Ambient on/off

Join the new world

 

[Presidenten] En handfull spelares häxjakt.

Day 1,877, 10:53 Published in Sweden Sweden by Westerberg


Det är ingen hemlighet, att det finns många krafter inom Sverige som ogillar mig och mitt sätt att spela spelet. Men under gårdagen och dagen har vi sett hur spelare tagit pajkastningen till nya nivåer. Det stör inte mig på ett personligt plan, det stör mig inte från att styra
Sverige, däremot stör det mig att man gör det med en sådan låg nivå.
Innehållsförteckning:

Omstruktureringen i HKV
Omstruktureringen i Regeringen
Omstruktureringen i departement
Slutord


Omstruktureringen av HKV:

När jag tillträdde som President och min nya Regering satte jag mig ner med försvarsledningen (MoD + Överbefälhavare). För att se vilka vore användbara inom HKV, vilka kunde lämna för nytt blod. Så vad är det som egentligen hänt och varför är det viktigt att dessa spelare inte längre är med i HKV?

Dessa spelare har lämnat HKV:

Daariil (F.d President)
ALD (F.d vCP)
Rape on Backyard (F.d MoD)
Elsamba (F.d MoD)
X-Tolle (PB)

Dessa spelare har tillkommit:

Intyala (Överbefälhavare)
Neppons (Regeringen)
Lejman (Officerare)
Jedi (Regeringen)
Kain Propan (Regeringen)
SockerConny (Officerare)
Aliquam (Regeringen)
Kaptenen (Regeringen)
Larm (Regeringen)
Snaskefar (Regeringen)

Alltså den stora förändringen är att gamla medlemmar i den förra Regeringen har ersatts med alla medlemmar från min Regering samt SockerConny och Lejman som länge visat att de förtjänar att vara med i HKV.

Ingen av spelarna som fick lämna HKV har haft ett viktigt arbete inom just HKV, alla har suttit där på politiska mandat. Men nu när de inte har kvar sina mandat, så har de inget där att göra, X-Tolle kommer fortsätta jobba som PB och vi för en bra dialog. Att sedan X-Tolle och Elsamba är med i ett parti, som stöttade en kandidat som vill avveckla Asgard är inte direkt något att glömma bort.


Omstruktureringen av Regeringen:

Regeringsforumet, som förövrigt vart helt dött under det förra mandatet har även det fått sig en omstrukturering. Alla personer som inte tillhör den nuvarande Regeringen har lämnat och de som tillhör min Regering har blivit tillagda. Alltså inget konstigt, det är ingen rättighet att vara med i Regeringen som en del spelare i Sverige verkar tro.


Omstruktureringen av departement:

Här kanske det mest kontroversiella enligt folk ligger, nämligen att jag enligt folk gått in på detaljnivå och styrt vilka som får arbeta för olika departement. Det är dock endast en sanning till hälften.

15:00 den 6:e hölls ett Regeringssammanträde, där jag satte upp tydliga riktlinjer för alla departement. En riktlinje var att spelare som inte sympatiserar med Regeringens politik inte skall arbeta för Regeringen. Detta är något jag gjort under mina tre tidigare mandat också, det har aldrig vart ett problem tills personer som är duktiga på att skrika högt och ogillar mig inte längre har tillgång.

Återigen det är ingen rättighet att vara medlem i ett departement eller Regeringen, det är ett privilegium som ges till personer som delar Regeringens åsikter. Eller har vi glömt bort att Regeringen är en politisk institution?

Här handlar det om att Daariil, ALD, Seblas och Kamrat Ankan inte får jobba för UV, som under detta mandat har tydliga riktlinjer om att arbeta nära med TSM. Två av spelarna plockades bort då jag inte har förtroende för de, efter det förra mandatets misslyckande.

De två andra sympatiserar med en annan typ av nybörjarpolitik, en har även försökt driva en politisk linje i tråden där nybörjare skriver för att få bidrag. Spelare som dessa kan jag ej låta arbeta i ett departement som jag måste ta det yttersta ansvaret för.


