Ambient on/off

Join the new world

 

[MK] Elnöki beszámoló

Day 1,880, 06:59 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany
Üdvözletem!

Az utóbbi napokban rengeteg minden történt, amikről már szólt Közlöny, most mégis megint erről fogok írni. Először is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a megfelelő csatákban harcoltak. Azoknak akik goldot, csokit nem sajnálva belevertek mindent és azoknak is, akik a kajás körüket tolták bele; szép volt! Sajnos csak volt, hiszen egy heroikus küzdelemben alulmaradtunk a sok százmilliót tankoló Edennel szemben. Elmondhatom, hogy nagyon büszke vagyok eMagyarország teljesítményére. Ezenkívül szeretném megköszönni a HM munkatársainak az egész napos munkájukat, akik üttetek és hajnaltól késő estig osztották a tankokat a magyar és szövetséges katonáknak. Összesen 15432 tankot osztottak ki, ami nem kis meló, így teljes mértékben megérdemlik a dicséretet. Úgy gondolom, hogy mindent megettünk annak érdekében, hogy nyerjük a csatát. Elkeseredni nem szabad, hiszen ahogy a kedvenc idézetem is szól: “A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a bátorság az, ami továbbra is számít.”

Az egyetlen dolog, ami nagyon nem tetszett, bár már mondhatni megszokott jelenség. Ez pedig az, hogy sokaknak semmi nem jó az se ha ülünk a bónuszokon és az se, hogy hadjáratot folytatunk. Ráadásul minden vesztes csata után már az eltörlésünket vizionálják. Ezenkívül sok olyan hang volt, hogy miért nem a románok ellen harcolunk. Tessék most csak a románok ellen van egy csatánk, mégse látom hogy fölényesen hoznánk, sőt. Így tehát kérek mindenkit, hogy gondolkozzon el egy kicsit.

Hogy jó hír is legyen a végére, a tegnapi napon megtámadtak minket az ukránok, valamint később a románok is és egy ukrán felkelés is zajlott, ebből a két ukrán csatát hoztuk, valamint a románok ellen is nyerésre állunk Szegeden, aznoban itt mindenkire szükség hogy biztosan hozzuk így: Üsd a románt Szegeden!

Valamint még egy jó hír, főleg Éheslónak, itt az első heti elszámolás: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgCB1Kk13r5IdGZILXVhOXUwdEhaelFwX3Z1N19FUnc#gid=6

Tisztelettel: dnw599
eMagyarország elnöke
 

Comments

Credus
Credus Day 1,880, 07:00

first !!!

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,880, 07:00

unsub

Nouvion
Nouvion Day 1,880, 07:01

Jó, egy kicsit elgondolkoztam. tartott 0,0001 másodpercig. Utána?😃

vasmegye
vasmegye Day 1,880, 07:03

115 vote a top5ig.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,880, 07:07

Vote

MemphisHU
MemphisHU Day 1,880, 07:36

"mindent megettünk annak érdekében, hogy nyerjük a csatát" - Q7 tank, omnomnom

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,880, 07:45

vote

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,880, 07:52

a táblázatokat végigtanulmányoztam.

nagyon profi

le a kalappal a készítőnek, illetve annak, aki ezt sziszifuszi munkával töltögeti

példaértékű!

Galbeca
Galbeca Day 1,880, 07:59

bevétel nincs? 😃

Eheslo
Eheslo Day 1,880, 09:13

Az elszámolás jó dolog és pozitív, hogy ilyen zsúfolt és kemény héten is ment a könyvelés szemben az alelnököddel és annak elődjével, akik a mai napig nem adtak ki elszámolást a saját elnöki időszakukról.
Nem olyat mint te, semmilyent se.
Ha találkozol velük, szólhatnál nekik.

Ha a gm most, hogy csak 1 front maradt, ráér, utána kellene néznie a national orgoknak és a volt állami cégeknek is. Sok tolvajok kezére került, ideje lenne visszaszerezni őket, mert a közösségnek minden forint jól jönne.

