Ambient on/off

Join the new world

 

[MVP] Osvrt na protekli tjedan

Day 1,850, 09:32 Published in Croatia Greece by Croatian Foreign Office


* English: this is first report of MoFA team to eCroatian people, in Croatian only. Thanks for understanding!


Poštovane građanke i građani eHrvatske,

unatoč najboljoj namjeri da se što prije obratim javnosti bila sam primorana odgoditi prvo obraćanje do isteka prvog tjedna mandata predsjednika dSoKre-a. Preuzimanje dužnosti i org-a je proteklo u najboljem redu, stoga vam predstavljam novi tim Ministarstva vanjskih poslova eHrvatske.

Hrrvatica - ministrica
Ahileus - doministar
Lepri - voditelj veleposlanika

Od prvih sati u novom mandatu, tim MVP je krenuo s intenzivnim radom. Već prvoga dana smo naišli na problem kada je Indonezija stavila na izglasavanje Hrvatske za Natural Enemy.SLUČAJ eINDONEZIJE I KRŠENJE NAP-A

Sporazumom Vlada proteklog mandata eHrvatske, eMalezije, eIndonezije i eKine na dan 1816. sklopljen je sporazum o ne napadanju uključujući i zabranu podizanja RW, Airstrike napada i zabranu proglašavanja NE između zemalja potpisnica sporazuma.

http://www.erepublik.com/en/article/agreement-sporazum-echina-ecroatia-eindonesia-emalaysia-en-hr--2155188/1/20

Ipak, ostalo je pravo Predsjednicima novih Vlada da u roku 48 sati nakon izbora otkažu dogovoreni sporazum i o tome pismeno obavijeste Predsjednike ostalih zemalja potpisnica.

S obzirom da Predsjednik eHrvatske nije obaviješten, a tijek izglasavanja Hrvatske za Natural Enemy je krenuo u pozitivnom smjeru, a budući da nova Vlada eIndonezije još nije bila sastavljena, tim MVP je u najkraćem mogućem roku kontaktirao novog Predsjednika Bujela, bivšeg Predsjednika i potpisnika NAP-a Demonwara, te Kongresnika koji je stavio na izglasavanje zakon o NE.

Nakon konzultacija s Predsjednicima ustanovljeno je da je navedeni zakon donesen svojevoljnom odlukom jednog člana Kongresa eIndonezije, te ne predstavlja volju nove Vlade eIndonezije pa je i eHrvatska Vlada izrazila želju za mirom i nastavkom NAP-a koji je trajao do danas. Ovim putem se zahvaljujem članovima našeg Kongresa na suradnji toga dana.

Međutim, danas kada je Indonezija ponovno stavila na izglasavanje eHrvatske kao NE, situacija je bitno drugačija. Vlade su uspostavljene i Indonezija danas voljno krši NAP te ulazi u rat s eHrvatskom. Vlade ostalih potpisnica NAP-a su obaviještene i to ujedno znači i početak Hrvatske borbe za Kongres u prosincu/siječnju, stoga vas pozivamo na pozornije praćenje zapovijedi Ministarstva Obrane u narednom vremenskom periodu.SITUACIJA U eSVIJETU

Svjedoci smo brojnih turbulentnih događanja posljednjih mjeseci. Savezi se sastavljaju i rastavljaju ovisno o lobijima doslovno preko noći. Čak i nama nekoć vrlo prijateljske zemlje eBrazil i eSAD odlaze svojom politikom daleko od EDEN-a i eHrvatske.
Ukratko, svijet se priprema pred već uobičajeni kolektivni rat za regije i za Kongres. Mnogi su projekti još u pripremama stoga ću ih iznijeti u slijedećim izvještajima.

