Ambient on/off

Join the new world

 

[MK] Helyzetjelentés

Day 1,885, 06:15 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Tisztelt eMagyar Állampolgárok!

Az elmúlt napokban sajnos állóháború alakult ki a románokkal. Ők rendszeresen hozták eddig a felkeléseiket, mi pedig megtartottuk a kezdeményezést és nyertük a közvetlen csatákat. A lengyelek viszont, köszönhetően annak, hogy a románok velünk foglalkoznak, folyamatosan foglalják el egyik területet a másik után, valamint a felkeléseiket is simán hozzák, lévén a román haderő inkább minket boldogít.
Szerintem nem volt jó ötlet a közvetlen csatát elhalasztani tegnap az RW megvédése érdekében, de ez egy magánvélemény. A felkelések kivédésére ráment ugyanis még két újabb ukrán terület, ráadásul eredménytelen is volt. Sajnos ez annak köszönhető, hogy mi nagyjából egálban vagyunk a románokkal sebzést tekintve, de erre rájönnek még az ukránok, akikkel már az ő oldalukra billen a mérleg nyelve.

Éppen ezért a közeljövőben új prioritások kerülnek megállapításra. Mivel egy-két napon belül lehet NE-t váltani, rá fogjuk tenni az ukránokra, illetve megkérjük lengyel barátainkat, hogy szabadítsák fel Galíciát, amelyet elfoglalunk és így előbb-utóbb helyre tudjuk állítani az ukrán bónuszokat. A fehérorosz szarvas visszavételéről is folynak a tárgyalások, de jelenleg nem aktuális a dolog, mert egyrészt NE-t kéne adnunk rájuk, másrészt ezzel kiütnénk a spanyol és lengyel MPP-nket, ami jól jöhet mind az ukránok, mind a románok ellen. Így ez a kérdés csúszni fog az említett két front lezárásáig. Annyiban kárpótolhatjuk magunkat, ha néha, egy-egy napra elfoglaljuk Máramarost a románoktól, ami szintén szarvas bónuszt ad.

Az elsődleges prioritás az ukránok kongresszusának eltörlése lesz. Hosszútávon az ő területeikből reméljük a bónuszokat megszerezni, ami megköveteli azt, hogy folyamatosan elnyomva tartsuk őket. Nem szabad tehát engedni, hogy kongresszushoz, és ezáltal pénzhez jussanak.

A másodlagos prioritás a románok elleni kezdeményezés megtartása lesz. A felkeléseket nem fogjuk annyira ütni, mint eddig, mert taktikailag egyszerűen nem éri meg. Hatványozottan igaz lesz ez arra az esetre, ha sikerül helyreállítani az ukrán bónuszokat, ugyanis azok védelme mindenképpen elsőbbséget kell, hogy élvezzen az amúgy is nagyon nehezen védhető román RW-kkel szemben. Természetesen a lengyelekkel folyamatosan egyeztetni fogunk a továbbiakban is a háború menetéről. Nem kizárt, hogy el tudjuk törölni keleti szomszédainkat. Ehhez azonban nyerni kéne Dobrogeát. Ma mindenki ezt üsse csak, amíg meg nem nyerjük! Utána lehet koncentrálni a többi csatára.

Ha van rá mód, természetesen megpróbálkozhatunk a románok kongresszusának eltörlésével is. Ez azonban csak harmadlagos prioritás.

A románok egyébként megkerestek minket különféle békeajánlatokkal, de egyelőre eredménytelenek voltak a tárgyalások. A lényeg az, hogy a románok a NAP-ot csak akkor akarják megkötni, ha mi cserébe kijáratot biztosítunk nekik a ruszkikhoz, lehetőleg a saját régióinkon keresztül, egy trainingwar keretében. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az éles háború minősülne át előre meghatározott eredményekkel vívott edzőháborúvá, aminek keretén belül kiengednénk őket Oroszország felé, majd a régiók természetesen visszakerülnének hozzánk.