Az elcsszett iráni buli nem a te sarad, hanem a sameszaidé és talán jobb lenne eltakarítani őket a következő előtt.
Mi vezetett ide, elgondolkodtál rajta?
1 A jetikkel kötött béke, amit a jetik - rossz szokásukhoz híven - akkor rúgtak fel, mikor 6 hét menekülés után öngyilkos törökverésre kapott kedvet az éceszgébered ics. A lengyelek ugyan már ekkorra belebuktak és egy héttel előtte még ő is ellenezte, de valami miatt - ezt sosem tudjuk meg mert notorius hazudozó - ez a 6 hétig tartó gyávaság öngyilkos őrületre váltott nála.

2 A jetik ekkor már a sameszaid jóvoltából 3. hete kaptak +20% fegyverbónuszt, ami - valljuk meg - nem kevés és a pengeélen táncoló iráni csatában akár sorsdöntő is lehetett.

3. A kétfrontos háborút és a bónuszokat lenullázó RW-k sorát lényegében egyedül vívtátok. Sem a mocsok jetibékében részes rácok, sem a bónuszvesztések árán mellétek swappolt polákok nem léptek mellettetek harcba a mai napig, bár ics szerint ez már 10 napja minden nap holnap megtörténik. A tótok, szlovének, labancok is szabad NE-vel majomkodnak, pedig mindegyikük határos pro eden országgal.

4. Az oroszok és fehéroroszok nem haboztak ellenetek harcba lépni és ma a bolgárok is megkapták Burgasban az oroszok szeretetrohamát. Ez intő jel kellene legyen azoknak a sameszaidnak, akik 3 hónapon át haboztak a ruszkikat az olajukért pofán vágni.

5. A kezdeti sikerek után szétforgácsolódtatok és a plebs tartalékai hamar kimerültek, feladott csatákba üttettetek.

Eheslo
Eheslo Day 1,880, 09:20

A bukta és a tanulságok levonása után őszintén remélem, hogy nem egy ismételt jetibéke van a napirendeteken, mert az ugyan oda vezet, mint ez is vezetett.
Ez esetben NULLA értelme van bármilyen jetieltörlésnek, mert ezt ismét a gyors felszabadításuk és mocskos béke követi.

Állj a sarkadra és merj a sameszaidon végre túllépni, mert felesleges ugyan azt és ugyan úgy csinálnod, mint ők tették eddig minden alkalommal.
Ez világosan látható most már számodra is hová vezet.
Menjenek a fenébe a polákokat és a rácokat harcra bírni, a jetikkel meg szóba ne állj.
Hazug mocskok és az ellenségeink ők, nem pedig a haverjaink, mint az éceszgéber ics-nek és a nekik bónuszt ajándékozó sameszodnak.

susususk
susususk Day 1,880, 09:26

Éhesló, a Te inteligenciádról sokat elmond, hogy 77-es álásnál képes vagy 8,5 millió-t ütni a div4-ben, akkor mikor az első három div pontevesztés nélkül, előnnyel vezet. Ha ennyire szarul következtetsz, a többi nagy szófosásodra kár is karaktert pazarolni.

Eheslo
Eheslo Day 1,880, 09:35

Amikor a 10. perc körül felnéztem a div 4-re (reggel óta óránként felnézek), 47%-on volt a csata.

Üttöttem egy do-t, de semmit nem ért sem az én 800 ezrem, sem az akkor BH Nalaja 6 milliója, sem az őt leverő Csíllady 8 milliója.
No ekkor ütöttem bele a bombáimat, amivel együtt sem kerültünk 50% fölé.
Az állás ekkor 20-300 volt a jetiknek.
Ezzel elfogytam egy időre, és kiléptem. Amikor visszajöttem már 50% felett volt szerencsére.
Nalajával és csilladíval együtt az elnézésedet kérem, hogy nem vártuk ki amíg mások megfordítják a minit és ütni mertünk, BH-zás helyett Szegedért.
A magadfajták beszólásait követően mindig elgondolkodok rajta, vajh a következő jetibéke előtt egy héttel miért is fontos nekem a jetik ellen harcolnom.
Most is megtettem.
Arra jutottam, hogy a jetiket ütni jó.
Még akkor is ha a hozzád hasonló mocskoknak ez nem teszik.
Ez van.
Jelents fel a jetibéren vett cenzornál, gyikánál, majd kitaláltok rá valamit.
Mondjuk a rasszizmust, vagy insultot.
Mindkettő kellően általános és PC, hogy alám vághasson ő, vagy valamelyik jeticsicska társa.

