[N.E.E.] ODHGOS GIA TON POLEMO

Day 1,205, 13:26 Published in Greece Greece by Andreas Organization
1. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ

1.1. Πώς ξεκινά ένας πόλεμος;

Ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει με δύο τρόπους:
1) Με την κήρυξή του, μετά από νόμο που προτείνει ο Πρωθυπουργός και ψήφισή του στο Κογκρέσο με απλή πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτή η χώρα που τον κηρύσσει καλείται να πληρώσει σε χρυσό: 200 + 10% των παικτών της που είναι από επίπεδο 5 και πάνω.
2) Με την ψήφιση μιας αντίπαλης χώρας σε φυσικό εχθρό {δες το 1.6.}. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται χρυσό.

1.2. Πώς γίνονται οι επιθέσεις;

Η χώρα που ψηφίζει την κήρυξη πολέμου ή επιλέγει πρώτη φυσικό εχθρό, αποκτά την πρωτοβουλία να επιλέξει σε ποια εχθρική περιοχή θα επιτεθεί και για όσο διάστημα έχει αυτήν την πρωτοβουλία δεν μπορεί να δεχθεί επίθεση από την άλλη. Η πρωτοβουλία θα διατηρείται για όσο η χώρα θα κερδίζει στις επιμέρους μάχες και θα κατακτά εχθρικές περιοχές, μόλις, όμως, χάσει μια μάχη θα δοθεί στην αντίπαλη χώρα.
Σε περίπτωση που ένας Πρόεδρος δεν επιλέξει εντός 24 ωρών μια περιοχή για να επιτεθεί, μια μάχη θα ξεκινήσει σε μία τυχαία περιοχή του εχθρού. Όσο διαρκεί κάποια μάχη μεταξύ των δύο χωρών, δεν μπορεί να γίνει δεύτερη επίθεση μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, για την επίθεση σε μια περιοχή δεν απαιτείται η απόδοση χρυσού, παρά μόνο για την ίδια την έναρξη του πολέμου.
Μια περιοχή που βρίσκεται υπό επίθεση δεν μπορεί να δεχτεί επίθεση και από άλλη χώρα. Η δεύτερη επίθεση, όμως, θα μπει σε ουρά αναμονής, έτσι ώστε να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη μάχη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν άλλαξε η κατοχή της περιοχής.



1.3.Οι μηχανισμοί της μάχης

Κάθε μάχη χωρίζεται σε επιμέρους 2ωρα και για να κερδηθεί θα πρέπει μια από τις δύο χώρες να επικρατήσει σε 8 από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι μια μάχη θα διαρκέσει το λιγότερο 16 και το περισσότερο 30 ώρες. Στο τέλος κάθε δίωρου απονέμονται τα Battle Hero Medals σε δύο στρατιώτες: σε αυτόν με το μεγαλύτερο Influence από την πλευρά του επιτιθέμενου και σε αυτόν από την πλευρά του αμυνόμενου. Νικήτρια του δίωρου είναι η χώρα που κάνει μεγαλύτερο influence σε αυτό. Επιπρόσθετα, ο μαχητής με το περισσότερο influence στο σύνολο της μάχης παίρνει το Campaign Hero Medal.

1.4. Τι συμβαίνει όταν καταληφθεί μια περιοχή;

Προφανώς και η περιοχή πλέον θα ανήκει στη νικήτρια χώρα. Αν είναι η τελευταία περιοχή της αμυνόμενης χώρας τότε όλα τα κόμματα και οι πολίτες θα ανήκουν πλέον στον κατακτητή, αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο με τις εταιρείες. Αυτές δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν στην αγορά και να προσλαμβάνουν εργάτες, το υπάρχον εργατικό τους δυναμικό, όμως, θα εξακολουθεί να εργάζεται. Επίσης, όλοι οι πόλεμοι που είχε η προηγούμενη κάτοχος θα λήξουν.
Αν δεν είναι η τελευταία περιοχή και εκκρεμούν κοινοβουλευτικές εκλογές, οι υποψήφιοι της δεν θα συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο. Αν πρόκειται για την πρωτεύουσα, τότε αυτή θα μεταφερθεί αυτόματα στην περιοχή με τον περισσότερο πληθυσμό.
Οι πολίτες που γεννιούνται στην υπό κατοχή περιοχή, θα έχουν την εθνικότητα του πραγματικού κατόχου και όχι του κατακτητή.

