Ambient on/off

Join the new world

 

[MK] Elnöki beszámoló 3. Román NAP & olaj bónusz

Day 1,896, 03:57 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Üdvözletem!

Mozgalmas este áll a kormány mögött, ugyanis több partnerrel is sikerült lezárni az egyeztetéseket a mai napon.

Egyrészt, lezárult a fehérorosz tárgyalás-sorozat, amelynek eredményeként kibéreljük Homelskaya régióját bizonyos összeg megfizetéséért cserébe. Ezzel a kajabónuszaink száma ismét a maximumra, azaz 5-re emelkedik. Erről részleteket az előző közlönyben olvashattok. A hírekkel ellentétben az ár reális, mert sajnos a fehérorosz politikában bekövetkezett változás miatt spanyol, lengyel (és brazil) MPP-t kötöttek, amely miatt nem támadhatjuk meg őket, mert azzal kiütjük két fontos MPP-nket. Ezenkívül a Szlovákoktól való bérlés ennél sokkal többe került volna. Mindenképpen megérte kibérelni a régiót, hiszen így mindenki több kaját tud termelni magának és gazdaságilag is kifizetődő.

A második fontos dolog, hogy lezárult a román-magyar-lengyel-szerb és a magyar-orosz tárgyalás is. A románokkal egy hosszabb távú NAP kerül megkötésre, amelynek első lépéseként egy swap is lebonyításra kerül. Ezzel megengedjük a románoknak, hogy eljuthassanak keletre és elhagyhassák a Kárpát-medencét. Egészen pontosan az oroszokra fogjuk ráengedni őket, hogy ezt mekkora sikerrel tudják megvalósítani már csak rajtuk múlik, mi mindenképp csak nyerhetünk az ügyön. Hogy ez megvalósuljon valamelyik félnek NE-t kell adni a másikra. A biztonság kedvéért ezek mi leszünk. A javaslatot már benyújtottam a kongresszusnak. Egyelőre azonban még szavazattartás van érvényben. A megvalósítás menetébe egyelőre nem avatnálak be titeket, mivel lehetnek ellenérdekelt felek, akik esetleg a tervünk tudatában megpróbálnak megakadályozni annak végrehajtásában, de első lépésként majd a Dobrogea ellen indított támadást el kell veszítenünk. Természetesen a hadügyi közlönyökben és a magyar közlönyökben mindig meg lesz adva, hogy melyik csatának mi a végkimenetele.

Amint végetért a swap, érvénybe fog lépni egy több hónapra érvényes NAP, amelynek biztosítékai a szerbek lesznek. Szintén a szerbek lesznek a kezesek a swap során is, tehát amennyiben a románok megszegnék az előre rögzített menetrendet, a magyar és lengyel NE-n kívül kapnának még szerbet is, ami már tényleg felérhet egy tartós eltörléssel, így ennek tudatában nem hiszem hogy megkockáztatják. Ha mégis akkor több hónapra el lesznek törölve. Ezenkívül próbáltam egy letétet is kérni, hiszen ismerhetjük a románokat, ezt azonban elutasították és a másik két fél se erőltette a dolgot. A biztonság kedvéért a lengyelek meg fogják tartani az eredeti területeinkkel határos román régiókat a folyamat végéig, hogy ezzel is a megfelelő mederbe tereljék a jetiket.

Ezenkívül van még egy hír. A román swap keretében ugyanis meg fogjuk szerezni az oroszoktól (technikailag a románoktól) North Caucasus régiót, így lesz egy olaj bónuszunk. Ezzel a nyersanyagjaink száma 9-re fog emelkedni. Most a románok által van lehetőség megszerezni a régiót, akár az oroszok ellenében is. Közvetlen háborút nem indíthatunk az oroszok ellen, hiszen egy CoT tagról beszélünk, aki egyre több szövetségesünkkel köt és kötött MPP-t, például a macedónokkal, bolgárokkal, Chilével. Ez pedig azt jelenti, hogy nagy az esélye, hogy a megtámadásukkal egy TWO vs CoT háborút robbantanánk ki, amit pedig mindenképpen szeretnénk elkerülni érthető okokból. A románok által viszont megoldható technikailag a dolog. Ezért is kell kiengedni őket az orosz határra.

