Ambient on/off

Join the new world

 

"Saga o SKP" a.k.a. "Res imam preveč časa" :P

Day 1,881, 06:58 Published in Slovenia Slovenia by ebutaljib
Prvi del članka je splošno "bluzenje" namenjeno vsem, drugi del je namenjen članom stranke in našim simpatizerjem.


1. Moja zgodba v SKP

Stranki sem se pridružil kakšnih 10 dni po tem, ko sem ponovno prevzel Slovensko državljanstvo (9. avgust). SKP je takrat bila na 5. mestu, vendar z veliko prednostjo pred 6. uvrščeno stranko. Nato pa so se kot strela iz jasnega pojavila SPS (najprej še pod starim imenom), na hitro preselila "svoje" člane iz drugih strank in nas s tem izrinila iz top 5 mest, ki vodijo v kongres.

Še pred tem je v začetku avgusta stranko zapustil cen1, ki je stranko uspešno vodil v preteklosti, tako da je stranka "čez noč" ostala brez liderja in v zelo nezavidljivem položaju. Stranka je bila takorekoč mrtva in članstvo je konstantno padalo.

Nekaj je bilo potrebno storiti - takoj!
Tako sem že 25. septembra naznanil svojo kandidaturo za predsednika SKP in predstavil sistem po katerem bi se naj določal vrstni red kandidatov na kongresnih volitvah. Hkrati sem začel voditi evidenco članov stranke: http://tinyurl.com/SKP-clani

Novost je bila sprejeta s kar nekaj skepticizma in ni takoj prinesla sadov v smislu povečanja števila članov. Članstvo je še naprej padalo (kdo pa hoče biti v 6. uvrščeni stranki? 😛) Sem pa bil oktobra suvereno izvoljen za predsednika stranke, verjetno bolj zaradi pomanjkanja alternative kot zaradi programa 🙂

Stranka je takrat štela še samo 89 članov - okoli 40 manj kot SPS in NZD na 4. in 5. mestu. ZS je takrat štela okoli 160 članov, SNR 180, Diktatura pa je kraljevala z 220-imi člani.

Takoj po izvolitvi sem začel s propagandnimi članki ter s pošiljanjem zasebnih sporočil igralcem, ki niso bili v nobeni stranki (takih je bilo takrat čez 300), pozivajoč naj se nam pridružijo. Sporočilo ni vsebovalo nobenih obljub o "nagradah", tako kot so in še vedno počnejo druge stranke. Odziv je bil boljši od pričakovanj, saj se je pozitivno odzvala skoraj tretjina nagovorjenih.

(Kasneje so vsi, ki so se odzvali na moje povabilo, dobili 5 kosov Q7 orožja - to je potem res nagrada. Ob vstopu ni nihče vedel, niti pričakoval da bo kaj dobil.)

In tako se je začel "mrtvi tek" med SKP, SPS in NZD. V tej bitki smo celo dohiteli ZS ter SNR. Bitka za člane je trajala vse do zadnjih sekund pred volitvami, ko je ZS potegnila krajši konec in ostala brez kongresnih volitev. SKP je bila takrat že na 3. mestu.

Tako smo imeli možnost preizkusti sistem rangiranja znotraj stranke:
rangiranje - oktober

Sistem se je izkazal za uspešnega. Na zgornje pozicije ni prišel noben "napačen" kandidat. Za rahlo presenečenje je poskrbel Koccco, ki pa je bil takrat zelo aktiven tako da niti ni tako presenetljivo.
Na oktobrskih volitvah smo potem bili na 2. mestu in dobili 9 kongresnikov.


Hitro po volitvah se je stranka povzpela na 2. mesto, do naslednjih volitev pa že prevzela vodstvo, ki ga od takrat drži. Vmes sem bil ponovno izvoljen za predsednika s "plebiscitarno večino".

Sistem rangiranja je ostal nespremenjen:
rangiranje - november

Tako je svojo prvo možnost za kongres dobilo rekordno število "novih" obrazov. Edino presenečenje (tokrat se je izkazalo da negativno) je bil Peetteer33, ki je bil hitro po izvolitvi tudi bannan. Ostali so vsi bili zasluženo na mestih, na katerih so bili. So se pa začele nakazovati nekatere "luknje" v sistemu rangiranja. Več o tem kasneje.