1.5. Πώς τελειώνει ένας πόλεμος;

Με δύο τρόπους:
1) Με την πρόταση από τον Πρωθυπουργό για συμφωνία ειρήνης, η οποία ψηφίζεται από τους βουλευτές με απλή πλειοψηφία.
2) Με την πλήρη κατάληψη μιας εκ των δύο χωρών.
3) Με την ψήφιση καμίας χώρας για φυσικό εχθρό.



1.6. Τι είναι ο φυσικός εχθρός;

Ένα κράτος μέσω νόμου που προτείνεται από τους Βουλευτές ή τον Πρόεδρο και απαιτεί 66% των ψήφων για να περάσει, μπορεί να επιλέξει έναν "Φυσικό Εχθρό" (Natural Enemy). Οποιαδήποτε γείτονα χώρα μπορεί να επιλεχθεί ως φυσικός εχθρός. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τον φυσικό εχθρό, θα ανοίξει δωρεάν πόλεμος μεταξύ των 2 χωρών και οι πολίτες της χώρας που ψήφισε τον νόμο, θα έχουν 10% περισσότερο damage στον πόλεμο μεταξύ τους. Για 7 ημέρες η χώρα δεν θα μπορεί να αλλάξει φυσικό εχθρό ούτε θα μπορεί να υπογράψει συμφωνία ειρήνης με τον εχθρό που έχει ήδη αποφασιστεί. Κάθε χώρα δε θα μπορεί να επιλέξει δεύτερο φυσικό εχθρό το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να επιλεχθεί η ίδια χώρα από περισσότερες χώρες σαν φυσικός εχθρός.

1.7. Οι συμμαχίες



Κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να συνάψει επιμέρους συμμαχίες (ή MPPs όπως αναφέρονται συχνά), μετά από πρόταση του Προέδρου και ψήφιση από την Βουλή με απλή πλειοψηφία. Για να γίνει αυτό και οι δύο χώρες θα πρέπει να δώσουν από 100 χρυσά. Με την αμοιβαία ψήφιση των συμμαχιών αυτών καθεμία χώρα υπόσχεται να βοηθήσει την άλλη στους πολέμους της και στους πολίτες εμφανίζονται οι σχετικοί πόλεμοι στην αρχική σελίδα στο σημείο που αναφέρει Allies Campaigns. Για να δεις με ποιες χώρες έχει η Ελλάδα συμμαχίες μπορείς να πας στο μενού Community -> Country Administration -> Military.

Υπάρχουν κάποιες επίσημες ενώσεις κρατών, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συνάπτουν συμμαχίες με όλους (όπως οι Eden, New World Order κα). Καθώς, όμως, η σύνθεση των συμμαχιών αυτών αλλάζει καθημερινά, ενώ υπάρχουν και χώρες που συμμετέχουν σε περισσότερες από μία συμμαχίες, μια παρουσίαση των μελών τους εδώ θα ήταν επισφαλής και ενδεχομένως άνευ ουσίας.

2. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ



Για να συμμετάσχεις σε μια μάχη θα πρέπει αυτή είτε να αφορά την Ελλάδα, είτε κάποιον από τους συμμάχους μας και γίνεται απλά πατώντας το κουμπί Fight στην αρχική σελίδα στη λίστα με τις διαθέσιμες μάχες.

2.1. Τι προσέχω πριν την μάχη.

Για να πολεμήσεις σε μια μάχη θα πρέπει η υγεία σου να είναι πάνω από 20 και το επίπεδό σου πάνω από 2. Γενικά, μπορείς να πολεμήσεις χωρίς να έχεις στην κατοχή σου κάποιο όπλο, αφού βασικό χαρακτηριστικό είναι το strength σου, που βελτιώνεις με την καθημερινή στρατιωτική εκπαίδευση. Μπορείς, όμως, για να αυξήσεις το damage σου και το influence σου στον πόλεμο να αγοράσεις όπλα από την αγορά προϊόντων {για τους όρους damage και influence δες το άρθρο 9 στην τρίτη ενότητα}. Τα όπλα χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες που αντιστοιχούν σε προσαύξηση του damage κατά 20% για 1 χρήση το Q1, κατά 40% για 2 χρήσεις το Q2, κατά 60% για 3 χρήσεις το Q3, κατά 80 για 4 χρήσεις το Q4 και κατά 100% για 5 χρήσεις το Q5. Το πρώτο από αυτά που θα βρεθεί στο Inventory σου θα επιλεχθεί αυτόματα μόλις μπεις στο πεδίο μάχης, αλλά μπορείς να το αλλάξεις πατώντας το ανάλογο κουμπάκι.