Ez még így önmagában nem is hangzana rosszul, mert megszabadulhatnánk egy kellemetlenkedő szomszédtól, aki ráadásul egy félig még proEDEN országot támadna meg, egy eddig ismeretlen célból, csakhogy a hadi helyzet közben eléggé megnehezítette a dolgokat. Egyrészt, elvesztettük Tauridát az ukránok ellen. Ez még nem is olyan nagy gond, mert vissza lehet venni bármikor. A fő probléma, hogy az orosz-bolgár edzőháború során, amelynek fő célja a bolgár főváros áthelyezése volt (Szaúd-Arábiába), a bolgárok elfoglalták a Tauridával határos North Caucasus régiót. Azaz, magyarul mondva, elzárták a románok útját.

Az nyílt titok, hogy a jetik keletre szándékoznak menni. Az oroszok is tudják már ezt régóta. Éppen ezért, illetve a tőlünk való félelmükben hívták be a bolgárokat, akik elzárták a románok útját. Meggyőződésem, hogy Central Black Earth régiót is elfoglalják, ha arra van szükség a románok ketrecben tartásához. Sajnos az oroszok belátva a veszélyt, ami rájuk leselkedik, egyre inkább közelednek a CoT-hoz, főként a bolgárokhoz, ami végső soron a fentebb említett eseményekhez vezetett. Persze nem kizárt, hogy a bolgár kormány végül engedne a románok megkeresésének, amivel a helyzet meg is oldódna, de tudtommal eddig erre nem került sor.

Így azonban a kiengedés gyakorlatilag lehetetlenné és értelmetlenné vált, így a tárgyalások is lelassultak.

A szövetségünk abszolút támogat minket mindenben, így nem kell aggódni akkor sem, ha esetleg marad a román háború hosszútávon. Persze nem volna jó, ha újra kialakulna egy több hónapos pingpong, de értelmetlen NAP-okat nyilván nem fogunk megkötni, csakis olyat, amely nekünk megfelelő feltételeket tartalmaz.

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar
kommunikációs miniszter
 

Comments

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,885, 06:19

Én vagyok Mózes, te meg Áron.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,885, 06:31

Itt is felteszem a kérdésem:
Miért pont Dobrogea?
Üthettük volna Olteniat vagy Marost és akkor estére megint lenne egy plusz kaja bónuszunk.

Feltételezve, hogy nyerünk. Ha nem, akkor tényleg mindegy, és holnap kopogtatnak Szegednél a romik.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,885, 06:35

Gomboc Artur: a cikkben le van írva a válasz, csak nem így szó szerint kifejezve.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,885, 06:43

Elolvastam még egyszer.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem látom a választ.

Eheslo
Eheslo Day 1,885, 06:46

No a jetikkel megy a rotyogtatás ezerrel, nem is csoda ha egyetlen rw-t sem nyertetek ellenük. Gondolom ez is a bolt része és ott van leírva cikkben is, csak nem így szó szerint kifejezve.
No ennyit is értek.

disznocska
disznocska Day 1,885, 06:51

"A szövetségünk abszolút támogat minket mindenben"
a bolgárok azzal segítenek minket, hogy elhúznak a falloszba, és nem hogy beütnék a románokat, hanem inkább a ruszkikhoz futnak?
az oroszok meg ne most akarjanak CoT tagok lenni, amikor vissza kéne nekik adni a kis homelskaya-i szívességüket...

vasmegye
vasmegye Day 1,885, 07:30

Kajabónusz? Are you kidding me?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,885, 07:41

Gomboc:
" a jetik keletre szándékoznak menni." "a NAP-ot csak akkor akarják megkötni, ha mi cserébe kijáratot biztosítunk nekik a ruszkikhoz" "a kiengedés gyakorlatilag lehetetlenné és értelmetlenné vált" További adalék, hogyha nyerünk, akkor a legkeletibb román régió Oltenia lesz, amit meg valószínűleg beütnek a lengyelek.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,885, 07:48

És a lengyeleken keresztül könnyebben jutnának keletre?
Vagy, ha este egy bónuszt adó régiót ütünk be, és utána Dobrogeat?
Ha nyerünk is, holnap azt a régiót is felszabadítják (ezt te is elismerted gyakorlatilag a cikkedben). Ők nem lesznek rosszabb helyzetben, de nekünk holnap reggel biztos nem lesz plusz bónuszunk.

