Ambient on/off

Join the new world

 

[MK] Román NAP

Day 1,919, 06:37 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Tisztelt eMagyar Honfitársaim!

Bár a címből sok mindent leszűrhetnek a kedves olvasók, mégis egy rövid magyarázattal kezdeném, hogy miért is van szükség arra, amit majd alább olvashattok.

Szóval tegnap késő este, már-már éjszakainak mondható órában leültünk a román féllel tárgyalni. Az apropója az volt a dolognak, hogy ugyebár eltöröltük őket tegnapelőtt és így a közvetlen háború lezárult. Az NE-t ugyan beadtam, de szavazattartást kértem pontosan a tárgyalás miatt.

Végül mára sikerült megegyeznünk abban, hogy sem mi, sem ők nem nyitjuk újra a háborút, azaz lényegében megköttetett a NAP. Ezt egy rövid délutáni megbeszélés után írásba is foglaltuk, melyet román elnök-kollégámmal alá is írtunk.

De kicsit nézzük meg az okokat, mielőtt magát a szerződést ismertetném. A ciklusom első fele csak és kizárólag a románok elleni harcról szólt. Ennek érdekében mozgósítottunk mindent, ami csak tőlem és a kormányomtól tellett. Szerveztünk éjjel-nappal, szövetségeseket hívtunk RW-be segíteni (holott ez nem nagyon szokás a TWO szövetségen belül), osztottunk, ha kellett, percenként cserélgettük a CoD-ot, ha épp arra volt szükség. Meg is lett az eredménye: eltöröltük Romániát! A lelkesedés azonban érezhetően alábbhagyott, ami jól látszott az utóbbi két RW-n, amiket viszonylag simán elbuktunk, pedig még szóba sem került akkor a NAP, sőt ha jól emlékszem, mindkettőt maximális prioritással látta el a HM-csapat.

Egy valamit be kell látni. A románok és az ukránok együtt erősebbek nálunk. Ezt puszta matematikával is igazolni lehet, hiszen a két nép együttesen nagyjából 9-11 ezres lélekszámával szemben mi csak egy 5-6 ezer közötti populációt tudunk kiállítani, azaz nagyjából kétszeres túlerőben vannak. Ezt különféle módszerekkel ellensúlyozni tudjuk, mint például a jó sebzéselosztás, osztások, magasabb prioritás, több zsold, vett sebzés, vagy a szövetségesek behívása, esetleg a tartalékok elégetése személyi szinten. Ezek azonban nem adnak fenntartható sebzést. Ezek hatására, mind az egyéni, mind az állami tartalékok apadnak és előbb utóbb elfogynak. Sajnos a rossz gazdasági helyzet miatt az adóbevételek már az állami alaptevékenységet sem fedezi napi szinten, ami azt jelenti, hogy sokszor a tartalékokból került felhasználásra az utóbbi hónapok nagy csatái során. Ezért is volt szükség a zsoldreformra, amelyet Cobretti alelnök úr ismertetett tegnap este az MU commanderekkel.

A másik kérdés a bónuszok, vagy izgalmas háború kérdése. Bebizonyított tény, hogy egyszerre bónuszokat őrizni és komoly háborúkat vívni egy ország sem tud hosszútávon. Nekünk az utóbbi két hétben sikerült, hiszen egy bónuszt sem vesztettünk el, miközben eltöröltük a románokat, de mindezt csak a fentebb említett fent nem tartható eszközökkel értük el és kezdünk kimerülni. Mindenki számára világos, hogy hamarosan eljön az a pillanat, amikor kényszerűségből vagy a románokkal vagy az ukránokkal ki kellett volna egyezni. Nos, az ukránokkal nyilván nem fogunk, hiszen négy teljesen simán tartható bónuszt szerzünk belőlük, míg a románokból maximum 3 bónuszt lehet szerezni és folyamatosan kemény háború árán, csak és kizárólag szövetséges segítségre alapozva. Márpedig a szövik is megunják egy idő után, hogy minden nap ugyanazokat a csatákat kell ütni. Aki nem érzi ezt át, az nézzen magába és gondolja végig, ő hányszor ment mondjuk a spanyolokhoz RW-be segíteni.

