[MO]: Kako doci na irc kanale? Upute za Mibbit i Chatzilla

Day 1,161, 09:12 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo obrazovanja RH

Glasnik Min. Obrazovanja, 24. siječanj.2011. (Day 1,161 of the New World)


Ako želite postati pravi aktivni igrač eRepublik-a pravo mjesto za vas su irc kanali gdje se ljudi druže, pomažu međusobno, uče jedni od drugih, upoznaju se, a i tamo možete saznati o svim važnim događanjima u eSvijetu i eHrvatskoj. Naučite “spamati i trolati” družeći se sa istinskim igračima eRepublika na irc kanalima jer tu je pravi užitak ove igre.

Na jednom od irc kanala koji se zove #e-skola svim novim igračima su na raspolaganju mentori i drugi iskusni igrači. Tamo uvijek možete dobiti pomoć ili će vas oni uputiti na irc kanal koji vam treba.Na irc kanal eskole možete pristupiti preko Mibbit-a klikom na ovaj link #e-skola

Prvo će vam se pojaviti loadanje i potrajati neko vrijeme kada se prvi puta spajate. Budite strpljivi.Kada vam se otvori mibbit, kliknete na GO za ulazak na kanal e-skoleTek kad vam se otvori slijedeci ekran, stigli ste na kanal e-skolaZa upute kako promijeniti, registrirati vaš nick i identificirati se proučite dalje u tekstu točku 6. i 7. ovog Tutorijala.Meni je osobno mnogo jednostavniji i ugodniji način za pristup kanalima i chatanje preko ChatZilla-e budući da koristim Mozilla Firefox. ChatZilla je službeni add-on za Firefox koji možete skinuti OVDJE, Samo pratite upute te nakon instaliranja ugasite Firefox i ponovno ga pokrenite.

UPUTE ZA PODEŠAVANJE

1. Nakon što ste instalirali ChatZillu i ponovno pokrenuli Firefox, upalite ChatZilla (tools ili alati ako koristiti Hr inačicu Firefoxa / ChatZilla)

2. Spajanje na server Rizon [ /server irc.rizon.net ]

3. Podesite da vam se automatski spaja na Rizon server kad upalite ChatZilla.
Desni klik na irc.rizon.net i odaberite opciju Open This Network at Startup

4. Spajanje na kanal [ /join #e-skola ]

5. Podesite da vam se automatski spaja na kanal kad upalite ChatZilla.
Desni klik na #e-skola i odaberite opciju Open This Channel at Startup

6. Podešavanje nicka.
Uvijek stavite svoj eRepublik nick [ /nick TvojeRepNick]

7. Registracija nicka.
Registracijom ste zaštitili svoj nick i nitko osim vas ga ne moze koristiti [ /ns REGISTER TvojPASS TvojEMAIL]Pod password stavite neku vašu lozinku s kojom ćete se indentificirati na serveru. E-mail obavezno stavite onaj koji koristite, jer će vam doći lozinka koja vam je potrebna za završiti registraciju vašeg nicka. Ta lozinka se zove auth.code.
Kada vam na e-mail dođe lozinka (auth.code), vratite se nazad u ChatZilla i upišete /ns CONFIRM auth.code8. Podešavanje automatske identifikacije.
Identificirati se možete preko naredbe /ns IDENTIFY password i to morate raditi svaki put kada se spojite na irc.
Da bi izbjegli stalno ponavljanje, ChatZilla to može raditi umjesto vas.

Otiđite na ChatZilla / PreferencesKlik na irc.rizon.net, klik na LISTS, klik na ADD, unesite naredbu, OK, klik na APPLY. Naredba se unosi bez kose crte "/" . Pogledajte sliku pa će vam biti jasnije.Nakon ovoga, čim pokrenete ChatZilla, spajate se na kanal sa identificiranim nickom. Dakle, dovoljan vam je samo jedan klik, a sve dalje je uživanje.Savjetujemo svima pretplatu na sve državne novine

Ministarstvo obrane
Ministarstvo obrazovanja
Ministarstvo informiranja
Ministarstvo ekonomije
Predsjednik eHrvatskeNovim igračima savjetujemo pročitati i dobro proučiti
Za početnike
Tutorijal vojnog modula
Tutorijal o tvrtkama

Nenya, mentor