Mindig olvassatok majd közlönyöket, mielőtt a románok elleni csatába üttök, hiszen ez egy edzőháború lesz, előre megbeszélt eredményekkel és nem volna jó, ha mi szegnénk meg a szerződést. Hagyjuk meg ezt keleti szomszédainknak.

Tisztelettel: dnw599
eMagyarország elnöke

 

Comments

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,896, 03:58

tl;dr

classfighter
classfighter Day 1,896, 04:08

"bizonyos összeg megfizetéséért" - mennyi az annyi?

torres1992
torres1992 Day 1,896, 04:08

szép volt.... tényleg, minden elismerésem!

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,896, 04:09

Keheslovat és rotyogtatást akarok.

GregoryG
GregoryG Day 1,896, 04:09

Na be is rakom a popcornt a mikróba

Heidar
Heidar Day 1,896, 04:10

Egy megszegett NAP után újat kötni úgy, hogy még ki is engedjük őket. Személy szerint ezzel nem értek egyet, mondjuk szépen úgy, hogy nagyon.

Bikkin
Bikkin Day 1,896, 04:12

dnw_599: jó volna a románokkal tudatni, hogy a szerződés részünkről akkor lesz hatályosítva, amikor Észak-Kaukázus régiót elfoglaltuk tőlük. Mivel ebből a megállapodásból ez a számunkra következő egyetlen jó dolog.

Heidar
Heidar Day 1,896, 04:13

Egy oloajért a COT-ot ellenségé tenni megéri?

KabzsiSOmlo
KabzsiSOmlo Day 1,896, 04:17

beszarás... ti hülyék vagytok.. azok után, hogy a románok szerződést szegtek, még engedtek nekik?
ilyen gáz lenne a diplomáciánk? és arra nemgondoltok, hogy mit fognak szólni az oroszok(és a Cot) miután elfoglaltuk román, azaz EDEN segítséggel North Caucasust és nem adjuk vissza vissza a régiót?
Vagy ha erre gondoltok, akkor arra is gondoltok, hogy ahhoz mit fognak szólni, hogy rájuk engedtük a románokat?
Ez a NAP megin egy megalázkodás... egyetlen feltétel mellett lehetett volna NAP.. mégpedig egy orbitális méretű pénzbüntetés romániának..
kár, hogy nem ment át az az impícs...

Wildrunner
Wildrunner Day 1,896, 04:19

If I got this right you're gonna help Romania attack Russia and after that take N. Caucasus from Romania? O.o

MimbarHUN
MimbarHUN Day 1,896, 04:19

Eheslo komment in 3... 2... 1...

cooty
cooty Day 1,896, 04:20

classfighter+1
Heidar +1

Mennyit fizetünk?

Miért sétálunk bele mindig ugyan abba csapdába, egyre rosszabb feltételekkel?

MimbarHUN
MimbarHUN Day 1,896, 04:21

btw
Egy olajért a COT-ot ellenségé tenni megéri? x2

cooty
cooty Day 1,896, 04:22

ja és egyébként ki a makkom az a dnw? : O

KabzsiSOmlo
KabzsiSOmlo Day 1,896, 04:24

classfighter, cooty: az előző cikkben szerepel az összeg...

fischer2
fischer2 Day 1,896, 04:25

pfeeejjj...szégyenteljes. még mi teszünk nekik szívességet? Miért nem mennek Törökországon keresztül? Remélem azok a bizonyos ellenérdekelt felek felszabadítják Bassarabiat és Tauridat...

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,896, 04:25

Na be is rakom a popcornt a mikróba * 2
+ bekészítek egy kis innivalót is

1224333
1224333 Day 1,896, 04:29

Miert kene berelni a szlovakoktol... be kell oket zuzni

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,896, 04:30

Roman-Magyar MPPt! \o/

dnw599
dnw599 Day 1,896, 04:31

classfighter: ott van az elöző cikkbe 🙂
A COT-ot nem tesszük ellenséggé, hiszen mindenről tud a two hq, tudnak róla az oroszok, tud róla a CoT, valamint a bolgárokkal is beszélünk. Csak úgy nem megyünk bele, de ez benne van a cikkbe is...
Amúgy meg nekünk semmi vesztenivalónk nincs ebből, hiszen ha megszegik el lesznek törölve ha sikerül van egy + bónuszunk. Valamint nekem nem célom egy román ping-pong hiszen annak semmi értelme. Ha a romiknak sikerül kijutni az megint csak nekünk szóval mi a probléma? : )

cooty
cooty Day 1,896, 04:35

ha megszegik el lesznek törölve? ez a bünti?

pénzt nem fizetnek? vagy kukoricára térdepeltetjük őket? vagy mivan?

ej ha.

