävi siis aivan kuten kuvittelinkin..

kalupakki
kalupakki Day 1,983, 05:25

usa:ssa on tilaa, mene sinne

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,983, 05:03

Hienoa, että jaksoit käydä näitä asioita tarkemmin läpi. Omassa artikkelissani en lähtenyt asioita syvällisemmin analysoimaan.

Olen pitkälti samaa mieltä Eriuksen kanssa. Attak on tehnyt ihan hyvääkin työtä, mutta nyt tuntuu siltä, että polttoaine alkaa lopuua. Kenties olisi vallanvaihdon aika. Vaaleihin ei ole enää kovin paljon aikaa, joten oletan presidenttipelin alkavan piakkoin.

zRTx
zRTx Day 1,983, 05:05

Siinä kohtaa kun None ja kumppanit ovat erkan kans samaa mieltä voi ruveta miettii et mikä on menny pielee.

Hawley
Hawley Day 1,983, 05:18

Ei siinä muuta oo menny pileen muutakuin enuoriso on perseestä

Princess Cendorella
Princess Cendorella Day 1,983, 06:45

Allekirjoitan täysin.. Diktatuurilta alkaa loppua löpö, vaikka jotakin uutta se saikin aikaan!

Jermu Kaaleppi
Jermu Kaaleppi Day 1,983, 07:22

moro erius mitä mies tietää?

Prinssi Ite
Prinssi Ite Day 1,983, 07:37

Siis joudumme kärsimään? Vai te joudutte kärsimään, joilla oli varma edustuspaikka ja varma 5g?

Erius
Erius Day 1,983, 07:43

Jos edustuspaikkojen varmuudesta aletaan puhumaan niin juuri Korppipuolueen riveistä hakevilla se suurin todennäköisyys on päästä eduskuntaan - suurin puolue kun ovat.

Lisäksi ajattelee asiaa miltä kannalta hyvänsä, niin jokaisen edustajan saamat 5g:ta ovat vain eduksi Suomelle - menevät ne korpeille, leppäkertuille tai juutalaisille KLssä. Niitä kultia käytetään eSuomen hyväksi (lähtökohtaisesti ainakin) ja jo se edistää koko yhteisön hyötyä - riippumatta siitä kuka ne saa. Nyt kukaan ei saanut niitä, joten kukaan ei hyödy.

Erius
Erius Day 1,983, 07:56

+ Todettakoon, että wipetyksen yhteydessä menetämme kaikki resurssibonukset, joten sekään ei mieltä ylentävä asia KOKO kansan kannalta ole.

Fettis
Fettis Day 1,983, 07:52

Useampi kuukausi putkeen presidenttinä on aina kova paikka, kokemuksen syvällä rintaäänellä...

Ja kyllä, minunkin on yhdyttävä erkkaan (ei seksuaalisesti).

Donhardcore
Donhardcore Day 1,983, 08:20

Ja paluu vanhaan systeemiin parantaisi asiat?

Erius
Erius Day 1,983, 08:25

Paljon on muuttunut diktatuurin aikana, eikä täydellistä paluuta menneeseen varmaan voitaisikaan tehdä. Kuten olen aiemmissa artikkeleissani todennut tulisi kansa huomioida paljon paremmin myös jatkossa, mutta vanha malli presidentin johtaman hallituksen kanssa oli tehokkaampi ja vakaampi. Nyt on vain diktaattori joka enemmän tai vähemmän osaavan sisäpiirinsä kanssa pyörittää asioita kaudesta toiseen jaksamisen kadotessa pikku hiljaa ja tahdin hiljentyessä.

Donhardcore
Donhardcore Day 1,983, 08:27

Koitappa Erius kerrankin sanoa suoraan äläkä pyörittele sanoja.

Erius
Erius Day 1,983, 08:32

Tuossahan tuo seisoo varsin selkeästi; en usko, että vanhaan voidaan täysin enää palata, kansa tulee ottaa paljon paremmin huomioon jatkossakin ja vanha hallintomalli oli selkeästi tehokkaampi kuin nykyinen. Mitä epäselvää tuossa on?

Oscarl Hyllman
Oscarl Hyllman Day 1,983, 08:20

On se Suomi ollu ennenki wipetettynä. Liian pieni ja huono liittouma meiän ongelma on. Turha on syytellä Attakii

Donhardcore
Donhardcore Day 1,983, 08:21

Ja keitä silloin olikaan vallassa?

Erius
Erius Day 1,983, 08:31

No mikseivät korpit ole sitten korjanneet tuota liittouma ongelmaa, jos se teidän mielestänne on se kaiken pahan alku ja juuri? Miksei kaikkivaltias WP Attak ole erottanut Suomea Asgardista?

