Ambient on/off

Join the new world

 

[KK] Beköszönő

Day 2,452, 06:41 Published in Hungary Hungary by eKulugyminiszterium


Tisztelt Olvasók!

A tegnapi választásokat elsöprő többséggel megnyerő Xer01 engem kért fel a Külügyminisztérium megszervezésére, feladatainak ellátására. Augusztus hónapban az alábbi összeállításban fog működni a minisztérium:

Miniszter: Galvinus Hamptitus
Helyettes: karaj22
Helyettes: kvasztics


A minisztérium csapatára több feladat is várni fog az elkövetkezendő egy hónap során. Egyik legelső feladatunk a szlovák bérlet meghosszabbítása, annak új alapokra helyezése. A közeljövőben megvalósulhat még a kínai MPP is. Kína jelezte felénk szándékát ezzel kapcsolatban, úgyhogy ez hamarosan valóra válhat.


Általános céljainkat figyelembe véve as Asteria közelség továbbra is megmarad, remélhetőleg hasonlóan jó kapcsolatot tudunk ápolni szövetségeseinkkel, mint a múlt hónapban.

A megfelelő tájékoztatás szintén nagyon fontos. Ezt az elmúlt hónapban nem mindig sikerült betartanom, ezúttal remélhetőleg sikerül minél több információval ellátnom Benneteket. Amennyiben bármilyen kérdés felmerülne, kérdéseitekkel forduljatok a minisztérium csapatához, legjobb tudásunk szerint próbálunk rá válaszolni.


Közlemény: jelöljétek barátnak Xer01-t, így a shoutokat első kézből kaphatjátok meg!


A Külügyminisztérium csapata

Köszönettel,

Külügyminiszter
 

Comments

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,452, 06:47

sok sikert a hónaphoz.

A románok által megszállt ukrán területekkel van valami terv?

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,452, 06:48

Ezenkívül ha jól emlékszem akkor a kampányban volt szó Lengyel NAP-ról is.

Galvinus Hamptitus
Galvinus Hamptitus Day 2,452, 06:55

Lépésről lépésre haladunk.

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,452, 06:56

ahha, hát ez egész politikus szagú válaszra sikerült:)

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,452, 06:50

Karajmaxx o7

Apponyi grof
Apponyi grof Day 2,452, 06:59

Minek kell az az átkozott bérleti szerződés? Amikor mától visszafoglaljuk ami a miénk? Minek fizetni annak a 100 tótnak? Ennyire fosunk tőlük hogy inkább fizetünk azokért a területekért, amit jogtalanul birtokolnak?

Ehedmeny
Ehedmeny Day 2,452, 07:29

Ez jogos. Miért fizetünk?

Xer01
Xer01 Day 2,452, 07:42

Az ország napi bevétele 38.000 cc és fizetünk a havi bérletért 10.000 et. Komolyan ezen problémáztok? 🙂
Ennyibe kerül az, hogy ne kapjunk Lengyel NE-t mert elfoglaltuk az egyik csatlós országukat.

Ehedmeny
Ehedmeny Day 2,452, 07:51

Aha. Akkor minek támadtuk be őket? Hogy nekimehessünk Ciprusnak, akit most a sógorok elzárnak előlünk?

Vagy csak, hogy legyen magyar csata, a küldik alatt?

Xer01
Xer01 Day 2,452, 07:56

Bónusz szerzés/bérlés, magyar csata a küldik alatt, (ezt még Malwinék indították nagyon helyesen) én egészítettem ki azzal, hogy Ciprust rakjuk ki ha már ott vagyunk

Kistivadar
Kistivadar Day 2,453, 10:10

Nem problémázunk, csak érdeklődünk. Valóban van abban logika, hogy ha ekkora összeggel sok bonyodalmat elkerülhetünk akkor tegyük ezt. Rendben, de ahogy lejjebb is kifejtettem a hozzászólásomban érdekesnek tűnik az egész.

Annyira biztos, hogy lengyel NE-t kapnánk? A jetik eltörölték Ukrajnát, de eddig nem kaptak NE-t a lengyelektől. Pedig Ukrajna egy szövetségben is van Lengyelországgal, továbbá hosszútávú érdekük is lehetne, hogy Ukrajna megerősödjön, így gátolva a magyar és román kelet irányú terjeszkedést.

