Ambient on/off

Join the new world

 

[President] Avspark på det nya mandatet

Day 1,874, 08:36 Published in Sweden Sweden by Westerberg


Jag vill passa på att tacka alla er som gett mig era röster. Jag ska göra allt jag kan för att inte göra er besvikna. Till alla er som inte röstade på mig, jag kommer göra mitt bästa för att representera er. För vi är en nation, sen att vi delar olika åsikter gör oss bara till en bättre nation. Om du inte röstade på mig, men vill komma med förslag är det bara att kontakta mig.

Innehållsförteckning:

- Det första Regeringssammanträdet
- Ny uppsättning av medlemmar i Regeringsgruppen
- Ny uppsättning av medlemmar i Högkvarteret(MUST)
- Den kommande veckan
- Fredroks bortgång
- Övrigt


Det första Regeringssammanträdet

Som jag utlovade i en av mina artiklar, skulle det hållas Regeringssammanträden varje söndag. Detta gjordes idag, det började 15:00 alltså samma tid som Regeringen officiellt tillträdde. Det var god uppslutning med tanke på en sådan kort tid mellan kallelse och starten av sammanträdet.

Under sammanträdet diskuterades ett antal saker, allt från hur Finansdepartementet skall arbeta med att vara mer transparent, till hur Utbildningsverket och Försvarsdepartementet kan arbeta mer effektivt tillsammans.

Jag informerade även Regeringen om att jag kommer i många fall vilja ta beslut som en gemensam kraft. Där alla har en röst i omröstningar (inklusive mig), vi tog även några beslut som vi kommer driva under detta mandat. Sedan är det upp till Riksdagen huruvida de tänker arbeta med Regeringen eller inte. Dessa beslut togs under det första sammanträdet:

- En maxsumma på 100.000 SEK skall användas till MPPs under det kommande mandatet, om inget drastiskt händer. Försvarsdepartementet och Utrikesdepartementet skall sammanställa listor med prioriteringar på vilka länder vi bör ha MPPs med. Anledningen till detta beslut är att den ekonomiska situationen inte är hållbar just nu, och vi behöver gå mot ett +/- 0 resultat i inkomster/utgifter. Då är det rimligt att sätta en maxgräns för MPPs.

- Regeringen beslutade även att inom en snart tid efter tagit fram underlag om skatteintäkterna, lägga fram att återgå till de gamla procentsatserna när det gäller VAT och inkomstskatt. Därtill kommer även Regeringen föreslå att sänka importskatten till 1%. Detta kommer presenteras till Riksdagen inom kort.

- Regeringen tog även beslut att återgå till gamla tider med en aktivitet på MM, för att öka våra intäkter. Ansvarig för detta kommer Riksbankschef Larm som genomfört liknande aktioner under drygt två månader i privat regi med vinst.

- Detta var de beslut som togs under detta första sammanträde. Om det finns intresse från allmänheten att närvara vid delar av sammanträden, kommer detta ses över. Vid omröstningar, redovisningar av arbete och diskussioner som ej är hemligstämplade är detta något jag anser vore kul att hålla i öppenhet.


Ny uppsättning av medlemmar i Regeringsgruppen

Det första som jag gjorde när jag fick rättigheterna att ändra uppsättningen av personer som har tillgång till forumdelen ”Regeringen” var att ändra dess uppsättning. Personer som tillhört den tidigare Regeringen och inte gör det nu, har fått lämna gruppen.

Jag kommer se över möjligheten att ge ett antal personer tillgång till denna forumdel, trots att de inte är medlemmar i Regeringen. Om några beslut tas angående om detta i veckan, kommer det finnas med i min kommande artikel nästa söndag.


Ny uppsättning av medlemmar i Högkvarteret(MUST)

Under det tidigare mandatet har aktiviteten från personer i det militära Hgkvarteret vart dålig. Jag har löpande fått rapporter om detta problem, vilket nu gjort att jag tillsammans med Försvarsminister Plams (även Vice President) gjort en gallring av personer som inte längre är önskvärda i Högkvarteret. Vi har även behövt ta en viss politisk åsikt i åtanke då två partier gjorde det tydligt under Presidentvalet att man inte stöttar Asgard. Medlemmar från dessa två partier kommer inte vara tillgängliga för arbete inom Högkvarteret, då de ses som en säkerhetsrisk.

Men samtidigt som spelare försvinner sker en löpande rekrytering, och jag förväntar mig att listan på officerare i Högkvarteret kommer uppdateras i luckan. Samt att en artikel kommer släppas med den nya uppsättningen.


