Ambient on/off

Join the new world

 

Операција "ДЕСАНТ" [BucephalusIII]

Day 2,066, 20:17 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by BucephalusIII

Добро утро,ден и ноќ!

Во последно време неможам да сум до тој степен активен за да разберам како и зошто сме толку во длааабок сон веќе неколку месеци уназад...па добро бе мајку му нели ви е мака да бидеме во сина боја? Знам! пиксели се...во ред е тоа, НО ајде по ѓаволите да ја направиме повторно играва интересна како што беше пред неколку месеци кога дојдовме до оној степен од кој требаше скоро цел еСвет да се обедини за да не одстранат од регионите во ОАЕ,Иран и Арабија и за тоа му требаше цели 3 месеци!!

Има желба во вас, ве читам по шаути, на пораки, по весници и ред друго...

Има и план!

По молба на претседателот akconel кој ме замоли да ја напишам оваа статија со цел да ви го презентирам она што допрва доаѓа во кратки црти и не многу детално поради логични причини.Во тек е операцијата "Десант" која се состои од 5 чекори

1. Собирање на средства од оние кои можат да помогнат со цел да се опремат и преселат поголем број на востаници или војска на територијата на нашиот јужен сосед во моментот кога ќе се издаде наредба!

Средствата донирајте ги лично на мојот акаунт

Доколку имате злато за донирање донирајте го во НБРМ!

2. Формирање на ракетен тим - ракетите и бомбите кои ви седат во магацин чувајте ги поради тоа што за секоја ракета или бомба ќе ве рефундира државата, a за тоа каде и како ќе можете да се информирате на каналот #bombashi

3. А П Е Л - Поради ситуацијата во која се наоѓаме и поради самото тоа што не можеме да се координираме преку вообичаеното местење на Кампања на денот или CotD, доведени сме во ситуација да само Државната Армија може да ни служи за координација на штетата во ПРАВ МОМЕНТ користејќи ја Дневната наредба или DO, како и информација на повеќето Македонци преку пораките на таа единица. Затоа сакани мои, ве советувам да влезете во таа единица преку која можеме и те како добро да функционираме како воено така и информациски!!

4. Договарање за координирани востанија со нашиот сојуз CoT - во кој колку да ве информирам оние кои не знаат дека имаме овој месец Македонец на кормилото од сојузот а тоа е Aliss Wonder.

5. Одбирање на датум - за ова ќе бидете благовремено известени на колку можеме потаен начин.Тоа е сето она засега што треба да го знаете. Верувам во вас сеуште како о оние денови кога бевме страв и трепет за сите околу нас а сега знам дека бесот и желбата ќе бидат ДВА ПАТИ ПОВЕЌЕ ИЗРАЗЕНИ!!!

о>You have accepted 50.00 MKD from AlexDelchevo.
Dafkovski has transferred 10000 Q5 Food to your storage.
You have accepted 1000.00 MKD from Alexis of Macedonia.
FierceMacedonian has transferred 50 Q7 Weapons to your storage.
You have accepted 5.00 Gold from FierceMacedonian.
You have accepted 500.00 MKD from FierceMacedonian.
You have accepted 50.00 MKD from AlexDelchevo.
MKD DragoN MKD has transferred 2000 Q2 Food to your storage.
miki.RS500 has transferred 30 Q7 Weapons to your storage.
UMS Struga has transferred 1 Q4 Weapons to your storage.
You have accepted 100.00 MKD from UMS Struga.
You have accepted 100.00 MKD from Felllix.
L!quid0 has transferred 3393 Q1 Food to your storage.
L!quid0 has transferred 100 Q7 Weapons to your storage.
Saskobt has transferred 300 Q7 Weapons to your storage.
You have accepted 60.00 MKD from Leonida Jankov.
niksaaMacedon has transferred 10 Q2 Weapons to your storage.
You have accepted 100.00 MKD from Vitez od Debarca.
You have accepted 100.00 MKD from Red Tomato juice.
You have accepted 100.00 MKD from Gone Apo.
You have accepted 100.00 MKD from Septimij Jug.
You have accepted 100.00 MKD from eDedo Georgi Katiljot.
You have accepted 100.00 MKD from vasilij veliki.
S1M0N0VSK1 has transferred 25 Q7 Weapons to your storage.
PRCAM has transferred 100 Q7 Weapons to your storage.
kickaz has transferred 75 Q7 Weapons to your storage.
You have accepted 100.00 MKD from Galikynes.
You have accepted 100.00 MKD from Aleksej Komnen.
Filip jeahhhh has transferred 6000 Q4 Food to your storage.
You have accepted 1000.00 MKD from El Che G.
You have accepted 200.00 MKD from Suckerpunch MKD.
You have accepted 50.00 MKD from ArsoTheOne.
Luna.Luna has transferred 200 Q7 Weapons to your storage.
Petrika Janeku has transferred 1799 Q4 Food to your storage.
D I M A C has transferred 1000 Q2 Food to your storage.
UupaljaC has transferred 100 Q2 Food to your storage.
The Optimizer has transferred 10 Q7 Weapons to your storage.
P R O has transferred 40 Q7 Weapons to your storage.
P R O has transferred 2000 Q2 Food to your storage.
You have accepted 400.00 MKD from P R O.
You have accepted 50.00 MKD from NiceDay21.
You have accepted 1871.00 MKD from ProtugerovV.
ProtugerovV has transferred 90 Q1 Food to your storage.
ProtugerovV has transferred 7 Q7 Weapons to your storage.
You have accepted 1000.00 MKD from Voritlas.
igor tetoec has transferred 350 Q1 Food to your storage.
igor tetoec has transferred 2 Q7 Weapons to your storage.
igor tetoec has transferred 1 Q5 Weapons to your storage.
El Che G has transferred 175 Q7 Weapons to your storage.


gnoj01 has transferred 50 Q7 Weapons to your storage.
You have accepted 1500.00 MKD from Macedonian Power.

