Ambient on/off

Join the new world

 

Донираме за воздушен напад! [lazarosaMKD]

Day 1,952, 07:07 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by lazarosaMKD
понеделник, 25 март 2013
статија бр.121

Ги повикувам сите "чорбаџии" во играва а и секој кој може да донира за воздушен напад.Со најновите промени во играва,
http://www.erepublik.com/en/main/latest-updates
освен воведувањето на златни рудници, сменети се формулите за тоа колку е потребен леб и пари за да може да се покрене воздушен напад.
Парите се собрани благодарение на нашиот пријател од Чиле Chivas Regal 31809 на негова иницијатива без никој да го побара тоа од него..
Овој играч многупати има помогнато, што со донации на послаби играчи што во битките за Македонијапа најмалку што можеме да направиме за него е да му искажеме едно "благодарам" во приватна порака и дека го цениме тоа што го прави за еМакедонија...

Кога сум веќе кај собраните пари за воздушен напад, порака до сите сегашни и идни претседатели и конгресмени!
Како нула во националниот трезор да ја сметате сумата за воздушен напад, пример ако има 300 000 мкд а сумата е 250 000 тогаш ќе пуштите закон за донација од 50 000 мкд, на овие пари им се знае намената не се за некој иден "банкар" да ги потроши.


Моментално имаме 21% собран леб, дали можеме да го собереме?
Мислам дека можеме ако секој донира колку што може.


Ако сакате да донирате, одете во Military
и кликнете на "Contribute"

 

Comments

lazarosaMKD
lazarosaMKD Day 1,952, 07:10

Чорбаџии и сиромаси, донираме за воздушен напад! http://tinyurl.com/bn4pb85

MorpheusMK
MorpheusMK Day 1,952, 07:13

о7

Persej Makedonski
Persej Makedonski Day 1,952, 07:14

о7

Stef40
Stef40 Day 1,952, 07:15

o7

Boban Mitrovski
Boban Mitrovski Day 1,952, 07:16

o7

SaJrUs
SaJrUs Day 1,952, 07:16

o7

ApocalipseMNA
ApocalipseMNA Day 1,952, 07:20

Jas donirav ! donirajte i vie 😁

krembananka
krembananka Day 1,952, 07:30

doniravme kolku mozevme o7 samo napred...pa da se otcekuvame vo TOP 5

Lord Grakius
Lord Grakius Day 1,952, 07:42

You have successfully contributed with 71508 Energy Units
You have successfully contributed with 28660 Energy Units
You have successfully contributed with 3000 Energy Units

miki.RS500
miki.RS500 Day 1,952, 07:47

o7

Alorkokombi
Alorkokombi Day 1,952, 07:52

o/

TRTE T
TRTE T Day 1,952, 07:56

o7

Angeldim
Angeldim Day 1,952, 08:29

jas donirav! donirajte i vie 🙂

smekerot
smekerot Day 1,952, 08:29

o7

BraveMKD
BraveMKD Day 1,952, 08:34

07

Vardarec87
Vardarec87 Day 1,952, 08:35

o/

DacMKD
DacMKD Day 1,952, 08:54

o7

AlexSkopje
AlexSkopje Day 1,952, 09:08

o7

Vssa87
Vssa87 Day 1,952, 09:26

You have successfully contributed with 20400 Energy Units . o7

Macedonian Power
Macedonian Power Day 1,952, 09:30

You have successfully contributed with 72000 Energy Units

719452
719452 Day 1,952, 09:52

🙂

MKD Andrej
MKD Andrej Day 1,952, 10:05

You have successfully contributed with 4140 Energy Units. o7

El Che G
El Che G Day 1,952, 11:22

о/

Angel of Death2
Angel of Death2 Day 1,952, 11:28

donirav 5000 energija

Lord Grakius
Lord Grakius Day 1,952, 12:13

You have successfully contributed with 53820 Energy Units
You have successfully contributed with 48560 Energy Units

Ko ke imat pojke leb na market ke pustam uste 😃

Nenormalen MKD
Nenormalen MKD Day 1,952, 12:58

You have successfully contributed with 1500 Energy Units
You have successfully contributed with 130 MKD
Oд мене толку од господ повеќе 😃 😃

S P L I N T E R
S P L I N T E R Day 1,952, 13:04

Hail chivas regal !

