[MAE] Ghid afaceri externe - Asteria

Day 2,594, 09:10 Published in Romania Romania by Ministry of Foreign Affairs ROAstazi, 27 decembrie, Ministerul Afacerilor Externe doreste sa anunte infiintarea unui ghid al afacerilor externe. Acest ghid va avea ca obiectiv principal prezentarea aliantelor geo-politice si a relatiilor statelor membre cu Romania.

Subiectul ghidului afacerilor externe de saptamana aceasta este: Asteria si rapoturile dintre eRomania si ceilalti membrii aliati din Asteriei.

Asteria este o alianta militara formata in ziua 2,275 din erepublik (11 februarie 2014). Au fost 6 tari fondatoare: Argentina, Grecia, Romania, Serbia, Slovenia si Ungaria.

In momentul de fata, alianta este formata din 7 tari. S-a ajuns la aceasta componenta dupa urmatoarele evenimente istorice:
-pe 4 martie 2014, ziua 2,296 in erepublik, China se alatura Asteriei;
-10 zile mai tarziu, Ungaria paraseste alianta urmand ca pe 21 iulie, ziua 2,426 in erepublik, Brazilia sa faca parte din alianta, fiind si ultima tara care intra in componenta ei pana acum, stabilind astfel forma ei actuala.

In 313 zile de existenta (pana astazi), alianta a trecut prin multe confruntari, insa a reusit o buna cooperare si iata ca azi domina militar Noua Lume. Pentru mai multe detalii legate de Asteria puteti consulta ziarul aliantei.

Acum sa discutam cate ceva dintre relatiile eRomaniei cu aliatii sai “asterieni”:


eArgentina: Toata lumea stie ca relatiile cu Argentina nu sunt doar bune, sunt excelente. Toti ne referim la argentinieni ca la fratii nostrii de peste Atlantic si cel mai frumos lucru este ca sentimentul este reciproc. eArgentina ne ajuta vizibil de fiecare data pe campul de lupta lucru pentru care le multumim respectuos!

eBrazilia: Este una din tarile cu care am “reluat” MPP-ul dupa o pauza de ceva timp. Chiar si asa am reusit sa legam o relatie foarte repede si astfel, Brazilia ne este un foarte bun aliat in momentul de fata. Pentru tot ajutorul vostru si influenta data cand noi dormim, va multumim!

eChina: Un aliat vechi al tarii noastre, traditional as putea spune, o tara care a oferit refugiu pentru mai multi romani lucru demn de respect si care a creat o legatura puternica intre comunitatile noastre. Respect voua! o7

eGrecia: Fratii nostrii ortodocsi din Asteria, grecii, pot fi si ei considerati aliati traditionali. Despre succesele romano-grecesti de pe fronturile de lupta nu mai e nevoie sa vorbim, toata lumea stiind cat de mult ne-am ajutat intre noi si cat de des. Ca sa nu mai mentionam comunitatea de romani din Grecia care nu face altceva decat sa accentueze legatura deja puternica cu fratii greci. Va multumim!

eSerbia: Daca argentinienii sunt fratii nostrii de peste Atlantic iar grecii fratii nostrii ortodocsi atunci sarbii sunt fratii nostrii dintre Balcani. Fosti inamici am reusit sa trecem peste diferente si am devenit prieteni de nedespartit. Ne-am ajutat si ne ajutam in mai multe randuri atat de campul de batalie cat si in alte probleme (sa nu uitam de votul pentru Kosovo). Serbia este cel mai de incredere aliat al nostru cu care avem granita si totodata cel mai puternic. Va multumim!

eSlovenia: Desi o tara cu o suprafata mica, sLOVEnia (cum o mai “numim” uneori) a aratat in nenumarate randuri ca aparentele inseala. Prin prezenta constanta pe campul de lupta, alaturi de noi la bine si la greu, prin atitudea lor calduroasa si respectuasa, Slovenia a dovedit ca este un alait si prieten foarte bun Romaniei. Va multumim!

Va multumim pentru atentie,

Semneaza,

Hail Argentina!
Hail Brazil!
Hail China!
Hail Greece!
Hail Serbia!
Hail Slovenia!
Hail Brotherhood!
Hail LETO!