Ambient on/off

Join the new world

 

[Jedan dan na bojnom polju]

Day 1,722, 13:02 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by Legolas II
Prije čitanja ovog teksta se posavjetujte sa svojim psihologom, doktorom ili farmaceutom.

Danas ću da Vam opišem kako sam ja sa svojim ratnim kolegama preživio jedan dan na frontu kad se je vraćala West Srpska Republic. Ne sjećam se tačno koji je dan bio, u rovu čekamo call za napad ja, josecalljeon, fosejk1, Robija_88 i MoStaric. Svi smo se zabavljali, kratili vrijeme dok smo čekali napad, ja sam ovo pisao u svoju crnu knjigicu, josecalljeon strastni navijač Real Madrida čačka telefon i traži posljednje informacije o transferu Luke Modrića u Real. Robija_88 sluša Bad Religion i sve nas laganini ignorira, dok MoStaric pijucka pivo a fosejk1 psuje meze i čačkalice jer ga je neki lik izlevatio za tenkove.

Vadim svoju Nokiu 3310 na dodir, tipkam tajni broj presjednice zovem je, ali umjesto nje mi se javlja ono čudo i govori: ''Birani pretplatnik trenutno nije dostupan, molimo pokušajte kasnije'' i ja šta ću pokušam kasnije, opet isto. A ja ko dobar građanin ove države zabrinuo sam se za presjednicu i udri zvati, zvao sam ja nju 69 puta uvijek isto, kad sam je nazvao 70 put i onom hajvanu je dosadilo ponavljati jedno te isto te me lik posla u poprijeko i reče da ne smijem više zvati. Pričam ja jaranima svojim o tome, oni se smiju, MoStaric nešto dobacuje u hercegovačkom dijalektu, ništa ja njega nisam razumio i nije mi jasno odkud MoStaric na frontu u WSR al haj nema veze glavno je da on puca.

Opet vadim svoju Nokiu 3310 na dodir zovem ženu kući da vidim šta ima, kako je, ništa mi dobro nije rekla, kaže da nema BAM-a a ni hrane, ja je tješim i govorim joj da na vitrini ima 50 BAM-a nek ode u kladionicu i odigra ticket. Pošto je to bilo pred tekmu Maribor – Željezničar, ja joj govorim da odigra čistog keca, a ona k'o vjerni navijač Želje odbija da to uradi i kaže da će odigrati 2. Haj dabogda pogodila su bile moje zadnje riječi.

Zove mdjole i dere se preko telefona ALLLLLL INNNNNNNNN, ja šta ću prenesem jaranima naredbe, svi udaramo k'o ludi i tu gubimo josecalljeon, neko sa druge stranke ga mandrknu u prst i lik osta na licu mjesta mrtav. Ja sam uvijek govorio da na bojnom polju ne vrti nos al on mlad ne sluša. Ništa ufatimo ga za noge i bacimo na protivnike i tu dobijemo oko 500k štete u našu korist. Ostao nam još jedan tenk i sjedamo svi unutra da idemo u daljnja osvajanja, no tenk neće da upali. Taj sam tenk kupio od fosejk1 u pola cijene, psujem mu meze i čačkalice zbog pokvarene robe koju mi je uvalio. No on me smiruje i kaže da ima iskustva ko mehaničar, popravljao je multikultivatore u Tuzli prije rata. Trči na drugu stranu i donosi alat, otvara haubu i kuc tamo i kuc vamo, reče mi da uđem i pokušam da upalim. Uđem ja u tenk okrenem neće da upali. Izlazim vani psujem opet sve po spisku, pedjaT nešto dobacuje sa druge strane ja ga lagnini šaljem u tri krasne. Nego nema druge nego da pokušamo na guranje, uđem ja opet u tenk okrenem prvi put neće da upali, okrenem drugi put neće da upali i okrenem treći put i upali iz prve.

U međuvremenu dok smo mi palili tenk, ja sam poslao poruku paPa_sTruMf u USA, da kontaktira direktora NASA-e, Ragiba Karakurtovića, inače moga dobrog prijatelja, da potraži našu vladu i dobio sam odgovor. Nakon aktivacije 64 satelita uspjeli su ih naći, naime dok smo mi gurali tenkove oni su se brćkali na Maldivima. Bravo političari, bravo.