Szóval úgy döntöttem, hogy az elnökségem minden szempontból kettős lesz. Első felében megadtam a román háborút és a jetik eltörlését azoknak, akiknek ez okozza a játékélményt, majd a második felében azoknak kívánok kedvezni, akik unják a szokásos határtologatást. Kérem mindkét felet, hogy viseltessen megértéssel a másik fél játékigényei iránt!
A kettősség megmutatkozik a szövetség felé viszonyulásban is. Az első felében mi kaptunk segítséget mindenhez, innentől kezdve, ha nem jön közbe semmi, akkor mi adunk segítséget.

No de álljon itt a NAP eredeti szövege:

Non-Agression Pact between Romania and Hungary

1. This agreement will be published as soon as the participated country presidents sign it.
2. The NAP is valid from the signing to the 6th of March, 2013. 06-00 erep time (15-00 CET).
3. During the NAP:
- Hungary and Romania don’t accept Natural Enemy proposal against the other country.
- Hungary and Romania don’t declare war on each other.
- Romania get back all of its core regions via resistance wars (RW). Hungary don’t put priority, don’t buy damage and don’t give supplies for this RWs.
4. The agreement can be extended until the 6th of April, with the common will of the newly elected country presidents. In the first days of the next presidental term, a meeting should be called about the questions of extending.CP of Romania
MermaidPrincess
CP of Hungary
Istencsaszar


Utóirat: az NE-t kérem leszavazni a tisztelt kongresszusi tagoknak!
Utóirat2: a magyar szöveg perceken belül nyilvános lesz egy másik lapszámban
 

Comments

eMagyar Kormany
eMagyar Kormany Day 1,919, 06:38

Signed. Istencsaszar, CP of Hungary

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,919, 06:39

Istencsaszar of Hungary is enough 😃

DivineLard
DivineLard Day 1,920, 00:12

az hupi

felsobanyai
felsobanyai Day 1,919, 12:30

ICS: remélem van olyan titkos záradék, mely szerint a románok, frissen összeharácsolt 1.1 Millió cc-t bevetve megnyitják nekünk az utat egészen Hellokittiig és a teljes román hadsereg melettünk üt az elfoglalásakor. Mert ha nem, ez baromi nagy bukta. Megnyertük a háborút, de a békét elvesztettük.

kUk0R!cA jAn0s Day 1,919, 14:56

Comment deleted

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,919, 14:59

Ezek után szeretnék minden ICS-t támogató szavazóhoz egy kérdéssel fordúlni! Erre szavaztatok? A pártok elnökei! Ezt akartátok?

IstenPallosa
IstenPallosa Day 1,920, 12:13

Tisztelt Istencsászár ajánlanám figyelmedbe az alábbi pár sort


„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában:
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.”

Köszönettel Pallos

IstenPallosa
IstenPallosa Day 1,920, 12:14

Bocs kifelejtettem benned nem hiszek.

Norbesz16 Day 1,921, 05:55

Comment deleted

Bojan Figaro
Bojan Figaro Day 1,922, 04:09

románok rosszabb nők!))

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,919, 06:39

NAPmaxxx

Eheslo Day 1,919, 10:27

Comment deleted

Eheslo Day 1,919, 10:28

Comment deleted

Ostenburg Moravek Gyula Day 1,919, 06:41

Comment deleted

Eheslo Day 1,919, 10:28

Comment deleted

Bgabor Day 1,919, 06:44

Comment deleted

ThomasT
ThomasT Day 1,919, 06:48

csak 30 csokim 8 rakétám ment erdélybe... na mind1

Bgabor
Bgabor Day 1,919, 11:07

Ugyan miért lett törölve a hozzászólásom :'(

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,919, 06:45

nah végre egy normális tiszta írás

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,919, 06:52

magyarul nap szöveg lesz?

