Ambient on/off

Join the new world

 

[ МИ ] Ратна анализа ( кратки резови ), промене, In memoriam...

Day 1,918, 10:19 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Поштовани грађани, читате нови број "Службеног гласника".- Ратна анализа ( кратки резови )
- Рад администрације
- In memoriam
- Промене
- Издвајамо за васСрбија и даље нема озбиљнијих изазова на и успешно гуши подигнуте устанке. У време писања овог чланка у току је устанак у регији Albanian Coast у коме Србија убедљиво води.

Македонија и Русија су извршиле поделу плена и као резултат Иран је обрисан. Иран настоји да се путем устанка у регији Razavi Khorasan врати на мапу еСвета и за сада има добре изгледе да у томе успе. Та регија је потпуно небитна Русији и за очекивати је да Иран успе да је ослободи. Македонија успешно спроводи свој план о пресељењу на блиски исток, по договору преузимајући регије УАЕ (у току је напад на регију Ajman која је једна од преoстале две регије у поседу УАЕ), истовремено препуштајући своје оригиналне регије Грчкој (у току је напад на регију Povardarie која је једна од преoстале две оригиналне регије Македоније која је још увек у њиховом поседу). Устанак у регији Western Macedonia очекивано није прошао. Грци су као последњу оригиналну регију Македоније оставили регију Eastern Macedonia, где је тренутно престоница Македоније, одуговлачећи са њеним пресељењем колико је у њиховој моћи.


Македонија и русија у ИрануКао што смо и најавили, Грчка је обрисала Египат и напала Бугарску у регији Western Desert у покушају да угрози стабилност Бугарске на блиском истоку, међутим Бугарска је успела да се одбрани и спрема контранапад. Међутим овај рат је превише рано стигао у Бугарску која још увек није затворила своје ратове са Турском. Иако је Бугарска изузетно доминантна у том сукобу, борбе јој односе доста штете. Тренутно је у току битка за регију Aegean Coast of Turkey у којој Бугарска убедљиво води, док је у устанку у регији Black Sea Coast of Turkey ситуација знатно неизвеснија. За очекивати је да Македонија убрзано заврши ратове са УАЕ и да притекне у помоћ Бугарској у сукобима са Грчком и Турском (поготово имајући у виду ресурсе који им недостају а а самој су граници оригиналних регија Турске и Ирана).

Мађарска је поново обрисала Румунију и заслужују све честитке! Други пут у јако кратком року! Да ли ће успети да их држе обрисаним до избора за конгрес - видећемо. Ипак ово је крајње јасна порука Румунији која није хтела за преговарачки сто док у потпуности не ослободи своје регије и која је захтевала отворен пут ка Русији и самим тим и регије које су неопходне Мађарској. Мађарска то није дозволила и брисањем показала Румунији да мора да сведе своје апетите у границе реалности и тренутног односа снага.


Мађарска и Молдавија

Молдавија настоји да уз помоћ савезника обрише Украјину нападом на регију Bukovina. Међутим сама Молдавија није довољно снажна да после освајања регије, исту и задржи већ је редовно губи кроз устанак.

Након одбијања Француске да продужи споразум са Пољском, Пољаци су их прогласили за природног непријатеља и Французи су пред брисањем.

С обзиром да се Пољска окренула непослушној колонији, Финска користи прилику и напада Естонију у регији Aland, али је пред поразом.

Норвешка такође покушава да се ослободи кроз устанке у регијама Sorlandet и Оstlandet али су преценили своје снаге.


Норвешка, Финска, Естонија

Последњи про-ЕДЕН мохиканац у Јужној Америци, Аргентина се грчевито бори у покушају да избегне брисање али су јој изгледи сведени на статистичку грешку. Борбу за последњу слободну регију South East Chaco против Парагваја убедљиво губе и настоје да се кроз устанак у регији Argentine Northwest задрже на мапи... Бар још један дан... Колумбија и Уругвај су своју борбу већ изгубили и нема их на мапи...


Аргентина- Председник еСрбије предложио обнављање МПП-а са еБугарском. Тренутно све тече по плану, па ће наше 2 земље моћи да рачунају једна на другу и у наредном периоду.