Zbog neuobičajeno loše ekonomske situacije eHrvatska potpisuje samo nužne MPP sporazume, no to ne znači da smo izgubili svoje stare saveznike i prijatelje. U mnogim se zemljama još čuje glas o Hrvatima kao najboljim saveznicima. Jedan od starih prijatelja eHrvatske je i Predsjednik Irana koji je donirao 10 000 cc kako bi nam pomogao financirati naš MPP sporazum, pa mu se ovim putem iskreno zahvaljujem na tome.NAJAM eINDIJSKIH REGIJA

Jedna od stvari s kojima se tim MVP aktivno pozabavio već prvog tjedna je bilo produživanje najma eIndijskih regija. Ponovno smo uspjeli sniziti rentu za 30% i za ovaj mjesec, te ona sada iznosi 80 000 cc za 5 regija. Kako je dogovoreno zadržavamo 5 regija, dok regiju Karnataka čiji resurs već imamo vraćamo, no do danas je nismo uspjeli vratiti zbog čega eIndija zahtjeva plaćanje dodatne rente za navedenu regiju dok ju ne vratimo.

Za sada smo uspjeli umiriti naše Indijske kolege pa vjerujem da ćemo ju uskoro i vratiti i održati svoju riječ, stoga vas još jednom pozivam na pridržavanje zapovjedi Ministarstva obrane.NE ZADOVOLJSTVO VODSTVOM EDENA


U gotovo svim zemljama članicama EDEN-a vlada ne zadovoljstvo i ne povjerenje prema našem savezu i njegovom HQ, a uzrokovano je sustavim oglušivanjima EDEN-a na njihove probleme i na pojedine ratove. Jasno je da je situacija vrlo ozbiljna, te mnogi sumnjaju u raspad EDEN-a.

U nekoliko je zemalja u proteklim periodima i eskaliralo stoga su te zemlje napustile savez, a posljednja među njima je eIrska. U eAlbaniji je održana anketa u kojoj je većina Albanaca izrazila želju za izlaskom eAlbanije iz EDEN-a. Jedna od zemalja u kojoj je taj problem podijelio državu je i nama vrlo prijateljska, Rumunjska.STANJE U eRUMUNJSKOJ


U eRumunjskoj je na vlast kao predsjednik došao član ne popularne jedinice Nemesis, koja je poznata po pravljenju neugodnosti u eBrazilu, što su iskoristile tamošnje antiEDEN snage da udalje zemlju iz EDEN-a.
Njegov izbor nije dočekan sa prevelikim oduševljenjem ni u eRumunjskoj, osobito zbog dogovora sa neprijateljem eMađarskom o najmu regije koja izvorno pripada saveznicima eUkrajini. To je samo zaoštrilo odnose između tih dviju zemalja, a sami čin je osudilo i čelništvo EDEN-a.

Produkt situacije je to da su Rumunji ogorčeni na Ukrajince koji su nedavno surađivali sa Poljacima, te su nazivali same Rumunje pogrdnim nazivima, no što EDEN nije reagirao. To je još jedna od "situacija" koje su pogodile savez zadnjih dana, i to u trenutku kad je najvažnija sloga kako bi se oduprlo neprijateljima.

Više o situaciji u Rumunjskoj i EDEN-ovim problemima možete pročitati u novom izdanju Info Minuta: http://www.erepublik.com/en/article/-info-svijet-no-311-2174408/1/20 .URED VELEPOSLANIKA

Ministarstvo vanjskih poslova nastavlja s radom i sa veleposlanicima i konzulima u inozemstvu. Jedan od projekata i prošle i sadašnje Vlade je bio Popis stanovništva, stoga su oni koji su izrazili svoju volju i želju za radom u Ministarstvu vanjskih poslova prilikom popisa stanovništva pozvani na rad u MVP najprije kao veleposlanici. Ukoliko tu pokažu potencijal i diplomatske vještine vjerujem da će biti pozvani u rad MOFA tima u nekim budućim mandatima.