susususk
susususk Day 1,880, 12:43

A jetiket ütni nekem is nagy öröm.
Amúgy nem a százalék miatt mondtam, hanem azért, mert 83 pontól nyerted meg a csatát, és div1+div2+div3 = 6 pont, nekünk meg ugye volt 77. 77+6 == 83. Magyarul a div4-re nem volt szükség a csata nyeréséhez, ezért minden oda ütött sebzésért úgymond kár (pláne a bombákért).
Amúgy nem gecizni akarok, csak ebből az esetből is kiindulva érdemes elgondolkodni, hogy nem minden van úgy ahogy azt Te hiszed 🙂
És nem kötekednék, ha kicsit kevesebb geny fröcsögne a szádból...

Eheslo
Eheslo Day 1,880, 12:48

A pontszámítással kapcsolatos fikázásodat tartogasd a div 4 BH-jának és üldözőinek.
A csata nem 83 ponton volt akkor, de mindegy.
Láttam hol áll a kötél és láttam kik küzdeke a magyarok mellett.
A helyem ott volt nekem is.

A genny onnan frecseg, ahol következmények nélkül lehet hazát árulni, eltöröltetni, orgot lopni, céget lopni, csaló fékerként hatalomba rohadni 3 évnyi rémtettel.
Ott keresgess gennyt, ahol csaló sokadnickek lophatnak hónapokon át elszámolások nélkül és ahol a magadfajták azokat fikázzák akiknek ez nem kóser.

A mosdó olyan mint a törölköző: mocsok tettekhez mocskos szavak járnak. Régi mondás és igaz, akárcsak az, hogy a tolvajnak tolvaj a barátja is.

susususk
susususk Day 1,880, 13:28

Igaz hogy 7 évesen egyszer loptam egy bélyeget, utána 2 napig nem bírtam aludni, mert féltem hogy lebukok.
Meg az is igaz hogy nem érted ezt a harcrendszert, de nem baj, nem is kell.

Eheslo
Eheslo Day 1,880, 15:03

alien, lehet, hogy nem értettem, de te miért nem érted azt, hogy miért ne üthettem volna ott, ahol nalaja, csillady és még számos hozzám hasonló magyar div 4-es is ezerrel ütött, miközben a kötél 50% alatt volt?

Ez a társaság olyan ciki?
Az amoralitásod és cinizmusod szánalmas, de nem meglepő.

Goodbye erep
Goodbye erep Day 1,880, 15:24

Éhesló 10.000ből 9999X megérdemli hogy szidjátok vagy ne foglalkozzatok vele, de könyörgöm ne most, mikor végre egyszer odatette magát 1 csatában.
Ja amúgy a bolgárok szándékosan bukni akarják Burgast, csak szólok, fővárosáthelyezés van:)

Rustic19
Rustic19 Day 1,880, 19:27

Én Az eddigi fricskákkal ellentétben egy kulturált kérdéssel szeretnék csak megnyilvánulni!
Nekem tetszett az hogy háború van és nem ülünk a picsánkon, az is tetszett hogy az utolsó pár nap kivételével viszonylag jól (Én sem biztos hogy másképp csináltam volna) kezelték a vezetők a helyzetet. csak azt nem értem hogy mi történt a háború utolsó pár napjában.
Hogy mindenki tudta hogy a készleteink kimerülőben már mikor lezártuk a török háborút, volt egy viszonylag friss frontunk a románokkal ami előre láthatólag sem tűnt túl egyszerűnek, ukrajnában lázadások, fehérorosz lázongások, mi ahelyett hogy lezártuk volna a román frontot és stabilizáltuk volna a közelmúltban megszerzett új területeket, feltöltöttük volna készleteinket; megnyitottuk az iráni frontot ami egy kissé elhamarkodottnak tűnt számomra. Amit meg beleöltünk a három román régió elfoglalásába, az meg értelmetlennek tűnik így utólag, mivel vissza is adtuk nekik. A vezetőséghez ezzel kapcsolatban egy kérdésem van, miért indítottuk el az iráni háborút az új területek stabilizálása előtt????