Kyllä pienikin liittouma voi toimia tehokkaasti, jos sitä johdetaan hyvin. Vanhana pikku-liiton pamppuna osaan kertoa sen. Wipe itsessään ei ole tässä se kauhein ongelma, vaan se että "valistunut diktaattorimme" tekee jatkuvasti mitä oudoimpia ja kansakunnan kannalta kyseenalaisia päätöksiä ja hänen hallintonsa toiminta ei todellakaan ole parhaimmasta päästä. Wipe on sinänsä turha ja väitän, että jos asiat olisi hoidettu toisin olisi Ruotsi jo vapaa ja Suomen ei tarvitsisi olla wipettynä.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,983, 08:31

Onhan se Attakin syy, jos herra ei osaa arvioida mihin nykyinen liittomme kykenee ja mihin ei. EDEN-aikoinakin Liettua oli kova vihollinen, niin onhan se nyt vähän tyhmää lähteä kahden rintaman sotaan hetken mielijohteesta, ja kadota parin päivän päästä.

Cure
Cure Day 1,983, 09:06

Tottakai se on Attakin syy. Tankit jaetaan kansalle, ei niille jotka iskevät oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Ääniä tällä vaan kalastellaan. Maa wipessä ja pressa karkasi koko erestä. Ainut mitä se foorumilla sai aikaan oli äänestys omasta äänimäärän nostosta 20 , joka onneksi hylättiin. Asgard-sopimuksen se muotoili myös uusiksi, että saisi itse enemmän valtaa.

Oscarl Hyllman
Oscarl Hyllman Day 1,983, 10:35

Tankkeja täytyy jakaa kansalle. Jos muutama kovan tason pelaaja pitää kaikki tankit ei pelissä jaksa kukaan uusi pelaaja pysyä kun ei voi tehdä mitään. Ilman tankkeja ei saa pieni strenaset edes DO:ta suoritettua. Siinähän sitte taistellaa Suomen puolesta ku pelaaja määrät tippuu alle viidensadan.

Donhardcore
Donhardcore Day 1,983, 13:51

Mutta eihän Erius välitä uusista pelaajista. Hänellä on vain pakonomainen tarve päteä.

Erius
Erius Day 1,983, 14:04

@Donhardcore

Huvittavaa, että väität etten välitä uusista pelaajista, kun olen itse vuosikaudet tehnyt rekrytointityötä ja saanut aikaan viimeisimmän mainittavan baby boomin.

Aseita voi jakaa kansalle koordinoidustikin ja varmistaen, että aseet menevät oikeaan kohteeseen. Sen tarkemmin en lähde Curen puheita kommentoimaan, mutta vaikka armeijatouhujen asiantuntija en olekaan, niin osaan sanoa että voisi ne hommat järkevämminkin hoitaa.

Vohvelimies
Vohvelimies Day 1,983, 08:40

Sössön sössön sössön mimimimimi mimimmi sössö sössö ssössö miimimimmimiimii..

En jaksanu lukea kommentteja ja artikkelista luin vähän alkua.

TOTUUS: KAIKKI JOHTUU IHAN VITUN PASKASTA ASGARDISTA

tuilo
tuilo Day 1,983, 10:28

1. sinä olet paska
2. diktatuuri toimii, jos on osaava diktaattori
3.Asgard on todellakin tuomittu

Vohvelimies
Vohvelimies Day 1,983, 10:33

ouch.. tuilo servaa : D

Huemac
Huemac Day 1,983, 14:00

Asgard on märkää kakkaa. Tuhannetta kertaa jo kysyn, että miksei Asgard ja baltian maat voi tehdä yhteistä sotilasliittoa?

Demonikuski
Demonikuski Day 1,983, 10:47

No johan nyt on. Liettua on sen verran vahva, että pystyy pitämään Ruotsia ja Suomea samanaikaisesti wipetettynä. Tämä nyt näyttää olevan ikävä tosiasia, jonka kanssa joutuu diilailemaan. Toki heidän liittoumansakin heitä auttaa ja tätä rataa, mutta se ei tässä yhteydessä ole kovin olennaista, mistä tarkkaan ottaen heidän damagensa tulee, kun se Liettuan hyväksi kuitenkin ammutaan.

