Ambient on/off

Join the new world

 

[PhoenixMK] Што еМакедонецот не научи досега?

Day 2,006, 05:39 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by PhoenixMK

Здраво дечиња. Во играва сум спанко под дијазепам прилично долго време т.е. од лето 2012 Господово па откако вчера воскреснав накратко и набрзина ја проучив целата ситуација се решив да напишам статија за едно мое видување, за тоа што не следи постојано од додавањето на еМакедонија до денес.

Една работа која ја сфатив откако започнав да ја играм играва а особено кога влегов во политичките води е дека ќе страдаш од твои македонци, од пријатели, од "пријатели" и непријатели, дека не е се вечно и дека секогаш треба многу претпазливост и силни нерви.

ЛЕКЦИЈА КОЈА НЕ ЈА НАУЧИВМЕ ДОСЕГА: КАКО ДА НЕ ПАЃАМЕ НА ПРОВОКАЦИИ ПОТОЧНО КАКО ДА ГО КОНТРОЛИРАМЕ БЕСОТ.

Проблемот кај нас е во тоа што премногу емотивно се врзуваме за нештата и избувнуваме без претходно да се информираме а особено бесно реагираме кога некој ќе не нарече БЈРМ и генерализираме. Да, тоа е рана што кај сите нас не прекинува да крвари, неправда кон сите нас. Сите противници знаат каде Македонците се најранливи и секогаш ќе не ударат таму за да не демотивираат, понижат, да ни го урнат моралот и да направат да се чувствуваме како најомразената нација од сите. За жал, на противниците тоа често им успева а ние и после три години постоење никако да ја научиме таа лекција и постојано се сопнуваме од нивните стапици.

Со тоа што им реплицирате и со факти се обидувате да им докажете на сите тролови дека сте Македонец вие само повеќе ги храните а со тоа и ги засилувате истите и креирате простор за нови кавги и провокации. На крајот некогашните најдобри сојузници ќе станат непријатели а поради нивните ограничени тролови и нашата избувливост (пред се поради емотивни причини односно патриотизам) и досегашните поддржувачи на еМакедонија и неутралните ќе застанат позади троловите. Тоа им е и целта на троловите. Нема потреба да им докажувате на троловите, нема ни да го прочитаат Вашето мислење туку напротив ќе засилат уште повеќе по нивно. Не велам да им ќутите, вратете им со иста мера но барем не се понижувајте на некој си да му докажувате со линкови по историја што сте. ВИЕ СТЕ ТОА ШТО СЕ ЧУВСТВУВАТЕ! Насочете го бесот во нивните битки и поматете им сметките.

Да не должам многу, поентата на оваа статија ми е следново:

ВИЕ СТЕ МАКЕДОНЕЦ!

ЗА ДА БИДЕТЕ МАКЕДОНЕЦ НЕ ТРЕБА ДА ДОКАЖУВАТЕ НА ДРУГ ДЕКА СТЕ МАКЕДОНЕЦ, ВИЕ СТЕ ТОА!

АКО ДРУГ КАЖУВА ДЕКА НЕ СТЕ МАКЕДОНЕЦ ВИЕ ОСТАНУВАТЕ МАКЕДОНЕЦ! Никој не може да ви го одземе тоа најмалку некои си африкански племиња како гејците.

ПА НЕКА ПУКНАТ ТРОЛОВИТЕ ОД МАКА! Не им го давајте вниманието кое очајно го бараат.

Запомнете едно: Нема вечни пријателства, само вечни интереси.

Нема да зборам за кавгите и несогласувањата што сте ги имале деновиве, сепак тоа не е нешто ново, Македонци сме и кавгите се редовни кај нас. Некои се смирени и трпеливи, некои не/толерантни, некои избувливи, ебг секој со својот карактер и став но на краиштата кога некој ден во реален живот ќе се соберете со истите со кои сте се карале и си го направите тој муабет ќе се изнасмеете и ќе си речете "На што памет бевме тогаш"...ајде да се напиеме.

Не им давајте повод и причина да се насладуваат.
Се надевам дека работите кај нас Македонците ќе се сменат на подобро кога ќе воскреснам од пепелта следниот пат (трет по ред). 🙂

До тогаш останете ми со 2400 здравје и железни нерви
о7

 

Comments

El Che G
El Che G Day 2,006, 05:40

прв

Alexander Macedon
Alexander Macedon Day 2,006, 05:42

СерГеј : )

Alexander Macedon
Alexander Macedon Day 2,006, 05:42

Глас бре !