Nakon što smo vratili regiju u našu vlast, svi smo se vratili svojoj svakodnevnici, fosejk1 i dalje šverca, MoStaric ko inače nogu preko noge i pijucka pivo, a Robija_88 i dalje sluša Bad Religion.

A ja, eh mene je žena ostavila nakon što je Željo izgubio od Maribora, sad sam sjedim kući, od tog nemilog događaja, sam bankrotirao, hranu dobijam kad su ovako kakve podjele pa se prijavim i dobijem. A što se tiče novca živim od donacija dobrih ljudi i žena.

Za sve nuspojave poslije čitanja članka se obratite svom psihijatru, doktoru ili faramaceutu. 

Comments

piixiie
piixiie Day 1,722, 13:12

Diraj gdje boli 😃 😃

MoStaric
MoStaric Day 1,722, 22:27

Imaš vote 🙂

mdjole
mdjole Day 1,723, 00:41

na maldivima?
ne znam bgm, u mom mandatu nismo imali tamo drzavnu rezidenciju, vec na sejselima, al ajd dobro je i tu...

radovlje
radovlje Day 1,723, 00:50

vote

Nirvana442
Nirvana442 Day 1,723, 04:01

hahahahaha:)

Tuzlaci
Tuzlaci Day 1,723, 04:16

nema mene, nema vote xD

fosejk1
fosejk1 Day 1,723, 04:17

haha eto vidis tuzlak 😃 ja od dobrog vojnika postadoh ''mehaničar'' 😃

Tuzlaci
Tuzlaci Day 1,723, 04:20

tacno brate, vec si na loshem glasu.. prvo svercer, pa mehanicar, sta je sledece... ja da sam na tvom mjestu, ne bi ovo trpio xD

Legolas II
Legolas II Day 1,723, 06:23

mdjole: naša vlada neće da ljetuje svaku godinu na istom mjestu, jbg to bi i ti trebao znati.

Tuzlaci: nisi bio sa nama u rovu

fosejk1: jbg sam si se ponudio da popraviš tenk 😃

oglia.dendroglia
oglia.dendroglia Day 1,723, 06:47

epic

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,723, 10:08

Pogledajte interview sa Fikretom Abdićem, herojem Krajine i spasiteljem svih Krajišnika:

http://hercegbosna.org/forum/politika/fikret-abdi-2-5-sata-interview-t7997.html

Njegova se kćerka vratila korenima. Vratite se i vi!

Robert BiH
Robert BiH Day 1,723, 10:08

tacno znam kada je ovo bilo....xD

Legolas II
Legolas II Day 1,723, 11:13

Tomislav Diablo: to je ona vidjela od tebe http://i.imgur.com/L99D6.png

Robija_88: ja se ne sjećam od trauma 😃

Adza997
Adza997 Day 1,723, 16:49

Tomislave, idi slavi tu Tominu slavi ondje odakle si i izaš'o (iz krasne...), i ne vraćaj se više, jer si smorio i Boga i narod sa tim tvojim komentarima...

Za članak:
Kurac mi je puko kol'ko sam se smij'o... Nedo Bog dragi da napišeš još jedan ovakav članak, prijaviću te za mentalno zlostavljanje!

Nedo bog bana 2 acc
Nedo bog bana 2 acc Day 1,723, 17:30

votkica s od prije imas 😉

HusagaBiH
HusagaBiH Day 1,728, 07:31

hahahahaah

josecalljeon
josecalljeon Day 1,728, 15:37

mene ubili, nema vote xD

Legolas II
Legolas II Day 1,729, 13:35

@josecalljeon: nisam ti ja kriv što vrtiš nos na bojnom polju 😃

eminable
eminable Day 2,028, 16:34

Vote do neba 😃

BalkanBiH
BalkanBiH Day 2,028, 23:43

Vote 😃
Dan je bio 1789 😃

SarayBosna94
SarayBosna94 Day 2,029, 06:08

vote 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.