van egy másik kérdésem is a vezetőséghez, ami szintén a háborúval kapcsolatos:
A lengyelek hol voltak?????? nekem napokig úgy tűnt mintha meg sem indultak volna. attól a ponttól hogy megjelent az első hivatalos közlöny hogy a lengyelek jönnek és segítenek a románok ellen, kb négy nap alatt kecmeregtek át egy ukrán régióval közelebb a románokhoz. hol voltak négy napig????

Ezek a kérdések lehet hogy csak az én hozzánemértésem miatt vetődtek föl bennem, de úgy gondolom hogy jó kérdések és ezért tettem föl őket!
a válaszok jöhetnek privátban is ha valakinek kellemetlen a nyílvánosság.
NEM SZÁMONKÉRÉS CSAK KÍVÁNCSISÁG! MERT MINDENRE KELL HOGY LEGYEN ÉRTELMES ÉS KÖVETKEZETES INDOK AHHOZ HOGY AZ EGYSZERŰ PARASZT(én) IS MEGÉRTSE A MIT MIÉRT ÖSSZEFÜGGÉST!

Tstone
Tstone Day 1,881, 00:06

Elnök Úr!

Az ostobaság ugyan nem bátorság. Lehettél volna igazán nagy államférfi és vállalhattad volna a katyvaszért amit "bátorságból" okozott a Tisztelt e-kormány a felelősséget. Nem tetted. Az lett volna a dolgod, hogy gondosan mérlegeld a kockázatokat és jó döntést hozzál. Valahogy ez sem sikerült. Le is vonhattál volna tanulságot és akár felajánlhattad volna a lemondásod is. Ezt sem tetted meg. Ezzel senki másról nem állítottal ki bizonyítványt. Csak ezért csinálni valamit mert már rég nem csináltunk semmit.... Tedd fel kérlek magadnak ezt a kérdést, hogyan is hangzik ez józanul átgondolva.

dnw599
dnw599 Day 1,881, 00:10

Az Iráni csatát azért kellett akkor indítani, mert ha akkor nem indítjuk el akkor utána már nem lett volna rá lehetőség, mivel a török régiót RW futott amit önerőből képtelenség volt hozni és a szövetség se segíthetett mivel akkor futott a bukovinai RW is ami elsődleges prio volt. Így vagy akkor megtámadjuk Iránt, vagy pedig nem, de akkor véglegesen nem. Remélem érthető : )

A lengyelek jöttek, bár ugye kellett egy NE - 24 óra, indítottak egy RW-t ami szépen elhúzodott és el is buktuk de ezzel is elment egy nap kb, utánna ukrán NE 24 óra, majd a területek elfoglalása megint egy nap és most román NE ami megint 24 óra, szóval így telt ez a pár nap : )

dnw599
dnw599 Day 1,881, 00:15

Tstone: Ha mégegyszer meg kéne hozni a döntést ugyanígy döntetnék. Nem érzem hibának, sőt.
Nem azért csináltuk, mert rég nem csináltunk semmit. Nyilván benne volt az is hogy nem akartam a bónuszokon ülni már a 4-5. hónapja de volt egy szövetségi cél is, ami pedig a törökök és görögök eltörlése volt, valamint hogy több ország egyszerre megtámadja az Eden nagy, szinte bevehetetlen erődjét Kínát és hogy megfosszuk a bónuszaiktól.

disznocska
disznocska Day 1,881, 01:05

nekem semmi bajom nem volt a bónuszokon üléssel, nem is ütöttem egy dekát a hadjárat során a csatákba, aztán finn lettem

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,881, 02:47

Rustic: olyan opció nem volt, amit mondasz. Vagy megyünk egyből tovább iránba, vagy vissza az egész és jönnek a románok. Alapból a román frontot lezárni, azaz őket eltörölni úgy, hogy közben megtartjuk a török területeket, lehetetlen.