 

Comments

BucephalusIII
BucephalusIII Day 2,066, 20:19

Операција "Десант" [BucephalusIII]

http://www.erepublik.com/en/article/-bucephalusiii-1-2292644/1/20

Brotherhood and Unity
Brotherhood and Unity Day 2,066, 20:22

prv aj sega da citam 😃

ATGmk Day 2,066, 20:23

Comment deleted

krembananka
krembananka Day 2,066, 20:40

o7

ajvaRmen
ajvaRmen Day 2,066, 20:46

o7

xhaferowsky
xhaferowsky Day 2,066, 21:04

o7

Kavadarchanec
Kavadarchanec Day 2,066, 21:14

o7

Stole Lazarov
Stole Lazarov Day 2,066, 21:45

o7

Krvnikot
Krvnikot Day 2,066, 21:46

o7

LionHeart MK
LionHeart MK Day 2,066, 21:55

o7

SaveAss
SaveAss Day 2,066, 22:17

Буце 1903-та не сме победиле 🙂 сме изгубиле.

BucephalusIII
BucephalusIII Day 2,067, 05:29

јасно, но не за џабе пишува дека сеуште трае односно никогаш не запира 🙂

makedonec 21
makedonec 21 Day 2,066, 22:59

dpmneovska propaganda !!!!
trebalo da napises uste prerodba vo 100 cekori....
xD xD xD

Persej Makedonski
Persej Makedonski Day 2,066, 23:34

о/

TRTE T
TRTE T Day 2,066, 23:43

o7

goce.bs
goce.bs Day 2,067, 00:02

bombite ke se frlaat za makedonija a ne za sojuznik taka da nema potreba od refund

Zoran I Makedonski
Zoran I Makedonski Day 2,067, 00:08

KOGA KE GI NAMALITE DANOCITE KE NI OSTANAT TROA POIKE PARI I KE MOZEME DA VI DONIRAME KRIMINALCI SO PREVISOKI DANOCI NE VI TREBAT DONACII AKO NE ZNAETE DA GI MENAGIRATE FINANSIITE NORMALNO E DA STE VO VECEN MINUS

CAT DADDY
CAT DADDY Day 2,067, 00:32

Zoran ne SERI i kazi mu na brat ti Goran da te nauci na pravopis !

xhaferowsky
xhaferowsky Day 2,067, 15:02

vo Debar ima eden Zoran, i ima brat Goran xD

Felllix
Felllix Day 2,067, 00:53

o/

Wendy Power
Wendy Power Day 2,067, 01:04

мња

GoodBeer
GoodBeer Day 2,067, 01:27

Abe ne lafi mn eb*n denar neam

ORIGINAL MKD
ORIGINAL MKD Day 2,067, 02:02

o/ prijatele 😃

Dark Princee
Dark Princee Day 2,067, 02:08

You have successfully donated 1000 MKD. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account. o7

NENODS
NENODS Day 2,067, 02:08

Успешно префрлен(и) 10000 предмет(и) на BucephalusIII.
љ5 храна .. се надевам ќе помогне ..

Sztandar
Sztandar Day 2,067, 02:43

Sup Bucefallus

Demon hunter Mk
Demon hunter Mk Day 2,067, 02:51

o7

Marshalot
Marshalot Day 2,067, 03:08

o7

Alorkokombi
Alorkokombi Day 2,067, 03:15

prv i ajt na citanje

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Day 2,067, 03:19

Eve i od mene nesto hrana q2
Successfully transferred 2000 item(s) to BucephalusIII.

serginius73
serginius73 Day 2,067, 05:16

in BUCE we trust!! o7

Saskobt
Saskobt Day 2,067, 05:29

o7
brat,kaj tebe li treba da pratime???

BucephalusIII
BucephalusIII Day 2,067, 05:29

да бато

Saskobt Day 2,067, 05:31

Comment deleted

Saskobt
Saskobt Day 2,067, 05:32

Successfully transferred 300 item(s) to BucephalusIII.Q7
poveli i od mene nesto,kako vika cacko,koj kolku moze 😛

vaci aka sypermario7
vaci aka sypermario7 Day 2,067, 06:14

o7

jerigomkd
jerigomkd Day 2,067, 08:24

od mene

Successfully transferred 100 item(s) to BucephalusIII.

kickaz
kickaz Day 2,067, 08:27

Successfully transferred 75 item(s) to BucephalusIII.

El Che G
El Che G Day 2,067, 11:27

You have successfully donated 1000 MKD. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account.

IronLionMK
IronLionMK Day 2,067, 11:35

o7

Ivan3232
Ivan3232 Day 2,067, 11:49

http://www.erepublik.com/mk/article/-1-2292966/1/20 ПОМОШ!!!!!!!!!!

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot Day 2,067, 12:11

You have successfully donated 9 Gold. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account.
Eve bato neka se iskoristat za dobra cel.

BucephalusIII
BucephalusIII Day 2,067, 12:24

неможам повеќе голд да примам, тој голд префрли го во МБРМ

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Day 2,067, 13:00

ја ќе финансирам востанија . и така ми се може. 🙂

BucephalusIII
BucephalusIII Day 2,067, 16:02

ти жив си море?

Luna.Luna
Luna.Luna Day 2,067, 14:38

Successfully transferred 200 item(s) to BucephalusIII.

Maced0n
Maced0n Day 2,068, 03:30

pljacka

NiceDay21
NiceDay21 Day 2,068, 04:47

You have successfully donated 50 MKD. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account. o7

mane komita
mane komita Day 2,068, 10:51

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.