Na novemberskih volitvah smo nato ponovno zasedli 2. mesto med strankami, z 9-imi kongresniki.Sedaj je bila SKP že čvrsto utrjena na 1. mestu med strankami, v določenem trenutku že z več kot 230 člani. Na volitvah za predsednika stranke sem ponovno bil izvoljen z veliko večino.

Sistem je bil enak kot že dvakrat doslej, z manjšim popravkom pri koeficientu "staroselcev".
rangiranje - december

Tudi tokrat je bilo samo eno presenečenje - Vladislav Tretiak 20 - perspektiven novinec, ampak da bo tako hitro prišel v kongres si pa najbrž tudi sam ni mislil.
To rangiranje je potrdilo moje bojazni o tistih "luknjah" v sistemu, ki so se nakazale že prejšnji mesec. Sedaj sta "luknje" izkoriščali že dve enoti.

Na decemberskih volitvah je SKP dobila največ glasov in s tem 10 kongresnikov.

V zadnjih treh mesecih je SKP dosegla tudi svojevrsten hat-trick - zadnji trije predsedniki (Exclusive, jaz in Dunci) smo vsi bili iz vrst SKP.


Tako da za nami so ekstremno uspešni trije meseci, sistem določanja kandidatov se je izkazal za zelo uspešnega. Kljub temu pa je napočil čas za določene spremembe in popravke. Pa če je kdo zdaj ob prebiranju tega dobil vtis, da se poslavljam, se je hudo zmotil. Saj veste... 😉


2. Popravki sistema za rangiranje

Pravzaprav ne gre toliko za popravke, bolj za dopolnila k že obstoječemu sistemu.


Jedro ostaja popolnoma enako kot do zdaj:
vendar se dodajo naslednje omejitve:
a) Igralci, ki se pridružijo po 20. v mesecu, tisti mesec ne morejo rangirati.
To do sedaj ni predstavljalo nekega problema, saj je bil do zdaj samo en igralec, ki se je pridružil tik pred zdajci in potem želel rangirati člane. Ampak da se za v prihodnje onemogočijo možnosti manipulacij, da bi se nekdo zadnji hip pridružil stranki, rangiral nekega igralca in morda potem zapustil stranko, je to pravilo po mojem mnenju nujno sprejeti.

Vsak član stranke lahko igralcem iz iste enote nameni največ 3 točke.
To v praksi pomeni da na primer, nekdo iz SRV ne more dati vseh svojih točk igralcem, ki so vsi iz iste enote (ki ni nujno SRV!). Na primer če da 3 točke igralcu, ki je iz PVS, potem morata kandidata, ki jima namenja 2 in 1 točko obvezno biti iz neke druge enote. Lahko je pa tudi obratno - recimo, da igralcu eSove nameni 3 točke, potem sta kandidata, ki jima nameni 2 in 1 točko lahko oba iz iste enote (razen eSove seveda). V glavnem, skupno število točk, ki jih igralec nameni članom iste enote ne more biti večje od 3.

Zakaj ta omejitev? To je tista "luknja" o kateri sem govoril zgoraj in so jo začeli izkoriščati najprej Pirati, nato še PVS s tem ko so se šli organizirane volitve. Da se ljudje znotraj enote bolje poznajo in zatorej dajo svoje kolege na mesta za rangiranje je popolnoma jasno in razumljivo, ampak da pa se vnaprej dogovorijo kdo mora kaj napisat, da bodo na koncu imeli vsi največ točk, to je pa izigravanje in ogrožanje sistema.

Ko bo padel sistem, bo padla tudi stranka, saj drugi ne bodo imeli nobenih možnosti in bodo zato zapustili stranko.

In ob nadaljevanju tendence zadnjih dveh volitev, se bi to prej ko slej zgodilo. Zato rabimo zgornjo omejitev, obenem pa pozivam, vse da glasujejo po svoji presoji, brez vnaprejšnjega kupčkanja kdo bo kako glasoval. Samo tako je lahko zagotovljeno, da pridejo najbolj zaslužni v kongres.No, in potem je tu še tretji dodatek
c) Igralcem, ki so stranko morali zapustiti zaradi spremembe državljanstva, se članstvo zamrzne. Če se ob vrnitvi v domovino takoj ponovno pridružijo stranki, se tisti čas, ki so ga preživeli v stranki pred odhodom v tujino, šteje v čas preživet v stranki.