Ipath
Ipath Day 1,881, 03:02

A 2. bekezdés olvasása alatt egy síró kisgyermek jelent meg a lelki szemeim előtt.

Attila14
Attila14 Day 1,881, 03:40

A legnagyobb baj, hogy a kormány, meg az elnök minden felelősséget elhárít! Honnan is ismerős a szitu?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,881, 04:00

Attila: ha elmondod miért kell felelősséget vállalni, akkor én elvállalom. Azért vállaljam, hogy a törökök ellen 5 csatából 5-öt, a románok ellen 6 csatából 5-öt, az ukránok ellen rengeteg csatából és RW-ből az összeset megnyertük, kivéve egyet? Most komolyan azért kell vállalni a felelősséget, mert egyszer vesztettünk irán ellen? Vagy van valami ezen kívüli komoly dolog, amit én nem látok?

Rustic19
Rustic19 Day 1,881, 04:43

Köszönöm a választ!

dnw599
dnw599 Day 1,881, 04:57

Attila én vállalom minden döntésemért a felelősséget, de ahogy írtam ugyanígy döntenék megint mivel hibát nem vétettünk : )

romanian spy
romanian spy Day 1,881, 05:29

kedves ICS, kicsit távolabbi perspektívából nézve az utóbbi 100 nap a számok tükrében (körülbelüli értékek, mert a mostani elszámolásban nem szerepel pl. még a zsold a mostani hétre): + 300 gold, -1.900.000 huf, -1200 fő lakosság
(viszonyítási értékek innen: http://www.erepublik.com/en/article/-gazdas-aacute-gi-miniszt-eacute-rium-ciklusz-aacute-r-oacute--2133396/1/20 )

sikeresnek értékeled az utóbbi 100 napot?

susususk
susususk Day 1,881, 05:34

Kedves Kém, igen, az ország sikeressége egyenesen arányos a huf tartalékaival.

Alexandross
Alexandross Day 1,881, 05:43

Hm

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,881, 06:31

romspy: én nem látom az összefüggést az általad leírt adatok és a sikeresség fogalma között. Még a lakosság száma, amit, ha nagyon akarunk, akkor kinevezhetünk mérőszámnak, de a többinek nulla köze van hozzá. A csökkenés meg minimum 2 és fél éve tart, szóval nem lehet azt mondani, hogy az elmúlt időszak hibái okoznák, sőt, úgy általában sem lehet összefüggést találni a népességcsökkenés és a kormányok tevékenysége között, maximum annyiban, hogy annak idején, amikor ez a tendencia megindult, a románok eltörlése után, céltalanná vált a magyar közösség, hónapokig csak a román háborúkat toltuk, ami rutinszerűvé vált, ezért rengetegen hagyták abba. Ezért is kell időről időre kitűzni új célokat. Ez mondjuk nem mindig sikerült a múltbéli kormányoknak. Szóval ilyen tekintetben felelősek. A jelenlegi és az előző kormány szerintem ebben kivétel, mert ez a két adminisztráció pont hogy próbált tenni ez ellen és szerintem tett is, mert a statisztikákból látszik, hogy valami felpezsdülést eredményezett a keleti hadjárat, még ha sikertelen is volt.

A pénzösszeg csökkenésének negatívumként feltüntetése elég álságos, mert egyrészt éppen most vagyunk túl egy olyan időszakon, amikor szinte mindennap volt osztás. Ezeken a magyar lakosok kaptak fegyvert, hogy azzal üssék az ellenséget, azaz kvázi játékélmény-növelésre lett elköltve. Továbbá a gazdasági modul hiányosságai miatt az állami adóbevételek drasztikusan lecsökkentek, így minél távolabbi időpontot nézünk a múltban, annál nagyobb lesz a csökkenés.

SzuperPandamaci
SzuperPandamaci Day 1,881, 06:37

szerintem el lett kapkodva ez a "kína eltörlése" akció, kb a pár hónappal ezelőtti amerika megmozdulására emlékeztet Európában...

romanian spy
romanian spy Day 1,881, 06:43

kedves Goolem(?), nem kellene e a mostani közép és hosszú távú stratégia fenntarthatóságán elgondolkodni:
- egy egyértelműen two/cot dominanciát mutató időszakban - ami elméletileg a bónuszokról és feltöltődésről szól - három és fél hónap alatt az állami vagyon harmadával csökken,
- az ország lakosságának kb. ötöde gondolja úgy, hogy unalmas a játék és lelép?