2.2 Το πεδίο μάχης



Μόλις πατήσεις το Fight θα βρεθείς στο πεδίο μάχης, το οποίο είναι όπως ακριβώς φαίνεται παραπάνω. Τι βλέπουμε, όμως, σε αυτό;

Στο επάνω μέρος της οθόνης, αριστερά και δεξιά στις γωνίες εμφανίζονται οι χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο και ακριβώς κάτω από τα ονόματά τους, αν περάσεις το ποντίκι πάνω από τον αριθμό, εμφανίζονται σε κυλιόμενο μενού οι σύμμαχοί τους. Από κάτω εμφανίζονται με κόκκινα και μπλε στεμματάκια τα κερδισμένα δίωρα στην μάχη και κάτω από αυτά οι μέχρι τώρα ήρωες τις μάχης. Κάτω από τον ήρωα της δικής σου πλευράς, εμφανίζεται το συνολικό σου Influence σε αυτήν την μάχη, που πριν πολεμήσεις προφανώς θα είναι 0. Στο κέντρο εμφανίζεται το όνομα της περιοχής που γίνεται η μάχη και η μπάρα με το συνολικό influence κάθε χώρας και αν περάσεις το ποντίκι από επάνω της, πέρα από τον χρόνο που απομένει για το δίωρο, θα εμφανιστεί και το μέχρι στιγμής ποσοστό influence της κάθε χώρας. Εννοείται ότι το δίωρο το κερδίζει η χώρα που κάνει τουλάχιστον 50,01% του συνόλου. Από εκεί περνάνε και οι μαχητές που πολεμάνε για κάθε χώρα, με το όνομα, το avatar και το influence που πρόσθεσαν στην μάχη από την τελευταία τους εξόντωση εχθρού.

Στο κέντρο της οθόνης εμφανίζεσαι εσύ κι ένας τυχαία επιλεγμένος αντίπαλος, με μια μπάρα που δείχνει την υγεία σας και με έναν αριθμό που δείχνει το strength σας. Ο εχθρός πάντα θα είναι ο κόκκινος και πάντα θα είναι στα δεξιά της οθόνης. Από κάτω ακριβώς φαίνονται τα όπλα σας (αν έχετε) και σε περίπτωση που έχεις στο Inventory σου όπλα διαφορετικής ποιότητας, μπορείς να αλλάξεις το δικό σου πατώντας το κουμπί με τα δύο βελάκια. Στην μπάρα από κάτω φαίνεται το rank σου και πόσο απέχεις από το επόμενο και κάτω από αυτό υπάρχουν 4 επιλογές:
- Το να φας ή να χρησιμοποιήσεις το νοσοκομείο (αν υπάρχει) {δες το 2.4}
- Το να αγοράσεις health kit (ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ)
- Το FIGHT {δες το 2.3.}.
- Το να αγοράσεις rocket launcher (ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ)

Στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει το κουμπί Battle Stats, το οποίο αν το πατήσεις θα σου ανοίξει σε νέο παράθυρο την εξής εικόνα:



Αυτή σου δείχνει για κάθε επιμέρους δίωρο τους 5 καλύτερους από πλευράς Influence μαχητές της χώρας σου. Ο πρώτος κάθε επιμέρους διώρου είναι και αυτός που πήρε το Battle Hero Medal, ενώ ο πρώτος στο σύνολο των μαχών κερδίζει το Campaign Hero Medal.

2.3. Πολεμώντας

Πριν κάνω οτιδήποτε, διαβάζω προσεκτικά τις οδηγίες μάχης της ημέρας και τις ακολουθώ κατά γράμμα.

