[Partea 2]Drumul catre succes !!

Day 904, 11:11 Published in Romania Romania by GeluRomanu
bun, incepusem data trecuta, in acest articol sa relatez cateva opinii cu privire la succesul financiar.

In acest articol voi atinge cel de-al doilea tip de succes mentionat de mine in articolul trecut; mai precis succesul politic.

Succesul politic


Tin sa va spun ca nu este deloc usor de obtinut deoarece aceasta forma a succesului se afla in stransa legatura cu apartenenta politica (sa fii membru al unui partid politic) si cu rezultatul unor alegeri, fie ele presidentiale , ale congresului sau interne.

Inscrierea intr-un partid politic este foarte simpla. Ne putem inscrie intr-un partid doar accesand meniul My places --> Party, dupa care alegem un partid si dam un simplu click pe butonul Join Party. Asadar de acum sunteti membru de partid, insa asta nu inseamna ca ati obtinut succesul la care ravniti. Majoritatea partidelor mari si care au un cuvant de spus, din Romania, au un topic pe forum-ul Romania Virtuala sau chiar un forum personal.

Ei bine in aceste locuri va incepe ascensiunea voastra catre "culmile succesului din punct de vedere politic", sunt locurile in care va puteti afirma impartasind din ideile,opiniile,planurile si recomandarile voastre colegilor de partid. Va recomand cu caldura sa va inscrieti intr-un partid politic deoarece clasa politica din eRomania are nevoie in permanenta de oameni noi care sa poata produce surprize si care sa poata ajuta tara ,prin implicare, in toate domeniile sale de activitate.

Asadar, sa presupunem ca ne-am inscris intr-un partid , ne-am facut cont pe forum si suntem activi in partid.
Pei bine si acum ce?
De acum incercam sa ne facem utili partidului si eRomaniei candidand la functia de congressman. Inainte de ne inscrie in cursa pentru Congres trebuie mai intai sa fim validati si recunoscuti drept candidati oficiali de catre presedintele partidului din care facem parte. Va asigur ca daca intrati pe forum si sunteti activi , oferind solutii pentru diversele probleme ce se ivesc, nu veti intampina dificultati in a prinde lista candidatilor oficiali.

Lista finala poate contine un numar diferit de candidati, de la un partid la altul. (Depinde de marimea, influenta , imaginea fiecarui partid in parte). Precizez totusi ca fiecare partid isi poate sustine un numar maxim de 4 candidati in fiecare regiune. Odata ajunsi pe listele oficiale, in ziua de 25 a fiecarui luni veti da nas in nas cu adversarii vostri din celelalte partide. (Doar primele 5 partide au dreptul de a sustine candidati in alegerile pentru Congres).

Din momentul in care electoratul din regiunea in care ati candidat va acordat votul, responsabilitatea va creste. Un congressman are dreptul la doua propuneri legislative si poate acorda cetatenie.Printre gama de propuneri legislative voi mentiona succint doar cateva:

- Legi de donatie

- Legi de schimbare a taxelor

- Modificarea salariului minim

- Tiparirea de moneda (issue money)

- Demiterea din functie a presedintelui tarii. (president impeachment)

Un congressman implicat ia parte la sedintele Congresului si vine cu propuneri benefice pentru Romania. Astfel va castiga notorietate printre cetateni si nu numai.

Va spuneam ca presedintele de partid stabileste lista cu candidatii oficiali. Veti intreba: Cum pot sa ajung si eu presedintele partidului din care fac parte?
Participarea la acest tip de alegeri va costa 2 gold. Asa ca inscrieti-va doar daca sunteti sigur de sprijin din partid. Spun sprijin din partid deoarece dupa cum probabil ca v-ati dat seama sunt niste alegeri interne, inseamnand ca drept de vot au doar membrii partidului respectiv.

Dupa toate astea "cireasa de pe tort" sau pasul cel mai important din cariera unui politician este sa candideze la alegerile prezindentiale. Pentru a putea ocupa functia de presedinte al eRomaniei trebuie sa fiti alesi de toata populatia tarii, adica atat de membri de partid precum si apolitici.(cei ce nu fac parte din componenta vreunui partid politic). Asadar fiind "primul om in stat" responsabilitatea este imensa.Aceasta functie necesita foarte mult timp si cunostinte in toate domeniile erepublicii.(Cunostinte militare, politice ,diplomatice,economice, jurnalistice). Vom preciza cateva din atributiile presedintelui:

- Poate declara razboi/incheia pace

- Poate ataca regiunile tarilor cu care suntem in razboi

- Poate incheia tratate de alianta cu diverse tari

- Numeste Guvernul (membrii Guvernului nu trebuie sa fie neaparat in Congres deoarece dupa cum bine stim Guvernul este organul executiv iar Congresul organul legislativ.)

Daca presedintele se dovedeste a fi incapabil acesta poate fi demis de catre congress daca este indeplinita conditia conform careia trebuie intrunit procentul de 66% din voturile exprimate de congres in legea de demitere.(impeachment)

Asadar, ce mai asteptati? 😃

Cu respect,
GeluRomanu