önmagában nem a huf tartalék csökkenéséről van szó, hanem a csökkenés időszakának viszonyításáról Magyarország és szövetségesei helyzetéhez. persze ez úgy lenne ez érdekes, ha látnánk a szerb, lengyel stb. mérleget is, abból lehetne következtetni például:
- a szövetségi szinten megy a túlköltekezés és a dominancia egy lufi, ami a kasszák kiürülésével kipukkan
- országspecifikus problémáról van szó, a szövetség egyes tagjaira azok erejét jóval meghaladó feladatokat hárít/buzgó vezetők országuk erejét meghaladó kötelezettségeket vállalnak a szövetségi tervekből.

a játékelhagyás szintén egy figyelmeztető jel, amit hiba figyelmen kívül hagyni, szerintem egy elnöki ciklus legobjektívebb fokmérője a lakosságszám alakulása a ciklus véget értét követő 15-20. nap után (30 nap után hal meg egy karakter, szóval aki egy elnöki ciklus végén úgy dönt, hogy inkább a halál mint mégegy ilyen hónap, annak az eredménye ugye a következő elnöki ciklus végén fog jelentkezi és az aktuális elnökre mutogatnak, hogy kihal alatta az ország fele, holott ez éppen az elődnek köszönhető).

romanian spy
romanian spy Day 1,881, 07:13

ICs:
"Továbbá a gazdasági modul hiányosságai miatt az állami adóbevételek drasztikusan lecsökkentek, így minél távolabbi időpontot nézünk a múltban, annál nagyobb lesz a csökkenés. "

a mondat utolsó fele nem teljesen igaz, elég a szenti féle két hónapra gondolni, amikor a csökkenő adóbevételek mellett szép nyereséget sikerült elkönyvelni más forrásból. másrészt a probléma akkor is probléma marad, ha homokda dugjuk a fejünket vagy az adminokra mutogatunk, hogy ilyen mértékű túlköltökezés nem tartható fenn sokáig.


"amikor ez a tendencia megindult, a románok eltörlése után, céltalanná vált a magyar közösség, hónapokig csak a román háborúkat toltuk, ami rutinszerűvé vált, ezért rengetegen hagyták abba."

ezzel megintcsak vitatkoznék, decemberben kb. 1000 fővel csökkent az ország lakossága, ez már bőven a horrorisztikus izgalmakat tartogató ukrán megszállásra esik, másrészt a közlöny alatti kommentekből és shoutokból nekem úgy tűnt, hogy a román támadás jobban érdekli az embereket, de ez persze szubjektív benyomás csak.
ezek viszont elméletileg objektív számok:
iráni csata: http://gatmax.info/?p=zsold&day=1878
első román csata: http://gatmax.info/?p=zsold&day=1871

hol itt az érdektelenség?

Eheslo
Eheslo Day 1,881, 08:25

Nos a lengyeleknek full bónusszal 12 nap kellett, hogy harcba lépjenek a jetik ellen, ami nem semmi, tekintve, hogy ha csipkedik magukat ma már irén túlső végénél lennénk...
A rácoknak - szintén full bónusszal - nem sikerült továbbra sem ellenfelet találniuk.
Ti elbuktatok mindent, amit megszereztetek az ukránoktól, beloruszoktól.
A tótok, szlovének köszönik jól elvannak NE nélkül, harcok nélkül.
Van még ilyen szerencsétlen pára a "szövetségben" vagy ez a sors rendszeresen csak a magyaroknak jut ki a jóvoltotokból?

A ruszkik - miután a bolgárok harc nélkül itt hagyják szebb sorsra érdemes eredeti területeiket - beérkeztek Burgaszba és nemsokára teljes Bulgária ruszkik kezén lesz, nem túl biztató jövőt sejtetve a görög-román-orosz-ukrán-belorusz négyessel folytatandó csatározásokban. A bolgár haverjaitok mit hazudtak erről az újabb árulásukról nektek, vagy csak szartak rátok, mint nem is olyan régen tették?