United Macedonians
United Macedonians Day 2,006, 05:42

o7

Clitaurus
Clitaurus Day 2,006, 05:44

phoenix raised from the ashes like a legend o7

Prilep4an4e
Prilep4an4e Day 2,006, 05:45

o7

Skopsko18
Skopsko18 Day 2,006, 05:46

v+s

MorpheusMK
MorpheusMK Day 2,006, 05:46

браво о7

dimzaaa
dimzaaa Day 2,006, 05:48

има печат о/

SaJrUs
SaJrUs Day 2,006, 05:48

o7

ЗА ДА БИДЕТЕ МАКЕДОНЕЦ НЕ ТРЕБА ДА ДОКАЖУВАТЕ НА ДРУГ ДЕКА СТЕ МАКЕДОНЕЦ, ВИЕ СТЕ ТОА!

Felllix
Felllix Day 2,006, 05:48

Респект !
о7

BucephalusIII
BucephalusIII Day 2,006, 05:48

за ова од мене имаш 10мин приватност со Крвникот : )

шала на страна статијава ти е на место о/

Mister Dynamic Shadow
Mister Dynamic Shadow Day 2,006, 05:49

bravo, ubava statija brat
cekoja cest

Poozy
Poozy Day 2,006, 05:51

o7

Kpakep4e
Kpakep4e Day 2,006, 05:52

Здраво дечиња. xD

VAse the Great
VAse the Great Day 2,006, 05:53

е така е...

Boban Mitrovski
Boban Mitrovski Day 2,006, 05:54

Bobo voskresna,

Navistina voskresna

:PP

Alorkokombi
Alorkokombi Day 2,006, 05:56

o/

Krvnikot
Krvnikot Day 2,006, 05:57

Ti stisnav vote oti si pameten.

Archibold
Archibold Day 2,006, 06:07

А цицки ? 🙁

Stenka Razin
Stenka Razin Day 2,006, 06:08

o/

MKDpedza
MKDpedza Day 2,006, 06:10

o/

lazarosaMKD
lazarosaMKD Day 2,006, 06:12

НЕМОЈ ТИ НА МЕНЕ ФИРОМ !
:😁

iErratic
iErratic Day 2,006, 06:14

Најдобар начин да го победиш непријателот е да го игнорираш, нека пукне од мака тролот, тие се хранат со вашите нервози и коментари, турете им курот на сите да видиме со кого ќе се караат и вреѓаат.

thedragon
thedragon Day 2,006, 06:15

Воскресна и ти !
o7

mac3donia
mac3donia Day 2,006, 06:26

welcome back o/

tonikuze
tonikuze Day 2,006, 06:29

o7

Hristijan Cvetanovski
Hristijan Cvetanovski Day 2,006, 06:33

ебг о7

DarkoDimovski1
DarkoDimovski1 Day 2,006, 06:35

Браво.
Одлична статија и очекувам да те видам за кандидат за ЦП во наредниов период!

Nenormalen MKD
Nenormalen MKD Day 2,006, 06:37

o7

poletarec
poletarec Day 2,006, 06:38

07

Saskobt
Saskobt Day 2,006, 06:46

o7

ЗА ДА БИДЕТЕ МАКЕДОНЕЦ НЕ ТРЕБА ДА ДОКАЖУВАТЕ НА ДРУГ ДЕКА СТЕ МАКЕДОНЕЦ, ВИЕ СТЕ ТОА!

Red Tornado
Red Tornado Day 2,006, 06:53

o7

Romb0
Romb0 Day 2,006, 06:55

o/

oliver nastevski
oliver nastevski Day 2,006, 06:56

110\2318

Simonymous
Simonymous Day 2,006, 07:04

Сръбска пропаганда! Мултак на куки крисп,

warriorMKD
warriorMKD Day 2,006, 07:05

o7

Angeldim
Angeldim Day 2,006, 07:41

Taka e se slagam

frejzer
frejzer Day 2,006, 07:45

ДЕЧИЊААААА xDDDD

Princess Emily
Princess Emily Day 2,006, 08:11

Легендо

\o/

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,006, 08:13

о7

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 2,006, 10:53

Брат ми мудро збориш : ))

МнМ!

ПнП!

Kpakep4e
Kpakep4e Day 2,006, 11:03

MnM!

MA! xD

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 2,006, 11:04

ПнП форевер :Д

lazarosaMKD
lazarosaMKD Day 2,006, 12:31

GsP

Voix of Macedonia
Voix of Macedonia Day 2,006, 11:02

o/

Voix of Macedonia
Voix of Macedonia Day 2,006, 11:03

o/

Viki MKD
Viki MKD Day 2,006, 11:09

o7

AlexSkopje
AlexSkopje Day 2,006, 11:09

одлична статија

o7

Volk No1
Volk No1 Day 2,006, 11:14

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.