Ambient on/off

Join the new world

 

[Presidentti] Puolustusvoimien kohtalo

Day 1,896, 05:13 Published in Finland Finland by Ruben Lagus

Uusi eduskunta on aloittanut kautensa innokkaalla keskustelulla erilaisista asioista erepublik.fi –foorumilla. Yksi keskeisimmästä asioista on mielestäni Suomen Puolustusvoimien (PV) kohtalo. Tämä perinteikäs ja loistelias unitti on kuihtunut ja nyt sitä uhkaa jopa lakkauttaminen.


Uusi eduskunta on villiintynyt kauden alussa

Nostin asian esiin jo vaalikampanjassani. Keskustelu on käynnissä täällä, mutta edellisen eduskunnan aikana päätöksiä ei vielä tehty, ja toisaalta lahjoitusvaroista on saatu jatkoaikaa PV:n toiminnalle. Tilanne ei voi kuitenkaan jatkua tällaisena ikuisesti.

Suomen valtiolla on ollut oma MU ammoisista ajoista lähtien. Itse liityin peliin 10/2011 ja löysin itseni nopeasti armeijasta. PV oli tuolloin tiivis ja aktiivinen yhteisö. Jäsenmäärä oli korkealla. Valtio panosti unittiin paljon, ja asejako oli kohdallaan. Puolustusvoimista löytyi aina suuri sotilasjoukko valmiina kääntämään tiukkoja taisteluja isänmaan eduksi. PV vaatii jäseniltään enemmän kuin muut unitit esim. avatarpakko, ircin käyttäminen jakojen saamiseksi ja ainakin periaatteessa tiukempi sotilaskuri.


Armeijan perusavatarit ryhmien mukaan ennen divisioona uudistusta

Eduskunnassa on vähitellen muutettu järjestelmää ns. yksityisiä unitteja painottavammaksi. Aluksi niille annettiin pieni rahallinen avustus. Toisessa vaiheessa yksityiset alkoivat saada tietty osuutta puolustusbudjetista, ja nykyään kaikki unitit ovatkin jo samalla viivalla. PV ei siis ole erityisasemassa, vaikka se onkin valtion unitti. Myöskään erillisiä operaatioita ei ole, vaan kaikki operaatiokohtainen tankkijako toteutetaan yleisellä #palkkasoturit –kanvalla.


Legendaarinen kaikkien aikojen tappolista - seurantaviikkoja on ollut 15

Tällä hetkellä PV:n uskottavuus ja maine ovat alhaalla. Sotilaat saavat toki 4xQ7 asetta päivittäin orjatyötä vastaan, jos käyvät ircissä jättämässä pyynnön. Tämä on sinänsä hyvä saavutus pienellä budjetilla ja osoitus armeijan tehokkuudesta. Kuitenkaan jako ei ole millään lailla kilpailukykyinen verrattuna yleisesti valtiollisiin unitteihin. Toisaalta jakomäärää ei pystytä enää kauan pitämään edes nykyisellä tasolla. Heikentyneiden puitteiden takia armeija on menettänyt jäseniä, ja unitti on muuttunut hiljaiseksi ja elottomaksi.

Nykymenossa ei ole mitään järkeä. Täytyy joko parantaa resursseja tai lopettaa PV:n toiminta. Unitti toki jätettäisiin valtiolle odottamaan parempia aikoja, mutta kaikki panostus siihen loppuisi. Päätös on periaatteellisesti suuri ja tuodaan EK:n päätettäväksi.

Ruben Lagus
Presidentti ja rivisotilas

 

Comments

nutty fox
nutty fox Day 1,896, 05:19

v+s

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,896, 05:22

huom. Cendorr ensimmäisessä kuvassa etualalla.

Cendorr
Cendorr Day 1,896, 05:34

Paparazzeja päässyt KT-puolelle.

Vohvelimies
Vohvelimies Day 1,896, 05:35

kuka se cendorr on?

9axel5
9axel5 Day 1,896, 07:18

Iskuryhmä takasin!

Kebabab
Kebabab Day 1,896, 07:44

RIP in peaches pulustusvoimat ;_;

Erius
Erius Day 1,896, 09:03

Puolustusvoimien romahduksen syy ei voi olla mikään muu kuin yksinkertaisestin ja typerien englannin kielisten nimien käyttöönotto. Nopean Toiminnan Joukot 4evah! \o/

None
None Day 1,897, 01:30

/me huokaa
oi rakas fef

kalupakki
kalupakki Day 1,897, 04:08

huokaatko samoin none kun saat parrua?

kalupakki
kalupakki Day 1,897, 04:09

mites muuten ne vaalit meni sillo viimeks ku olit ehdolla. vitun nilkki

VonPaha
VonPaha Day 1,897, 06:49

Ka laaguksen piilomainos. Aikas laimea yritys. Mitähän tyhmää tulee torvesta seuraavaksi?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.