- МПП-ови са Македонијом и Летонијом су пред потписивањем.

- У току је још 1 закон о пребацивању новца ( 48.000 РСД ) са државног рачуна на НБС, који ће стајати на располагању Влади еСрбије, пре свега у војним и осталим активностима.

- У протеклих недељу дана еСрбија је обновила или потписала нове МПП-ове са Тајландом, Молдавијом, Црном Гором, Мексиком и Естонијом.

Као занимљивост издвајамо, земља са највише потписаних МПП-ова је Чиле, чак 30. Следе је Македонија са 25, Мађарска са 22 као и Србија са 21 потписаним МПП-ом.

Министарство економије ( МЕС ) је објавило нови чланак, у коме говори о раду државних организација, док МУП еСрбије организује велику поделу тенкова за цивиле сутра од 20:00 на каналу #res. Више о ова два чланка, у линковима испод :


19. 2. 2013 - На данашњи дан,
навршава се годину дана од смрти словеначког играча DonKronox-a.
еКомеморација ће се обавити на каналу #donkronox_inmemoriam вечерас, од 20:00 часова, односно 11:00 по еРеп времену.

Више о томе кликом на линк испод :


Пре мање од једног дана, Ерепублик је на својој Фејсбук страници избацио слику коју видите испод. Слика садржи најаву промена које су се десиле и које нас очекују.

Прва у низу је била нова Бета мапа, која се налази на почетној страни, коју видите на слици изнад. Следећа промена је, о чему смо вас известили у прошлом чланку, она везана за Савезе, о којој још увек немамо више информација од Админа, док смо за њу сазнали из поруке коју смо превели за вас у прошлом броју, њу су добили сви председници држава.Следи "Играч против играча" - Герилска борба ( незванични изглед тог модула на слици испод ).Та информација је процурила пре извесног времена када је играч Oblige, који је био на прошлогодишњем Ерепублик самиту, ексклузивно објавио слику коју вам и ми овим путем показујемо. Такође је писао о томе да ће овај модул бити доступан свима, и да ће актуелни војни модул остати, док ће нови моћи да играју само они који то желе. Чланак у целости можете погледати кликом на линк испод :


Четврта по реду, како видимо на слици, она о којој за сада ништа не знамо, а тиче се економије, коју су Админи ставили на дневни ред који су зацртали себи. Чим сазнамо више, засигурно ћемо писати о томе.Фонд за развој еСрбије

Организација ФРеС ( Фонд за развој еСрбије ), обележава годишњицу постојања. У новом чланку можете прочитати финансијски извештај ФРеС-а, као и промене везане за кредитирање, које је и сврха постојања ове организације. Спремили су и награде за квалитетне новинаре. О свему томе више у њиховом новом чланку.
( клик на линк испод ) :Регрутација ВеС Медведа

Једна од најстаријих јединица Војске еСрбије, Медведи, организује регрутацију. О условима за приступ јединици више прочитајте у линку испод :Подсећамо да ради бржег одласка на поједине странице на Ерепублику можете да користите и команде на тастатури. Ево листе команди које тренутно можете да користите :

Shift + T - Ако желите да видите најпопуларније чланке ( са највише гласова ).
Shift + L - Да би брже дошли до ваших фирми или тренинг центара.
Shift + S - За директан одлазак у складиште.
Shift + C - Актуелна ратна дешавања ( кампање )
Shift + M - Страница ваше јединице ( ако сте у некој, у супротном отвара вам се листа јединица )
Shift + W - За мапу света.
Shift + A - За преглед нових обавештења или порука.Толико за данашњи број, извињавамо се што каснимо са информацијама из рубрике "In memoriam". Надамо се да смо вам пружили довољно информација. Све критике, похвале, предлоге и идеје шаљите у сандуче нашег министарства.

Уколико вам се допао чланак, гласајте и једним шаутом ширите чланак да и други виде теме које смо обрадили у овом броју. Поздрав до следећег броја !

С поштовањем,

Van Sebe, ( Ратна анализа ), Watan Tanka, ( рубрике + графика ) испред МИ тима за месец фебруар. 