Xer01
Xer01 Day 2,453, 10:14

A lengyelek védik a bónuszaikat. Nem biztos, hogy kapnánk lengyel NE-t, de ezzel csökkentjük a valószínűségét.

Megjegyzem semmiben nem állapodtunk meg a szlovákokkal mivel nem reagáltak a megkeresésre, szóval egy vasat sem fizettünk eddig 🙂

Eheslo
Eheslo Day 2,452, 08:33

50 szavazott. Nem 100.
Egy tálagos magyar mu ötöde ma "szerződést" köthet a Felvidékre amiért a "magyarok"-nak álcázott jeticsicskák három hónapja tejelnek nekik.

Covfefe
Covfefe Day 2,452, 07:33

LOL

Eheslo
Eheslo Day 2,452, 08:35

Semmi változás.
A jeticsicska antimagyar szemét alkudozik sunyiban 50 tóttal a Felvidékre és fizet nekik "bérleti díjat" 3 hónapja.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,452, 14:44

Az összes jelző levezethető az eddig, munkásságnak erős túlzással sem nevezhető frusztrációdból, de a "sunyiban" kifejezés egyszerűen értékelhetetlen és érthetetlen. Egyrészt a kampányban leírta a megválasztott elnök, hogy ő bérléssel képzeli el a bónuszok biztosítását (mert kétségtelenül több értelme van), majd utána több cikk/komment is előre írja le, hogy igen, próbál a kormány tárgyalni velük. Úgyhogy a sunyiban abszolút nem állja meg a helyét.

Eheslo
Eheslo Day 2,452, 21:56

A sunyiiban jelző arról szól, hogy sem az alkuitok elptt, sem utáűna nem tudtatok arra prteles érvet felhozni, mitől kellene megállapodnotok egy közepes MU méretét el nem érő bábállammal Felvidék sorsáról.
Ez persze nem újdonság, hiszen a burgipiros és a Felvidék sorsával kapcsolatos korábbi antimagyar gyakorlatotokat ismerhetjük és tudjuk, hogy bárki nem magyar érdekei előrréb valók az itt játszókénál, köztük persze fő ellenségeitekénél a "vérmagyaroknál".
Ezért tehát nem költői túlzás azt írnom hónapról, hónapra, hogy a magyar játékosokat áruljátok sunyiban nem csak tótnak hazudott isten tudja milyen 50 fős PTO bagázsnak, hanem bárkinek akinek tehetitek: rácnak, franciának, ukránnak.
Ezek etörténelmmi tapasztalatok.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,453, 01:29

Ha elolvasgatod a kommenteket, akkor megtalálod az érveket, de szerintem más kormányok is írtak már elégszer érveket, hogy miért jobb a bérlés.

Persze ennek megértése játékstílus függő. Ha te azt gondolod, hogy ez a valóság és mindent csak úgy lehet csinálni, mint a valóságban és úgy is kell, akkor természetesen igazad van. RL nyilván nem bérelni kéne a Felvidéket. Aki ezzel ellentétben felfogja, hogy ez egy stratégiai játék, ahol a játék másként működik, mint RL, az megérti, hogy diplomáciailag, katonailag és gazdaságilag is ezerszer jobban megéri bérelni a bónuszt, mint folyamatosan megszállva tartani.

Eheslo
Eheslo Day 2,453, 12:27

E mellébeszélésből nem derült ki mi szól az 51 tót mellett.
Az sem derült ki mitől fontosabbak ők 50 magyar játékosnál évek óta.
Azt persze megtapasztaltam, hogy téged és a magadfajtákat zavarná ha Őrvidék és Felvidék is magyar lenne - akár játékból is, erről írtam már eleget.
Azt nem értem, miért vagytok képtelen változtatni, ha ez nem jön be, miért gyűlölitek ennyire a magyarokat, hogy képtelenek vagytok tanulni a történtekből ás bármiben javulni.