Den kommande veckan

Under de kommande sju dagarna kommer fokus för Regeringen att få igång bollen i rullning som legat still sedan Plams mandat avslutades. De olika ministrarna kommer arbeta i högt tempo mot mål som är uppsatta.

För mig personligen blir det fokus på diplomatin, det handlar om att återigen knyta kontakter och relationer med omvärlden. Samt även bygga upp respekten för Sverige igen, då en del av denna gick förlorad under föregående mandat.

Det närmsta diplomatiska arbetet kommer ligga med Finland i och med att en ny uppsättning av Asgard HQ bildas. I den svenska delegationen kommer dessa finnas representerade: Westerberg, Plams, Neppons, Kain Propan och Snaskefar.

Jag kommer även ta personlig kontakt med Rysslands President för att diskutera vår gemensamma framtid när det gäller Bohus, men även hur vi kan bygga vidare vår vänskap till nya nivåer.
Andra saker är att jag kommer troligtvis få motta och skicka iväg ett stort antal PMs, där jag gratulerar och motar gratulationer för vinsten i Presidentvalet. Inte direkt den roligaste sysslan, men det finns mycket att vinna på att svara på rätt PM. Jag kommer även behöva idla på ett mycket större antal kanaler på IRC än vad jag gör nu, men sådant tycker jag är ganska roligt. När något väl händer.

Hursomhelst, det är nog det jag kan se ligga framför oss den kommande veckan!


Fredroks bortgång

Jag vill även passa på att informera de som missat att Fredrok tragiskt gick bort den 23:e December 2012. Han var en spelare som alltid gjorde det bästa för Sverige, han tog med glädje på sig arbete som var tråkigt och utanför rampljuset och gjorde det riktigt bra.

Mina minnen med Fredrok sträcker sig tillbaka en lång tid, men jag kommer alltid minnas hans hårda arbete i SOG. Där han drev vår statistik och la ner mycket tid och stolthet i att göra det bra.

Jag förlorade en vän och jag tror många gjorde det med mig.

Ett antal spelare från forumet har gått ihop och donerat pengar till en fond i Fredroks minne för att hedra han. Du hittar den tråden här: http://www.erepublik.se/viewtopic.php?f=39&t=25297


Övrigt

Lämna gärna era åsikter angående denna artikel i en kommentar. Jag skulle även uppskatta om ni gav åsikter om vad ni vill se i nästa artikel, förutom saker som skett under veckan. Kanske en djupdykning i något? Lämna dina tankar, ingen tanke är för dum!


Med Vänliga Hälsningar
Westerberg - Sveriges President
 

Comments

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,874, 08:40

voted

Snaskefar
Snaskefar Day 1,874, 08:44

o7

intyala
intyala Day 1,874, 09:11

voted o7

JeguljaM
JeguljaM Day 1,874, 09:16

Voted.

1. Ta med Kanada i Asgard!

2. I nästa artikel vill jag se listan på alla officerare i MUST, ja artikel.

3. Ang. Statliga pengar kan det vara väldigt farligt att leka på monetary market speciellt när valutan nyss gick från 450 till 330-350... Växla inte i fel tider. Iofs behöver vi inte växla vårt guld då vi har så mycket valuta. Men vi kan vinna mycket guld på att låta tiden gå om det skulle vara så att den sjunker ännu mer när PvP kommer tillbaka då man behöver cc som skjuts ut ur spelet.

4. Öppna upp ögonen för Tysklands regering att Sverige är en bra allierad. Låt de inte skämma ut oss i sina artiklar.

5. Ta en maxsumma på MPPs hellre i guld då det kostar guld och inte SEK. Tex 290-300g motsvarande 100000 SEK.

Hoppas på en intressant månad. För Asgard!

Westerberg
Westerberg Day 1,874, 09:28

1. Jag som President kan inte ta några beslut, det är upp till ländernas Riksdagar. Men att det finns ett intresse att utöka Asgard vet nog de flesta.

2. Kommer redovisas i luckan som det alltid har gjort. Nästa artikel angående vad som händer kommer på Söndag om en vecka är det planerat just nu.

3. Finns alltid risker, men Larm har gjort det två månader med privata pengar och gjort det med stor framgång.

4. Tysklands nuvarande President är en god vän till mig och till Snaskefar.

5. Ett MPP kostar 10.000 SEK att signa inget annat, därför är SEK vettigt att sätta en maxgräns på. Läs på till nästa gång, du borde veta sånt om du skulle bli President.

Lejman
Lejman Day 1,874, 09:54

o7

JeguljaM
JeguljaM Day 1,874, 10:17

1. Nej men du som partiledare och president har du inflytande på både kongressen och på Finlands president och i sin tur dess kongress.

