[MO] : Monetary Market

Day 1,191, 14:34 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo obrazovanja RH


Glasnik Min. Obrazovanja, 23.veljače.2011. (Day 1,191 of the New World)

Dragi igrači u ovom broju Ministarstvo Obrazovanja vam donosi opsežan tutorijal o Monetary Marketu s ciljem da vam olakša isto ili malo poboljša već stečeno zanje.
Dvije vrlo važne napomene prije početka:na MM možete kad dođete do levela 15 i ako ste kreirali svoj PIN imajte ga uvijek kad idete na MM jer bez njega nemožete koristit MM.1.Osnovne funkcije Monetary Marketa

Prva i najosnovnija namjena MM-a je mjenjanje golda u neku valutu ili obratno ali također možete i sami stavljat svoju ponudu kako bi netko kupio od vas.
Sljedeća slika prikazuje osnovnu stranicu Monetary Marketa.1. Ono što kupujemo na MM u ovom slučaju GOLD (klikom na strelicu ispod oznake za gold možete odabrat valutu koju želite kupit...)
2. Ono s čim kupujemo u ovom slučaju HRK(klikom na strelicu ispod HRK možete odabrat valutu kojom želite kupit...)
3. Postavljanje vlastite ponude na MM
4. Prikaz svih postavljenih ponuda na MM s vaše strane
5. Vaše stanje golda na računu
6. Vaše stanje aktualne valute na računu
Ovakav način je najjednostavniji način kupnje na MM pogotovo ako ste u žurbi i nemate vremena čekat da se valuta ili gold koji ste stavili na market proda.
No ako imate vremena, a želite ipak malo bolje proći, stavite svoju monetu na prodaju. To je vrlo jednostavno, ako želite prodati valutu npr. HRK klikniti na opciju Post new offer na rednom broju 3. s prethodne slike (također bi bilo dobro da u novom tabu otvorite početni izbornik MM-a ka na slici gore kako bi vidjeli po kojoj cijeni ostali građani/tvrtke nude tu valutu).1. Valuta koju želite prodat na MM-u
2. Po kojoj cijeni želite prodat navedenu valutu
Nakon što postavite vlastitu ponudu na Monetary Market možete ju pratit,izmjenjivat po potrebi (ovisno o kretanju na MM) ili obrisat.Vlastite ponude možete pratit klikom na Show all offers.2.Kako zaraditi na Monetary Marketu

Nakon uvoda u osnove Monetary Marketa nastavljamo i s mogučnošću zarade na istom (ne upuštajte se u ovo ako niste dobro proučili prvi dio).
Prvo što morate imat je određena suma golda uzet ćemo kao primjer 50 G.Otvorite za početak početnu stranicu Monetary marketa kao na slici ispod da vidite kolike su ponude za prodaju golda.U drugom tabu otvorite opet isto ali zamjenite Gold i HRK kako bi mogli vidjeti kolike su ponude za otkup golda.Kao što vidite na slici iznad postoji ponuda 669.99 HRK 1 HRK = 0.013 GOLD te nam to govori da je 1HRK=0.13 GOLD,ovo nam ne govori previše pa ćemo napravit izračun koliko košta 1 GOLD s ove stranice.Dakle 1 GOLD ćemo podijelit sa vrijednošću HRK naspram GOLD-a 0.013 te dolazimo do rezultata 76.9 (vrijednost valute koju ćete prodavati nakon što prodate golde) te sad dobiveni rezultat uspoređujemo sa drugom stranicom (slika 1) koja nam pokazuje da gold tamo vrijedi 79 HRK (vrijednost po kojoj ćete vi prodati golde) što na kraju čini razliku od 2.1 HRK a kad to pomnožimo sa 50 uloženih golda dolazimo do brojke 105 HRK ili 1.23 golda moguće zarade.
Ovo je bio samo primjer te treba vrlo dobro pripaziti da se valuta ne kreće prema inflaciji a to možete znati tako da provjerite jeli valuta na stranici gdje otkupljujete gold blizu granice poskupljenja zbog veće potražnje za goldom.Takve ćete situacije najčešće sresti u državama s malom populacijom i malim brojem ponuđača golda te zbog opće male potražnje za tom monetom.
Također možete sve svoje ponude mijenjati u stranici za prikaz osobnih ponuda ali u razmaku od najmanje 5 minuta zato pazite dobro kakvu ponudu sastavljate jer samo jedna greška u broju ili točki može dovesti do neželjenih posljedica.
3.Izvlačenje novca iz firme preko Monetary marketa


Ako u svojem vlasništvu posjedujete firmu ili više njih sigurno ćete doć u situaciju da izvadite novac koji se nalazi u vašoj firmi.Ovo možete učinit na 2 načina.1. način zahtjeva svega nekoliko klikova.U prvo podcrtano prazno polje upisujemo željeni iznos koji želimo izvuć sa računa firme te klikom na tipku Collect automatski prebacujemo upisani iznos s računa firme na račun na kojem se nalazi firma uz napomenu da određen postotak odlazi na račun države u obliku poreza.
Drugi i u večini slučajeva korišten način je izvlačenje novca preko Monetary marketa.
-prvo i osnovno otvorite početnu stranicu MM-a te odaberite opciju Post new offer-sljedeći korak nakon što kliknete Post je pričekat par minuta da se vaša ponuda pojavi na listi ponuda te pronađite svoju ponudu sa liste-nakon što uspješno kupite vlastitu ponudu dobit ćete obavjest da je vaša ponuda uspješno kupljena
Nadamo se da smo vam ovim tutorijalom malo približili svrhu Monetary marketa te da su vam neke stvari jasnije.Savjetujemo svima pretplatu na sve državne novine

Novim igračima savjetujemo pročitati i dobro proučiti

Tutorijal za početnike
Vojni tutorijal
Tutorijal o tvrtkama
Tutorijal za seljenje
Upute za Mibbit i Chatzilla

Vaš ministar obrazovanja,Toppnik