[PG] dannysc: PG - o gașcă de rebeli și nonconformiști

Day 2,372, 00:16 Published in Romania Romania by Praetorian Guard OrgBună dimineața praetorienilor! Sunt mibu și săptămâna trecută trăsăi chiulul la Jurnalul Praetorian. Uitai să vă mai aduc în față un nou număr din seria de interviu, dar săptămâna aceasta vi-l dau ”pe tavă” pe dannysc, fost membru al conducerii PG. Sper să vă placă, spor la citit! 😛

Cine este persoana din spatele contului?
Un tip de 33 de ani care lucrează momentan în străinătate.

Povestește-ne cum ai intrat in joc. Cum era Erepublik atunci când ai intrat? Cum era România?
Am intrat în joc în urma unei reclame pe care am văzut-o la ProTV. La început nu prea am înțeles eu multe, așa că mai mult munceam și nu prea mă antrenam că nu prea întelegeam bine mecanica jocului. Era mult mai interesant erepublik când am intrat eu pentru că: economia mergea - puteai să faci profit din firme, puteai să faci contrabandă sau bișniță, cumpărai dintr-o țară și vindeai în alta) domeniu la care eram destul de bun, era plus și mult “spionaj” urmăreai org-urile adversarilor să vezi ce bani au, donațiile (atunci începea tankatul), puteai face TO etc.
Evenimentul care pot să zic ca m-a marcat și cred că nu sunt singurul e bătalia din WSR, în care românii și aliații au luptat incredibil și am reușit cucerirea regiunii pe final (am stat 2 ore minim și mă uitam la un zid care fie creștea sau scădea și nu vrei să știi bucuria de la final). De la acel moment am început să mă apuc serios de joc.

Cum era organizarea militară a României în acea perioadă. Exista Garda Națională? Cum se făceau echipările, cum erau organizate defilările?
În perioada respectivă erau unități ca și acum, erau multe discuții pe SMR și multe dispute, ca și acum, plus că se dădeau fie solde sau decontare TVA. România era bine văzută și aveau frică de noi cam toți pentru că la nevoie se lupta strașnic. Din păcate, în opinia mea, după perioada luptelor cu Indonezia, Romania devenise bătaușul clasei în sensul în care dădea mult damage pentru aliați dar în schimb am fost mult timp ținuți în granițele proprii din cauza unei politici nu prea inspirate.
Garda Națională era și atunci dar nu prea știu multe despre organizarea ei, știu că mai defilam împreună cu ei și mai donam arme când aveam un surplus.
Defilările erau mai animate în zilele acelea, dar erau și mai importante pentru că se lupta mult mai puțin decât acum.

Câteva cuvinte despre cum era PG când erai membru al comandamentului și cum se încadra în societatea românească?
În perioada în care eram în conducerea PG (Prin 2009) lucrurile erau mult mai dificile dar pentru mine erau și mult mai interesante în sensul că era mult mai multă muncă pentru că trebuia să scoți zilnic fier din firme și să îl transferi tot prin donație în firmele de arme apoi să scoți arme și să păstrezi evidența TVA-ului că de multe ori era decontat de la stat și mai era și împărțitul armelor. Toate operațiunile astea țineau cam 1-2 ore pentru 70-80 de oameni.
Apoi era mai multă implicare din partea membrilor, ceva mai multă participare din partea celor care erau la conducerea unității (erau oarecum obligați, la câtă muncă era).
În momentul respectiv eram cam în primele 3 poziții ca dmg dat și eram destul de bine organizați. Aveam și programe de creștere accelerată în care 3-4 generali primeau zilnic 5 arme q4 să ajungă cât mai repede la FM (Field Masrhal) apoi luptau doar la nevoie cu arme mari.
Aveam și firme private la care mai lucrau salariații din privat (bilete, cadouri, petrol si diamante) pentru a aduce bani pentru unitate.
Eram o unitate destul de rebelă și nu urmaream mereu ce se decidea pe SMR mai faceam și după voința noastră pentru că aveam nevoie de bani (am fost nevoiți să încercăm un TO (take over) în Slovenia pentru a obține bani din medalii cu care să facem upgrade la firme plus că am mai facut și în Chile o astfel de treabă și acolo chiar era să iasă. Pe atunci Chile era o țară mică.

Care era modalitatea de recrutare a membrilor noi atunci?
Mesaj în joc și apoi discuție pe chat

Ce unitate militară ai alege dacă azi ar fi prima ta zi în eRepublik şi de ce?
PG normal. Păi prima dragoste nu se uită.

Ce membru/i PG doreşti să cunoşti în RL?
Nu știu dacă doresc să îi cunosc, ideea e că atunci când ești în mod virtual îți faci o imagine virtuală despre persoane și dacă e să te întâlnești în RL cu el imaginea poate să se schimbe, așa că nu e nevoie.

Ce versiune a jocului ţi-a placut cel mai mult şi de ce?
Nu mai țin minte numele, dar V1, cu zidul

Povestește-ne o amintire specială din viața ta praetoriană.
O să ți se pară ciudat dar e o amintire legată de Spania. Spania, pentru diverse motive, trebuia să dispară de pe hartă și noi, fiind aliați, trebuia să îi ajutăm să dispară (un RW trebuia să fie pierdut de spanioli) și a trebuit să intre unitățile repede cu ce oameni aveau. Am contactat câțiva FM / generali și am început mutarea lor, plus înarmarea într-un timp extrem de scurt și am reușit să pierdem regiunea cu implicarea tuturor unităților în special românești. A fost o acțiune cu multă adrenalină pentru mine pentru că timpul era destul de scurt și la final am învățat o chestie pentru care erepublik o să ramana un joc incredibil: plăcerea de a te bucura de reușita aliaților (e inversul la „să moară capra vecinului”) și îți zic că a fost ceva unic.

Ce te-ar determina să te implici mai mult în cadrul unității?
Era interesant și destul de complicat, aveam mult timp și îmi și place organizarea.

Ce sfaturi ai pentru conducerea actuală a PG?
Să reziste cât mai mult. Ideea e că nu prea au ce face pentru că jocul s-a schimbat, totul a devenit mai mult o treabă individuală.

Ce i-ai transmite unui jucător care vrea să ni se alăture?
Să vină că sunt mulți oameni interesanți în PG.

Ce le transmiți praetorienilor?
Să reziste și poate vor avea parte de un joc mai interesant precum în V1.

Descrie atmosfera PG cu o culoare? Motivează alegerea facută.
PG-ul pe vremea mea erau rebeli și nonconformiști nu stiu ce culoare ….. poate roz 🙂

Un ultim cuvant pe care îl adresezi mulțimii.
Spor la joc!


Acesta a fost interviul pe săptămâna aceasta, ne vedem săptămâna viitoare cu un alt interviu. În caz că vreți să ne vizitați, vă așteptăm pe chatul nostru public, #Recrutare-PG.

PRAETORIA VICTOR!!!