[KÖŞE YAZISI] 2-3 KİŞİ GOLD YAKMASA HİÇ MİYİZ ? (Yazar : anilmanil123)

Day 1,256, 05:34 Published in Turkey Turkey by yasinaslan

Bu makaleyi son günlerde buralarda dönüp dolaşan birtakım muhabbetlerden sıkıldığım ve bazı isimlere haksızlık edildiğini düşündüğüm için yazma gereği hissettim. Biraz sıkıcı olabilir, ama okursanız sevinirim.

Öncelikle başlığa aldanıp bu ülkenin tanklarına haksızlık ettiğim düşünülmesin. Tabii ki, herkes gibi ben de başta anilkoc, orcunbehram, fernu, depici, alencanyan, silniy udar, İstanbul reyizler ve şu an ismini hatırlamadığım birçok isme savaşlarda gösterdikleri çaba için müteşekkirim. Fakat bu isimlerin üstün gayretleri, başka gayretlerin üstünü örtmemeli. Bu oyun ekonomi, siyaset ve askeri olmak üzere üç modülden oluşuyor. Belki her bir modülde tek tek isimler önplana çıkabilir, ama bu üç modül bir araya gelmezse bir ülke olamaz. Benim tanklarımızın gayretleri diğer isimleri gölgelemesin demememin sebebi de bu. Tek başına savaşlarda kahramanlık göstermekle bir ülkeyi sürdüremezsiniz. Ki bir savaş da sadece iki tankın karşılıklı atışmasından ibaret de değildir. Bizim küçümsediğimiz birçok hafif vuruş da bunlara eklenir. Zaten bu oyunun umudu da biraz budur. Küçük vuruşlar gelir, bir gün büyümeyi umarlar. Fakat bu vuruşlar tanklarla birleşirse (ister bir tankın etkisi %95 olsun) savaşı kazanabilirsiniz.

Bunun ötesinde bir organizasyona ihtiyaç vardır ki bunu hem üç modülde başarmanız gerekir, hem de savaş sırasında yapmanız gerekir. Bu da epey bir sorumluluk almak ve vaktini bu oyuna harcamak anlamına gelecektir. Sadece bunlar değil, kafanı da buraya vereceksin, oyun üzerine düşüneceksin. Bu herkes için kolay bir şey değil, zira burası gerçek hayat değil, kurmaca bir hayat ve yaptığın şey sonuçta gerçek değil, büyük ölçüde soyutlamalar üzerinden çalışmak zorundasın.

Ben birçok isme göre çok tecrübeli bir isim sayılmam burada, ama bazı eski makaleleri okudum, benden önce neler döndüğünü e-hayatta anlamaya çalıştım. Ama kendi tecrübem çerçevesinde söylemem gerekirse, bu ülke işgalden bugünlere getiren bazı isimler varsa, bunların başında İlkeratici gelmektedir. İlker şanslıydı, İlker’in kaybedecek bir şeyi yoktu, İlker şuydu buydu gibi yorumlar görüyorum etrafta. İlker bunların hepsi olabilir, ama o bu şansı hesap ederek mi hareket etti, yoksa bir sorumluluğu alma duygusuyla. Ki siyaset ve savaş da birtakım hesaplara dayanır sonuçta. Strateji dediğimiz şey budur. İlkeratici şanslıysa eğer şansını beraberinde getirdiği içindir o biraz da. Hesabını yaptığı içindir aynı zamanda. Ki şans bir-iki defa sizi ayağa kaldırır, ama gelecek seçimde aday olmayacağını söyleyen ilkeratici bu ülkeyi 2,5 aydır yönetiyor. Bu kadar şans herkes için biraz fazla… e-Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu uluslar arası konuma, müttefikleri ile arasındaki ilişkilere bakın. Bunlar şansla ilgili şeyler değil. Her zaman yanlış hesaplar, belki zamanla vazgeçilmesi gereken hesaplar olabilir. Ama yanlışı ve doğrusuyla sorumluluk almak başkadır. İlkeratici bu sorumluluğu almış ve göründüğü kadarıyla en azından doğruları yanlışlarından fazla olmuştur.

Bu söylediklerim sadece ilkeratici için değil, onunla beraber yol alan ercuu, steoks, vampyre amca, denizerus ve ismini hatırlamadığım bilmediğim başka isimler için de geçerli. Bu söylediklerim işgal süresince hükümete destek vermiş, onun yanında yer almış UDP, Kurtuluş Partisi, RSP gibi organizasyonlar için de geçerli. Bu söylediklerim en zor anda devreye giren tanklarımız için hayli hayli geçerli. Ve tabii ki 1’den 30’a kadar farklı levellerde ve strlerde ordudan gelecek emirle vuruşa hazır olan, msb’ye bağış yapan halk, komünlerle elemanlarını ve ülke ekonomisini geliştiren grup ve askeri organizasyonlar için de geçerli..

Erepublik olarak kahramanlık çağında yaşıyoruz. Fakat kahramanlık dediğimiz şey, sadece kendi halkı ile bütünleşebilen reyizlerin yapabildiği şeylerdir. Merga da bu ülke için çok fazla vuruş yapmış olabilir, ama asıl hatırda kalan bu organik birliği kurabilmiş isimlerdir. İlkeratici de, hükümetin diğer elemanları da, tanklarımız da bugüne kadar yeterince kahramanca hareket etmişlerdir.

Çok yorulduk, çok daha da yorulacağız. Sürekli bir olağanüstü hal içindeyiz. Savaşlar bizi canlı tuttuğu kadar da bazen bıkkınlık da yaratabiliyor. İçimizden fırsatçılar, rantçılar, aldığı yardımları pazara sürenler çıkabiliyor. Savaşa çağırdığında bazen 15 kişiyi bulamayabiliyorsun. Seçimler de fake şüpheleri ortada kol geziyor. Bir sürü başka şey… Belki stratejileri, siyaseti değiştirmek gerekiyor. Belki yeni kadroların öne çıkması, eskilerin tazelenmesi gerekiyordur. Bunlar üzerlerine düşünülüp karar alınması gereken şeyler. Bunlar başka şeyler. Sadece şuna dikkat edelim: Birbirimizi eleştirirken pastadan pay kapmak için değil, nasıl bir şeyleri ileriye götürürüm diye bakmak lazım. Birbirimizin sırtını kollamak için illa ortak düşmanımızın olmasına gerek yok. Birliğimizi koruyalım.

YAZAR : anilmanil123





Genel Yayın Yönetmeni : "Gazetemizde ücretli yazar olmak için makalelerinizi bana "yasinaslan" mesaj atın. Onayımdan geçtikten sonra en kısa zamanda yayına verilecek ve 5 Vote başına 1 try alıcaksınız"