2. Tar mig en titt. Och hoppas nån uppdaterar alternativt du själv.

5. Noterat ; ) sant har inte varit president i 3 månader innan.

Hoppas du får rätt på skatterna och att finansdepartementet Inge degar.
Tog en print screen 13:50 idag och ska ta en vid samma tid imorgon för att uppskatta vad vi har.

intyala
intyala Day 1,874, 10:24

Här är HKVs lista http://erepublik.se/viewtopic.php?f=287&t=20327

Jag uppdaterade den för nån timme sedan.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,874, 10:54

Du har skrivit vilka som har tillgång inte vilka som är officerare.

Sen ser jag Fredroks namn i listan 3 gånger så den ser inte så aktuell ut.

Westerberg
Westerberg Day 1,874, 11:06

Fredrok är hedersmedlem i HKV.

Listan är up to date, alla som har tillgång till MUST är officerare.

Flavourised
Flavourised Day 1,874, 12:25

V, lycka till!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,874, 13:17

Inklusive kaptenen?


Har du någon plan på att stoppa pausen på utdelningar? Våra soldater är inte rika serru.

Blitzgurra
Blitzgurra Day 1,874, 13:18

MUST är väl millitära underrättelse och säkerhetstjänsten så listan på deras personal borde väl ändå vara hemlig?

intyala
intyala Day 1,874, 13:50

Alfons jag kommer ta mig en titt på utdelningen imorgon. Förmodligen så försöker vi komma up to date redan imorgon.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,874, 13:52

Blev sugen på julMUST nu men får väl vänta tills påsken när dem bytt etikett
Bra att ni går ut med information och så hoppas vi på en trevlig månad i eSverige.

intyala
intyala Day 1,874, 13:53

Blitzgurra nja. MUST personal här sysslar bara med TSM mer eller mindre. Så finns ingen anledning för dem att vara hemliga.

Elsamba
Elsamba Day 1,874, 14:12

Har en fråga angående angående uteslutningen från HKV pågrund av en "säkerhetsrisk" för att man är med i ett parti.

Vad för slags skada kan dessa/denna person utföra om denne är med i HKV och har varit medlem i flera månader utan att ha gjort någon skada hittills?

JeguljaM
JeguljaM Day 1,874, 14:48

Man ska väl inte arbeta för något man inte är lojal mot?

Eller om man gillar Asgard medan ens parti hatar det så ska man nog lämna partiet = )

Daariil
Daariil Day 1,874, 16:07

Hur kan du utesluta Elsamba för att han är en "säkerhetsrisk" när han skött sitt jobb felfritt utan prickar när du själv bara för ett par veckor sedan öppet spred sekretessbelagd information från MUST-forumet i #erepublik.se?

Att jag skulle bli utesluten var väl ganska givet, även fast jag tror att även du vet att jag skulle göra ett bra jobb.

Rape on Backyard
Rape on Backyard Day 1,874, 17:53

Skamligt att Elsamba utesluts. Riktigt omoget och dumt... men verkar inte finnas något stopp på fasonerna här.

Wrede
Wrede Day 1,874, 20:27

Ryssarna verkar delta ofta och göra stor impact i våra strider.
Hoppas vi kan ha dem nära oss framöver, vi verkar behöva dem.
En kille gjorde över 150,milhoner damage i sista striden i norrland!!
=O

JeguljaM
JeguljaM Day 1,874, 22:57

Tror inte någon missa den striden. Och gjorde dem det well då förtjänar de inte va i HKV.

armbeno
armbeno Day 1,875, 02:23

Nu spelar jag inte aktivt längre och har inget emot att jag blev borttagen i MUST. Jag undrar däremot vilken åsikt de som togs bort hade? Inte stöttar Asgard på vilket sätt? Kan ha missat något.

Kaptenen
Kaptenen Day 1,875, 02:47

Vote

Cmurgh
Cmurgh Day 1,875, 02:51

Great way to start the mandate as informative, and also happy about the decisions making process in the government. Our negotiations with Russia sounds promising and hope we'll go to the next level and become greater allies. What I would like to see in the next article is a little about what have been done and achieved in every ministry separately.

Keep it consistent and transparent and wish you best of luck : )

Westerberg
Westerberg Day 1,876, 06:18

Armbeno du försvann då du var gruppledare. Bra att du sa till lägger tillbaka dig ikväll

ReMiiX
ReMiiX Day 1,876, 07:46

Dear CP,

You should make an english version for people that aren´t real sweden players 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.