Ambient on/off

Join the new world

 

[MOFA] Valkyrie Pact and final report

Day 1,932, 15:16 Published in Croatia Greece by Croatian Foreign OfficePoštovani građani eHrvatske,
kao prvo isprike što tek sada izbacujem članak koji je trebao biti na početku mandata. Cilj je bio skupiti određene informacije i navijestiti ordređene projekte ali s obzirom na događaje koji su uslijedili odmah nakon preuzimanja ministarstva, učinilo je moje planove otežanim i neočekivano produljenim. Osim što su događaji poremetili planove u vremenskom smislu, također su iskrsnula iznenađenja koja su oduzela bitno i dragocjeno vrijeme koje je ostalo na raspolaganju. U ovom mandatu je bilo puno planova kroz kojih je uvijek prolazilo više vanjskih faktora koji su oduzimali puno vremena a na poslijetku davali male ili nimale rezultate. Ali također, nakon više dana pregovaranja i friendly-chat-a, određeni planovi su uspjeli i s tim radom sam zadovoljan ovaj mjesec. Ovim predstavljam rezultate:I proudly present you the program and work from my dear colleagues form Asgard Alliance and myself:


THE VALKYRIE PACTDue to remarkable cooperation, friendship, and alliance through the past years, the members of Asgard (Canada, Finland, Norway, Sweden) and Croatia agree to improve their relationship with this agreement, which opens doors to a bigger level of cooperation on battlefield, maintenance of friendly relationships and support on econimic growth and citizenship-change in the future. Also my own personal simpaties for Asgard nations motivated me to make such a fine act of friendship. Croats are people who respects and remember old friends and motivated by that also I approached our friends to make something together.
Here're some of our joint principles, we signed together:
1. The possiblity of cooperation on battlefield operations, defense of core regions against common enemies by possible acts of:
- sharing of battle priorities
- possibly of making joint IRC channels of cooperation
- possibly done by placing friend countries article link to own priority article;
- group PM with all the MoDs;
- group PM with all the mainstream officials in a Cabinet: PM, MoD, MoFA.

2. Possibilities of sharing common informations in education and maintenance of close relationships between all 5 countries by acts of:
- sharing common article informations and cooperation between Ministery of Education teams in joint education programs for new players; which will consist basic informations about allies, their position and history of alliances among them.
- maintenance of close contacts between MoFA teams for news updates

3. Economic, receptive immigration policies and supply-in-need magnanimity between all 5 countries by possibilities of:
- opening and facilitating immigrational polices by sharing data between Imigrational Officies and giving priorities to players from all 5 countries.
- opening borders and accepting players in possible occupied members to member with bigger bonuses; by that helping suppliers of Military Units from all member countries
- joint blacklisting of cheaters and fraudsters, and taking responisbilities for acts of immigrants in other member countries.

This document, signed by all 5 countries, Canada, Finland, Norway, Sweden and Croatia, is sign of will to perserve great and old friendly relationships and alliance between each other as well to recall old players and to teach new ones about great deeds we accomplished and acts of commitment in the name of brotherhood in the past.
This document is guidance of foreign politics to next governments of all 5 countries in the future, and also a reminder to all players in all 5 countries that they have allies and friends on their side.
I hope thatt friendship and cooperation between our 5 countries will last long, as it was before.

Hail Canada
Hail Finland
Hail Norway
Hail Sweden
Hail Croatia
More details here
*This section is on croatian language,because it concerns about internal issues, so apologies to english speaking readers. 🙂


Osvrt na mandat

EDEN

Odmah na početku mandata, pored izravnog bombardiranja informacijama sa svih strana, dočekao nas je EDEN summit. Nakon toga, kroz daljnje tjedne, je nastavljeno sa raznim summitima i meetinzima čijih broj je prešao 10 u jednom trenutku. Svi su nosili slične probleme i završavali sa sličnim rezultatima. Na većini summita sam osobno sudjelovao i predstavljao Hrvatsku i njezine interese. A ti interesi su bili i ostati će...EDEN. Ali kakav EDEN smo pokušali preurediti.. Situacija je bila poražavajuća i na prvim summitima nismo niti došli do planova i dogovora o izlaženju iz teške situacije, već samo kako da profunkcioniraju osnovni mehanizmi EDEN-a (HQ i dijalog CP&MoD-HQ). Ovdje neželim prozivati nikoga odgovornog iz HQ-a niti smatram da je sad bitno, samo želim naglasiti da je stanje bilo takvo da osnovi mehanizmi su bili ili neaktivni ili tromi. Nakon svih tih manifestacija od summita i meetinga neke stvari su počele se dogovarati, ali ključni problem je ostao isti..manjak ljudstva. Mogu reći da jedino smo jednog našeg igrača uspjeli "naći" za EDEN HQ što nije dovoljno. Stoga urgiram sljedećeg CPa i MoDa da pod hitno pokrene regrutaciju ljudi koji su sposobni raditi i surađivati sa saveznicima, ponajviše na military kanalima.