Za šefa veleposlanika ovoga mjeseca izabran je najbolji veleposlanik prošlog mjeseca, Lepri. Ukoliko ste i vi zainteresirani za rad kao Hrvatski veleposlanik ili konzul javite se na irc kanal #hr-mvp.SLUŽBENI EREPUBLIK SUMMIT 2012.


Kao što vam je poznato prošloga je vikenda održan službeni miting u glavnom gradu Rumunjske, na kojemu su predstavljene nove modifikacije u vojnom modulu. Mitingu je prisustvovao i jedan Hrvat, Thantos čiji članak o summitu možete pročitati ovdje: http://www.erepublik.com/en/article/-cro-summit-u-bukure-scaron-tu-2012--2174164/1/20
Hrrvatica
Ministarica vanjskih poslova eHrvatske

 

Comments

Tragedija
Tragedija Day 1,850, 09:42

prvi o/

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,850, 09:46

o7 - odličan posao!

Tragedija
Tragedija Day 1,850, 09:47

Impresivno, svaka čast 🙂
Vote za tebe hrrvatice ko kuca 😉

mdjole
mdjole Day 1,850, 09:54

o7

P57CH0
P57CH0 Day 1,850, 10:16

o7 predobro odradjeno

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,850, 10:37

o7

Gyurak
Gyurak Day 1,850, 10:57

Jebo NAP, pokorimo Kinu i Ameriku a onda ceo svet..

Surgeon106
Surgeon106 Day 1,850, 11:09

vote

Dragan1989
Dragan1989 Day 1,850, 12:17

napokon rat

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,850, 13:00

koja korist od potpisivanja NAPa kad nije obvezujući?

V. Max Luburic
V. Max Luburic Day 1,850, 13:30

o7

HOS Vukovar
HOS Vukovar Day 1,850, 14:08

viva Iran......

Ahileuss
Ahileuss Day 1,850, 15:07

o////////

Karlo FTW
Karlo FTW Day 1,850, 15:08

EDEN ce nam pomoc u predstojecem ratu o/ HAIL EDEN

xam xam
xam xam Day 1,850, 15:12

crogypts, crogypts everywhere

Thanatos the Magnificent
Thanatos the Magnificent Day 1,850, 15:12

ima mene ima vote o7

Boza Kamdzija
Boza Kamdzija Day 1,850, 15:16

vote

SokoBiH
SokoBiH Day 1,850, 15:19

o7v

foltof
foltof Day 1,850, 15:20

V

Dagislav
Dagislav Day 1,850, 15:49

Ja bih u Južnu Afriku kao ambasador!

Drke John
Drke John Day 1,850, 15:51

Indija i Indonezija imaju nešto zajebničko

wirelessss
wirelessss Day 1,850, 17:32

Ma napadni ih bre ima da se sirimo ko malarija po africi

Xherrz.
Xherrz. Day 1,850, 22:41

o7

The Son of War
The Son of War Day 1,851, 00:01

Estaremos donde estamos/We will be where we are.

http://urlmin.com/estaremos

Hail Colombia! Hail EDEN!

Giovanni 00
Giovanni 00 Day 1,851, 00:41

Bravo, ministrice! (:

o7

Delikvent_zg
Delikvent_zg Day 1,851, 01:07

mnogo lepo bre!

Shade Gunner
Shade Gunner Day 1,851, 02:30

vote arrrfffffffffffffff

Mara P
Mara P Day 1,851, 03:11

v117

Domago
Domago Day 1,851, 06:37

jel nije neko rekao prije nekoliko dana da brazil ostaje cvrst saveznik Hrvatske?

ah, opet se pise ono sto nije istina, i laze dok ne postane ocito pa se nece moci lagat vise
(to se odnosi na protekli mandat) xD

4 zena
4 zena Day 1,851, 07:31

EDEN je u krizi ,,???

ali e nam pomoci

Albus
Albus Day 1,851, 09:45

Hail Croatia

NEWENKO
NEWENKO Day 1,851, 11:34

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.