romanian spy
romanian spy Day 1,919, 06:50

a dolog jó oldalát nézve: legyünk hálásak, hogy ez az anyagias román elnök(nő?) nem vette bele a szövegbe, hogy az rw indítás költségeit a magyar fél téríti.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,919, 06:56

Hat ez nem tudom kinek van karara RS... aki inditja kap egy medalt meg 5 goldot.

romanian spy
romanian spy Day 1,919, 07:10

arra próbáltam célozni, hogy a legyőzöttől - pláne, ha beletapossák a földbe - szokás valami sarcot, gesztust, akármit kérni, akár szimbolikusat is. más nevében nem tudok nyilatkozni, de bennem a 4. pont után ott maradt, hogy ennyi?

legalább egy székely zászlót felvetethettetek volna a román elnökkel.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,919, 07:30

En NAPot se kotottem volna, es mivel olvastad az elozo cikkem nagyon jol ismered a velemenyem a dologgal kapcsolatban.

G House
G House Day 1,919, 06:52

Éhesló már fogalmaz...

Eheslo Day 1,919, 10:28

Comment deleted

Honved2010
Honved2010 Day 1,919, 11:57

Sajnos most +1 neki

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,919, 06:57

Aki ezek után sem érti meg a miérteket, az nem is akarja.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,919, 06:59

unualibro Day 1,919, 06:45
Report hahaha! Rolling on the floor laughing.

Another NAP that will be disrespected by attacking Hungary when they Turks will be back on the map? C'mon, bring back the dignity to Romanians and set a new direction in foreign politics!

Joz76
Joz76 Day 1,919, 11:14

Pedig meg akarom érteni? Mit nyertünk a NAP-pal? Mert ha nincs nyereseég, minek kellett megkötni? Legalább mondtad volna azt, hogy berezeltünk attól, hogy megint határosak vagyunk a törökökkel. Ők viszont simán nyertek rajta, hisz "ellenállás nélkül" visszakapják az eredeti területeiket, és azzal jó sok bónuszt.

cone a hun
cone a hun Day 1,919, 11:19

Így ismeretlenül, miért nem takarodsz a picsába? Mennyi ember játékát baszod szét? Komolyan mondom, így felesleges "császárkodnod", foglalj el egy kis szigetet a világ túlsó oldalán és ott nap-olj. Gondolkozz abban öreg, hogy rajtad és pár haverodon kívül játsszuk még pár ezren ezt a játékot, akik hánynak az ilyen jellegű árulásaidtól.


Üdv, cone

SzuperPandamaci
SzuperPandamaci Day 1,919, 11:37

Itt nem a miérttel van a baj, nem érted..? Azzal, hogy INGYEN vissza adunk mindent, amiért 2 hétig küzdöttünk. EZT nem érti senki, MIÉRT van az, hogy az elmult fél évben ha a románok szarul álltak, jött az elnök 1 kiváló 5lettel, adjunk nekik mindent vissza ingyen! JÓ nem lehet tartani őket, de könyörgöm bár régiónként valamennyit fizetnének vagy valami, hogy lehet az hogy a románok segge a fontosabb mint a saját eOrszágotok sorsa, nem vágjátok, hogy ezek miatt hagyják abba a játékot? Ezek miatt mennek külföldre, oda, ahol 30 ezüst pénzért nem adják el a hazájukat a seggnyaló vezetőségek..? Szégyen és gyalázat, ránk nézve, az országra nézve és a TWO-ra nézve is. Csodálom, hogy ezek után még megtűrnek bennünket köztük!

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,920, 03:05

ez a nap ilyen formában megalázó és értelmetlen.

Bugyi Jolan
Bugyi Jolan Day 1,921, 01:43

Mi értjük a miérteket csak nem tudja a gyomrunk bevenni!