Primer: Novljan je bil član stranke od 17.10. do 5.12. ko jo je zapustil zaradi spremembe državljanstva. Recimo, da bi se danes vrnil v Slovenijo in spet včlanil v SKP, potem bi se mu tistih 49 dni med 17.10. in 5.12. štelo v dobo in bi tako na dan volitev 25.1. imel več kot 2 meseca "delovne dobe" v stranki, in zatorej koeficient 1.25

Ponavljam da to velja samo za tiste, ki so spremenili državljanstvo (pred spremembo so MORALI zapustiti stranko) in se ob vrnitvi v domovino še isti dan spet vrnejo v stranko. Če so jo zapustili iz kakih drugih razlogov, ali pa se ob vrnitvi v domovino takoj ne vrnejo v stranko, potem ta točka ne velja in se jih ob vpisu v stranko smatra kot nove člane.Zgoraj zapisana dopolnila nameravam udejanjiti ob morebitni izvolitvi za predsednika stranke. Če se strinjate volite zame, če se ne strinjate volite nekoga drugega.Uf spet sem totalno zabluzil in napisal več kot sem sprva nameraval.
Samo še poziv vsem, ki bi se nam radi pridružili pa si še tega ne upajo javno priznati - partijske knjižice lahko dvignete TUKAJ.
Lepo vas bomo sprejeli, pa makar ste prej bili v ZS 😃

(za tiste, ki še ne veste, tud jaz sem bil včasih v ZS 😉)
Tako, evangelij po ebutaljibu je (končno) končan.

AMEN
 

Comments

don-d
don-d Day 1,881, 07:09

Prvi, ali pac ne 🙂

PNNIZ
PNNIZ Day 1,881, 07:09

Vote od simpatizerja!

ave-imperator
ave-imperator Day 1,881, 07:16

me veseli, da si po dolgem stagniranju spravil stranko v red,... žal mi je edino, da v sami igri ali pa v kaki zunanji strani (ala maxihellas včasih) ni statistike kdaj se je kdo pridružil, ker nekateri člani so dejansko v stranki že 2 leti ali več (če odmislimo to, da je vmes šla pod hrvaško)

IlichRamirezSanchez
IlichRamirezSanchez Day 1,881, 07:29

All communist parties and socialist parties must be connected.

Let a single punch and singe hand, union solves all problems.


Vse komunistične partije in socialistične stranke, je treba povezati.

Naj en udarec in Oprljiti roko, sindikat rešuje vse probleme.

T1M3K
T1M3K Day 1,881, 07:33

diktatura \o/

p0luks
p0luks Day 1,881, 07:53

glavno da je coca cola v igri 😃 (sej da si zdej cakal tak komentar 😃)

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,881, 08:10

kokakola (kapital) in komunizem nea greta skup... = )

In Diktatura počasi a vstrajno prihaja na svojo staro slavo in bo zavzela prvo mesto. Le en režim je pravi in to je Diktatura! = P

Drugače pa vote! Res se ti da pisat ej, vsaka čast = )

cen1
cen1 Day 1,881, 09:20

V SKP je kdo tudi že več kot dve leti ker je stranka še iz časa v1, kot je tudi SNR.

p0luks
p0luks Day 1,881, 09:38

sele sedaj mel cas vse prebrat in morm rect:

to je bedarija kar pise v tocki 2b , zdej naj glasujem za kr ene katere ne poznam in ne vem kako se bodo obnesli v kongresu?....

prav tako kaj bos pa pol napisal ko se bomo recimo PVS in Pirati dogovorili da glasujemo en za druge? mi za pirate oni za nas?

sicer pa citiram tvoje besede " obenem pa pozivam, vse da glasujejo po svoji presoji, " to mi onemogocas z 2b tocko ....

slabo si spisal vse skup

Vladislav Tretiak 20
Vladislav Tretiak 20 Day 1,881, 09:40

vote, sub pa že od samega začetka 😉

pa hvala za kompliment. 😉) Igram redno in poskušam bit čim boljši.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,881, 10:16

p0luks Pirati so se šli organizirano glasovanje v novembru in decembru, vi pa isto v decembru. S tem boste samo uničli vse in ne mislim samo gledat. Celo v MU feedih ste meli shoute da je potrebno obvezno glasovati za svoje.