Szóval nem meggyőző. Ki találta ezt ki? Az elnök (tényleg él még?) ? Vagy többen?

MyNameWasIllegal_5963056
MyNameWasIllegal_5963056 Day 1,885, 07:49

a helyzetet nem kell jelenteni, mert csak a szokásos: az aljaelit eladja az országot a románoknak.

Toki Doki
Toki Doki Day 1,885, 08:14

Valaki bízik még a jetik egyetlen szavában is???

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,885, 08:16

2 aljaelites féreg meg 1 50filléres nem ér 1 forintot

Koppanyi Ferenc
Koppanyi Ferenc Day 1,885, 08:35

Jetibékerotyogtatást érzek a levegőben:D

Aba Agmad
Aba Agmad Day 1,885, 08:40

magánvélemény miért van egy közlönyben?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,885, 08:45

ez egy jogos kérdés Aba

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,885, 08:50

Igen Eheslo direkt feladjuk a felkeléseket, azért is osztottam rá tegnap elött éjjel 200-300 tankot zsebből kormanytagként. Kormanytagként azért tudnék ilyen jellegű rotyogtatasról és nem pazarolnám a tankjaim.
Szoros volt bár, de elbuktuk így is, nem volt pofám elkérni az államtól a tankot, mert bukunk és nem voltam rá megkérve hogy osztást tartsak.
Sajnos neked a rögeszméd hogy mi mindig rotyogtatunk : s
Tudom, én meg éjszakai zombi antimagyar vagyok : D

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,885, 09:57

jon meg a romanokra kamion

sorihun
sorihun Day 1,885, 10:41

nyihaha

Honved2010
Honved2010 Day 1,885, 10:55

és ha mindenki belép a Cotba akkor ki ellen harcolunk? vagy végre világbéke?

Eheslo
Eheslo Day 1,885, 12:28

éjjeli zombi: olvasd el a közlönyt is mielőtt hazudozol. A fönököd a főzombi ezt hazudja benne:
"... A románok egyébként megkerestek minket különféle békeajánlatokkal, de egyelőre eredménytelenek voltak a tárgyalások. ..." Szó szerint.
Értesz magyarul?
Tárgyalnak és csak a jeti eistenek, valamint a bérükön vett cenzor kápó gyika tudja miben alkudtak már meg és miben nem.
Ezek után döntsd el, hogy ez a hazugság, vagy az, amit te írtál.
Várom az eredményét, mire jutsz magaddal és a főzombival...

SzuperPandamaci
SzuperPandamaci Day 1,885, 12:28

én komolyan nem értem hogy ezek után hogy vagytok képesek bízni a románokban, hányszor kell hogy eláruljanak minket ahhoz hogy végre belássátok, hogy nincs értelme bármilyen tárgyalásoknak velük. Nem hiszem el, hogy a külügyesek csak erre képesek, hogy a románok seggét nyalják a következő NAP-al hónapról hónapra. Ütni kell őket, nem tárgyalni, azokkal akik akkor támadnak hátba minket mikor a legjobban fáj... Méghogy majd mi biztosítsunk nekik utat, ott vannak a lengyelek meg az ukránok menjenek rajtuk keresztül. Ja hogy ők nem állnak le velük tárgyalni..? Na ez a különbség!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,885, 12:39

Burany Arpad: ha félévenként csak egyszer szegik meg a NAP-ot, már megérte nekünk, mert ők az elmúlt fél évben be voltak zárva, nem volt csatájuk se, mi meg eltörölve tartottuk ukrajnát és a birtokoltuk a bónuszokat. Ha ugyanezt sikerül elérni a következő fél évre, majd ezután megszegik, azt mondom,hogy ide a papírt, már írom is alá.

kecalak
kecalak Day 1,885, 12:43

én a következő választáson leváltanám az egész kormányt 😃

Eheslo
Eheslo Day 1,885, 12:49

ics, tudom, hogy alig várod, hogy megállapodhass velük, de az elnökiig még van egy fél ciklus, addig a báboddal kell megalkudnod a jetik mellett.
Gondolom ha a jetik megparancsolják, akkor majd Szeged is megy nekik, mint nalaja idején ment, hogy elégedettek legyenek és a fékfarmok maradhassanak.
De minek rád magyar avatar, ha ennyire csíped őket?
Menj el hozzájuk és naponta harcolhatsz mellettük, ellenünk.