jasumtose
jasumtose Day 1,952, 15:04

Hail Jim Beam

ATGmk
ATGmk Day 1,952, 13:06

You have successfully contributed with 12000 Energy Units

simplyTHEbest
simplyTHEbest Day 1,952, 15:12

1500 i od mene

Al3xMKD
Al3xMKD Day 1,952, 15:18

You have successfully contributed with 12000 Energy Units

Volk No1
Volk No1 Day 1,952, 16:20

300000 energy + 10000 mkd

Vasko Ivanov
Vasko Ivanov Day 1,952, 16:58

You have successfully contributed with 12000 Energy Units

iPocahontas
iPocahontas Day 1,952, 16:59

You have successfully contributed with 4000 Energy Units

Skitko
Skitko Day 1,952, 18:43

100q1+100q2+10mkd prateno
tolku se moze 🙂

Targitay I
Targitay I Day 1,952, 21:08

neli ednas se donirase, kaj se tie lebovi i pari???? vozdusen napad do sega nemame napraveno kako sto znam 😕

V l a d O
V l a d O Day 1,952, 23:49

Лебот стои, парите се потрошија. Како и минатиот пат така и сега, пропадната инвестиција за бадијала ќе се потрошат луѓето

eDnopmk
eDnopmk Day 1,953, 00:58

Благодарение на воздушниот напад, еМакедонија доби многу бенефити тогаш, златото го продаде по поголема цена а го купи за помала цена што значи бевне во чар многу голд. Истиот не се реализира и лебот остана но плато има систем колку повеќе територии толку повеќе леб и пари за остварување на воздушниот напад...
Воедно сите мрчатори како господинот V l a d O може повеќе да се заинтересирате за состојбата на еМакедонија и да се вратите назад во истата....

Овај напад се надевам дека ќе биди успешен, и дека се ќе помини во најдобар ред....

Се најдобро.

Да живее Македонија!
Слобода или смрт!

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 1,953, 06:56

tocno taka kako sto ti kaza deckoto parite del se ukradoa del otidoa vo gold koj podocna vo vid na gold se ukrade

a MK imase strasen benifit od toa

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 1,953, 06:57

Inace ako te interesira porveri kolku gold iscezna vo vremeto na gospodin banker pa i na Boban posle nego pa ke vidis kolkav benifit imala MK od toa

ama toa e od kaj ke kradaty posle mora nekoj da napolni toa da ima za kradenje 🙂🙂

JaneAsterix
JaneAsterix Day 1,953, 04:57

You have successfully contributed with 3000 Energy Units

MACEDONIAN 9
MACEDONIAN 9 Day 1,953, 06:52

За леб не е проблем , сега ќе пуштам цел магацин леб
Да не кажете после сите DSW биле стиснати xD o/

From Green Sky
From Green Sky Day 1,953, 07:57

You have successfully contributed with 20000 Energy Units

niko.sekov
niko.sekov Day 1,953, 08:43

dadeno ama skromno, spored moite moznosti

D3d0MraZ
D3d0MraZ Day 1,953, 09:53

You have successfully contributed with 32000 Energy Units

Cpt Frosty
Cpt Frosty Day 1,953, 15:08

You have successfully contributed with 10500 Energy Units

o7

Zoran I Makedonski
Zoran I Makedonski Day 1,953, 15:14

SO OGLED NA TOA DEKA NIKOGAS NEMA DA IMAME VOZDUSEN NAPAD OVA E USTE EDEN OBID ZA GRABEZ NA MAKEDONSKIOT NAROD DOBRO OSMISLEN I ISPLANIRAN OD STRANA NA BURZOASKATA ELITA NEMOITE DA DONIRATE NA ONIE OD KOI STRADATE SAMO DA VE POSTSETAM OVA E VTOR PAT KAKO SOBIRAME SREDSTVA ZA VOZDUSEN NAPAD PRVIOT PROPADNA ZATOA STO NE BESE ISKORISTEN SITE DONACII OTIDOA VO NEPOVRAT

tole pasaII
tole pasaII Day 1,954, 01:18

You have successfully contributed with 8000 Energy Units

Angela92
Angela92 Day 1,954, 06:25

o7

Gorge Vitanov
Gorge Vitanov Day 1,955, 04:55

You have successfully contributed with 20000 Energy Units

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.