Ennyit kaptok a jetiktől ezért?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,454, 04:26

Csak tájékoztatásul közlöm, hogy rossz embernek írod ezt, mert amikor legutóbb alelnök voltam, egyszerre birtokoltuk Kárpátalját, a teljes Felvidéket, Őrvidéket és még Muraközt is egy ideig. Ez volt a legnagyobb mértékű revízió eddig az e-történelemben, úgyhogy nem hiszem, hogy én vagyok a megfelelő címzett. Amikor 2011-ben voltam alelnök, akkor meg Erdély, Kárpátalja és a horvát területek egy része, majd Burgi volt a miénk egy időben, ami a ranglista második helyére bőven elegendő. Elnökségem alatt pedig Erdély és Kárpátalja (valamint egész Románia és egész Ukrajna) tartozott hozzánk változó ideig.

Miért jó békében bérelni a bónuszt a háborúskodás helyett?
- Mert a bérlésre szánt 10 k cc-nél jóval de jóval több pénz menne el, ha az ellenség aktívan és folyamatosan meg próbálna minket szabadítani. Ilyenkor nem csak az 51 tóttal kell foglalkozni (bár 51 ember is tud súlyos költésre sarkallni, ha keményen összeállnak). A görög terroristák sincsenek többen 50-60-nál, mégis a szintén kis létszámú Ciprussal vertek ki minket a közel-keletről. 10 k cc az ország egy napi adóbevértelének az egyharmada, tehát a havi bevétel kilencvened része. Ez bőségesen megtérül közösségi és állami szinten is a plusz bónuszok miatt, valamint hogy nem kell erősen védeni, mert nem támadják keményen.

- Egy országnak ügyelnie kell, hogy lehetőleg ne legyen túl sok ellenséges állammal körülvéve, mert a többfrontos háború nem jelent jót. Nekünk jelenleg ellenségeink a horvátok és a lengyelek is, mindkettővel határosak vagyunk. Itt van még a közelben Ciprus is. Ezek mellé nem kell még egy plusz tényező, aki bezavarhat. És itt ismét csak nem a létszámot kell nézni, mert ha egy országnak jó sok MPP-je van, akkor a csatamezőn tud akkora ellenállást nyújtani, mintha mondjuk a lengyeleket ütnénk.

fsb1000
fsb1000 Day 2,452, 08:40

"Helyettes: karaj22"
.
Ajaj... így szokott kezdődni. Aztán nő a befolyása, és megint jönnek az elvtelen kompromisszumok barátainkkal, mert úgy jó lesz nekünk, mint ahogy az elmúlt 6 hónapban
Bukott külügyért minek raktok a kormányba. Olyan a hatása mint a penészé. Lassan de biztosan el fog terjedni a cselekvőképességeteken.
3 hét múlva olvassátok újra amit írtam.

szemi
szemi Day 2,452, 09:19

ejj, ne legyél skatulyázós

fsb1000
fsb1000 Day 2,452, 09:35

Nehezen felejtek.
Néha jól jön az.

karaj22
karaj22 Day 2,454, 01:19

minditthalunk

fsb1000
fsb1000 Day 2,454, 02:05

Ez tőled is függ.

karaj22
karaj22 Day 2,454, 02:14

rajta leszek az ügyön

fsb1000
fsb1000 Day 2,452, 08:51

Ez a szlovák szerződés....
Én nem hiszem hogy mutyizásról lenne szó, hanem inkább valami berögzült félelemről a nagy lengyel testvérrel szemben.
Biztos ez az egyetlen (elvtelennek látszó megoldás) létezik arra, hogy a szlovákok elfoglalása 2 kaja bónuszért? ne váltson ki lengyel NE-t?
.
A külügyeseink szerint tényleg ez a legjobb módja a felvidék és a bónusz megszerzésének egy kihalt országban? Nem a 10,000 HUF zavar, hanem valami más... Mintha az utcavégen putrizó cigánytól napi 1000 Ft-ért bérelném a biciklit amit tőlem lopott. Belefér mert napi 3800-at keresek közalkalmazottként.
Tényleg belefér?

szemi
szemi Day 2,452, 09:26

http://www.erepublik.com/en/country/society/Cyprus
a 254 ciprusi is elver minket, amikor csak akar. Nem a létszámtól függ, ki milyen erős. S ugyan miért rúgnák fel a békét.

fsb1000
fsb1000 Day 2,452, 09:34

Nem mondtam hogy rúgják fel a békét, hanem csak annyit kérdeztem, hogy külügyi szempontból ez a legjobb megoldás vagy sem.