Slutord

Det är alltså inga stora förändringar som en handfull personer försöker få det till. Det handler mer om att deras mål för mandatet är att kritisera mig, eftersom jag kritiserade deras brist på respekt för Riksdagen t.ex förra mandatet. Det handlar alltså efter hämnd.

Jag tar och avslutar artikeln med två citat, ett från vår senaste President och ett från vår senaste Vice President. Bedöm själva vilken nivå detta handlar om.

”Hehe, det enda desperata är ditt eviga rövslickande för west. Jag imponeras av din förmåga att alltid stå vid din husses sida! Bra jobbat, hoppas du får ett kex till kvällsmaten!” - Daariil till Kain Propan

”Rubriken skrev jag enbart som ett sätt att locka läsare. Har du någonsin sett Expressen ha en rubrik som lyder "Regeringen tar bort låga statstjänstemän från olika departement"?.” - ALD angående sin artikel

Med Vänliga Hälsningar
Westerberg - President för Sverige
 

Comments

JeguljaM
JeguljaM Day 1,877, 12:12

Hela artikeln handlar om omstrukturering. Så du har bara slängt ut folk : s

Varför kände du att du måste skriva en artikel som försvarar dig? Nästa gång kanske du försvarar att du gjort något vettigt ✌

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,877, 12:13

Tycker det är lite roligt att du valt att använda ordet häxjakt då det var det jag valde att förklara hur Dalze måste upplevt sin tid på erepublik. Visst är inte häxjakt positivt på något sätt vem den än utförs mot men sen är ju det också fel att ni väljer att bara publicera kommentarer från en sida vilket gör det hela vinklat.
Men i övrigt lycka till med omstruktureringen, SockerConny och Lejman är fina grabbar så de gör säkert sitt

Aliquam
Aliquam Day 1,877, 12:23

Vad har hänt med det könsneutrala Maze?

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,877, 12:33

Förlåt Lejman aka tjejman är en hen men kände att jag inte ville tappa fokuset på själva frågan genom att framföra en fullkomligt könsneutral kommentar men du har självklart rätt Aliquam och alla som tar illa upp pga. min meningsuppbyggnad och mina könsvinklade ordval ber jag utomordentligt mycket om ursäkt och hänvisar att kontakta mig för personliga ursäkter.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,877, 12:56

Men vi ska inte prata om min meningsuppbyggnad utan själva frågan varför en regering måste vara homogent bestående av vissa och varför en sådan attityd mot de andra har använts. Visst har dessa som blivit utkastade också uttalat sig olämpligt men att enbart publicera vad de har uttryckt för opassande gör det hela vinklat. Detta ser jag mer som ett bakslag då sedan Dalze lämnat har en annan person varit måltavla alltså Daariil. Ni säger det handlar om hämnd men var det inte det egna hämndbegäret som skapade den från början?

Flavourised
Flavourised Day 1,878, 02:47

Varför förbiser regeringen att arbete i UV inte kompliceras ett dugg av att man har olika åsikter i utrikespolitiska frågor?

lordkrall
lordkrall Day 1,878, 02:48

"Dessa spelare har lämnat HKV:"

Blivit utslängda är väl det mer korrekta? Såvitt jag förstått så har varken Elsamba eller X-Tolle haft något konkret intresse av att lämna sina poster utan snarare tvingats bort.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,878, 04:11

Att arbeta i UV/regering/HKV är ingen rättighet, arbetar man inte så ska man inte få ha kvar jobbet.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,878, 04:42

Det hade ju varit upp till aliquam att ge dem arbete isåfall innan ni slänger ut dem. Men ni är som korrupta polisen som skjuter först och frågar frågor efter.

X-tolle arbetade ju. Han gjorde mer än va någon annan gjorde.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,878, 05:37

@Alfons, kanske därför han är kvar som PB för KJ eller vad tror du?

JeguljaM
JeguljaM Day 1,878, 07:53

Och plams är PB för SOG osv alla PB brukade va i HKV de gör mer än officerarna.