Comments

Stefan Mauzer
Stefan Mauzer Day 1,918, 10:22

prvi o7

elveon
elveon Day 1,918, 10:26

watan, prepoznajem ti rukopis!

svaka cas'!

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,918, 13:23

Знаш ме, знам те ! 🙂

ZgemboAdislic
ZgemboAdislic Day 1,919, 05:53

Ja tebi vojvodo, ti meni serdaru

war 0408
war 0408 Day 1,918, 10:27

o7

Marko ZZ
Marko ZZ Day 1,918, 10:30

vote

River Rover
River Rover Day 1,918, 10:30

svaka cast! o7

MOJCCY
MOJCCY Day 1,918, 10:32

o7 ....nedostaje jos danas 🙁

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,918, 10:32

vuj

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,918, 10:35

Iran 1 - Rusija 0

idemo dalje

Pucaj za Cyrus-a u Fars-u. Ako nas je ko zaduzio, on je !

Celtic Knight
Celtic Knight Day 1,918, 10:35

\☺/

heffe
heffe Day 1,918, 10:35

Svaka cast samo nastavite! \o/

War3hous313
War3hous313 Day 1,918, 10:44

objasnili!
o7

MacakMiki
MacakMiki Day 1,918, 10:53

o7

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 1,918, 10:54

Odlicno radite, samo tako nastavite

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,918, 10:58

sve pohvale,tako se radi

SreckoSojic
SreckoSojic Day 1,918, 11:08

Svaka cast

TrigerSRB
TrigerSRB Day 1,918, 11:12

Lepo uradjeno, svaka cast.

o7

ivanhoe31
ivanhoe31 Day 1,918, 11:14

Vas dvojica stvarno dobro radite, svaka cast

Georgian woolf
Georgian woolf Day 1,918, 11:20

o7

Nerazuman Lavirint
Nerazuman Lavirint Day 1,918, 11:26

о7

serbiankid
serbiankid Day 1,918, 11:41

Super izgleda, super tekst. Bravo!

MASSA.
MASSA. Day 1,918, 11:44

Svaka cast!

New-and-Now
New-and-Now Day 1,918, 11:59

Svaka cast jos jednom.

Predlog: medju banere drzavnih novina stavite i za NBS (http://www.erepublik.com/en/newspaper/narodna-banka-srbije-182003/1)

GVOZDENI Tihi glas
GVOZDENI Tihi glas Day 1,918, 12:11

VRHUNSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,918, 12:14

Свака част !!!

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Day 1,918, 12:46

Nije lose obradjena tema,ali me brine ovo zadnje.Promene u ekonomiji koje ce sprovesti,da li ce vratiti kao ranije da se vise zaradjuje da bi mogli da pokrijemo troskove novih promena u alijansi i PVP modu,i koliko ce to biti vise nego sada?Sve mi se cini da ce to da uravnoteze,tako da obican igrac nece primetiti neku razliku.A za aliansu,promene ce sve baciti u pracu globalnog igranja,tako da jedna ili dve zemlje,ma koliko jake bile,nece imati izgleda same,vec ce svi morati da budu deo nekog saveza.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,918, 12:56

Svaka cast

Miljicaa
Miljicaa Day 1,918, 13:19

E nije mi jasno odakle vam volje i dalje da se trudite ovoliko? Svaki članak vam je sve bolji i bolji. Ovo za prečice nisam znala, i mnogo će da mi koristi i hvala puno. Ovo za rad administracije isto odlično, videli ste i vi da se oni ne oglašavaju pa da malo ispravite stvar, pametno. Super ste momci, ne treba vas menjati, samo dodati pomoć!

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,918, 13:27

Сваку критику схватамо еСмртно озбиљно. Такође, свака помоћ је добродошла... 🙂

Van Sebe
Van Sebe Day 1,918, 13:36

Samo da pomoć ne stigne post-e-Smrtno...

Miljicaa
Miljicaa Day 1,918, 14:25

Mislila sam na neke sledeće eVlade i sledeći mesec, ili onaj tamo itd. U smislu i da se desi da ne pobedi vaša koalicija, ne treba vas menjati, već samo pomoć. Mada pomoć vam je i sada potrebna, bar neko da vam donosi piće : D, jer radite extra posao.

