Ambient on/off

Join the new world

 

Грешка или не ! [PAL]

Day 1,825, 15:19 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Palavko

ВНИМАНИЕ !!! Следува тетовчи диалект 🙂 Кој e граматички дрдорко подобро да нечита 🙂


Се думам саат време од кај да почнем со статијава.Прво си викам зашто 60% од
македонците гласаја да им дадемо излез на србиве преку италија неземајќи во обзир дали била наместена анкетата или не, дали бившиот си претседател сакал да им се умилкуемо или не.
Ќе речете остај сеа тоа е друго време друг претседател е сеа ама по све изглеа старата рана пак е туе.Зашто сегашниов претседател не ја стегне малу работава па да им рече на србиве : чекајте бе малу ви дадовмо пролаз дај мајкаму удрите за нас, тенкајте !. Имамо ли мие свое ја како нација у играва ?
Ама мене ми е друга бољкава, ( знам многу теме свртив ама па и ме мрзи свки 2 дна статија да пишуем па ај све у едно си викам ) зашто уопште ја нападнавмо грција?( и не нее грешка г со мала со е, незаслужуа голема буква они у текстов ) според мое мислење ја нападнавмо зашто на 20 -50 душе у играва не им било интересно со немало битка демек.Ко албанија ( да и они не заслужуа ) што дига свки дн востание нее доволно.Убоо излезе LazarosaMKD како седимо со силеве.Па дај бе мајкаму претседател си распрашајсе види спореди силе прашај постари и поискусни играчи па нападни.Дај јас сеа че пишувам дека ми е досадно и уште 30 душе и ќе викам да ја нападнеме Србија.Ќе не послушате ли председателе ?
Збир на сево ова е дека неколку ситни грешки од повеќе мандати не доведоја до оваа незавидна ситуација.Не дека ја посебно се трогнуем, смо губеле и ќе губимо игра е тоа е и целава поента.

Мал совет: Претседателе стегните малу тупаницата и викните по сојузниците нека удрат малку 🙂 .Без љутиш и карање по коментари ова е мое гледиште.Несакам да навредам нити да омаловажам некого.Ако некој тоа го чуствува однапред му се извинувам 🙂

Нема место за цицки озбилна статија 🙂


 

Comments

Palavko
Palavko Day 1,825, 15:22

Грешка или не ! [PAL]
http://www.erepublik.com/en/article/-pal-1-2159706/1/20

TashaMKD
TashaMKD Day 1,825, 15:36

o7

Plainswalker
Plainswalker Day 1,825, 15:41

озбилна, озбилна... : )

cenodekaMKD
cenodekaMKD Day 1,825, 15:42

koj sojuznici...uste BG ostana

kokan p
kokan p Day 1,825, 15:42

xaxaxxa 😛
aj da ga napadnemo Srbija da im ga zemem belgrad

HeLLoUuUuu
HeLLoUuUuu Day 1,825, 15:53

aj da ga napadnemo Srbija da im ga zemem belgrad +12

d 23
d 23 Day 1,843, 15:31

Media Mogul Medal Project 5
SUB for SUB...
http://www.erepublik.com/en/newspaper/strela-d23-285040/1
sub. 901

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.