Undrar om Jan-E med sin dalzekommentar syftade på rubriken å sen indirekt sa att det va karma..... Hmm I'll never find out. ✌

A.L.D
A.L.D Day 1,878, 08:13

+1 Krall

Sedan är det ju så, som många tidigare sagt, att det är väldigt, väldigt underligt att presidenten går bort och plockar bort medarbetare i departementen. Man kan jämföra det med IRL. Går Fredrik Reinfeldt ut och rensar bland tjänstemännen? Nej, precis.

Presidenten styr regeringen. Stadsråden styr sina departement, och bestämmer vad tjänstemännen under de ska göra. Presidenten har ju inget där att göra. Alla i UV var tjänstemän, och vi agerade politiskt neutralt. Väldigt underligt att du sparkade ut oss. Väldigt underligt.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,878, 08:49

Vengence and greed iz goodz? : 3

lordkrall
lordkrall Day 1,878, 09:24

Jag tycker personligen det är tragiskt att så många människor uppenbart valde att rösta på en president (och därigenom också Wolf) som beter sig på det här sättet och aktivt attackerar folk på ett personligt plan. Att båda West och Wolf har trollat en hel del i sina dagar gör mig ännu mer fundersam.

Men å andra sidan, det är väl den typen av klimat folk vill ha i spelet.

Daariil
Daariil Day 1,878, 09:24

Wolf, nu tycker jag verkligen att du gick över gränsen! Det är en sak att kritisera arbetet hos förtroendevalda personer och att ha hårda debatter med politiska motståndare, dock är det inte okej på något plan att kalla en annan person värdelös! Det är inte okej för någon att säga nått sånt men kommer det från en regeringsmedlem är det ÄNNU VÄRRE!

Det är även lite smått ironiskt att du skriver det som en kommentar på en artikel som din chef, din partikamrat, din vän gett rubriken "En handfull spelares häxjakt" där han hävdar att alla andra kastar pajer, inte ni. Att du skriver något sånt här är mycket illa och jag förväntar mig att du ber om ursäkt till ALD!

Flavourised
Flavourised Day 1,878, 11:57

Neppons, kom igen nu. Finns det någon gräns för hur lågt du sjunker? Varenda jävla vecka är det tjat om att nivån på debatter är låg och de senaste två dagarna har varit som ett enda stort bevis på vilka småungepersonligheter detta land är späckat till bredden med.

För att nu sätta på filtret så att man kan se förbi den massiva mur av rent (eller ja, rent och rent) bajs du lägger runt din kommentar:
Vad ALD gjorde i HKV vet jag inte. Det är mycket möjligt att han förlorade sin tillgång dit pga berättigade anledningar. Men UV styrde han på ett mycket bra sätt. Jag har inte mycket till övers för expressenrubriker eller den skitkastning som även sker från FBS-håll. Men ALD tog tag i UV och han gjorde det bra, och det har han min respekt för. Jag har suttit några månader i UV, men aldrig tidigare har jag haft en minister som drar igång fem-sex projekt och tilldelar personer och helt enkelt får departementet att jobba effektivt. Nu verkar AQ ta till samma metoder, vilket givetvis enbart är positivt.
Säg vad ni vill om ALD, men dra inte en massa dynga om att han inte gjorde sitt jobb i UV, för det är endast lögn och inget annat.

Volcker
Volcker Day 1,878, 12:01

Wolf Heinrich von Helldorf Day 1,878, 08:57
"Haha Alexander, nu får du ge dig. Du var värdelös på ditt jobb, du skrev inte en enda mening i AsgardHQ under ditt mandat som vCP, du skrev heller inget i HKV och du gjorde fan inget i UV. Så det är inte märkligt att du blev bortplockad. Du är helt enkelt värdelös, sådär nu har jag sagt det. Nu vet du varför jag och resten av regeringen inte vill ha dig."

Wolf, nu får du f*n ta och ge dig! Du har gått långt över gränsen, lägg ner!

Seblas
Seblas Day 1,878, 12:09

Det där var verkligen ett slag under bältet neppons, kom igen.

Det är så tydligt när en död zombie som Volcker, som slutat för länge sedan, går in och kommenterar något, då vet man att det är långt över gränsen

Julius Mann
Julius Mann Day 1,878, 12:35

Era små sockerpluttar!

afboss
afboss Day 1,878, 12:37

Ta det lungt nu wolf för fan!