Van Sebe
Van Sebe Day 1,919, 23:21

Miljicaa, nemoj da mesas rad u MI sa pripadnoscu koaliciji. Na pitanje predsednika da li bih pomogao u MI pisanjem ratnih analiza, nakon konsultacija sa jedinicom, pristao sam. Clanci koje pisem nemaju veze sa politikom i tako ce i ostati. Do juce nisam ni znao u kojoj je stranci predsednik, a i ne zanima me. Isto bi bilo da me je to pitao Pera, Mika, Laza...

Miljicaa
Miljicaa Day 1,919, 02:03

Upravo to i pričam, da bi bilo dobro da radite i u sledećim mesecima, bez obzira ko bude na vlasti, jer vi radite dobro i ne treba vas menjati. čitaj van sebe čitaj!!! nemoj da me sad nerviraš : s

Van Sebe
Van Sebe Day 1,919, 03:09

Pročitao sam ja to i shvatio... Samo ne znam da li da se radujem ili da plačem... 🙂

Ravnogorac
Ravnogorac Day 1,918, 13:24

Браво екипа!!!!

iKoren
iKoren Day 1,918, 13:27

Jednom recju: Bravo!

Stvarno korisne informacije i lepo upakovane. Samo nastavite sa odlicnim poslom! o7

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,918, 13:33

Nemam pojma ko je CP Srbije, ali znam da MI radi odlican posao. Pohvala za Watana i Van Sebe-u!

Vuk Tomic13
Vuk Tomic13 Day 1,918, 13:33

bolji clanak nije skoro izasao amin

coorajber
coorajber Day 1,918, 13:39

Naklon! o7

2398678
2398678 Day 1,918, 14:07

Bravo! 🙂

ssam
ssam Day 1,918, 14:12

o/

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,918, 15:25

Прошломесечни МЕС, који је и овог месеца у истом или готово истом саставу, најавио је ревизију МПП листе и предлагање одбацивања одређених МПП-ова од којих немамо користи и нису исплативи.

С обзиром да видим да смо потписали МПП са Летонијом, Естонијом, Молдавијом, постављам питање Влади да ли се одустало од кресања трошкова одбијањем одређених МПП или сматрате да постоје још слабији МПП-ови од наведених?!

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,918, 15:26

Иначе, похвале за сам чланак, једино је МИ на нивоу овог месеца.

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,919, 23:32

Чим сазнам више, одговорићу са Орга Мин. Инфо...

Ministarstvo informisanja
Ministarstvo informisanja Day 1,919, 00:18

Званичан став Владе је следећи :

Естонија и Летонија су чланице ACT ( придружене чланице нашег савеза ), било би необјашњиво да немамо МПП са њима, јер оне представљају TWO у малом.

Молдавија је битна за брисање Украјине, зато је МПП са њима продужен.

Генерално, еСрбија мора у договору са осталим чланицама да одради послове важне за Савез, а тад није време да гледа само у своју касу.

Надамо се да је одговор задовољавајућ, уколико има још питања, очекујемо их.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,919, 04:21

Одговор није задовољавајућ, бар не мени, али то није до тебе већ до Владе.

Није ми јасно шта ће нам уопште државе као што су Естонија и Летонија у Савезу, као и због чега Србија мора да учествује у апсолутно свим акцијама Савеза, можемо ли некад да кажемо "ОК људи, нама треба мало предаха да напунимо касу, па ћемо вам после још јаче помагати."

Теби искрено захваљујем што си нашао времена да ми одговориш и настави са добрим послом, после дуго времена коначно да једно министарство ради баш обако како треба.

о/

Ivche
Ivche Day 1,919, 16:03

Crna Gora na primer? ili treba da ih stitimo od azdusnog napada? sa dve regije , stigli bi za hitan MPP u svakom slucaju. Jos nije bilo zemlje sigurnije zagrljene xD

bernoldi_salieri Day 1,919, 23:12

Comment deleted

Don Katanec Day 1,919, 03:08

Comment deleted

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.