Močno dvomim, da ne moreš najt primernih ljudi, ne da bi bili vsi iz iste enote. Tisti, ki glasujemo po svoji presoji smo jih vedno našli, pri čemer se nismo niti trudili in gledali kdo je iz katere enote.

p0luks
p0luks Day 1,881, 10:46

nismo meli da moras obezno glasovat ampak da je priporoceno (tak je bilo v decembru ja), in pa jaz sem napisal koga sm postavu na kero mesto, priznam

ampak ce pogledas moje glasovanje v novembru bos vidu koga sem glasoval pa sem glasoval po svoji presoji ker moja presoja je da glasujem za svoje soclane enote saj jih kot prvo poznam, kot drugo vem da ne bodo delali neumnosti, torej jim zaupam in kot tretje si mislim zakaj nebi bas oni dobili teh 2.5g namest enga xy ki ga ne poznam.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,881, 10:54

Siberian_Husky recimo se vidi da je glasoval čisto po svoji volji. Mu ni blo problem tud komu drugemu namenit glas.

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca Day 1,881, 11:12

@sibiski pes: izdaja bre! xD

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,881, 12:43

Vote za eGenija, ki je izumil eKoeficient!

Dol z eKaos-om! : D

Master_Blaster
Master_Blaster Day 1,881, 12:54

jaz sem rangiral z 3 točke ludislava iz pirati a z PVS-ja sem,ljudje su zapustili svoju stranku in dosli v SKP in tudi mislim da je ok

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,881, 13:39

Stari svaka ti čast da se ti da vse to pisat, vodit evidence, pol vse to skupej spravlat.....dobr si ni kej 🙂

Ludislav
Ludislav Day 1,881, 14:22

lukna v zakonu :😁

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca Day 1,881, 15:08

@ludislav: pacek! xD

mufekk
mufekk Day 1,881, 17:37

pa še en vote za 'ta rdeče'...!-lol

Tittannos
Tittannos Day 1,882, 03:52

Ebu za premiera RL Slovenije : P

Siberian Husky
Siberian Husky Day 1,882, 05:52

Ebu ki si mene naso : D Zaj mi pa vec tankov neojo hteli dat : P Ves da za Dunci-ju se da glas...ce je on meni zaupal da sem z njegovimi froci fuzbal spilal, pa se z zeno pogovarjal, te bom jaz njemu zaupal kongres xD

Djuro Drljaca kaj ce me vun iz PVS vrzejo, lahko pridem k vam al ne marate izdajalcev??? 😕

Rhobar II
Rhobar II Day 1,882, 08:18

mi je kr mal žal da sm vmes prekinu z igranjem eRepublik. Če nebi bi bil med tistimi na seznamu ki so vstopili v stranko pred 25.9.2012

vote 49

Koccco
Koccco Day 1,882, 10:20

Mi smo pa meli namen vseh 9 kongresnih mest zauzet v stranki 😛 (pirati),
hehe

Ja to je sicer edina pomankljivost v tem sistemu, le-ta pa je za moje
pojme super in naj tako ostane Vote za ebuja in stranko, s komunizmom
za ebujem - naprej! 😛

Koccco
Koccco Day 1,882, 10:20

Aja pa tud jest sem bil presenečen nad rezultatom takrat...

Solinar
Solinar Day 1,883, 00:34

Vsa pohvala Ebu

tytlal
tytlal Day 1,883, 02:44

tezavo resis tako, da se dolocis za politkomisarja, ki ima v formuli poljuben koeficient

Bostjan2011
Bostjan2011 Day 1,883, 03:49

jest pa mislu da vi vse tezave resite na golem otoku hmmmm....

Saints XI
Saints XI Day 1,883, 06:51

''To do sedaj ni predstavljalo nekega problema, saj je bil do zdaj samo en igralec, ki se je pridružil tik pred zdajci in potem želel rangirati člane.''

Da mi je vedeti kdo je ta revolucionar pa da ga bridko utisamo. : D

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.