Pety
Pety Day 1,919, 06:59

és milyen szankcio van, ha megszegik? vagy mi mit nyerünk ezzel? mert látszolag ök vert helyzetböl ujra talpra állnak, mi meg csak nyugalmat kapunk

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,919, 06:59

nem nyerunk semmit es nincs szankcio sem, de cserebe lesz par RH medal

FlaMi
FlaMi Day 1,919, 07:59

RH medál? Ne nevettess! Ha minden régiónál magyarok indítják az RW-t és mind egyből vissza is lesz adva, akkor kemény 28000 cc lesz a haszon, ami kötve hiszem, hogy fedezné a háborúba vetett kiadásokat. Felteszem nem a kormánytagok fognak majd mutyizni és a scriptesek, igaz?!

FlaMi
FlaMi Day 1,919, 08:00

Most olvasom, hogy te sem értesz egyet a NAP-al, ebben az esetben a kérdést nem neked szegezem Ernst, hanem azoknak akik megkötötték.

vasmegye
vasmegye Day 1,919, 08:49

Volt már háború profittal? Jah igen, egy volt, a magyar-brit swap.

FlaMi
FlaMi Day 1,919, 09:43

Nem feltétlen profitra gondoltam, csak szerintem nagyon sokan vannak úgy, hogy elverték mindenüket, vagy a tartalékuk nagy részét, hogy tartsuk a területüket, 5 perc múlva meg jön a közlöny, hogy hurrá, adhatunk mindent ingyen vissza.

vasmegye
vasmegye Day 1,919, 09:49

Ilyen típusú emberből kettő van, az egyik még vesz a héten aranyat, a másik a kövi fél évben csak DOt fog ütni.

vasmegye
vasmegye Day 1,919, 09:51

a hurrá kaphatnak mindent vissza ingyenre meg annyit h adminok nem garantálják a NAPokat.

Hun Carpathia
Hun Carpathia Day 1,919, 12:23

Ráadásul az is bosszantó, hogy még előzménye sincs a bejelentett és megköttetett NAP-nak. Az, hogy tárgyalunk az ellenséggel, már nem tartozik az alja helótákra, mert még fellázadnának igaz?
Itt így működik: eltitkoljuk hogy egyezkedünk, bejelentjük hogy megkötöttük, pofátokat befogjátok, az a jó amit mi csinálunk, az sz@r amit ti gondoltok.

moker
moker Day 1,919, 07:04

Úgyis megszegik majd valami álindokkal amikor valamelyik idióta náluk úgy gondolja hogy illik a politikájába.

Kartalfi Borsa
Kartalfi Borsa Day 1,919, 07:07

Mi lenne ha Erdelyt megtartanank? Megiscsak pottyanjon valami...

FureszOszkar
FureszOszkar Day 1,919, 07:08

Persze hogy megszegik, eddig is megszegték..... nem is értem miért hiszünk nekik el bármit is...

sir_Kern
sir_Kern Day 1,919, 07:10

És Éheslónak igaza volt:D

Eheslo Day 1,919, 10:29

Comment deleted

1224333
1224333 Day 1,920, 09:17

a NAP apropoja: ImpICS http://www.erepublik.com/en/main/law/Hungary/123804

Kisnagyapo
Kisnagyapo Day 1,919, 07:12

Megértem, ha véget akarunk vetni a ping-pongnak. A módszerrel azonban nem.

Lehet én várok túl sokat, de elolvasva a NAP szövegét, ez egy egyszerű szerződés arról, hogy visszaadjuk a román területeket, nem támadjuk egymást, és meddig tart/tarthat a tűzszünet.
Szerintem ez a szerződés teszi igazán veszteségessé a hadjáratot, ha CSAK az anyagi szempontokat nézzük.

Ha ennyi pénz, idő és energia belement a kampányba, és GYŐZTÜNK, akkor nem ésszerű a vesztesekkel egyenrangú feltételekkel kilépni a háborúból.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.