Kistivadar
Kistivadar Day 2,453, 08:44

"Én már csak várom az eltörlést."

Sobamogera
Sobamogera Day 2,452, 13:23

Nem számolsz jól fsb. Naponta 3800-at keresel, de HAVONTA fizetsz a cigánynak 1000-t. Ahelyett hogy megvernéd, mert sok, erős, erőszakos tezsvíre van. Kapis?

fsb1000
fsb1000 Day 2,452, 13:34

Tényleg csak havi 1000, igazad van.
De nem a pénz számít hanem a tudat, hogy valamiért fizetek olyannak akinek nem kéne.
.
Ha csak ez garantálja a lengyelek jóindulatát akkor be kell nyelni a békát (már akinek ez fáj), de ha van más lehetőség akkor meg kell szüntetni ezt a szlovák bérlési dolgot.
Hogymondjam... szálka ez ami alig fáj, de elgennyesedhet.

Xer01
Xer01 Day 2,452, 22:49

"Ha csak ez garantálja a lengyelek jóindulatát akkor be kell nyelni a békát (már akinek ez fáj),"

Ezen dolgozik a kormány, de most még kell kötni egy ilyen szerződést.

FlaMi
FlaMi Day 2,452, 22:45

Lehet kevesen vannak, de akkor komolyabban is harcolnának, ha nem lenne szerződés. Havi 10.000 cc-ből biztos kijönne a tankok/kaja ára a védésre?

Eheslo
Eheslo Day 2,452, 22:02

A Felvidék bérlete kapcsán fontos leszögezni, hogy sem a two, sem más időkben nem törekedett az antimagyar qrmányok sora, hogy magyarrá legyen legalább játékból.
Mindig volt ürügy rá, hogy ne lehessen "nacionalista indulatok tárgya" méfg akkor is, amikor világhatalom voltunk.
Ez minden NMO területre igaz burgipirost is beleértve, kivéve talán Kárpátalját, ami a mostani verzió során - míg a románok el nem kérték a csicskáiktól . tartósan emagyar volt.

Ha a qrmányt vezető gerinctelen csaló antimagyar fékerek sora úgy érzi, hogy nincs esélye 50 tóttal szemben, akkor érdemes lenne eltakarodniuk hozzájuk, vagy a román gazdáikhoz.
Azt pedig, hogy az asshole elhagyásának lehetne feltétel a Felvidék elhagyása meg sem emlytem, mert ezt a jetik csicskái el sem tudják képzelni.

Kistivadar
Kistivadar Day 2,453, 09:43

Szerintem ha az ember jól végig gondolja ezt a szlovák bérletes dolgot eléggé irreálisnak tűnik.
Mióta is béreljük? 2-3 hónap?

Feltételezem, hogy ez a 10 000-es összeg egy ember zsebébe landol. Nem hiszem, hogy ekkora összegen több ember osztozna, vagy azt, hogy szétosztanák az emberek között. Azt sem írtátok, hogy ezt a lengyeleknek fizetjük, csak azt olvastam, hogy ezt a "szlovákok" kapják.

Szóval van egy ember a szlovák oldalon (gondolom az elnökük, aki elmúlt hónapokban nem is változott), aki annyira jó kapcsolatot ápol az egész lengyel kongával, hogy hónapokig élvezi a támogatásukat. Úgy is mondhatnánk, hogy ezek szerint ő minden lengyel elnöknek/kongatagnak jó haverja.
Fabyzolnak még sokat kell tanulnia, mert ő csak Malwinnak cimborája, hogy egy hazai példát is felhozzak Japánnal kapcsolatban. Pedig gondolhatjuk, hogy hónapok alatt ott sem konstans a konga összetétele.

Szerintetek, mi a valószínűbb? Hogy a lengyelek számára fontos, hogy biztosítsák ennek az egy személynek a havi zsebpénzét, vagy ez a személy csak blöfföl és szélhámos, mert a lengyelek nem is állnak mögötte? Persze ezen kérdés eldöntéséhez jó lenne tudni, hogy a szerződés megkötésekor a múltban jelen volt-e prominens lengyel képviselő.

A fő kérdés még mindig: mért jó a lengyeleknek, hogy egy valaki számára biztosítsák a havi zsebpénzt katonai fenyegetéssel?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.