Kero One
Kero One Day 1,896, 04:35

A popcorn mellé a kólát én állom! Továbbra is azt mondom, hogy az oroszokat meg kell büntetni. Háború ide-vagy oda, megérdemlik.

Shyneins
Shyneins Day 1,896, 04:40

Wtf ???

Theirdie
Theirdie Day 1,896, 04:41

Roman-Magyar MPPt! \o/ +1 ((: hail COTWO lol

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,896, 04:42

Én sem látom azt a nagy problémát, amit itt sokan emlegetnek. Az oroszok régóta akarnak háborút, a törökökkel vagy a románokkal. Most megkapják az egyiket. Tudnak is az egészről, nem lett előlük eltitkolva. A bolgárokból álló CoT vezérkar is tud róla.

Nekünk nincs semmi rizikó, viszont nyerhetünk egy bónuszt. Miért ne próbáljuk meg? Ha a románok megszegik, akkor megint el lesznek törölve és megint nem lesz kongájuk. Ha bebuknak az oroszoknál, így jártak, a NAP attól még élni fog. Ha ezután szegik, ugyanúgy törlés, mint legutóbb.

rRonin
rRonin Day 1,896, 04:45

A mennyi az annyi (előző közlönyben van leírva) 5000 pici + / hét (mppk miatt ilyen "drága")
Szlovákokat én is kérdeztem (lengyelek lakják, és őket sem akarnánk haragítani, vagy?)
Román szerződésszegőket újra NAP-pal "jutalmazni" + kiengedni - hát igen, érdekes, de HA orosz olajhoz jutunk (és valljuk be oroszok megérdemlik amiért belorusz rw-t támogatták Keleti-Hadjáratunk és román hátbatámadás során + elzárkóztak mindig a bérléstől !) nem olyan rossz paktum.
szerintem.

Bikkin
Bikkin Day 1,896, 04:45

dnw599: Hogyan akarod eltörölni az esküszegő oláht, ha egyszer már kiengedted a Balkánról? Szerinted nagyon meg fogja hatni az eredeti területeinek - időleges - elvesztése, amikor már új hazát foglalt magának??
Ez a szerződés így még akkor sem kóser, ha - mint állítod - eleve le van zsírozva a CoT-tal. Az égvilágon semmiféle biztosíték nincsen benne az ismételt hátbaszúrásunk kivédésére, megtorlására.

cooty
cooty Day 1,896, 04:47

Ezt a törlést egyáltalán nem érzem elégséges büntetésnek.

Valami olyasmire számítottam, hogy mindkét fél letétbe helyez a szerbeknél 40k CC-t, és aki megszegi, az bukja a saját részét.

Na de eltörlés? Ne vicceljünk már. Ezek úgy hozzá vannak szokva, mint egyszeri kamionsofőr a fogazáshoz...

hadaved
hadaved Day 1,896, 04:47

az oroszok nem basztak ki velünk amikor osztottak homelskayaért? ja, de. szóval kuss van nekik.

am meg aki nem ért egyet a nap-pal remélem úgy teszi, hogy minden csokiját, bazookáját, bombáját, tankját beleverte a román rwkbe, hogy ne tudjanak felszabadulni. könnyű szájkaratézni, hogy bizony majd mi jól kibaszunk velük, eltöröljük őket, besózzuk az egész országot a büdös picsába...csak amikor a tettek mezejére kell lépni, és védeni kellene az elfoglalt régiót, hát szépen befuccsolunk.

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,896, 04:51

Miért szórakozunk a ruszkikkal? Van román szarvas és olaj is, nem lenne egyszerűbb azt elooglalni? Főleg most, hogy kongresszusuk sincsen. Ha egy hónapig folyamatos eltörlés alatt tartanánk őket, lehet, hogy annyira lecsökkene a morál, hogy akár sokkal hosszabb távra is berendezkedhetnénk.
Akkor a kecske is jóllakna (bónuszok) és a káposzta is megmaradna (Eheslo sem jeticsicskázna).