Seuraavaksi voidaan kysyä, olisiko Liettua ollenkaan pistänyt Suomelle turpaan, jos olisimme jättäneet heidät rauhaan. En osaa sanoa, mutta tämäkään ei ole olennaista, koska moinen vaihtoehto ei kai oikein ole ollut harkinnassakaan. Jossain vaiheessa meidän piti yrittää liittolaistamme auttaa. Muutenhan koko pienen ja tiiviin liittomme tiiviys tulisi kyseenalaiseksi. Erkkakin tässä artikkelissaan pitää sitä oikeana ja ainoana järkevänä vaihtoehtona, joten se siitä ajatuksesta. Kritiikkiä saa vain se, että oli menossa jo ennestään sota Viron kanssa. Ja nyt käsi ylös, kuka ihan oikeasti luulee, ettei Viro aivan varmasti olisi hyökännyt joka tapauksessa, kun Suomen ja Liettuan välille puhkeaa sota. Ei käy järkeen moinen ajatus. Kaikkihan sen tietävät, että Viro pettää aina ja kyseinen opportunistikansa kyllä vähän huonommankin tilaisuuden aina käyttää. Samassa tilanteessa olisimme nyt, vaikka tapahtumat olisivatkin käyneet hiukan eri järjestyksessä.

Tässä taitaakin homman nimi olla se, että kun pienessä liitossamme on mukavaa ilman Balkanin ikuisuussotia, röyhistää Erkka rintaansa ja toteaa, että hänhän tätä liittoumaa kyllä innokkaasti kannatti jo ihan alusta lähtien, mutta sitten kun pienen liittouman arki välistä puraiseekin perseestä, huutaa sama Erkka, että joo kyllä tää on varmaan justiinsa sen porukan vika, joka ei ole mun porukka.

Demonikuski
Demonikuski Day 1,983, 10:49

Vohveli onkin näköjään tuossa yläpuolella saman asian ilmaissut vähän eri sanoilla ja vähän isommilla kirjaimilla. Asgardistahan tämä johtuu.

(Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin. En allekirjoita Asgardin paskuutta. Vaikka itsekin olen sitä ennen haukkunut, niin ehkäpä siinä onkin omat puolensa. Se vain on auttamatta hyvin pieni ja heikko liittouma, joten ihmekös se, jos tulee välillä turpaan niin että paukkuu.)

Erius
Erius Day 1,983, 11:05

@Demonikuski

Minä puhun nykyisen hallintomme ongelmista, en Asgardista. Jos Suomi ei pärjää Liettualle sodassa, en ala syyttämään Asgardia tai presidenttiä/diktaattoria siitä - syytän presidenttiä/diktaattoria sen sodan aloittamisesta.

Pointti on siinä, että me hirveällä kiireellä lähdimme aivan turhaan Viron sotaan vaikka länsinaapurimme ja Kanada tarvitsivat apua. Ei maltettu odotella yhtään ja keskittyä liittolaisten auttamiseen. Ja nyt sitten kun tuli tilaisuus niin riennetään juuri sen liittolaisten auttamisen nimissä sotaan kahdelle rintamalle - ja otetaan auttamatta turpaan. Juu, Asgard ei toimi tällä hetkellä, mutta se johtuu ihan siitä että eräs Suomea johtava taho ja hänen kannattajansa ei osaa ajatella riittävän pitkäkantoisesti.

Lisäksi todettakoon, että esitin tässä artikkelissa paljon muitakin seikkoja, jotka herättävät turhautumista - en pelkästään tämän Liettua&Viro sodan. Minä väitän, että jos asiat olisi hoidettu toisin niin Asgardinkin tilanne olisi huomattavasti erilaisempi.

Kendo Yana r
Kendo Yana r Day 1,983, 12:48

Ei sillä, että kannattaisin nykyistä diktaattoria, mutta painu ruotsiin ulisemaan.

Demonikuski
Demonikuski Day 1,983, 12:58

Sinä vähän nyt väistit minun vasta-argumenttini.

Sinusta ei olisi pitänyt aloittaa Viron sotaa uudestaan, vaan käydä Liettuan päälle. Vastasin tähän, että oltaisiin päädytty samaan tilanteeseen kuin nytkin, vaikka tapahtumat olisivatkin käyneet hiukan eri järjestyksessä. Perustelin sen sillä, että Liettualla nähtävästi on riittävästi voimaa pistää turpaan Suomen ja Ruotsin yhteenlasketulle voimalle. Lisäksi perustelin sen sillä, että Viro olisi totta kai hyökännyt myös Suomeen.

Olisiko tähän mitenkään kommenttia? Miten ihan tarkkaan ottaen joidenkin tyyppien pitkäkantoisen ajattelun puute muutta sodan osapuolien voimasuhteita viholliselle edullisiksi?