Rumunjska, Grčka, Turska

Naša tri važna saveznika s kojima smo ovaj mjesec uspjeli poboljšati odnose i početi dogovaranja. S ovim bi se zahvalio na suradnji iz Rumunjskog i Grčkog MoFA team na izvrsnoj suradnji i razumjevanju.

Indija

Eh indija, razlog produljenja naših planova i glavni oduzimatelj vremena. Moj na izgled jednostavan plan je bio osigurati mir na indijskom poluotoku, koji bi uključivao sve susjedne zemlje. Zajedno s kineskim MoFa-om sam sastavio prijedlog Indiji o sveopćem miru i nepromjenjivosti trenutnih granica na 2 mjeseca i početku dijaloga uopće. Nakon prvog sastanka, od kojeg je prošlo skoro 3 tjedna, nismo dobili odgovor od njih, samo daljnja odgađanja i razvlačenja. Uzalud je bilo svakodnevno pinganje i PM–anje indijskom CP da bar da nekakav odgovor na ponuđeni mir, ali sve što sam dobio je ignoriranje ili razvlačenje vremena. Nadam se da će sljedeći njihov CP bar malo pokazati respekta i bar početi razgovor..do tada relacije na nuli, usprkos svom mom trudu i živcima.

Od ostalog mogu nadodati poboljšanje odnosa sa Tailandom i sa Indonezijom (Borkanovi stari ortaci 😃).Dijaspora

Hrvati u SAD-u

Ovim bi htio zahvaliti svim Hrvatima u SAD-u na vrhunskoj suradnji i poslu koje rade u SAD-u protiv PTOa. Jer i eHrvatskoj je u interesu da se očuva onaj komad SAD-a koji nas smatra prijateljima sve do sada i dan danas ih možete vidjeti u bitnim EDEN bitkama (Marines FTW o/).
I također bi molio ovim putem sve Hrvate u SAD-u da se prijave u Hrvatsko-američko društvo.(za prijavnicu click na sliku)


Hrvati u Kini

Ministarstvo Vanjskih poslova nema ovlasti nad ijednom dijasporom pa ni nad ovom. I sva djela koja rade Hrvati bilo gdje van eHrvatske, rade u svoje ime i na svoj obraz. Također svatko izvan eHrvatske zna da oni predstavljaju eHrvatsku svojim djelima i svojim ponašanjem. MVP može jedino pozvati sve pripadnike dijaspore u savezničkim zemljama, da se ponašaju u skladu zemlje domaćina u kojoj se nalaze.Zahvaljujem prošloj vladi na suradnji i nadam se da sljedeća vlada će imati više uspjeha.

Croatian MoFA


You can find about Valkyrie pact on other media too.(vote and sub them)
SWEDEN

FINLAND

CANADA

 

Comments

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,932, 15:19

First reserved for an Elf 😃
Hail Canada
Hail Finland
Hail Norway
Hail Sweden
Hail Croatia !

MissModesty
MissModesty Day 1,933, 14:42

Hail Thailand!

Capn. Gertrude Firepants
Capn. Gertrude Firepants Day 1,932, 15:22

voted

ARGUS CEYX
ARGUS CEYX Day 1,932, 15:22

v

Mr. Jack X
Mr. Jack X Day 1,932, 15:24

No boobs no vote!

Venerable
Venerable Day 1,932, 15:26

o7

Leochao
Leochao Day 1,932, 15:31

Congratulations!! voted!!!

Gvozden00
Gvozden00 Day 1,932, 15:36

vote

antwone
antwone Day 1,932, 15:36

voted..o7

Dozzer_x
Dozzer_x Day 1,932, 15:39

o7

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN Day 1,932, 15:56

o7

HR. Rvatica
HR. Rvatica Day 1,932, 16:08

v Elven 😉

Apostolos6
Apostolos6 Day 1,932, 16:23

V Elven

alimilano
alimilano Day 1,932, 16:34

o7

Pasta93
Pasta93 Day 1,932, 16:37

HAIL VALKYRIE PACT
Hail Canada
Hail Finland
Hail Norway
Hail Sweden
Hail Croatia !

icekamikaza
icekamikaza Day 1,932, 16:45

v Elven

Ralph Kline
Ralph Kline Day 1,932, 16:55

o7

VaIsk
VaIsk Day 1,932, 17:09

Hail Besim!
Hail prepaid na njegove bureke!
Hail shqipetars!
Ebo ovo.