Gudrun Schyman
Gudrun Schyman Day 1,878, 12:51

När man inte klarar av att argumentera tar man till personangrepp. Ös skit på personen och strunta i vad personen gör, vad personen är bra Om man nu tycker att ALD gör ett dåligt jobb så förklara hur han kan göra jobbet bättre istället för att ösa skit.

Jan-E
Jan-E Day 1,878, 13:07

denna artikel är ägnad till minnet av Dalze.

Slapface
Slapface Day 1,878, 13:18

Tycker ni alla ska ta och calm down, alla som kommer över till mig får grattis öl och vodka! erbjudandet står tills söndag

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,878, 13:37

Lyssna på Slapface han vet hur man tar det lugnt, välkommen tillbaka förresten
Synd att denna artikels kommentarer övergått från att vara någorlunda konstruktiva till att gå lite väl långt från ämnet. Missnöje skapar mera missnöje och dåligt beteende likaså.
En handfull mot en handfull kan väl bara bli halvfull?

Jan-E
Jan-E Day 1,878, 13:52

Helt enig i att det är sjukt att folk bråkar när man ser att stolta erep-svenskar dör IRL, vi borde enas och slåss utåt istället för att gnabbas innåt. Vi är en för liten nation till att lyckas med något som helst om vi slutar att involvera dom som vill något.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,878, 14:22

Det är för många starka viljor och blandade åsikter som gör att folk har svårt att komma överens. Sedan exempelvis politik är skapat för att segregera människor vilket är väldigt tydligt här. Ibland hjälps alla åt och ibland ser de ut som en sjunkande båt i vilket fall tror jag man kan enas på vissa bitar och arbeta mot en lösning som passar alla bättre men inte helt.

Mcrave
Mcrave Day 1,878, 16:53

Vad som är värre är väl att inte presidenten tar tag i saken och rättar till Wolf.
Som sagts här är det en sak att ha olika åsikter och ha hårda politiska debatter men att ta till sådana person angrepp är ju fan riktigt riktigt lågt.

Oavsett om presidenten nu håller med eller inte så har han ett ansvar mot folket, han är ansiktet både inåt och utåt i detta land.

Visa att du inte håller med om detta! Visa att även om du/ni tänker olika och inte gillar ALD så håll det på en civiliserad nivå.

SintherX
SintherX Day 1,878, 17:38

Vilket dagis. Saknar Dalze.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,879, 00:34

Nu får ni väl ge er, det är inte Westerbergs ansvar att "tillrättavisa mig" det är inte han som styr mig, jag är en egen person. Och hur ni direkt kan få det till peronangrepp för att jag säger att en person är dålig på sitt jobb i ett spel. har jag sagt något om hur han är personligt?

Självklart får jag tycka att han är dålig på sitt jobb och därför anse att han inte hör hemma i regeringsforumen. Jag har också givit kritik på vad jag tycker han har gjort dåligt. Läs mellan raderna på allt som skrivs från er sida mot Westerberg, diktatur osv. Är det okej? Är det mindre personangrepp då?

Hycklare hela bunten skulle jag säga, så trött på att vissa spyr ut galla utan att ens läsa vad de själva skriver.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,879, 00:37

"Haha Alexander, nu får du ge dig. Du var värdelös på ditt jobb, du skrev inte en enda mening i AsgardHQ under ditt mandat som vCP, du skrev heller inget i HKV och du gjorde fan inget i UV. Så det är inte märkligt att du blev bortplockad. Du är helt enkelt värdelös, sådär nu har jag sagt det. Nu vet du varför jag och resten av regeringen inte vill ha dig."

Klart och tydligt syftat på att jag tycker att han är dålig på sitt JOBB. Sen att ni väljer att vinkla det till att jag hatar honom IRL och att han är en värdelös människa i övrigt, är det verkligen mitt fel? Isf ber jag om ursäkt för det var inte menat att "hata" ALD på ett personligt plan.

