[Podkrepa] Проектокабинет и опит за програма

Day 1,200, 09:53 Published in Bulgaria Bulgaria by Podkrepa

След избирането си за президент на еБългария напуснах партията в която бях и отказах да вземам страна в междупартийните разпри. Съществена причина за това ми решение беше че според мен подобна позиция трябва да е надпартийна, а доста от хората в предишната ми партия явно не споделяха този ми възглед и се породиха конфликти.

Кандидатирам се от Барадж* - малка и никому неизвестна партийка, в опит да е максимално неутрално, да не се причислявам в нечии "лагер" или да се опитват да ми вменяват зависимости.
*За неинтересувалите се достатъчно от българската култура - това е добър змей от българската митология преди християнизацията. Има и такава група.

Проектокабинет:

Министерство на Войната:
Fritz Klingenberg
- доказал се в ръководството на армията при сериозни бойни действия

windfall - заместник, който през изминалия месец си спечели завидна репутация и известност сред съюзници и врагове.

Todor Totev - паравоенни отряди. Направи чудеса с организацията им за много кратко време и под негово ръководство те вече са си сериозна и добре организирана бойна сила.

Ater Peregrinus - съветник в министерството по отношение бойните действия

Bogdan Sabo - съветник по организацията и логистиката. Много опитен играч (бивш Президент и Министър на Труда на еРумъния, Външен, Военен и т.н.). И вече приятел на еБългария, раздаващ се във всяка наша битка.
След като над половината от националните ни приходи отиват в мирно време за около 10% от активното население и не са му достатъчни, според мен нещо ни куца в разпределението на средствата. Надявам се да получим ценна помощ от организатор на традиционно една от най-старите, силни и организирани армии в еСвета.

Политиката на ненамеса в организацията на армията през последния месец не доведе до добри резултати и възнамерявам да съм доста по-активен и то пряко в това. Включително дисциплината, отчетността и разпределението на средствата.
Започвайки с устав и правилник, ако ще да се наложи сам да седна и да ги напиша за да има най-накрая какво да се обсъжда.
Еднопосочната до момента комуникация също се нуждае от подобрение, а самозабравянето на моменти на определени хора вреди. Спешно ни трябва система за анонимни жалби и оплаквания от командващите офицери (обикновена формичка ще свърши работа).

Министерство на Икономиката/Финансите/БНБ/Ковчежник - Garabeda. Вероятно най-успешното министерство през изминалия мандат. Най-добрия икономист и управител на БНБ, който сме имали някога. С него икономиката ни остана сред най-стабилните и бележи ръст на водна на масовия срив.

За съжаление икономиката е едно от най-непредвидимите и често неконтролируеми неща в играта. Но пред Плато (и винкела!) всички сме равни. Надявам се към втората половина на мандата БНБ да сме се възстановила достатъчно след фактора "Щурман" и да можем да помислим за по-сериозна и интересна пряка война.

Държавни фирми - ULTRABOTEV и batboiko21. В комбинация с Garabeda направиха силен екип. Държавните фирми заработиха отново на пълни обороти, а една експериментална задгранична излезе на добра печалба (надявам се ако е възможно да разширим това като източник на приходи към държавата)

Министерство на Външните Работи
Neznainiqotkrainiq - свърши огромна работа в преговорите и разширяването на влиянието ни, както и основно изнесе дипломатическата част на цялата Азиатска операция.

The Graverobber - един от най-успешните ни дипломати със значителни контакти и влияние.

През изминалия месец станахме свидетели на доста рокади и немалък хаос по еСвета. Надявам се този да е по-спокоен но... за сега няма изгледи. Буквално всичко е възможно и много неща и отношения, считани за сигурни ще продължат да е обръщат за часове. Високата активност и адекватните решения ще бъдат жизненоважни за еНационалните ни интересни в тези бурни води.
Сърбите на времето си позволиха да опитват едва ли не ни заповядват и сега съжаляват. Радва ме че поне засега не срещаме подобно отношение от сегашните ни съюзници. Нямам никакви мераци за ръководни постове в други съюзи и ще продължа да ги отказвам. Националния ни, а не чужд интерес е най-важен.

Продължаваме колониалното си развитие и допълването на липсващите ни ресурси с региони на геостратегически важни и сигурни места.

Надявам се и да възобновим позарязаната работа с посланиците.

Министерство на Образованието/Младежта
IvJorell и peter_ew.
Силно с надявам на по-продуктивен и ползотворен месец.


Министерство на Истината - Sando Griffin.
Никой триумф или осиране на президента или правителството не биха били истински, ако не са подобаващо и надлежно осветени.