Erius
Erius Day 1,983, 13:23

@Demonikuski

Ja tiedät sen että Viro olisi hyökännyt kimppuumme, koska...? Puolan wipestä vapautumisesta oli kulunut jo tovi jos toinenkin, mutta sota Suomen ja Viron välillä ei ollut auennut - kummankaan toimesta. Vasta kun WP Attak päätti antaa hupia kansalle se jatkui. Mikä olisi estänyt aselevon solmimisen Viron kanssa vaikka siksi kuuksi? Tai kahdeksi, jos virolaiset olisivat halunneet? Aikaa olisi ollut Suomelle ja Ruotsille yksissä tuumin keskittyä Liettuaan. Suhteita tuohon etelänaapuriimme omaavana voin sanoa, että siellä on paljon tahoja vallassa joille tälläinen aselepo olisi passannut.

Tai jos ihan vaihtoehtoinen skenaario halutaan esittää, niin miksei alettu neuvottelemaan Liettuan ja CoTin kanssa? CoT ja TWO ovat pian sodassa toisiaan vastaan ja jollain tasolla Asgardinkin on valittava puoliaan, joten olisimme ihan hyvin voineet neuvotella CoTin kanssa ja keskustella, josko Liettuaa olisi kiinnostanut Ruotsin sijaan jakaa loput Baltiasta kanssamme - ABCtä ei enää ole ja Liettuahan lähti kävelemään siitäkin liitosta turhauduttuaan pikkuveljiinsä pohjoisempana.

Neuvottelutaidot ovat asia, joita ei WP Attakin kaudella ole kokeiltu lainkaan. Niin oudolta kuin se monen korvaan kuulostaakin, niin diplomatialla voidaan saada paljon hyvää aikaiseksi. Vaihtoehtoja löytyy aina kun vaivautuu vain pohtimaan - eikä tarttumaan heti siihen ensimmäiseen tyrkyllä olevaan.

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 16:11

Erius, tämä ei ole WP Attakin syytä. Meidän oli autettava liittolaista ja Viron kanssa rauhaa ei olisi voitu tehdä. Suomi olisi kenties voinut pelastaa itsensä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että lähes koko Asgard on poissa kartalta. Kannattaisi keskittyä keskustelussa koko Asgardiin, eikä vain Suomeen. Vaikka Attak vaihdettaisiin, niin Asgard on ja pysyy kyvyttömänä liittoumana.

Demonikuski
Demonikuski Day 1,985, 06:37

Okei eli vasta-vasta-argumentti oli, että "eipäs olisi hyökännyt". Hylkäät realistisen ajattelun täysin ja pyörittelet päässäsi tällaisia toiveajatteluskenaarioita. Kyllä tuo Viro tunnetaan. Mietitäänpä nyt vaikka, millaista oli Viron toiminta ennen ja jälkeen sen, kun Puola täällä kävi pyörähtämässä. Varmaan ihan radikaalisti muuttunut meininki siellä tässä parissa kuukaudessa?

Parhaimmillaankin Viro olisi ampunut MPP:n kautta hetken aikaa ennen kuin olisi itse hyökännyt ihan suoraan itsekin.

Toisaalta pitkän aikavälin strategiset kuviot ovat toki mielenkiintoisia, mutta tässä kysymyksessä on kyllä kyse lyhyen aikavälin taktisista kuvioista. Asgard oli Suomea lukuunottamatta wipetettynä juuri silloin.

Erius
Erius Day 1,985, 07:13

Ja sinun vasta-argumenttisi on "olisipas hyökännyt". Molemmat perustelevat kantansa - sinä Viron aiemmalla käyttäytymisellä, minä Viron sotauupumuksella ja halulla pieneen taukoon. Kumpi on oikeellisempi mielipide?

Haluan kuitenkin huomauttaa, etten väitä että Viro automaattisesti olisi ollut hyökkäämättä. Puhun aselevosta neuvottelemisesta. Diplomatiasta. Se on huomattavan paljon erilaisempi argumentti kuin pelkkä oletus ettei Viro vain jaksaisi hyökätä.

Demonikuski
Demonikuski Day 1,986, 08:18

Jep. Se on minun vasta-argumenttini, ja sen perustelut ovat juurikin historiassa. Mutta entäs tämä sinun perustelusi sitten? Mikä ihmeen sotauupumus? Edelleenkin historiaan vedoten Viroltahan on aina maagisesti saman tien loppunut se sotauupumus, kun turpaan ottaminen on lakannut ja on ilmennyt tilaisuus ollakin taas antavana osapuolena. Ottavana osapuolena onkin sitten ehdoteltu rauhoja, aselepoja ja ties mitä, mutta odotas kun taas hetken meneekin paremmin. Historiaan vedoten sinun argumenttisi ontuu.