Minden esetre egy millió cc szaladt ki a kasszákból 11 nap alatt, nem csodálom, hogy a sokadnickek és a bábosaik is elégedettek.
Ebből sokan gazdagodtak megint, csak éppen nem játékélményekkel.

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,881, 11:03

Mikor lesz újra híd az ukrán bónuszrégiókhoz?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,881, 11:06

rompsy: persze, hogy most izgalmas a románok elleni harc, nem is azt mondtam, hogy most nem az, hanem, hogy anno sokan hagyták abba miatta. Persze, most 5-6 hónapig nem volt erre példa, sokan nem is játszottak még az aktív játékosok közül, amikor volt a pingpong. Kíváncsi lennék, hogy mi lenne, ha most folyamatosan 4-5 hónapig román háború menne, ide-oda adogatott kezdeményezéssel és határtologatásokkal. Valószínűleg többször lennénk sikeresek, mint sikertelenek, de egy újabb végtelen spirál indulna csak el, mint anno.

Decemberben majdnem minden ország lakossága ezres nagyságrenddel csökkent (a népesebbek persze). Ez egy nagyobb törlési akció volt, aminek keretében eltávolították a régóta halott karaktereket és a bannolt fékeket. Nagyjából 2500-3000 között van a rendszeresen harcolók és dolgozók/edzők száma, azaz maximum 3 ezren vagyunk jelenleg. Ez nem csökkent decemberben, sőt a keleti hadjárat idején még egy kicsit nőtt is, ami az aktivitást illeti.

Tehát akkor kell majd aggódni ezen, ha a tényleges lakosságszám 3 ezer alá csökken, mert ez azt jelenti, hogy tényleg megfogyatkoztunk. De az aktivitási szám már jó ideje nem csökken. (ez a 2500 körüli adat) Nézd csak meg egovban, erre-arra, ahol épp lehet.

Az elmúlt napokban elment pénz természetesen nem tartható fent hosszútávon. Nem is ez a cél. Amikor van egy cél, vannak kemény csaták, akkor természetesen pereg az osztás, pereg a pénz kifelé. Majd jönni fog egy újabb nyugalmas időszak, ahol majd a tehetséges gazdminek megint feltöltik.

A szenti féle monetarys sikertörténetről és annak miértjeiről nem tudok mit mondani, ahogy arról sem, hogy előtte-utána miért nem ment olyan jól a szekér, mert egyátalán nem értek az erepes gazdasághoz.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,881, 11:08

Konrád, amikor lehet ukrán NE-t adni.

Eheslo: az oroszok a bolgárok kérésére foglalják el a területeiket, hogy áttegyék a fővárost Szaúd-Arábiába, ahol az eredeti területeiken található 4 helyett 7 bónusz várja őket. A bolgár KM és HM rendszeresen tájékoztat minket ezekről a tervekről.

Eheslo
Eheslo Day 1,881, 11:36

ics. gondolom megköszöntétek a ruszkiknak a fehérorosz bulijukat.
Én a helyetekben listára tenném őket.
Ha már a rettenthetetlen tótokat nem lehet leverni, nem bánnám, ha az orszok jönnének.
Már amennyiben a kínai bulit nem felejtettétek el végleg.

Goodbye erep
Goodbye erep Day 1,881, 14:09

Azteleborult, szerinem történelmi pillanat fog következni, midőn Éhesló és ICS egyet fognak érteni:D
Mármint ha jól sejtem, tényleg nem lesz elfeledve az oroszoknak a dolog, de javítsatok ki, ha tévedek.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,881, 17:20

Természetesen nem lesz elfelejtve. És tényleg történelmi pillanat, mert nagyjából hasonlót gondolok a kínai kaland további sorsáról, mint Éhesló. 🙂 Persze ez nem rajtam múlik, hogy mi lesz végül a döntés.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,882, 23:41

A lakossag azert csokken mert az adminok torlik a fakeket.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.