Élet a halál után, avagy mihez kezdj, ha évekig be sem léptél a játékba

Day 4,248, 14:24 Published in Hungary Hungary by SuperDodo

Az utolsó érdemi cikkemet az 1500. nap tájékán írtam, az nagyjából hét éve volt. Azóta minden bizonnyal meg is koptak azok a bizonyos írói vénák, már ha voltak egyáltalán.

Térjünk is rögtön a cikkem fő témájára, vagyis mit kezdjen magával az, aki évekig be sem lépett a játékba, és behozhatatlan lemaradással küzd, de valamiért mégis van kedve játszani. Minimum hivalkodás lenne azt állítani, hogy ez egy útmutató lesz, inkább csak saját tapasztalatokon alapuló konklúziók egyvelege.

Újra tank szeretnél lenni?

Soha nem voltam nagy játékos, de 7 évvel ezelőtt azért lényegesen erősebbnek számított az erőm. A v2 idején, a hexa háborús modulban talán még az élmezőnyhöz is tartoztam, vagy csak szeretném ezt hinni. Az erőm most 137,000, ez nagyjából a legerősebb játékosok erejének a fele. Nem is rossz. Kajás körből, 10-20 csokival amit összeszedek a heti kihívásból, 50% boosterrel megvan vagy 50 millió is. A törékeny önbizalmat amivel a csatatérre vonulok 1 másodperc alatt szétbombázza a látvány, amikor mások 10-20-30-50 milliárdot tesznek a csatába. A sebzésem az ő sebzésének az 1 ezreléke, vagyis ezerszer többet sebzett, mint én.

A másik baj a tank szereppel, hogy sajna a nagyokhoz közelebb kerülni már nem lehet, egyszerűen ilyen a modul. Időtlen-idők óta megvan minden edzőtermem, bérlettel edzek naponta, de ezzel szinte mindenki így van, ami azt jelenti hogy maximum az arányon tudok javítani, azon is hosszú évek alatt, a lemaradásomon már nem tudok faragni. Tank már nem leszek, az szinte biztos.

Nem voltam még elnök, talán itt az ideje?

Esélytelen mint az LMP az európai parlamenti választáson. A politikai modul, már amennyire belelátok, az egyik legidőigényesebb része a játéknak. Messze nem ismerem annyira a játékot vagy a szövetségi viszonyokat, hogy akárcsak megforduljon ilyesmi a fejemben. Ehhez sokkal több időt kell a játékban tölteni, kapcsolatokat kell kiépíteni, és a közösség mindennapi részévé kell válni. Még a kongatagság is folyamatos koordinációt igényel a szavazásokon, és több aktivitást, ami nekem, és valszeg mindenkinek aki nem életvitelszerűen űzi a játékot elképzelhetetlen. Politika kilőve.

Majd írok cikkeket! ePulitzer-díj jövök!

Miről? Minek? Kinek? Alig vagyunk már ebben a játékban, és igazából még úgy sem igazán látok érdekes és állandó témákat amiről írni lehetne, hogy naponta lépek be a játékba. Írhatnék vicces cikkeket, de a humoromat a másik kabátomban felejtettem.

Leszek pilóta!

Őszintén szólva, amíg egy nagy nulla a légi sebzés, addig ennek nem sok értelmét látom. Évek óta létezik a légi csata modul, mégsem lehet fejleszteni a hozzá tartozó erőt. Azt látom, hogy sokan gyúrnak a légi rank-ra, valamilyen “legalább az óvszer legyen nagy, ha már a péró mindenkinek ugyanolyan kicsi” megfontolásból, de számomra ez kicsit olyan mintha puszta kézzel szeretnénk beverni a szöget, miközben tudjuk hogy készül a kalapács. Miután a rang a sebzéssel egyenesen arányos, nagyobb légierő skillel jelentősen könnyebb a rangot emelni, szóval csak meg kell várni amíg végre bevezetik. Max 10 év. Mindenesetre ez legalább egy olyan modul, ahol még nem vagyok szánalmasan lemaradva, mondjuk nem is olyan modul amiért érdemes lenne a játékban maradni, tekintve hogy több mint három éve hozzá se nagyon nyúltak a fejlesztők.

Cégbirodalmat építek!

Miután megfontoltam a lehetőségeimet, azt a részét kezdtem el izomból építeni a karakteremnek, ahol a leginkább ellenem lejt a pálya, vagyis a cégeket. Míg az erő különbséget legalább fent lehet tartani, addig a cégbirodalom modulban, akinek több/jobb cége van, az a manager munkának köszönhetően hatványozottan többet is termel magának, és többet is tud visszaforgatni, ergo lehetetlen utolérni. Képzelem ha nekem, a nemzeti lista kb 400. helyezettjének, 7 év kihagyás után, pár hete még csak 1 Q6 fegyvergyáram volt, mennyi lehet annak aki a top 10-ban van? 300? 1000? Azóta - meglepően gyorsan - az 1 gyáramat sikerült 3-ra bővíteni, és megvan a mester tervem ami alapján előre haladok. A következő cikkben leírom hogyan s miként. Nem mintha hypolni szeretném a dolgot, csak késő van, és holnap munka.

Ha valamit rosszul látok, vagy valaki más véleményen van, nyugodtan írja le kommentben.