[Lord Omega] Да вам испричам причу.

Day 2,574, 03:45 Published in Serbia Serbia by LorD.Omega

Ништа не траје заувек. Чак и најдужој, најблиставијој владавини мора доћи крај једног дана. Моћни су они који су у стању то да прихвате на почетку, и опет се боре и крче свој пут ка врху.


Слично томе сам и ја почео. Покорно, скромно, са пар идеја, појавио сам се ниоткуда и везао за одређене људе за које сам знао да ми могу донети просперитет. Ја сам прошао целу пирамиду моћи, од некога ко је правио пресеке конгресних избора на каналу #ues -а до некога ко је својим лобијем био у стању да постави или опозове председника еСрбије.Да вам опишем како то функционише. Која је разлика између политичких странака у еСрбији? Хехе, знате и сами одговор, не постоји. Ставите знак једнакости између “идеолошкоих” и “програмсих” начела. То није важно ни онима који их пишу, дајте им власт и видећете. Мање више, сви су је и имали, у већем или мањем облику, имали су власт, али не и моћ.

СЗР, СС, УеС СНО, АП, НСС..итд. Сви се боре за исто, само једни против других. Разлика између је једино у боји странице, фасади зграде и још једној ствари: способности обезбеђивања гласова, онда када су ти потребни. Овде, као и у стварном животу постоје лобисти, људи који иду и лобирају због неких интереса, углавном туђих. Они који се боре за своје интересе су мало подмуклији, љигавији, спремни на жртве, манипулативни.

Пут ка власти је поплочан лицемерјем. И жртвама. Без жаљења, освртања, кајања.


Ја сам свестан својих потеза. Како бих дошао до апсолутизма, морао сам да се водим оним: са мном, или против мене. Био сам у коштцу са многим јачим играчима од мене, и надиграо сам их. На крају крајева, кључни доказ је када погледате где сам ја, а где они. Поштовао сам само оне који су то заслужили, трговао услугама - надметао се са пријатељима, и непријатељима, извлачио се из наочиглед безизлазних ситуација. Свако ко је угрожавао неки мој циљ је био изолован, или одстрањен. Колико пута сам смањивао штету на разне начине, колико пута сам бирао мање штетне изборе по мене, и странку коју сам представљао.

Показали смо моћ. На крају, то је једино битно. Моћ вам је попут старе камене зграде која стоји вековима. Правио сам лоше изборе, и грешке. Стварао пријатеље, и уништавао их. Рецимо, Фрее Ареу сам предалеко гурнуо, зарад користи коју је странка извукла из њега и његовог боравка овде. Пријатељи праве најтеже непријатеље.


knock knock
наставиће се.

LorD.Omega