Ruthain
Ruthain Day 1,932, 17:16

O7

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 1,932, 17:20

Citao sam samo onaj dio na hrvatskom jer je ono na engleskom NECITLJIVO!

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 1,932, 17:21

Me Tarzan, you Jane....

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,932, 17:29

prijatelju, očito je samo tebi nečitljivo, jer je tekst gramatički i semantički ispravan

SethNarayan
SethNarayan Day 1,933, 13:43

"Croats are people who respects and remember old friends and motivated by that also I approached our friends to make something together." - PIPL MAST TRAST AS!

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 1,932, 17:42

Nisam ti ja prijatelj Tarzane.

Xherrz.
Xherrz. Day 1,933, 23:10

takav prijatelj mu i ne triba

Dr_Revenue Day 1,932, 17:41

Comment deleted

klop123
klop123 Day 1,932, 19:14

o7

Fabrice Axe
Fabrice Axe Day 1,932, 21:05

voted 0/

BorKan
BorKan Day 1,933, 23:55

Vote

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,933, 01:57

Nedopustiva je razina ne-informiranosti građana u ovom mandatu ! ovo je prvi put da je igdje išta napisano o pregovorima sa Asgardom - toliko o tome da se narod pita ...

puno sam više očekivao od Borkana 😢

Atea
Atea Day 1,933, 02:53

Glas. Ti si bar nesto radio :😁

Salim se.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,933, 03:17

"Rumunjska, Grčka, Turska
Naša tri važna saveznika s kojima smo ovaj mjesec uspjeli poboljšati odnose i početi dogovaranja."

Verovatno zato Rumuni jedva čekaju da im kažemo da prihvatamo MPP, a Grci hrle ka NAP-u s nama, po uzoru na onaj sa Rumunima.

draz2112
draz2112 Day 1,933, 03:18

o7 vote

gladnitajkun
gladnitajkun Day 1,933, 04:06

o7

Alexander of Babylon
Alexander of Babylon Day 1,933, 04:27

lol nes ti saveza . oce nam ti sjevernjaci vratit orginalne regije? XD

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,933, 06:33

ko i ti pare

Lacky Luke
Lacky Luke Day 1,933, 06:40

samo se ti ne javljaj chiteru

Alexander of Babylon
Alexander of Babylon Day 1,934, 13:11

bre mrs u pm

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,933, 06:22

o7

Lacky Luke
Lacky Luke Day 1,933, 06:43

Imam pitanje u vezi ovog:
- joint blacklisting of cheaters and fraudsters, and taking responisbilities for acts of immigrants in other member countries.
Koje su to mjere zamisljene i kakva je odgovornost maticne zemlje za postupke svojih gradjana u drugim zemljama

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,933, 07:32

Hvala na pitanju. Taj mehanizam sporazuma ima dva značenja; jedan je, kad već liberaliziramo dobivanje CS-ova od svih 5 zemalja, onda se zaštitimo od prevaranata i ostalih time što podjelimo igrače s crnih lista svih zemalja pacta kojima neće bit omogućeno dobivanje CS ni jedno od ostalih 4 zemlje. Drugo značenje je osiguravanje mali zemalja pacta (kao što je Norveška) da ni jedan egrađanin ili skupina ostalih zemalja membera neće zloupotrijebiti liberalizaciju CS politike, grupnim ili individualnim seljenjem, pokušajima TO-a ili pokušaji uplitanja u političke strukture tih zemalja.

Sebatay
Sebatay Day 1,933, 07:05

o7

OverRude Day 1,933, 07:06

Comment deleted

tuPole Jr
tuPole Jr Day 1,933, 07:09

cCc Croatia cCc

Léon Reno
Léon Reno Day 1,933, 07:33

No more EDEN?

KOSOVA Batoa
KOSOVA Batoa Day 1,933, 07:41

to Croats o7

Roman Legionnaire
Roman Legionnaire Day 1,933, 07:42

Looking forward to our cooperation!
HAIL VALKYRIE PACT
Hail Canada
Hail Finland
Hail Norway
Hail Sweden
Hail Croatia

john_rambo
john_rambo Day 1,933, 08:27

o7

Chirika
Chirika Day 1,933, 09:27

prvo na engleskom pa onda na Hrvatskom, pa jbt faila

Mate Lula
Mate Lula Day 1,933, 10:08

Svaka cast

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.