kinagbo
kinagbo Day 1,885, 14:26

Oroszok közelednek a bolgárokhoz és a CoT-hoz, ebből nem lehetne kiokoskodni egy olaj bónuszt?
Vagy ha tfh átjutnak keletre a jetik, akkor tőlik cserébe az olajat? (nyilván ha a fővárost is áthelyezik...)
Keleten vajon a kínai bónuszokra fáj a foguk vagy vmelyik szövetségesnek mennének neki?

SzuperPandamaci
SzuperPandamaci Day 1,885, 14:46

ICS: látod be voltak zárva és most meg nem birunk velük, tehát sok értelme nem volt bezárni őket, mi ültünk a bónuszokon, ők a saját területeiken mégis hozzák a miniket. Egy komoly bár 1 hónapig tartó eltörlés talán jobban sarkallná őket, h legközelebb ne szegjenek meg semmit! A hídverésről és az orosz útról pedig még annyit, hogy a törökök és irán ellen lengyel barátaink nagy segítsége lekéste az egész megmozdulást, talán most nem nekünk kellene a románok kijutásával foglalkozni hanem nekik. Rajtuk keresztül is nyitva az út. Így is szét van szabdalva az ország, talán először azt rakjuk össze és ha majd mi is ülünk a full bónuszon akkor TALÁN! lehet egyezkedni.

Goodbye erep
Goodbye erep Day 1,885, 15:30

Talán először le kellene számolni azzal az illuzióval, hogy nagyhatalom vagyunk. Komolyan mondom, egyesek olyanok, mint a csigazabálók, miszerint 2013 van, de rengetegen közülük még azt hiszik, hogy 1813, és Napóleon korában élünk.
Tessék megnézni, mennyi a lakosságunk és az ütőerőnk, nem 2009 vagy 2010 van basszus.

Szóval lehet itt álmodozni, meg hangemberkedni, hogy jaj tartsuk a románokat hónapokig megszállás alatt, csak éppen annyi realitása van, mint IRL Trianon felülvizsgálatának pl.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,885, 18:12

Na most szépen sorjában: nem tudom ki tette fel, de aki a következő válaszokra volt kíváncsi, az tudni fogja, hogy az ő kérdésére megy.
- igen, az oroszoktól próbálunk olajat szerezni. volt már ott is tárgyalás a napokban, ha jól tudom. eddig a pillanatig még nem értesültem az eredményéről, de amint lesz konkrét info, már írom is meg közlönyben
- meg van írva a cikkben is, hogy a románok kiengedése legalább addig lekerült a napirendről, amíg világos helyzet nem teremtődik, vagy jobb feltételeket nem kínálnak
- látható a térképre nézve, hogy a románok eltörlése folyamatban van, holnap reggelre lesz két régiójuk, tehát kis szerencsével estére már el is törölhetjük őket.
- a cot és a two vezetői már kezdeményeztek egymással tárgyalásokat arról, hogy ne vegyenek be boldog, boldogtalant, mert ez előbb utóbb oda vezet, hogy mindenki beáll egyik vagy másik szövetségbe és akkor egymás ellen fordul a kettő, ami kiszámíthatatlan világrendhez vezethet, ami igazából senkinek sem az érdeke (persze a játék fejlesztőin kívül)
- a románok az RW-ket hozzák, a közvetlen csatát nem, ennek oka megtalálható a cikkben

torres1992
torres1992 Day 1,886, 23:03

én így engedném ki a románokat:
1. ők hagyják, hogy eltöröljük őket, így mindkét félnek leesik az NE.
2. ők felszabadítják dobrogeát, visszakerülve így a térképre
3. mi felszabadítjuk bassarabia, taurida, zaporochia és donbas régiókat
4. a románok ne-t adnak az ukránokra, és a fenti 4 területen kivonulnak keletre.
5. a románok felszabadítják az általuk elfoglalt 4 területet, amint sikeresen nyerték az első csatájukat.