Για να πολεμήσεις στο πεδίο μάχης απλά πατάς το κουμπί FIGHT. Για κάθε χτύπημα που καταφέρνεις στον αντίπαλο θα χάνεις 10 μονάδες υγείας και αν έχεις όπλο θα χάνεις 1 μονάδα αντοχής του. Μόλις σκοτώσεις τον αντίπαλό σου (δηλαδή μόλις μηδενίσει η μπάρα της υγείας του) θα εμφανιστεί η εξής οθόνη:



Αυτή σου δείχνει πόσο ήταν το Influence σου στην μάχη από αυτόν τον εχθρό (το οποίο επηρεάζεται από τα strength και τα όπλα σας), πόσους πόντους αυξήθηκε το rank σου (το οποίο είναι το 10% του influence) και πόσους βαθμούς εμπειρίας πήρες με αυτό σου το χτύπημα (που ισούται με όσες φορές πάτησες το fight). Για να συνεχίσεις να πολεμάς, με άλλον τυχαίο εχθρό, μπορείς να πατήσεις το κουμπί Add influence. Σημείωσε ότι για να μετρηθεί το influence στην μάχη θα πρέπει να σκοτώνεις τον εχθρό σου, οπότε ποτέ μην αφήνεις κάποιον μισοτελειωμένο.
Πριν από οποιαδήποτε μάχη πρέπει να συμβουλεύεσαι τις εντολές του Υπουργείου Άμυνας και να τηρείς τα γραφόμενα στους οδηγούς, σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να πολεμάς.

2.4. Τα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αμυνόμενους μιας περιοχής για μεγάλη ανάκτηση υγείας, χωρίς να καταναλώσουν φαγητό. Η κατασκευή ενός νοσοκομείου θα πρέπει να έχει δρομολογηθεί εκ των προτέρων στην συγκεκριμένη περιοχή που θα δεχθεί επίθεση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο slot που αντιστοιχεί στον αριθμό του δίωρου μάχης (η πληροφορία αυτή μπορεί να βρεθεί από την σελίδα της περιοχής). Για παράδειγμα, στην εικόνα που ακολουθεί:



ένα νοσοκομείο έχει τοποθετηθεί στο 4ο, στο 6ο και στο 8ο slot της περιοχής, και άρα οι αμυνόμενοι της περιοχής θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο στα αντίστοιχα δίωρα μάχης.
Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί το νοσοκομείο, κάθε παίκτης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για όσες φορές έχει οριστεί ότι μπορεί. Για παράδειγμα αν έχουν οριστεί 8 χρήσεις ανά παίκτη, θα μπορεί να πατήσει το αντίστοιχο κουμπί στο πεδίο μάχης μέχρι και 8 φορές. Επίσης, κάθε νοσοκομείο έχει συγκεκριμένο αριθμό υγείας που μπορεί να προσφέρει (με ανώτατο τις 25.000 μονάδες) και μετά χάνεται, οπότε το να το προλάβεις θα είναι θέμα συγχρονισμού και καλού προγραμματισμού. Συνήθως δημοσιεύονται άρθρα που αναφέρονται στα προσφερόμενα νοσοκομεία.

2.5. Τα resistance wars

Όταν μια περιοχή έχει καταληφθεί από ξένη χώρα, μπορεί να ξεκινήσει ένας απελευθερωτικός αγώνας. Αυτό γίνεται από έναν οποιονδήποτε πολίτη συγκεκριμένου επιπέδου, ο οποίος βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή και μπορεί να δαπανήσει 25 + 0,1 * τον αριθμό των κατοίκων της περιοχής σε χρυσό.



Για να πολεμήσεις σε απελευθερωτικό αγώνα θα πρέπει να βρίσκεσαι στην χώρα που αυτός γίνεται. Η διαδικασία μάχης είναι ίδια με αυτή της απλής μάχης, απλά εδώ δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις με ποιον θα πολεμήσεις: με την πλευρά του απελευθερωτικού αγώνα ή με την πλευρά του κατακτητή. Στους απελευθερωτικούς αγώνες δεν συμμετέχουν οι σύμμαχοι.

3. ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η εφημερίδα του Υπουργείου Άμυνας - Εντολές Μάχης

1. Ερωτήσεις-απαντήσεις για νέους παίκτες (by Ministry of New Players)
2. Υγεία με rank-up (by Duncam of Ikariam)
3. Συμβουλές προς νέους παίκτες (by exohoritis)
4. Οδηγίες για τον πόλεμο (by nekont)
5. Οδηγίες για τον πόλεμο (by naron)
6. ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ (by Ministry of New Players)
7. Η εφημερίδα του Ελληνικού Στρατού (Main Army Forces)
8. Οι στρατιωτικές ομάδες και η διαδικασία ένταξης (by giannis tsiolis)
9. Damage and battle influence formula (by e-Summerhill)
10. Battle Guide (by Ένωση Δημοκρατικής Αριστεράς)