Diplomatiapuolikin tuossa tuli käsiteltyä. Joo saahan sitä virolaisten kanssa löpistä mielin määrin, mutta miten saat opportunistin neuvoteltua olemaan tarttumatta tilaisuuteen? Miten saat tilaisuuden tullen aina sopimukset rikkovan kanssa neuvoteltua sellaisen sopimuksen, jota he eivät riko, vaikka hyvä tilaisuus rikkoa annetaan saman tien kun sopimus on allekirjoitettu?

Erius
Erius Day 1,986, 08:33

Jos haluat vedota historiaan, niin voimme samantien kaivaa nimenomaan ne lukuisat rauhanneuvottelut, jotka VIROLAISET aloittivat sodan ollessa TASAVÄKISTÄ tai he itse VOITOLLA. Koska niitäkin on ollut suhteellisen paljon - olen itse ollut monesti neuvottelemassa niistä. Sotimiseen voi kyllästyä kun se jatkuu vuodenkin päivät tai kun rahat alkavat olemaan lopussa ja ne tilanteet ovat monesti nimenomaan ajaneet virolaiset neuvottelupöydän ääreen. Kyse on juuri siitä "sotauupumuksesta".

Lisäksi sorrut nyt kärjistämiseen - virolaiset opportunisteja? Eivät yhtään sen enempää kuin me suomalaisetkaan. Jos historiasta pitää alkaa laskemaan kertoja kun virolaiset ovat syöneet sanansa ja rikkoneet sopimuksia niin niitä on aivan yhtä paljon kuin suomalaisilla. Me olemme ihan samalla tavalla heti rientämässä sotaan heti kun näyttäisi siltä että tilanne suosisi.

Monestiko Demonikuski on neuvotellut virolaisten kanssa ja tietää heidän tapansa? Näin moninkertaisena ulkoministerinä ja monet virolaiset tuntevana voin sanoa itse ainakin tuntevani aika hyvin heidän toimintatapansa ja he eivät ole yhtään sen selkäänpuukottavampaa sakkia kuin mekään. Heidän kanssaan pystyy neuvottelemaan. Argumenttisi ontuu ja sortuu stereotyyppiseen eSuomalaiseen ajatteluun siitä että virolaisiin ei voi ikinä luottaa missään.

VonPaha
VonPaha Day 1,984, 02:17

Olisi kiva tietää paljonko nuo venepakolaiset ja muut exsuomen ählämit ovat pistäneet damaa tänne. Tuskin yhtää,heillä on ihan muut intressit. Kunhan saavat tulla tänne valittamaan.

Erius
Erius Day 1,984, 02:52

En arvosta yhtään sitä, että poliittisen ilmapiirin muututtua sisäpolitiikassa lähdetään tuolla tavoin karkuroimaan, mutta en epäile kyllä hetkeäkään etteivätkö nuo karkurit olisi tehneet kiitettäviä määriä damagea Suomen puolesta ja olisi edelleen valmiita taistelemaan maamme nimissä.

IsoMasa
IsoMasa Day 1,983, 10:49

Olen itse ollut lounaalla WP attakin bunkerissa ja mitään ongelmia ei ole. WP attakilla on salainen suunnitelma täydelliseen voittoon. Juutalaiset hiljaa.

Metallipullo
Metallipullo Day 1,983, 11:04

kraa

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 1,983, 15:04

Mössöä. ei tietenkään votea. Suomen menestystä koskevat päätökset tehtiin jo kauan sitten ja muissa pöydissä.
Kysymys mitä kukaan ei vielä ole esittänyt tosissaan onkin että mitä seuraavaksi ?
Mitkä ovat ne toteuttamis kelpoiset suunnat millä asioita voidaan oikeasti muuttaa ja onko siihen edes tahtoa ?

Corvus C
Corvus C Day 1,983, 15:43

Tursas kahdessa lauseessa sanoi enemmän kuin Erius koko artikkelissaan.

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 16:25

Ero Asgardista ja liittyminen voimakkaaseen liittoumaan on hyvä vaihtoehto. Tahtoisin kuulla, montako kertaa Erius antaisi vielä Suomen kadota kartalta ja ek-vaalien mennä ohi, ennen kuin tämä leikki riittää? Asgardilla on tällä hetkellä vain yksi alue hallussaan koko maailmassa, ja se on Norjalla. Eikä tämä ole mitenkään poikkeuksellista Asgardille, tällaista tämä on ollut jo pitkään. Onko tämä toimiva liittouma??

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.