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,896, 04:56

cooty: és a 40 k cc miért lenne nagyobb visszatartó erő, mint az eltörlés? Sőt, ha áttételesen nézzük, akkor az eltörlés és az ahhoz vezető csökkenő régiószám okozta bónusz-csökkenés alatt jóval több pénzt vesztenek, mint mondjuk 40 k cc.

cooty
cooty Day 1,896, 05:06

Nem is arra gondoltam, hogy az eltörlés helyett pénz.

Hanem a pénzt automat bukják, és utána beletoljuk őket a tengerbe.

Vagy te úgy gondolod, hogy ha megszegik nem lesz ellenállás az eltörlés során? Nyilván credit is járna a csatákért, azt pedig tekinthetjük állami osztásnak (holott gondolom, ti úgy vélitek, hogy feltartott kézzel, csóré seggel sírva elrohannak).

Érted mi a gond? Ha meg is szegik, még nekünk fog pénzbe kerülni, hogy végrehajtsuk ami jogos.

De lehet, hogy én vagyok hülye a diplomáciához... sőt.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,896, 05:13

3 napra elmegyek inni, és már rotyogtattok.

rRonin
rRonin Day 1,896, 05:16

Nézzük a román területekből szerezhető bónuszokat:
Népességszám: http://prntscr.com/qpswt
6600 vs, 5800 az ő javukra. Ha ebből indulunk ki, látható hogy egyforma erejűek vagyunk. Csak épp nekünk ott lenne még az eltörlés alatt tartott ukrán területek és bónuszok. Nézzük az ukrán népességet:
5100 vs. 5800 a mi javunkra.
Ha összadjuk, márpedig együtt nyomnák:
5100+6600 = 11.700 vs. 5800 az ő javukra népességben és katonában is...
Hogy akarnánk megtartani?
Ja, hogy lengyel, szerb, spanyol nagyhalak segítségével? Talán nem árulok el nagy titkot, ők is bizonyára megunnák a nagybátyó szerepét.

hadaved
hadaved Day 1,896, 05:31

rRonin +1
mellesleg a lengyeleknek,szerbeknek,spanyoloknak is megvan a saját gyarmatbirodalmuk. megszerezni segítenek, de megtartani...egye meg mindenki amit főzött.

Alexandross
Alexandross Day 1,896, 05:38

1. ,,Ezzel megengedjük a románoknak, hogy eljuthassanak keletre és elhagyhassák a Kárpát-medencét. Egészen pontosan az oroszokra fogjuk ráengedni őket, hogy ezt mekkora sikerrel tudják megvalósítani már csak rajtuk múlik, mi mindenképp csak nyerhetünk az ügyön. Hogy ez megvalósuljon valamelyik félnek NE-t kell adni a másikra. A biztonság kedvéért ezek mi leszünk. A javaslatot már benyújtottam a kongresszusnak. Egyelőre azonban még szavazattartás van érvényben.'' - Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, az évszázad hülyesége lehetőséget adni a románoknak bármilyen szökésre is.

2. ,,A megvalósítás menetébe egyelőre nem avatnálak be titeket, mivel lehetnek ellenérdekelt felek, akik esetleg a tervünk tudatában megpróbálnak megakadályozni annak végrehajtásában '' - Ez a játék olyan primitív és átlátható, hogy nincs olyan MoD, aki aktív jelenlét esetén nem sütötte volna már ki. Így max a magyaroktól tagadod meg az infot, mástól nem.

3. ,,Amint végetért a swap, érvénybe fog lépni egy több hónapra érvényes NAP'' - A mostani román elnökkel írsz alá szerződést, nem a leendőkkel, így nem igazából nem mondható több hónaposnak.

Az olajat sajnos nem éri meg ez az egész hercehurca, egy összehangolt EDEN felkelés keretében most már lazán kiverik alólunk az eredeti orosz tartományokat. Ha máshogy sülne el, akkor fasza.

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,896, 05:51

buzis

Busmann2
Busmann2 Day 1,896, 06:23

minditthalunk..........

Stolch
Stolch Day 1,896, 06:23

So the TL/DR version is, TWO and EDEN are no working together?

Netherlands agreement, damage redirected against CoT
Italian agreement, damage redirected against CoT
France agreement, damage redirected against CoT
German agreement, damage redirected against CoT
Romanian agreement, damage redirected against Russia/CoT
Croat (shadowy) agreement, to stay in Asia....

Oh the irony of it, all hail the white knights from EDEN!