... és természetesen minden bajunk megoldódna: lenne kőolaj, búza, őzike, bassarabia-ból halacska, tauridából salétrom.

A román RW-ket meg táncsak el tudnánk úgy nyomni, hogy a románok 60-70%-a MPP-s csatáikon keresztül harcol.

Persze ez is csak egy vélemény.

telgarecede
telgarecede Day 1,886, 23:23

Ehesló, mi a szarért pofázol bele minden magyar ügybe Ausztriából?

Rains
Rains Day 1,886, 00:46

Akármilyen szar most, nem kötnék békét a romikkal, lévén ők rúgták fel pofátlanul az addig jól működő NAP-ot. Ahhoz nem volt gerincük, hogy azt mondják, nem hosszabbítjuk meg. Akkor egyék meg, amit főztek. Előbb-utóbb úgyis béke lesz, mert mind2 fél unja a banánt, na de ne így, hogy majd ők most megmondják, mit szeretnének.

Heidar
Heidar Day 1,886, 04:08

Egy felrúgott NAP után kötni még egyet? Az cak úgy elfogadható, ha a hazug oláhokraa nézve semmi pozitív nincs benne, szóba sem jöhet a kiengedés. Ha ilyenbe belementek személy szerint nagyot csalódok a vezetésben.

Recsek
Recsek Day 1,886, 05:46

nem sok tartás és büszkeség van bennünk...
a polákok mit szólnak az orosz közeledéshez?

disznocska
disznocska Day 1,886, 06:00

a bolgárokat meg kéne kérni, hogy ha már úgy sincs jobb dolguk, akkor indítsák már be a mozsárágyúkat az ukránok ellen még így, a választások előtt, mert így szopó lesz...

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,886, 06:05

a polákok nem foglalkoznak ezzel, nekik az oroszok már régóta nem főellenség,

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,886, 07:55

Kehes, mostanában csalódást keltően keveset zsidózol. Mi történt veled?

Eheslo
Eheslo Day 1,886, 10:41

Kevesebbet látom a redvás pofádat, ennyi.

koember
koember Day 1,886, 10:47

Gambit: Egy csúnya kór következtében leesett a fitymája.

Eheslo
Eheslo Day 1,886, 13:00

No megjött a hitközség. Vagytok még?

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,886, 14:13

Kehes, pedig én igyekszem elmondani mindenhol, hogy egy utolsó gennyes kis jetibérenc provokátor csicska szánalmas senki bohóc vagy, sajnálom, hogy nem futottál bele elégszer. 🙂

Most pedig rázzad tovább a sipkádat ügyesen!

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 23:56

@gambit, a jetikkel a haverjaid (ics.mobra, lazo, nalaja) kötögettek békéket nem én.
A haverjaid (a kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok) adott nekik 4 hete +20% fegyverbónuszt nem én, és ők ics éceszgéberségével rotyogtatnak a jetikkel sunyiban most is egy újabb mocskos békét, nem én.
Még egy apróság: a jetik bérén és a parancsaik szerint itt a gyika a kápó cenzorkodik, olyan véreskezű mocskok nyomdokán, mint droid és kuvik.
Tehát gennyes jetibérenc csicskákat köztük keresgélj.

Velük sosem volt gondod, és gondolom amikor felszabadítjátok a jetiket pár nap múlva, akkor sem lesz.
Rólam viszont itt pampogsz mindenféle marhaságot, mindezeket figyelmen kívül hagyva.
De sebaj, majd ha megint román avatart öltve harcoltok magyarok ellen, jetik oldalán én is ott leszek és eMagyarországért küzdök ellenetek sokadmagammal.
Ők emlékeznek rátok és nekem ennyi elég is.

Mitsou
Mitsou Day 1,887, 07:44

Valaki tudja itt a kormánytagokon kívül, hogy mit jelentenek a fejlécben szereplő rövidítések? : \

Teleki Kolos
Teleki Kolos Day 1,887, 13:02

A fejlécben szereplő rövidítések közül a mosa az izraeli titkosszolgálatot jelenti, csak helyesírási hibával került oda.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.