Mvh // Wolf Heinrich von Helldorf

Misho
Misho Day 1,879, 00:46

Wolf,

Du är gammal och erfaren nog att veta att du borde kunna välja dina ord bättre. 'Du är helt enkelt värdelös, sådär nu har jag sagt det', är inte några ord som en ung eRep svensk ska behöva höra från en ex-president och ålderman i spelet.
Om det inte var det du menade hade du ju heller inte behövt uttrycka dig på det viset. Det hade ju räckt med att säga att spelaren inte bidragit på ett adekvat sett på de positioner han haft och förklarat att om han vill upp i hierarkierna så får han visa framfötterna.

Generellt sett tycker jag det är för mycket 'haha, men du då' mentaliet i eRep politiken bara för att vi råkar vara på nätet. Där är nog båda sidor lika goda kålsupare.

Hoppas du Wolf, som på alla sätt och vis har kapaciteten, kan bidra till att förbättra klimatet framöver.

Bästa hälsningar
Misho

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,879, 02:01

Jag håller med dig Misho, ibland så lyser mitt omogna och trolliga beteende igenom. Jag har bett om ursäkt i kommentaren ovanför samt på forumet och jag gör det igen. Om någon tog åt sig personligt, speciellt ALD så är jag ledsen för det.

Jag är inte ute efter att hoppa på någons person eller såra någon IRL. Detta är ett spel och det är utifrån de premisserna jag vill spela och då får det inte gå överstyr. Jag är uppriktigt ledsen.

Jag tar bort kommentaren, inte för att jag inte står för det jag har sagt utan för att det är onödigt att spä på hatet ytterligare. Den finns citierad om någon mot förmodan vill läsa mitt övertramp.

lordkrall
lordkrall Day 1,879, 02:10

Hur tusan kan du på fullaste allvar ens FUNDERA på ifall någon tog det personligen?
Jag citerar de sista två meningarna:
"Du är helt enkelt värdelös, sådär nu har jag sagt det. Nu vet du varför jag och resten av regeringen inte vill ha dig."

Det finns INGENTING där som påvisar att du endast syftar på hans jobb i UV, det pekar helt och hållet på att han som person är "helt enkelt värdelös" och att "jag och resten av regeringen inte vill ha dig".

Volcker
Volcker Day 1,879, 02:34

Wolf, din ursäkt visar att du egentligen är en sympatisk och mogen spelare och, som Misho nämnde, potentiellt en stor tillgång till den esvenska communityn. På grund av just detta blev reaktionen av din kommentar så stor då man antagligen inte kunde förvänta sig något sådant av dig.

Jag hoppas andra följer ditt goda exempel och ber om ursäkt för att deras uttalande kan ha sårat andra spelare.

Kram.

lordkrall
lordkrall Day 1,879, 03:49

Vem förväntade sig INTE något sådan av någon som Neppons som i grund och botten bara är ett stort troll? Visst, han har skött sig de senaste månaderna, men har folk verkligen redan glömt bort hur han var innan och hur mycket skit han gjort?

Kain Propan
Kain Propan Day 1,879, 04:58

@krall, Han må ha gjort mycket skit men har har samtidigt gjort mer för eSverige än de flesta och det är där vi är idag.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,879, 05:41

Tycker det är tråkigt att vissa människor inte kan se framåt utan endast stå och peka och hänga upp sig på historien men jag förväntar mig inte något...

Slapface
Slapface Day 1,879, 06:05

Tycker det är tråkigt att ingen har kommit över på öl och vodka... jaja mer till lilla ensamma Slapface antar jag ^-^

Misho
Misho Day 1,879, 06:18

Stort agerat Wolf! Eller som det heter bland ungdomarna; respect mannen!

Tack vad glad jag blev!

Misho

Mcrave
Mcrave Day 1,879, 06:30

Slapface ha du inte whiskey 😉

Slapface
Slapface Day 1,879, 10:30

@Mcrave hade en ynka flaska whiskey för lite mer än en vecka sen men ja... har 5 kittehs som super som bara den, dyra i drift är dom men väldigt gulliga. Så tyvärr 😞

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.