Marnemazove
Marnemazove Day 1,896, 06:38

2 napra elmegyek inni, és már rotyogtattok.

Nekros102
Nekros102 Day 1,896, 06:38

Amikor kimentünk Franciaországba államot alapítani, akkor az volt a trend, hogy nem kell izgulni az eredetik miatt, mert úgy is új lesz a haza. Akkor ha a Román nép kivonul Európából, miért kell nekik az eredeti? Miért nem adják ide, ha pedig bebukják, majd "vissza RW-zik, hiszen az maximum egy hét alatt megvan." Mellesleg, ha érzékenyek erre a dologra, akkor a Többieknek sem kell felhozni, hogy miért nem engedik eredeti vagy megszerzett területeiket elveszíteni, ha a stratégia azt kívánja.

Prunt
Prunt Day 1,896, 06:40

it is treason

Jacques Cousteau
Jacques Cousteau Day 1,896, 07:37

Az elmúlt hónapokban, eddig a kormány szinte összes döntésvel eggyet értettem, és nem azért mert “morális zombi” lennék, hanem mert ez tényleg egy stratégiai játék, és olykor jobb hosszabb távra tervezni, még ha ez régiók feladásával/ RW-k piros oldalon való ütésével is jár. De eljön egy pont, amikor az emberek nagy része azt mondja, hogy oké, ez még belefért, lévén stratégiai játék, de itt azért meg kellene állni. Számomra ez most jött el. Röviden, szerintem ez a románok kiengedésérõl szóló szerzõdés nagyon gáz. Oké, hogy nekünk jó ha nincsenek itt, de ez már akkor is gáz. Felrugják a szerzõdést, meprobálják szabotálni a Kínai hadjáratunk, szétrwzik a bónuszokat, errefel meg mi kiengedjük õket?! Na ez nagyon durva. A Szerb “biztosíték” meg mese, úgysem fognak NE-t adni a románokra, a múltkor sem tették, mikor a románok szerzõdést szegtek, pedig majd egy hétig NE nélkül álltak. Szerintem ez most egy melléfogás, és ezt be kellene látni.

romanian spy
romanian spy Day 1,896, 07:54

remek munka, csak így tovább. a saját utatok járjátok, ne azt amit a pár kiégett okostóbiás mutat, akik nagymenőnek képzelik magukat a profiloldalukra kiírt címektől (amit még egészséges értékrendű általános iskolás is kiröhög egyébként, nyomorultak).

disznocska
disznocska Day 1,896, 08:06

nem azé' de a romulánok perpillanat csak déli haverjaink

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,896, 08:25

Rakosi Matyas, Nekros102 +1 szerintem is nagyon nem jol van ez,....tisztara felelem szaga van es nem erdemes a CoT-al ossze rugni a port amikkor itt a roman olaj,szarvas miert bereljunk akkor:))????????

Bodel
Bodel Day 1,896, 08:30

én nem értek hozzá, de én azzal nem értek egyet, hogy a románokat kiengedjük, és HA sikerül nekik, akkor kapunk cserébe egy régiót...és mi van akkor, ha nem jutnak ki?...akkor bukunk néhány régiót egy ideig, és nem kapunk érte cserébe semmit, azok után, hogy a románokat inkább büntetni kellene szerintem?

Bodel
Bodel Day 1,896, 08:32

szerintem is logikusabb lenne a román szarvas+olaj...nem kellene bérelni, ráadásul még így büntetnénk is őket, és a játékélmény is jobb lenne...szerintem, de mondom, én nem értek hozzá...

kinagbo
kinagbo Day 1,896, 08:33

köcsög bugrep, írhatom újra
a múltkori román->ukrán pofont kapjuk most vissza. ha direktben támadjuk be akkor CoT vs 2, de ha a románok segítségével szerezzük meg, akkor semmi gond? ez még viccnek is rossz.
aki még tanult törit: miért van eden részről oszd meg és uralkodj feelingem?

kinagbo
kinagbo Day 1,896, 08:39

jah és most lesem a térképet ismét bukjuk Tauridát? miért nem lep meg. így már értem miért nem mered a terveket megosztani...
Bodel: ha rémlik nemrég nem bírtuk tartani őket rw-kben, szal románoktól hosszú távon képtelenség lenne a bónusz beszerzés, pláne ilyen zéró bisztosíték mellett

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.